avatar uživatele

Lynnet

Jméno
Lynnet
Věk
Bydliště
Haná,Hanáááá:-))
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Billy Elliot
Billy Elliot
100 %

Angličané když vsadí na emoce a city tak to opravdu stojí za to. Tento film už jsem chtěla shlédnout dávno, ale pořád jsem na něj sbírala odvahu. Neubráním se srovnámím s Milion Dolar Baby,ale tady to prostě musí skončit dobře.Jamie Bell je opravdu neskutečný, zbytečně emoce nepřehrává a dobře vnímá ten přechod mezi dětskou naivitou a přijímáním tvrdé reality. Další velkou hrdinkou je Julie Walters jako rázná učitelka se zlatým srdcem. Když už u filmu brečí i chlapi tak to o něčem svědčí,ne?

1. listopadu 2008
plakát filmu
Mortal Kombat
Mortal Kombat
20 %

Pokud máte rádi počítačovou hru přidejte si nějaká procenta navíc,pokud čekáte děj,zápletku...prostě to co k filmu patří tak...u kolegy :-)

1. listopadu 2008
plakát filmu
Křupan
Loser
40 %

Další teen komedie o jednom hodném looserovi který nakonec ke štěstí přišel. Mezi tím jen omáčka trapasů a rádoby vtipných momentů.

1. listopadu 2008

Atkinson už si faráře jednou zahrál a ta role mu padne. Jsem ráda,že nejen dokáže zvládnout nejen přihlouplé loosery, ale i vybalancovat vážnou roli s komediantsvím. Děj je vcelku jednoduchý ale já se nenudila a vtipných i hodně divných momentů má tato černá komedie akorát. Koho by napadlo že bude Swayze jednou hrát takového vychytralého slizouna,že?

24. října 2008
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
80 %

Písničky od ABBA mám ráda a tak jsem čekala co s tím udělají. A jako neznalec muzikálu jsem neměla ani vodítko o čem film může být. Řekla bych, že tenhle film můžete milovat nebo ho nenávidět ale asi nic mezi tím. Někdo z něj bude nadšený a jinému to přijde jako děsný kýč. Já říkám je to kýč ale nádherný! Má to jednoduchý, téměř žádný děj, oslí můstky a příšerný konec ale hlavně pozitivní atmosféru, chytlavé písničky a choregrafii která dělá z herců mega tanečníky. Co se týče zpěvu tak Brosnanovo podání opravdu trhá ušní bubínky ale všichni do toho dávají neuvěřitelnou energii takže se dá leccos odpusit. No a v kterém dalším filmu uvidíte Firtha jako gaye,no ne? Nepřemýšlejte u filmu a jen se nechte vtáhnout do té letní atmosféry...dot...dot...dot :-)

24. října 2008
plakát filmu
Next
Next
30 %

Velmi slaboučké. Jak je vidět tak filmy s nadpřirozenem a podivnou mystikou nejsou pro Cage to pravé ořechové. V Městě andělů to ještě utáhl na nějakou romantiku, v Rituálu mu role á la Mulder nevyšla vůbec takže za jeho největší průšvih považuju právě tento film. Next má své chvilky ať už akční, matrixové nebo romantické,ale stále je to jen plytká polívčička která nemá čím zaujmout. Cris je taková unylá loutka která je sitacemi poháněna tam či onam a ani milostné vzplanutí nemá tu potřebnou atmosféru. Překvapivý konec se vzhledem k ději dal očekávat.

16. října 2008
plakát filmu
Princ a já 2 (V)
The Prince & Me II: The Royal Wedding
20 %

Tak opět jedna trapně nastavovaná kaše. Jednička nebyla nic moc ale Julia Stiles jste studentku medicíny alespoň věřili a naštěstí projevila dost soudnosti že do dvojky nešla. Navíc do rolí sokyň byly obsazené typově dost podobné herečky z nichž bych nevsadila ani na jednu. K tomu unylý princ z jedničky a nudní rodiče. Vrchol drzosti režiséra je ukazovat v jednom záběru dánskou vlajku do které se mi v úvodní sekvenci ještě dostala česká a potom detailní záběr na českou spz.
Colin Firth by měl poradit bráškovi s výběrem rolí ve správných filmech,jeho Soren je sice dostatečně uhlazený a loajální (sice v nepadnoucím obleku) ale tuhle kostýmovou břečku nezachrání. Mimochodem svatební obřad královského nástupce si tvůrci představují téměř jako vesnickou veselku...škoda mluvit,radši ani nevidět.

7. září 2008
plakát filmu
Collateral
Collateral
80 %

Cruise hraje záporáka a hned se na ten film lépe dívá :-) No rozhodně herecký koncert dvou hlavních představitelů a úžasně vystupňovaná atmosféra - hlavně scéna v klubu je tak dokonale nervózní a...nevím jak to přesně popsat.
Já si užila mého oblíbence Peter Berga (opět s dabingem Tondy Navrátila) který už se od režie k herectví málokdy vrací a také Marka Ruffala který je skoro k nepoznání.

7. září 2008
plakát filmu
Co je šeptem...
Rumor Has It
40 %

Komediální velmi málo, romantické jen co by se za nehet vešlo. Jen Aniston mám ráda a s potřeštěnými romantickými hrdinkami má zkušenosti ale tady mě jednoduše nudila. Costner už taky není co býval a Mark Ruffalo měl málo prostoru. Motivace hlavní hrdinky mi přišla na hlavu postavená.

5. září 2008
plakát filmu
Pán a paní Smithovi
Mr. & Mrs. Smith
50 %

Vezmu to stručně: tohle je film u kterého zvládnete plno dalších věcí a nic vám neunikne. Díky hvězdnému páru má takovou propagaci.Oba mají své světlé momenty ale jinak jsou to herci na baterky. Děj více než nudný,pár zajímavých scén,tudíž jednou a dost. Zlatej seriál.

13. července 2008
plakát filmu
Lord of the Dance (V)
Lord of the Dance
100 %

Michaelova první vlastní show,dnes legendární,několik rekordů a znovuobjevení irského tance.Dokonalý zážitek který se prostě musí vidět.

13. července 2008
plakát filmu
Můj soused zabiják
The Whole Nine Yards
60 %

Mám tento film ráda,velmi zajímavé spojení drsňáka Willise komika Perryho je rozhodně trefou do černého ale stále si myslím že s lepším scénářem mohl být vtipnější a zábavnější.

13. července 2008
plakát filmu
Předtucha
Premonition
20 %

Něco tak nudného a navzdory krátké stopáži tak zdlouhavého jsem dlouho neviděla. Sandra se velmi snaží to jí nelze upřít ale v téhle bezduché slátanině to fakt nestačí. Její hrdinka je prostě a jednoduše blbka které trvá více než polovinu filmu aby přišla na to co se vůbec děje. Scény jsou přeházené tak, že už je Vám pak jedno jak to bylo, je nebo bude hlavně ať už je konec. Nepíšu názory na filmy které jsem neviděla celé ale že jsem dvaadevadesátiminutový film musela skouknout na dvakrát je co říct. Nick Cage má Rituál a Sandra Předtuchu a ani jeden z asi není na tato dílka pyšný.

29. června 2008
plakát filmu
Michael Flatley: Feet of Flames (V)
Michael Flatley's Feet of Flames
100 %

Brilantní, velkolepá a dokonalá show. Není co dodat jen vidět na živo a dupat si do rytmu s melodickou irskou hudbou a obdivovat precizní kroky tanečníků. Prostě nádhera.

29. června 2008
plakát filmu
Po čem ženy touží
What Women Want
70 %

Nancy Meyers se podařilo namíchat tu správnou dávku romantiky a humoru aniž by cokoliv výrazně převažovalo. Gibson se v tomto žánru zatím moc neobjevoval ale myslím že od svých brutálních úchylek a averze k židům by si občas mohl natočit něco podobného a ze scény "Chce to Franka..." je vidět že i něco hudebnějšího by pro něj mohla být zajímavá zkušenost. Helen Hunt tady nepředvedla svoje maximum ale i tak se jí Darcy povedla. Za mě hezkých 70

22. června 2008
plakát filmu
Pokání
Atonement
100 %

Tolik už toho bylo a řečeno a napsáno že ani nevím jestli můžu ještě něčím přispět. Moje hodnocení mluví za vše ale přece jen aspoň něco přidám. Keira Knightley odvedla svůj nejlepší výkon v kariéře který už Pýše nastínila. Malá Ronan hraje spíše instinktivně než nějakým promyšleným herectvím ale určitě byla inspirací pro své starší kolegyně. No a tou hvězdou nejzářivější je James McAvoy který mě zaujal už ve Wimbledonu a doma dostává jistě mnoho dalších (i třeba televizních) příležitostí. Být američanem tak je hvězdou dávno ale to je jiná kapitola.
Zpět k filmu: nepřímočaré linie prostě zbožňuju, to skládání dějového puzzle kdy na konci Vám vše dává smysl a přehráváte si v paměti scény znova aby jste si vše připomněli. Tady je navíc nádherná kamera která Vám ty obrázky uloží v paměti a díky nádherným exteriérům je opravdu na co se dívat. Scény ve Vás zanechají dlouhodobý pocit jak se může něco jedním okamžikem změnit a jak můžou lidé ovlivňovat své životy navzájem. Ian McEwan napsal jistě nádhernou knihu a já si ten zážitek dám znovu a jinak.

22. června 2008
plakát filmu
Dost
Enough
40 %

Tento film se snaží být akčním, strašidelným, dojemným a výchovným. To je trošičku moc vysoká laťka obzvláště když máte v hlavní roli Jennifer Lopez. Ona se hodně snaží hrát ale stále je to jen přehlídka jejich výstřihů a zadku. To, že její postava jedná nelogicky samozřejmě není její chyba. Suma sumárum: opět břečka která se tváří, že je akčním filmem s mravním poučením a pohádkou o vítězství dobra nad zlem.

21. června 2008
plakát filmu
Cena štěstí
Fine Things
40 %

Vůbec první kniha kterou jsem od DS četla. Film není bůhvíjaká oscarová záležitost ale spisovatelka ví jak zatlačit na romantickou notu i jak vypudit z diváka nějakou tu slzičku. Oceňuji nenalinkovaný děj, prostě oddychovka.

16. června 2008
plakát filmu
Síla srdce
Mighty Heart, A
30 %

Čekala jsem emocemi nabitý příběh od kterého člověk neodtrhne oči a dostala jsem plytkou břečku kde jediným rušivým elementem je protivné a tak charakteristické zvonění pro jednu značku, zbytek nuda která se jen tak nevidí když vezmu v úvahu tak zajímavou látku. O Angelině škoda mluvit,té nevěřím ani ty kudrlinky na hlavě. Škoda.

16. června 2008
plakát filmu
Gulliverovy cesty
Gulliver's Travels
30 %

Preferuji starší verzi s Richardem Harrisem kterému jsem Gullivera přece jen věřila víc. Tato je jen rutinérsky natočená a nepřináší v podstatě nic nového.

16. června 2008
plakát filmu
O štěstí a kráse
O štěstí a kráse
100 %

Asi moje nejoblíbenější televizní pohádka, záměna princezen přináší plno komických situací a Pavel Trávníček tu není tradičně za prince. Toho si netradičně a myslím naposled zahrál Karel Roden.

30. března 2008
plakát filmu
Spáči
Sleepers
80 %

Lorenzo Carcatera´s story

Filmy podle skutečné události mají většinou velmi silné příběhy a i tady tomu není jinak. Knížku jsem četla kdysi dávno, většina děje se soustřeďuje na pobyt ve výchovném zařízení ale hlavně na charaktery postav na rozdíl od filmu kde se více dozvíme jen o Shakesovi s zbytek chlapců je popisováno spíše povrchně a bráni jako parta. Myslím že tahle skutečnost měla velký význam na pokračování jejich příběhu - to jaká byla povaha každého chlapce a jakým způsobem se s ním ve Wilkinsonu zacházelo. Ve skutečnosti měli dozorci své chlapce "rozdělené" a na každého z nich byl vyvíjen jiný druh nátlaku a používány jiné tresty. Pokud by se mělo vše obsáhnout stopáž by dosáhla neuvěřitelné délky i když pokud by se například vzala na úkor poslední části která byla zdlouhavější nebylo by to na škodu.
Na dovětek na konci fillmu si v knize nevzpomínám a tudíž mě velmi překvapil. "Mrtvého brouka" hrají spíše rusové a u američanů mě to překvapilo. Události jsou ale dost staré a tématu týrání dětí se amerika začala věnovat až po případu Dave Pelzera ale "A Child called it" zatím nebylo natočeno.
Každopádně dobře odvedený film který ve Vás zanechá divný pocit a přemýšlíte jak jedna minuta může změnit Váš život.

30. března 2008
plakát filmu
Jak se krotí krokodýli
Jak se krotí krokodýli
20 %

Kde jsou ty doby kdy se točily milé, zábavné a přitom jednoduché filmy pro děti. Dnešní problém je ten že jsou hvězdy které musí být vidět a jsou produkty které se musí náležitě prezentovat což má samozřejmě vliv na scénář a film je pak plný nesmyslných reklamních záběrů a ještě tak překombinovaný že v tom člověk chtě nechtě ztrácí. Škoda, a zvlášť když víme jak to kdysi paní Poledňákové šlo.

24. března 2008
plakát filmu
Slečna Drsňák 2: Ještě drsnější
Miss Congeniality: Armed and Fabulous
20 %

Sandra Bullock by si už konečně měla uvědomit kdy má cenu jít do dvojky a kdy ne. Z Nebezpečné rychlosti 2 Keanu Reeves taky chytře vycouval a asi věděl proč. Stejně tak je tomu i u téhle slátaniny a když uvážíme že jednička nebyla žádný zázrak prostě to jinak dopadnout nemohlo. Nezajímavá, nudná břečka.

24. března 2008
plakát filmu
Panic je na nic
Panic je na nic
0 %

American Pie je proti tomuhle kandidát na Oscara! Nesympatičtí hrdinové a scény jak z besídky ve školce a to je ještě docela urážka dětí. A co přimělo Milenu Dvorskou vzít roli v něčem takovém ví jen ona sama. Ani série Kameňáků mě nepřinutila cítit takovou trapnost za český film.

24. března 2008