avatar uživatele

LOST

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Božský Evan
Evan Almighty
80 %

Božský Evan

Po jedničce (Božský Bruce) kterou jsem já neviděl přichází v srpnu do našich kin dvojka a já jsem byl docela dost zvědavej jaká bude. Nečekal jsem zázrak, ale hlavně mě zajímalo jak to všechno zvládne Steve Carell (40 let panic). Po traileru jsem ale čekal docela velkou blbost, ale nakonec se z toho stal skvělý film a hlavně jedna z nejlepších kopmedií jaký jsem kdy viděl. Evan Baxter pracuje v televizních zprávách, jednoho dne se ale stane kongresmanem a hlavně chce změnit svět. A tak se mu zjeví bůh (Morgan Freeman) a chce od něj jediné- aby postavil archu, protože má přijít povodeň. To asi vše k příběhu, který se sice může zdát divný, ale ve filmu vám příběh rozhodně vadit nebude. Co však by mohlo vadit je to, že smát se opravdu moc nebudete (spíš lehce pousmívat), ale jinak je všechno v pořádku. Steve Carell je v hlavní roli doslova výborný a tímto filmem mě přesvědčil, že je dobrý herec, Morgan Freeman předvádí jako obvykle svůj standart a Laura Graham (seriál Gilmorova děvčata) mě v tomto filmu nevadila a to ju moc rád nemám. Božský Evan stál něco kolem 170 milionů dolarů (taky je to nejdražší komedie všech dob) a na filmu to jde vidět a to je nejdůležitější. Všechny peníze se asi vypotřebovali na závěrečnou jízdu lodí (když všechno zaplaví potopa), tato scéna která je na komedii opravdu výborná spíš připomíná obří vlnu z filmu Den poté. Kamera a hudba je fajn a v této oblasti nemám co vytknout. Božský Evan sice není božský film, ale jedná se o velmi příjemnou podívanou kterou doporučuju.

26. července 2007
plakát filmu
Zodiac
Zodiac
60 %

Zodiac

Žádný film od režiséra Davida Finchera jsem zatím neviděl, slyšel jsem ale na něj samou chválu (hlavně díky filmu Sedm) a tak jsem se rozhodl Zodiaca shlídnout, a špatně jsem neudělal. Musím však říct, že Fincher mě tak trošku zklamal. Neříkám, že Zodiac je špatný film, jen si myslím, že mohl být natočen mnohem líp. Problém je, že Fincher se moc drží skutečnými událostmi (pravda je, že je pak film realičtější), ale Zodiac je kvůli tomu film nudnější a opravdu není pro každého. Dalším velkým záporem je délka filmu, 2 a půl hodiny je na takovýto film strašně dlouhá doba a navíc je první polovina filmu nudná, nepřehledná a občas se v ní ztratíte. Kdybych film vypnul po první půlce odnesl by si Zodiac asi tak 30 %, ještě štěstí, že jsem to neudělal, protože druhá polovina působí jak kdyby to byl úplně jinačí film a právě až v druhé polovině se film rozjede. Škoda, protože až v druhé půlce dává Fincher najevo, že je skvělý režisér a třeba s napětím jde vidět, že to stále umí. Třeba scéna ve sklepě trvá sice asi jen minutu, ale v roce 2007 jsem neviděl strašidelnější scénu než právě tuto. Bohužel, takových scén je ve filmu docela málo. Fincher neměl ani moc štěstí při volbě herců, uznávám, že Jake Gyllenhaal se do hlavní role hodí a vše zvládá na jedničku, avšak třeba takový Robert Downey Jr. nebo Mark Ruffalo moc přesvědčivě nehrají. Zodiac měl velký potenciál zařadit se mezi nejlepší díla Davida Finchera, asi se tak nestane. Jak už jsem říkal na začátku špatný film to není, ale víc jak 60 % mu dát nemůžu.

21. července 2007

Clerks 2

První Clerks z roku 1994 jsem neviděl, ale po dvojce bych jedničku chtěl strašně moc vidět. Není to jen proto že dvojka byla neskutečně zábavná ale chtěl bych vidět jak dvojice hlavních hrdinů začínali. Ale zpět k druhému dílu, Clerks 2 začíná shořením quicktopu a tak se Dante a Randall musí zaměstnat v obyčejném fastfoodu. To asi vše k příběhu který je sice obyčejný, neskrývá žádné překvapení ale o příběh v těchto filmech vůbec nejde. Hlavně musí být zábava a šílené scénky a o ty v tomto filmu rozhodně není nouze (nejlepší byla asi scéna s oslem). Kevim Smith je prostě výborný režisér, který i po takovém úletu jako Táta na plný úvazek natočil nejlepší komedii roku 2006, která je tak chytlavá, že ji můžete vidět i několikrát za sebou. A za to nemůže jen zábava, ale i výborné herecké výkony (myslím si, že nikdo nepodává špatný herecký výkon) , parádní soundtrack a vynikající hlášky, které si zapamatujete a už je s hlavy nevymažete. Jinak k tomuto filmu nemám jiných slov a nějaké chyby bych hledal jen těžko. Doufám,že Kevin Smith za nějakých 10 let zase natočí další díl Clerks a doufám, že bude stejně tak povedený (přál bych si ještě lepší) než tento díl. A proč dávám jen 80 %- myslím si, že na mě je to vynikající hodnocení a musím přiznat, že jsem přemýšlel i o 90 %.

19. července 2007
plakát filmu
My dva a křen
You, Me and Dupree
50 %

My dva a křen

Mám rád filmy tohoto typu a když někdy v těchto dnech vychází tento film na dvd nemohl jsem si ho nechat ujít. O tomto filmu jsem slyšel samé negativní názory, na internetu jsem četl jak je tahle romantická komedie nepovedá, ale myslím si, že to až tak hrozně nedopadlo. Je sice pravda, že se tahle komedie řadí mezi průměr a rozhodně nedosahuje kvalit třeba takových Nesvatbových, ale určitě si nezaslouží hodnocení pod 40 %. Hlavním lákadlem na tomto filmu je určitě Owen Wilson, který znovu nezklamal a předvádí jako obvykle výborný výkon, je jen škoda, že jedině Wilson je z herců zábavný a třeba takový Matt Dillon nebo Kate Hudson předvádí špatné výkony. O Michaelu Douglasovi ani nemluvím, ale to je spíš tím, že tohodle herce nemám vůbec rád. Děj a scénář je docela zajímavý a dá se říct, že i originální, protože něco takového ještě v romantických komediích nebylo, bohužel ze scénáře se dalo udělat pár věcí o dost lépe. Prostě se jedná o normální komedii kde je pár dobrých a zábavných scén, pár vyloženě trapných scén a taky pár nudných scén. A i když zábavné scény převažují tak se nejedná o žádný zázrak. Kamera a hudba jsou docela fajn, možná zamrzí jen jako obvykle nepovedený konec, který tušíte už od chvíle kdy film začne. Ke konci teda jenom řeknu, že jediný kdo tento film zachraňuje je Owen Wilson a jen kvůli němu stojí My dva a křen vidět a nebýt jeho jdu pod 50 % určitě. Takhle to ale na těch 50 % nakonec vyjde.

11. července 2007
plakát filmu
Hory mají oči 2
Hills Have Eyes II, The
30 %

Hory mají oči 2

Ze začátku bych chtěl říct, že jsem nikdy nebyl příznivce jedničky (pro mě 50 %). Je sice pravda, že se nejednalo o špatný film, ale na internetu jsem slyšel hlášky typu- nejlepší horor posledních let atd. a po filmu jsem byl zklamán (čekal jsem od jedničky prostě víc). Když jsem se dozvěděl, že se točí dvojka (to bylo pochopitelné, protože jednička vydělala pěkné peníze) tak jsem si myslel, že se nebude jednat o nic lepšího než jednička. To co však vzniklo jsem opravdu nečekal. Nejsem ani příznivcem hororů, který mají druhé díly, protože většinou druhý díl všechno zkazí. Avšak po docela podařeném druhém dílu Texaského masakru (60 %) jsem ještě maličko doufal, že dvojka tohoto filmu by nemusela být tak vyloženě špatná, bohužel je špatná a to hodně. Kdo říká, že Texaský masakr 2 je blbost tak mu radím, aby se koukl na tento film. Proti tomuhle je dvojka Texaského masakru naprostým klenotem. Ale hezky od začátku: Co bylo hlavním pozitivem jedničky byla atmosféra, taky ji točil Alexandre Aja, dvojka v tomhle směru naprosto selhává. Není se čeho bát, dokonce se s filmu vytratili krvavé scény (když teda nepočítám začáteční porod) a o atmosféře není vůbec řeč. Prostě sledujete hodinu partu vojáků, kteří chodí po poušti a občas na ně vybafne nějaký ten mutant, který není vůbec strašidelný a tak celkově mě přišli ty mutanti víc než srandovní. Další půlhodina se už odehrává někde v jeskyni a můžu vám říct, že tady se film trošku zlepší-přibude akce, napětí, dobré hudby ale i tak se to celé jak už jsem řekl odehrává v jeskyni takže stejně není moc vidět. Hlavním problémem tohoto filmu je nuda a ještě jedna věc a to je nezáživnost. Prostě vás ten film nebaví, je vám ukradený kdo zemře a po týdnu si ani nevzpomene o čem vlastně byl. A herci tomu ještě víc škodí, protože jsou hodně nevýrazný. Co říct závěrem,asi jen to, že dvojka se neměla vůbec točit , snad nebude trojka, ale vzhledem k tržbám bych se tomu vůbec nedivil. A 30 % dávám jen pro pár docela dobrých okamžiků a zlepšení se filmu v druhé polovině.

5. července 2007
plakát filmu
40 let panic
The 40-Year-Old Virgin
50 %

40 let panic

Tento film jsem shlídl vyloženě z nudy, ale rozhodně toho nelituju. Nejedná se o perfektní film ani o perfektní komedii, jedná se o příjemnou komedii, která rozhodně neurazí. Námět je velmi slušný, Andy je 40 letý chlap, který v životě neměl sex a chce to napravit. Film má velmi dobré tempo, všechno hezky odbýhá a nuda nemá moc šanci. Bohužel čím dál jde film ke konci tím víc je film předvídatelný, nezajímavý, nudný a někdy i trapný. Škoda, kdyby se tohohle filmu chytl někdo zkušenější nemuselo by to dopadnout tak jak to dopadlo. Nedopadlo to sice špatně, ale prostě se jedná o úplně normální komedii, kde se občas zasmějete, občas i nudíte. Ani herci nedokázali vytáhnout tento film z průměru, Steve Carell se sice v hlavní roli víc než snaží, ale jako herce ho moc neznám a že by mě byl po tomto filmu nějak sympatický to taky říct nemůžu (snad to napraví v Božským Evanovi). Jinak ostatní herci moc známí nejsou a předvádí průměrné výkony, které opravdu nezaujmou. Co na filmu docela zaujme je hudba, hlavně myslím závěrečnou písničku, která vážně nemá chybu a docela se u ní i zasmějete. Klidně se na tento film koukněte, sice neurazí, nenadchne, ale ty 2 hodiny docela rychle utečou.

2. července 2007
plakát filmu
Most do země Terabithia
Bridge to Terabithia
80 %

Most do země Terabithia

Na tento film jsem se moc netěšil. O to větší ale bylo překvapení když jsem film shlídnul. Co mě vůbec nelákalo byl trailer, nebyl vůbec špatnej, ale když jsem se dozvěděl, že je to film od tvůrců Letopisů Narnie a ono to vypadalo jak Letopisy Narnie tak jsem myslel, že to dobrý film opravdu nebude. Problémem je, že se tento film nazývá žánrem fantasy (stejně jako Narnie), ale o to v Terabithii vůbec nejde. Nejni to žánr fantasy, je to spíš rodinný film. Tento film se navíc v lese nazvaném Terabithia moc neodehrává a jestli jsou hlavní hrdinové v Terabithii 15 minut z celého filmu tak to ještě docela přeháním. Tohle však s Narnií nemá nic společného, Narnie byla totiž špatný film (pro mě maximálně 40 %) a tohle je jak jsem už psal úplně něco jinýho. Co se od Narnie hodně v tomto filmu zlepšilo jsou herci, ani jsem nedoufal, že dětský herci by byli až tak dobrý a že jsou jen dva a né čtyři jak v Narnii tak to vůbec nevadí. Dalším pozitivním bodem je scénář kde není nouze o překvapení. Triky však moc neokouzlí, nejsou špatný, ale všechny jsme je už viděli v traileru takže jich opravdu moc není. Hudba ujde, ale trošičku za Narniou v tomto zaostává, ale to je asi tak všechno v čem je horší. Terabithia je navíc hodně smutná od ostatních rodinných filmů a u tohoto nevím jestli je to dobře nebo špatně, protože na konci filmu mě hlavní hrdinky bylo docela líto. Jinak se jedná o perfektní film a pro mě jedno ze zatím největších překvapení roku 2007. A i když by se mělo jednat o film pro děti tak to vůbec není pravda, v klidu se na něj mohou dívat i dospělí.

30. června 2007
plakát filmu
Taxi 4
Taxi 4
10 %

Taxi 4

Musím se přiznat, že v životě jsem zatím Taxi neviděl a čtyřka je můj první díl co jsem viděl. A po čtyřce už mě přechozí díly vůbec nelákají a i když jsem slyšel, že jsou lepší než tento díl tak se na ně už nekouknu, no možná jo ale to už bych se musel hodně nudit. Co mě zarazilo už se začátku je název, proč se film jmenuje Taxi když se v taxíku jede začátečních prvních 5 minut a pak už skoro taxi v příběhu není. Je ale pravda, že film začínal dobře, po první desetiminutovce jsem si říkal, že se jedná o docela pohodový film, ale pak to nastalo. Další hodina a čtvrt je nudná, nezajímavá, ničemu se tam nezasmějete a ke všemu je ve filmu jenom jedna akční scéna (na konci) a to ještě přeháním, protože ta scéna trvá jednu minutu. Mohli to zachránit alespoň herci- nezachránili nic a výsledný dojem ještě zhoršili. Přijde mě, že herci soutěžili o to, jaká postava bude největší retard, prostě nic si nepamatují, pořád něco ztrácejí, pořád do něčeho narážejí a ke všemu jsou úplně tupý. Příběh je taky jednoduchý a přijde mě ještě dost trapný, no ale to je vlastně celý film. V tomto filmu prostě nemůžu pochválit nic a přijde mě, že Taxi 4 bylo točeno jen pro peníze a pro nic jinýho. Co se dá dělat, Taxi 4 je průšvih a opravdu nikomu nedoporučuju se na tento film dívat. Jo a 10 % dávám za prvních 10 minut, nebýt jich tak by po Pirátech z Karibiku 3 tohle byla další nula. Naštěstí se tak nestalo.

26. června 2007
plakát filmu
70 %

Motel smrti

Na tento nový horor jsem se těšil, ani nevím proč ale prostě mě to nějak lákalo. Když jsem Motel smrti dokoukal byl jsem s konečným výsledkem spokojen. Ale hezky od začátku, v roce 2007 mě přijde, že jsou horory čím dál tím kvalitnější (Stopař, Prokletí domu slunečnic) a Motel smrti hororům rozhodně nic nekazí. Jednoznačně nejsilnější stránkou je atmosféra, už dlouho jsem se tak nebál jak u tohohle filmu (ještě štěstí, že jsem se na film nedíval v noci). Škoda posledních deseti minut který tento film docela kazí, už se v těchto minutách není čeho bát a je to na ten styl, že hlavní hrdinka vyřídí všechny zabijáky. To však nic nemění na tom, že se jedná o dobrý snímek. Jinak herci taky nic nezkazili, Luke Wilson hrál poměrně dobře a Kate Beckinsale taky nic nekazila a to ju moc rád nemám (zprotivila se mě hlavně filmem Underworld a jeho pokračováním). Jediné co mě na filmu vadilo a hlavně nudilo byl strašně pomalý začátek ve stylu dva lidi jedou 20 minut autem a nic se neděje. Začátek a konec jsou prostě slabý a nebýt skvělého prostředku jednalo by se o špatný horor. Ke konci mého názoru chcu říct, že příznivcům hororů se tento snímek bude určitě líbit a lidé, kteří horory rádi moc nemají budou po tomto filmu možná příjemně překvapeni.

24. června 2007
plakát filmu
ROMing
ROMing
10 %

ROMing

Nemám moc v lásce české filmy, ale na tenhle jsem se tak nějak těšil. Navnadily mě hlavně ukázky a dobrý trailer. Nevadil mě ani režisér Jiří Vejdělek, který už v Účastnících zájezdu ukázal, že nějaký talent v sobě má a i když nebyli účastníci vyloženě perfektní film jednalo se o docela pohodovou komedii a jeden z nejlepších českých filmů roku 2006. Tento film je pro mě jedno velké zklamání, ale já už jsem si na ty zklamání v tomto roce nějak zvikl (Spider-man 3, Shrek 3,300, od Pirátů 3 jsem nic nečekal takže tak zklamanej jsem opravdu nebyl). Ještě horší na tom je to, že si myslím, že se jedná o jeden z nejhorších českých filmů jaký kdy byli natočeny (ano, i třeba takovej Panic je nanic byl lepší a to vážně nekecám). Od ROMingu jsem čekal drsnej film, kde budou i nějaký humorný scény a to se vážně nestalo. Navíc mě přijde, že je ROMing až moc amatérskej a opravdu jsem už dlouho nic tak amatérskýho neviděl. Jediná věc která to tak trošičku zachraňuje jsou herci nebo spíš herec a to je Bolek Polívka, ve filmu má docela dobrý hlášky a snad jen u něj se občas zasmějete. Jinak už se nedá smát ničemu. Co mě ještě ke všemu překvapilo bylo to, že jsou ve filmu dva příběhy a ten epos je asi nejnudnější věc jakou jsem kdy viděl (ke všemu trvá asi tak polovinu filmu). Ani Jack SPERMONÍK s Pirátů 3 nebyl tak nudnej jako celý tento film a když už to říkám já, to už je co říct. K závěru bych jen chtěl dodat, že těch 10 % je za Bolka Polívku, jinak je to film mizerný a opravdu se na něj nevyplatí jít do kina, v tom mě věřte.

19. června 2007

Jednotka příliš rychlého nasazení

O tomto filmu jsem skoro ani nevěděl že existuje, ale před nějakým časem jsem se o něm dozvěděl a velmi mě zaujal. Doufal jsem, že to bude tak skvělý film jak skoro všichni na internetu píšou a když jsem ho konečně shlídl zklamaný jsem rozhodně nebyl. Spíš naopak, byl jsem přímo nadšený a hned po dokoukání jsem si ho musel pustit ještě jednou. Tento film je prakticky rozdělen na tři části- ta první je vyloženě komediální a nejvíc jsem se u ní zasmál, druhá je detektivní a třetí část je akční. Kdybych ale měl říct jaká část se mě nejvíc líbila tak by to byla část akční, protože to co v ní je jsem ještě v životě v žádným filmu neviděl- 20 minut nepřetržitelné akce a myslím si, že ani takový režisér jako je třeba Michael Bay ještě nenatočil fim, v kterým by byla tak dobrá akce. I když já hodně kritizuju filmy tak u tady toho filmu mě vůbec žádná kritika nenapadá, skoro bych i řekl, že je to bezchybný film, který je zábavný, překvapivý, akční a ještě ke všemu tam hrajou i perfektní herci. Ke konci mého názoru chcu říct, že jde společně s Krvavým diamantem zatím o nejlepší film v roce 2007 a dokonce jsem přemýšlel i o hodnocení 100 %, ale když už jsem v životě tady 100 % ještě žádnýmu filmu nedal tak to nedám zatím ještě ani teď. Jinak ale tento film všem doporučuju.

19. června 2007
plakát filmu
60 %

Odstřelovač

Pro mnohé lidi byl Odstřelovač zklamáním, pro mě však ani moc ne. Popravdě jsem od tohoto film moc nečekal, jen další akční podívanou se špatným scénářem. A přesně tak se taky stalo. Když jsem se dozvěděl jméno režiséra dostal jsem trošku strach, Antoine Fugua sice už dokázal, že nějaký talent v sobě má, ale nikdy jsem jeho filmy moc rád neměl. Jmenuju třeba Krále Artuše (scéna na ledu byla výborná, ale i tak šlo o další špatný historický film-pro mě tak 40 %). Antoine Fugua se tímto filmem mírně polepšil, ale ani to ještě neznamená, že natočil dobrý film. Jediná věc, která mě na tomto filmu hodně vadila byl tak špatný děj a scénář, že už to snad nešlo udělat hůř. Co však musím pochválit je první polovina filmu (jsou v ní dobrý akční scény), jenomže to by tu nesměla být druhá polovina, která je nudná, nezajímavá a jednoduše příšerná a řekl bych, že to nezáchrání ani velmi povedená akční scéna na konci filmu. Co je dalším problémem filmu je to, že se až moc násilně snaží napodobit filmy s Jasonem Bournem a moc se to Odstřelovači nedaří. I tak je ale pravda, že je tento fim lepší než Agent bez minulosti (pro mě 40 %), ale na dvojku s názvem Bournův mýtus nemá ve všech ohledech. Dokonce i Mark Wahlberg se snaží co nejvíc napodobit Matta Damona a docela mu to i vychází. A tady je asi největší pozitivum na tomto filmu a to je zmíněný Mark Wahlberg, už ve Skryté identitě předvedl, že umí dobře hrát a tady to jen potvrzuje. Co říci závěrem: asi jen to, že se jedná o docela příjemný film, na který si asi za týden už ani nevzpomenete, ale i tak je to na první podívání docela dobrá zábava.

16. června 2007
plakát filmu
70 %

Obchodník se smrtí

Na tento film jsem se těšil, už z toho důvodu, že se ve filmu hodně mluví o zbraních a taky, že Nicolas Cage je docela fajn herec. Tento film mě překvapil a to pozitivně, je to už dávno kdy jsem tento film viděl, ale nějak mě utkvěl v paměti a i když závěrečný hodnocení není zas tak vysoké jde určitě o kvalitní film. Když se těšíte na tento film nečekejte od něj akční film, v tomto filmu není prakticky žádná akční scéna a zdá se mi, že se pořád jen mluví a ze zbraně se skoro ani nevystřelí (teda když nepočítám první scénu která je vážně skvělá, už to tu psalo hodně lidí takže mám asi pravdu). Nicolas Cage se pro roli Yuriho Orlova hodí, je sympatickej a jeho roli mu prostě uvěříte. S ostatnímy herci to však tak dobře nedopadlo, Ethan Hawke a Jared Leto předvádí v tomto filmu naprosto nezajímavé výkony. Co je dalším záporem je délka filmu- 2 hodiny jsou na takový filmy vážně moc a bohužel ani nudě neutečete- pár scén je vážně zbytečných. To ale neznamená, že je to špatný film- upřímně jsem se u něj dobře pobavil a i když tam pár nudných scén bylo tak ty zábavnější scény převažovali ty nudné scény. U tohotu filmu chcu říct ještě jednu věc, když mu někdo dá 100 % a někdo 0 % tak se někomu z nich nebudu divit. Je to film, který není pro všechny. Mě se ale líbil a myslím si, že si hodnocení 70 % naprosto zaslouží.

15. června 2007
plakát filmu
70 %

Hudbu složil, slova napsal

Mám rád romantické komedie a hlavně ty které jsou zábavné a hraje tam Hugh Grant a myslím si, že tato komedie se velmi povedla. Je sice pravda, že tento film není tak dobrý jako podobný snímek Láska nebeská, ale jaká romantická komedie byla lepší než láska nebeská- myslím si, že žádná. Největším kladným bodem je samozřejmě Hugh Grant, role se na něj přesně hodí a hraje tady asi nejlíp ze všech filmů, kde jsem ho hrát viděl. Dalším pozitivem je hudební část filmu, která je přímo parádní, začáteční hudební scéna je sice naprosto dementní , ale je tak dementní až je vynikající. Jinak ostatní herci předvádí svůj standart,sice mě Drew Barrymore k Hughu Grantovi ve filmu moc neseděla, ale to může být jen můj problém. Děj je docela zajímavý, ale žádný zvrat prostě nepřijde, už ze začátku je jasné jak film dopadne a i když jste třeba tento film neviděly a jen o něm slyšely určitě si domyslíte jak může dopadnout. V závěrečném hodnocení jsem uvažoval něco mezi 60 až 80 % a nakonec jsem se rozhodl mezi služných 70 %. Kdyby tam nehrál Hugh Grant a kdyby tam nebyli tak zábavný hudební čísla byl by to podprůměrný film, naštěstí se tak nestalo a jedná se opravdu o pohodovou komedii, která neurazí ale taky ani moc nenadchne.

13. června 2007
plakát filmu
Next
Next
80 %

Next

Už se začátku musím říct, že jsem se na film Next těšil. Mám rád takové filmy a navíc to vypadalo na takovou tu odlehčující zábavu. A nakonec mě Next ještě hodně překvapil. Od režiséra Lee Tamahoriho (Dnes neumírej, XXX 2) jsem čekal spoustu akčních scén a k tomu přihozenej nesmyslnej děj, který stejně ani nedává smysl, už tady mě ale čekalo překvapení. Tamahori se polepšil a tentokrát je pro něj děj důležitější než akční scény a to je jedno velký plus, ano najdou se tady sice akční scény , ale jsou už umístěny do velmi dobrého příběhu. Když se dostanu k hercům musím zase chválit, Nicolas Cage se po propadáku Ghost Rider (kde hrál opravdu hodně špatně) polepšil a je skoro až neuvěřitelné jak dobře tady zahrál, dále Julliane Moore zde zahrála svůj standart a Jessica Biel je prostě kočka a že zas tak dobře hrát neumí nevadí, hlavně že je na nu dobrej pohled, dokonce si tu malou roli střihl i Peter Falk neboli poručík Columbo. Abych jenom nechválil tak na konci byl jeden dějový zvrat který byl tak trošku divný a některé triky působili zase až překvapivě amatérsky. To ale vůbec nevadí, protože Next je velmi příjemnej film a určitě se na něj ještě někdy kouknu znova. 80 % dávám z toho důvodu, že už jsem se tak dobře u akčního filmu nebavil.

11. června 2007
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Na konci světa
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
0 %

Piráti z karibiku: Na konci světa

Tak je to tady, největší filmová událost konečně dorazila před několika týdny do kin a já až teprve včera jsem měl možnost tento "skvělý" film shlídnout. Prostě piráti dorazily a znovu jsou velmi kasovně úspěšný, sice už ne jak předchozí dva díly, ani na tak jak třeba Spider-man 3 a Shrek 3, ale vydělali docela dost peněz. Ale mě toto nechává chladným, nezajímá mě kolik jakej film vydělá peněz, ale zajímá mě hlavně i jeho kvalita. Vzpomente si třeba na Hulka nebo Ghost Ridera( (mizerný filmy, který určitě nevydělali málo peněz), tady je hlavní problém pirátů z karibiku, i zelený "hnus" Hulk byl sympatičtější,charismatičtější a určitě i zábavnější než pirát Jack SPERMONÍK (Johny Dep). Je sice nádherný, že se objeví v záběru, pronese nějakou "rádoby" vtipnou hlášku a samozřejmě se tomu začnou všichni smát, ale čeho je moc toho je příliš. Beru zpět všechny filmy o kterých jsem tady napsal, že jsou trapný, můžu vás všechny uklidnit a říct, že Piráti z Karibiku 3 jsou nejtrapnější film 20 a 21 století. A že mě nevěříte? koukněte se a uvěříte. Co je také zajímavé je skutečnost, že když se kouknu na 100 nejlépe hodnocených filmů tady na této adrese tak na prvních dvou místech jsou piráti z karibiku, lidi jste normální? když to vypadá jak kdyby to byla nejlepší série a nejlepší filmy jaký kdy byly natočeny. Dál k hercům, kdo mě po SPERMONÍKOVI vadil nejvíc byla ta odporná chobotnice alias Davy Jones, je sice skvělé, že se mu chapadla pohybujou každý jiným směrem, ale přijde mě prostě hnusnej. Orlando Bloom by měl svou zatím docela krátkou kariéru ukončit po tomto filmu už nyní a Keyra Knightley by se radši měla vrátit do takových filmů jako Pýcha a předsudek atd., ano i ona mě zde přišla neskutečně trapná. Všichni tady píšou jak je úchvatný zvuk a musím nesouhlasit, pokuď jste viděli předchozí dva díly tak je to prakticky to samé takže nic moc. Děj moc prozrazovat nebudu aby ten kdo ještě film neviděl byl aspoň překvapenej, jedno však říct můžu, moc jsem se v ději nevyznal a moc věcí jsem nechápal, nevím ale přijde mě trošku divný když začně bitva a já ani nevím proč vůbec začala-no katastrofa. Už jsem napsal asi všechno co jsem chtěl napsat, jenom ještě musím říct, že si v tuto chvíli připadám jak jako kdybych jen já neměl rád pro všechny tak úžasné Piráti z karibiku a ještě s úžasnějším Jackem SPERMONÍKEM. Nevím ale přijde mě , že s tímto názorem nebude souhlasit asi tak 98 % lidí a to už je docela co říct, ale znáte to : vždy se někdo musí objevit a ten někdo jsem já. Jo a toto je moje první hodnocení filmu, kterému jsem dal 0 %, ano nespletli jste se,opravdu jsem před nulou nechtěl napsat desítku a podle mě je to zase na dlouhou dobu hodnocení, který si tu nulu doopravdy zaslouží.

11. června 2007
plakát filmu
Předtucha
Premonition
30 %

Předtucha

Když jsem se nudil tak jsem se rozhodl shlídnout tento film a opravdu jsem dobře neudělal. Je pravda, že se může zdát, že nepude o špatný film, navíc má Předtucha docela zajímavej námět, bohužel i přes slibnej námět je tento film průměrnej, pro mě možná i podprůměrnej. Kdyby se tohoto filmu ujal nějaký zkušený režisér nemuselo jít o jeden z nejhorších filmů roku 2007, bohužel toto je jeden z nejhorších filmů co jsem v poslední době viděl. Když ale zklame režisér tak to ještě můžou zachránit alespoň herci a opravdu se dá říct, že to zachranují právě oni. Bohužel Sandra Bullock neumí podle mě moc dobře hrát a v tomto filmů mě přesvědčila, že mám pravdu. Všechno to ale zachranuje Julian Mcmahon (Fantastická čtyřka) a Peter Stormare (Constantine nebo třeba pro mě nejlepší seriál Prison Break),nebýt těchto herců jednalo by se vyloženě o propadák. Co mě mile překvapilo byl konec, žádný happy-end a posledních 10 minut mělo vážně spád. Škoda, kdyby byl takhle celý film dobrý nedal bych jen vcelku slabých 30 %, ale aspoň 70 %.Podle mě Předtucha měla na víc a proto dávám těch 30 %.

9. června 2007
plakát filmu
Dokonalý trik
The Prestige
30 %

Dokonalý trik

Nikdy jsem neměl moc rád filmy režiséra Christophera Nolana, prakticky se mě od něj nelíbil ani jeden film a nic na tom nezmění docela slušnej Batman začíná (pro mě 60 %). Tento film jsem shlídl jen tak ze zvědavosti a ani po tomto filmu mě Christopher Nolan nepřesvědčil, že je dobrý režisér. Je sice pravda,že Dokonalý trik se snaží být strašně dokonalý a originální, on dokonce i originální je, ale dokonalý není vůbec. V ději jsem se hned ze začátku ztratil, moc jsem toho nechápal, ani závěrečný zvrat jsem nějak nepochopil a tak celkově mě to přišlo naprosto nelogické. Je možný, že je tento film takový druh filmu na který se musíte kouknout víckrát abyste ho celý pochopily, ale já už bych se na tento film ani jednou nekoukl. Většinu děje jsem se nudil (navíc mě film přišel docela dlouhý) a ani herci to nijak nezachránily. Ani nemůžu o tomto filmu říct, že je pro mě zklamání, protože jsem čekal, že moc procent tomu nedám. A taky tomu dávám 30 % a ještě si myslím, že jsem byl z hodnocením tentokrát docela mírnej.

8. června 2007
plakát filmu
70 %

The Messengers

Od tohotu hororu jsem čekal docela hodně,protože jsem na internetu na něj četl samé pozitivné názory a tak jsem se ho rozhodl shlídnout. A udělal jsem dobře. Před několika dny jsem psal názor na horor Stopař (pro mě 80 %) a i o tomto hororu si myslím, že je jeden z nejlepších v tomto žánru. Prostě horory mě v roce 2007 dělají zatím velkou radost. Co mě šokovalo už od začátku byla neuvěřitelná atmosféra filmu, opravdu jsem se docela dost bál a několikrát jsem se i lekl a to se u hororů nestává moc často (většinou se u nich smějete), ale tento film je jiný než klasické horory, nečekejte žádné krvavé a brutální scény, prostě jen strašidelný a velmi napínavý film. Co moc pochválit nemůžu jsou herci, neříkám že by byli špatný, ale dokážu si do těchto rolí představit kohokoliv jinýho. Zato třeba kamera a zvuk jsou na velmi vysoké úrovni. Škoda jedné věci a to závěru (docela mě přijde, že většina dobrých filmů se zkazí závěrem) a u tadytoho filmu to platí dvojnásob. Kdybych film vypnul před posledními 10 minutami dal bych mu velmi dobrých 80 %, takhle to je na slušných 70 %. škoda.

7. června 2007
plakát filmu
Shrek Třetí
Shrek the Third
30 %

Shrek 3

Konečně jsem dokoukal Shreka 3 a musím říct, že to byla katastrofa. Proti Shrekovi jsem nikdy nic neměl, jednička a dvojka byli docela pohodový filmy (obojím bych dal tak 70 %) , ale co předvedla trojka to je neuvěřitelný. Před nějakým časem jsem psal názor na Spidermana 3 a napsal jsem se že jsem se u něj nudil, ale u Shreka to bylo něco jiného,u Spidermana jsem neměl chuť po 20 minutách film vypnout, u Shreka se mě to však stalo. Shrek 3 je tak příšerně nudný a o ničem, proti němu je Spiderman 3 boží film. Děj je naprosto primitivní, jde jen o najítí krále Artuše a získání jeho na trůn. Ale ani u jedničky a dvojky nebyl dokonalý děj, ale vše bylo velmi zábavné, trojka však zábavná vůbec není, ani jednou jsem se za film hodně nezasmál. Vinu na tom má asi to, že osel a kocour jsou ve filmu strašně málo, děj se věnuje hlavně Shrekovi a Fioně a ty prostě moc zábavní nejsou. Dokonce ani parodie na pohádkové postavy jsou naprosto nudné a písničky ve filmu nejsou o moc lepší. Závěrem řeknu, že je to v tomto roce další trojka, která mě strašně moc zklamala a jsem zvědavej co řeknu na trojku pirátů z karibiku, který už ted jsou hodně kritizovány.

29. května 2007
plakát filmu
Hannibal - Zrození
Hannibal Rising
80 %

Hannibal- zrození

Nikdy jsem moc neměl rád filmy o Hannibalovi Lecterovi (nejvíc se mě líbil asi Červený drak), ale i tak jsem se rozhodl tento film shlídnout a byl jsem hodně mile překvapen. Sice na mě ze začátku (asi tak 15 minut) film působil jako kdybych sledoval nějakej válečnej film,pak se tento film hodně rozjel a hodně se mě líbil. Co mě přišlo nejlepší na tomto filmu byli herci, nebo spíš herec a to je Gaspard Ulliel, který samotného Hannibala Lectera zvládl na jedničku s hvězdičkou, dokonce si myslím, že byl lepší než Anthony Hopkins. Děj filmu sice nepovažuju za jeho silnou stránku, ale i tak to mohlo dopadnout mnohem hůř. Tento film měl i pár krvavých scén, i tak ale nebyli vůbec extra brutální. Zavěrem chcu říct, že Hannibal: zrození nedělá této sérii vůbec žádnou ostudu, spíš naopak si myslím, že jde o nejpovedější díl.

29. května 2007
plakát filmu
Velkej biják
Epic Movie
50 %

Epic Movie

Hned ze začátku musím říct, že parodie mám rád a po docela slibné ukázce jsem se na tento film těšil. Bohužel jsem od něj čekal víc, ale i tak jde o docela slušnou parodii. Sice nemá na sérii Scary Movie, ale líbil se mě víc než třeba Děsnej doják. Co je na tomto filmu špatný je děj,z hercama to nejni o moc lepší a opravdu je na některých místech film i hodně trapný. Co bych pochválil asi nejvíc je to, že Velkej biják paroduje hodně známých filmů. Třeba parodie na Piráti z karibiku nebo hadi v letadle je vážně skvělá. Škoda ale je, že se tento film moc soustředí na Letopisy Narnie což je podle mě špatně. Nakonec si myslím, že Velkej biják si nějaké příznivce najde a ten kdo má rád parodie tak se docela dobře pobaví.

20. května 2007
plakát filmu
Spider-Man 3
Spider-Man 3
40 %

Spider-man 3

Ze začátku musím říct, že Spiderman je můj nejoblíbenější komiksový hrdina a taky musím říct, že toto byl můj nejočekávanější film roku 2007 (no to možná trošku přeháním,na třetího Bourna se těším víc) ale to jsem jen tak odbočil. Před nějakým časem jsem zde napsal recenzi na film 300 a řekl jsem o něm, že je skoro jisté, že je to aspoň pro mě největší zklamání roku, ale že mě třetí Spiderman zklame víc to jsem vážně nečekal. Co mě zaskočilo už od začátku byla strašná nuda u filmu, vážně to vůbec nepřipomínalo dva díly předtím, které mě bavili od začátku až dokonce. Co mě šokovalo dál byl herecký výkon Tobeyho Maguirea, to co zde předvedl je přímo katastrofální. A co mě šokovalo úplně nejvíc je to, že Spider-man 3 je strašná trapárna a musím se přiznat, že už dlouho jsem neviděl tak trapný film jako je toto. Abych jenom nekritizoval tak akční scény (sice jich moc nebylo) byli docela fajn a co se mě líbilo asi nejvíc byla hudba, ale tyto klady ze Spidermana 3 neudělají dobrý film. Co říci závěrem: asi jen to ať nědělají čtyřku. jo a proč dávám 40 %, protože Spidermana jako celkově mám prostě rád. jo a ještě musím říct, že nechápu jak to tady v hlavní recenzi mohlo dostat 80 %.

19. května 2007
plakát filmu
Stopař (2007)
Hitcher, The
80 %

Stopař

Tak na tento film jsem se docela těšil,protože mám rád horory.Po slibných ukázkách jsem se těšil ještě víc a když jsem si film sehnal a koukl na něj,byl jsem nadšen. Stopař mě hodně připomínal Texaský masakr,ale musím uznat, že Stopař je o hodně kvalitnější film než Texaský masakr. Co mě už od začátku zaujalo byla atmosféra a napětí, ve filmu jsou asi tak 4 lekací scény u kterých sem se vážně lekl a to se mě moc často u hororů tohoto typu nestává. Co mě ve filmu sedělo byli herci, hlavní dvojice sice nijak nezářila, ale taky nic nekazila. Kdo byl ale ve filmu jednoznačně nejlepší byl Sean Bean,kterýmu role Stopaře vyloženě seděla a jde vidět, že role záporáku mu prostě sedí (jako třeba v Bayově Ostrově). Film má sice jen ale 80 minut,ale během těchto minut se mě nestalo,abych se nějak nudil- musím říct, že jsem se nenudil vůbec. Co bylo ještě dobrý byla kamera, která mě i docela překvapila. Jediné co bych maličko vytknul byl konec nebo spíš asi tak poslední 2 minuty, které vážně nebyli moc dobré a myslím, že se to dalo ukončit líp. Ale i tak se jedná asi o nejlepší horor jaký jsem kdy viděl a k tomu sedí i moje závěrečné hodnocení.

8. května 2007
plakát filmu
Happy Feet
Happy Feet
60 %

Happy Feet

Ze začátku jsem si myslel, že film Happy Feet bude jako většina současných animáků,ničím nepřekvapujících animáků a hlavně animáků, na který si za týden ani nevzpomenete o čem vlastně byli. Bohužel jsem měl pravdu, ale i tak si myslím, že tento animák je jedním z těch kvalitnějších animáků, který existují. Jedinou opravdu vynikající věcí je grafika a animace, dokonce si myslím, že je lepší než u pixarových Aut a ty měli animaci velmi dobrou. Prostě je to jediná originální věc na tomto filmu. Bohužel film má tak špatný scénáš a zápletku, že to skoro ani není možný- myslím si, že by se celý film dokázal převyprávět do 10 minut. Co mě šokovalo dále byli velmi nesympatické postavy, kde jste vlastně nikoho neměli oblíbeného. Jediné co nedokážu posoudit je hudba a písničky, nebyli úplně špatné, ale ani nebyli nějak dobré. Takže proč dávám Happy Feetu 60 %? Asi jen kvůli animaci, která je snad nejlepší ze všech filmů co jsem kdy viděl.

8. května 2007