avatar uživatele

Silencia

Jméno
Hedvika
Věk
33 let (Býk)
Bydliště
Taková vesnička na jihu Čech. Nedaleko Písku
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
100 %

wow

Tady mě Leonardo DiCaprio přesvědčil, jak skvělý herec je. Náctiletý kluk, učitel, letec, doktor, ... Sama se divím, jak tohle všechno jeden člověk dokázal, aniž by ho chytili. Nadchla mě skutečnost, že se naučil tu svoji činnost tak dobře, že se pak tím mohl živit, a navíc úplně opačným způsobem.

23. června 2011
plakát filmu
Na vlásku
Tangled
100 %

Pánvička forever :D

Výborně jsem se bavila :) Pánvička forever :D Hlášky dokonalý a dabing supr :) Navíc skvěle propracované pohyby postav(iček) - grafika, chcete-li. Doufám, že takovýchto filmů bude více.

21. června 2011
plakát filmu
Dopisy pro Julii
Letters to Juliet
100 %

Co se stalo Amandě?

Film je to pěkný, ale vtipný výkon Christophera Egana, který jsem mu naprosto uvěřila celý film kazí zde nevyjádřející se Amanda Seyfried, kterou ačkoli mám normálně ráda (v Mamma mia! to byl super výkon), tady byla nemastná neslaná, skoro žádné emoce, ačkoli on se snažil, ona mu to kazila. Její občasné pohledy neznamenaly hned lásku, kterou předvedli v poslední scéně. Vadí mi, že není vidět přesně zlom, kdy se do něj zamilovala, ani co k němu tak nějak po celou dobu cítila, co se jí na něm líbí. Filmy by tohle měly zobrazovat. I když pravda, byla po celou dobu zasnoubená, více emocí by neškodilo. Je to herečka, má předvádět pocity navenek. To v normálním životě není vidět co si druhý myslí, ve filmu je to právě o tom, tyto emoce předvést. A těch Amanda předvádí pomálu. :( Škoda. Film hezký, i když kdyby se Amanda víc snažila, mohl by to být můj třeba i nejoblíbenější romantický film.

19. června 2011
plakát filmu
Český sen
Český sen
20 %

Česká hamižnost?? Omyl.

Nemyslím si, že to zobrazuje lidi jako chamtivce a pitomce co naletí na reklamu. Pokud reklama něco sděluje, čili podává nějakou informaci, obecně platí pravidlo, že to tak ve skutečnosti je. Reklama nelže. Pokud tvrdí, že rohlík bude stát 1,- Kč, pak tolik bude stát. To, že je pak o polovinu menší, to už reklama neříká, čili neklame. Tady lákali lidi, aby nechodili, dobře... ale zároveň udělali letáček, kde vystavovali zboží, které neexistovalo. Tohle byl jednoduše podvod, i když zbytečnej, protože se vědělo, že tam ti lidé přijdou. A nemyslím proto, že by byli pitomí a zdegenerovaní reklamami. Jen to ukazuje, že lidé reagují na slevy, a to taky ne proto, že by chtěli stále víc, ale proto, že jednoduše na drahé věci nemají peníze. Podle mě tohle neukazuje "primitivnost" lidí, ale spíš nedostatek peněz v domácnostech. Opravdu je mi líto všech těch lidí, co se tam přišli podívat a nakoupit za levno, především důchodci. Chápu, že tvůrci chtěli natočit něco překvapivého a "k zamyšlení", jenže vybíjet si to na nevinných lidech, kteří jsou pak naštvaní a nedůvěřiví, je bezohledný, tím spíš, že to sami nefinancovali, ale šlo to z grantu (jsem tam myslím zaslechla). Jednu hvězdičku za ten jejich nápad a "námahu" ukázat nám výsledek něčeho, čehož smysl a přínos sama dost dobře nechápu.

19. června 2011
plakát filmu
Zloději paměti
Forgotten, The
80 %

Lekavka :)

Po dlouhé době film, u kterého jsem se několikrát skutečně lekla, a to se mi nestalo už pár let. :) Čekala jsem sice jiné vysvětlení než "marťany", ale dejme tomu. Ze začátku fakt zajimavý, pak ti marťani, no.... trochu to ubralo mému hodnocení, ale hlavní myšlenkou - pouto matky a dítěte, si to zase trochu vylepšilo. Celkově tedy 4*. Nenudila jsem se, navíc se jim podařilo mě vylekat. A ne jednou. :)

19. června 2011
plakát filmu
Camp Rock
Camp Rock
100 %

CR

Tohle je přesně můj styl. Film s písničkama. A je dokonce lepší než HSM, protože tam se zpívá v běžných denních situacích, což podle mě není normální. Tady se zpívá jen na pódiu nebo tak. Což je podle mě veliké plus pro tenhle film. Moc se mi líbil.

1. dubna 2011
plakát filmu
Camp Rock 2: Velký koncert
Camp Rock 2: The Final Jam
90 %

CR2

Oproti jedničce pro mě značnej pokles. Snažili se vyrovnat asi HSM protože začali s písničkama i mimo pódium a chtějí-li jen něco říct. Film i písničky jsou moc hezké, ale nedá mi to, že jednička byla kvůli "pódiovýmu" zpívání lepší.

1. dubna 2011
plakát filmu
Angelika a sultán
Angélique et le sultan
90 %

Jde s každým?

Filmy o Angelice jsou velice pěkně zpracované a mají krásný příběh. Dopadne to dobře a přitom to během těch pěti dílů nevypadlo vůbec dobře. Nemyslím si, jak často lidé píší, že je to přeslazené - s Peyracem se viděla na začátku, uprostřed a na konci. Ale zaráží mě, že se o ní někteří zmiňují jako o té co "dá každému". Během těch asi 10ti let, které filmy prezentují, měla manžela, a po jeho smrti spala s asi pěti chlapama (Nikolas, básník, Filip, princ a velitel té lodi d'Escrainville - pokud si dobře vzpomínám), z nichž s jedním nedobrovolně. Když se podíváte na dnešní 15-20ti leté holky, některé jich snad už za život měla víc. Tím spíš že jejího muže upálili, tak šla s druhým, toho též zabili, tak nechtěla být sama, začala si s dalším.. a tak to šlo dál a dál. Vůbec mi nepřijde že by byla nějaká nymfomanka či co to všichni popisují.
Je to hezký příběh, který potěší snad každou dívku (i když si to nechtějí přiznat - znám takové). A těm kterým vadí... těm jen vadí, že se ve filmu mají dobře a oni sami si to tak zařídit neumějí.

25. března 2011
plakát filmu
Poslední templář
Last Templar, The
80 %

Šifra

Film je to celkem hezký a zajímavý, jen přestřelka mi tam moc neseděla. No a námět o Ježíšově smrtelnosti? Totéž co Šifra mistra Leonarda. Už to tady jednou bylo. Sice v trochu jiném stylu, ovšem v mnohem lepším podání. Jednou vidět - stačí. Ale stojí to za ti si to alespoň jednou pustit.

6. ledna 2011
plakát filmu
Avatar
Avatar
90 %

Nic zvláštního

Všichni Avatara chválí jako nejlepší film poslední doby, čekají ho Oskaři, fakt skvělej film atd atd... kvůli těmto řečem jsem se na to došla podívat, zvlášť, když všichni mí kámoši říkali, že v 3D je to úžasný. Bohužel mě film zklamal. Přijde mi, že všichni ho chválí, protože ho chválí ostatní. Já osobně jsem čekala víc od filmu takových rozměrů.
Příběh celkem pěknej, ale je to spíš taková pohádka. Navíc ve většině filmu jsou počítačově upravení lidé, a to mi víceméně připomínalo Shreka, což tomu nepřidalo.
Pandora je vymyšlená dobře, i ti Naavi, krásná příroda, a v 3D se na to koukalo opravdu pěkně, to je ale asi bohužel všechno. Dialogy nebyly úžasné, humor to taky z větší části postrádalo a konec, který si může každý domyslet. Vychvalování filmu jako "fantastický", "úžasný", "ohromující", je podle mě přehnané. Vždyť i hudba není ničím zvláštní. Také nejsem přesvědčena, že 3D filmu přidává. Je to je jen jiný rozměr filmu, a mě osobně by nevadilo ho vidět v 2D. Pro lepší zhodnocení filmu si ho ale dojdu do kina shlédnout ještě jednou, tentokrát ale v 2D.
Svět Pandory, jejích obyvatel a celého toho skvěle vymyšleného "světa", by se určitě dal zpracovat lépe. Nevím sice jak, ale lépe. S originálnější zápletkou.
Pěkná podívaná to je, stojí za to Avatara vidět, příběh taky hezký, ale není to nic nového, nic ohromujícího, nic zvláštního, co jsem od tolik vychvalovaného filmu čekala.

18. ledna 2010
plakát filmu
Edith Piaf
Môme, La
100 %

Edith

Dneska jsem se konečně koukla na tento film a musím říct, že nelituji. Bude asi hodně dlouho trvat, než se na něj podívám znovu, ale přesto to byl film plný emocí. A Edith taková byla. Člověk si řekne, že z ní udělali chudinku, která pocítila všechnu špínu světa, ale ono to tak opravdu bylo. Vždyť jediné co měla, byl vždycky akorát nádherný zpěv, který ji neopustil ani když už nemohla nic jiného. Na jeviště ji dotáhli a z jeviště odtáhli, ale všem zůstával rozum stát, že i přesto všechno zpívá čistě a krásně. Měla pouze zpěv a radost z toho, že může zpívat pro lidi. Ani popularita nebyla vždy jednoznačná. Jinak se na ní život opravdu vyřádil. Nic jí nedopřál. Rodinu, výchovu, domov, dítě, lásku a jednoduše obyčejný život... Prostě její příběh dojímá ať si říká kdo chce co chce. A herečka Marion Cotillard byla opravdu skvělá. Málokdo dokáže zahrát skoro celý život jednoho člověka od náctileté do zdrcené alkoholem a drogami zhýralé ženy..... Jak samotná EDITH PIAF tak i filmové zpracování si zaslouží velký obdiv.

7. června 2008
plakát filmu
Zlatíčka pro každého
America's Sweethearts
100 %

Sranda

Nevím jak je to s pointou nebo romantikou, ale komedie je to boží. Hlášky v ní nemají chybu. To se mi na tom nejvíc líbí. Romantika taky ujde a film sice nepatří mezi nejlepší, ale má fakt dobrej humor. Když pozorně posloucháte co kdo říká, tak se prostě musíte smát. Ráda se k němu vracím. Skvělej v něm je John Cusack a Billy Crystal. Billy strašně oživuje tento film o super vtipy ze života a John je tam super už z toho důvodu, že ač to všechno myslí vážně, vyzní to často směšně. :) Opravdu pěkný vtipný film.

2. června 2007