avatar uživatele

Sandy Sanders

Jméno
Sandy Sanders
Věk
34 let
Bydliště
v bytě
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Krvavý sport
Bloodsport
100 %

Nostalgie :)

Pravděpodobně nejlepší snímek Van Damma. Příběh je snadno čitelný-všichni od začátku víme, že Frank Dux všem nakope! Skvělý výkon záporáka B.Yeunga - role na tělo. Nutno podotknout, že po natočení byl film 2 roky zamčen v trezoru jako nepovedený! A dnes je to skvělá výplň vysílacího času pro komerční televize. Přesto mu dávám *****, protože pak už další Van Dammovy filmy za moc nestály..... : (

15. června 2008
plakát filmu
Kam orli nelétají
Where Eagles Dare
100 %

Klasika!

Skvělý válečný film se špionážní tematikou. Film, který předešel svoji dobu - má co říci i dnes. Snímek, kterým rozhodně nepohrdnu. Impozantní herecké výkony - Clint Eastwood, Richard Burton ad. Příběh je napínavý, člověk se od začátku baví a nenudí...stále je udržován v očekávání, kdo že je ten zrádce a dvojí agent? Super scény na lanovce, není nouze ani o dobré hlášky. Diváka musí nadchnout i neuvěřitelný klid mjr. Smithe (R. Burton), obzvlášť při jeho výkladu v místnosti s krbem (a to nejen po příchodu mjr. Von Happena). Jeden z nejlepších válečných filmů všech dob !!!!

15. června 2008
plakát filmu
Kontraband
Knock Off
100 %



Poměrně svižné tempo, chytlavé akce a přestřelky - zvlášť na samém závěru. Rob Schneider se zhostil velmi dobře své role ztřeštěného Van Dammova "partáka". Typický Jean Claude na začátku, jak jede autem : ) Rozhodně jeden z nejlepších jeho filmů od roku 1990. Když jsem viděl poprvé tento snímek, tak mě zaujalo jeho zpracování - zcela se odpoutal od té šablony (byť vynikající) z 80. let. Najednou jsem sledoval něco úplně nového - "moderní akčňák" nebo snad "akčňák nové doby". Je to dáno tím strhujícím tempem (nebojím se tento termín použít, ale samozřejmě znám ještě více strhující), hudbou, prostředím, zápletkou a částečně komediálními scénami...

15. června 2008
plakát filmu
Rocky
Rocky
100 %

Začátek série...

Ze všech dílů asi nejlepší. Perfektně vystižená " Rockyho" čtvrt, sympatický trenér Micky, dobré dialogy, poměrně reálný děj, skvělý nápad. Po právu nominován na Oscara. Nejlepší film z prostředí boxu vůbec.

15. června 2008
plakát filmu
Rocky II
Rocky II
100 %

Italský hřebec

V podstatě podobné jedničce, vynikající film, happy end, ale dobré zápletky, celkově velmi solidní. Výborné jsou Rockyho tréninky a jeho vzestup. Dobře vystižena nechuť trénovat na žádost manželky - trenér chce, Adriana ne a Rocky neví komu se zavděčit...

15. června 2008
plakát filmu
Okovy moci
Chain of Command
40 %

Hned na začátku se objevila dobrá scéna s hláškami, což slibovalo stejně jako samotný název dobrou podívanou, ale stalo se z toho béčko, jako většina ostatních akčních filmů, vzniklých po r. 1992.

1. května 2008
plakát filmu
Denunciant
Informer, The
100 %

Vynikající film, perfektně vykreslena vlastnost lidí, která se často vyskytuje - když Gypo dostane peníze, začne zcela bezhlavě utrácet a tím se pomalu usvědčovat z udání svého kamaráda. Denunciant určitě patří mezi to nejlepší, co jsem viděl...Kvůli lásce ke svojí dívce provede hlavní hrdina čin, který by normálně neudělal a musí za něj zaplatit vysokou daň...Diváka jistě zaujme i obraz tehdejší společnosti - do protikladu se zde staví obyčejní lidé mající bídu a smetánka pohrdající chudými lidmi v "ošoupaných" oděvech...

21. dubna 2008

Další ze snímků, který diváka nadchne. Filmová klasika, která poukazuje na nespravedlnost, která vládla (vládne?) tehdejším (dnešním?) světem. Krásně se mění hlavní hrdina po přežití lynče, naštěstí po promluvě do duše a pohledu na číslo 22 se probere opět k chování sobě vlastnímu. Skutečně působivé scény, další z filmů, který u mě patří k tomu nejlepšímu, co jsem viděl. Tematicky podobné westernu Jízda do Ox-Bow. Na mysli mi vyvstává otázka - tak staré filmy (Denunciant, Jízda do Ox-Bow, Rozdvojená duše...) a přece mají co říci i dnes, jsou stále aktuální (v době zfilmování nadčasové) a proč jsou tak skvělé a jejich pointa zastiňuje převážnou většinu dnešních snímků??? Malá chybička v titulkách ČT: Katherine přichází k Joeovi (po lynči, zjišťuje, že žije), který je v rozvášněné debatě s bratry a řekne, že je klidně zastřelí (nebo tak nějak) a Katherine vysloví větu, ať tedy zastřelí i ji: A) originální zvuk: twenty-two or twenty-five. (pro vysvětlení - ta čísla vyjadřují počet obžalovaných z lynče - trest smrti + 2 bratři a ona) B) titulky ČT: 22 nebo 23.

21. dubna 2008
plakát filmu
Vůně cibule
Cipolla Colt
60 %

Cibule nebo pistole? :)

Už po pár minutách lze odhadnout v jaké zemi tento snímek vznikl. Typické rvačky pro italské tvůrce (podobnost s filmy Terence Hilla a Buda Spencera). Úsměvné jsou scény, kdy Franco Nero používá místo koltů cibuli a dokonce s ní i dokonale vrhá.... :) Zárověň musí diváka pobavit způsob, jakým hl. hrdina tuto zdravou pochoutku konzumuje! :)

18. ledna 2008
plakát filmu
Pyšná princezna
Pyšná princezna
100 %

Pohádkový skvost!

Jedna z nejkrásnějších českých - československých pohádek. Moudrý, mladý král Miroslav a krásná pyšná princezna Krasomila. Objevuje se tu nádherná písnička "Rozvíjej se poupátko" a celá pohádka je naplněna naprosto úžasnými scénami, např. Miroslav jako zahradník nechová k "Její Jasnosti" patřičný respekt a postupně princezničku mění v milou a hodnou osobu, která už nemá strach jen o sebe, ale i o to poupátko, aby neuvadlo...Stejně tak nesmíme opomenout skvělého Miloše Kopeckého a nenapodobitelného Stanislava Neumanna. Jak tomu bývalo ve všech starých filmech, tak i zde se hodně zpívá, jedná se převážně o budovatelské písně, ovšem to ani trochu nekazí dojem, neboť texty jsou převážně pravdivé i v dnešní době ("každá práce je nám platná, dělá-li se poctivě".....). Při sledování jsem se zamýšlel, která herečka byla nejhezčí princeznou a který herec nejhezčím princem. Skoro si troufám říct, že Alena Vránová se hodila na princeznu více než Libuše Šafránková a snad byla i hezčí...v případě prince si dovolím tvrdit, že Vl. Ráž měl ze všech herců, kteří kdy u nás takovou roli dostali, nejlepší hlas a možná i postavu.

2. ledna 2008
plakát filmu
Noc v muzeu
Night at the Museum
90 %

Oddechovka!

Výborná oddechovka! Bezprostřední snímek, kde diváka pobaví nejen výkon Bena Stillera (než jsem jej viděl v tomto filmu, tak jsem jej neuznával) a jeho dialogy s opicí, prezidentem či hlavou z Velikončních ostrovů, ale také samotná ústřední myšlenka - vše v muzeu ožívá! Já jsem se skutečně bavil.. :)

2. ledna 2008