avatar uživatele

miysicka

Jméno
Michaela
Věk
Bydliště
Dejme tomu, že Olomoucko.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Gran Torino
Gran Torino
100 %

Dokonalost

Film překvapil, zaujal i dojal. Velmi pěkné ztvárnění, napínavý děj, aktualizace tématu gangu ze současné doby, psychická frustrace z dob války, nebezpečnost zbraní, láska k bližnímu i touha po majetku a penězích. Skvělá podívaná. Určitě doporučuji.

5. listopadu 2011
plakát filmu
Kuky se vrací
Kuky se vrací
70 %

Fajn

Docela povedený film podle slibné knižní předlohy. Kniha je samozřejmě lepší, ale snímek splnil všechna moje očekávání. Loutky jsou dokonale ztvárněné a promyšlené a celý příběh má myšlenku. Hezká podívaná jak pro děti, tak pro rodiče.

3. listopadu 2011
plakát filmu
Útěk ze Sibiře
Way Back, The
90 %

Super

Film mě velmi příjemně překvapil. Atmosféra ruské Sibiře a gulagu by sice mohla být ztvárněna trochu podrobněji, ale vynahradila to samotná pouť a útěk ke svobodě. Ukrutný mrát v kontrastu s vyprahlou pouští byl působivý. Celkově hodně příjemný požitek z tohoto snímku.

25. října 2011
plakát filmu
Kazatel
Priest
60 %

Průměr

Celkem ucházející snímek s torchou dobrých scén a velmi dobrým ztvárněním upírů. Ale celkový dojem nic moc. Občas byl film nudný a "o ničem". Ale i tak průměrná podívaná.

9. října 2011
plakát filmu
Americká panna
American Virgin
30 %

Blbost

Blbost, ale docela jsem se zasmála, když jsem si představila ty trapné situace, do kterých se hrdinka filmu dostávala. Jen za tento vtip a pobavení dávám 30%. Celkový děj a poselství filmu nemá cenu hodnotit.

7. září 2011
plakát filmu
Šedá zóna
Grey Zone, The
90 %

Holocaust

Vzdávám čest všem příslušníkům tohoto Sonderkomanda, kteří obětovali své životy pro záchranu druhých. Je dobré, že se natáčí tyto filmy podle skutečných událostí, jelikož na ně v dnešním světě nebude nikdy zapomenuto.

6. září 2011
plakát filmu
Legenda
Legend
60 %

Fajn

V dětství, alespoň pro mě, ideální snímek s příšerami a kouzelnými bytostmi. I když mi občas naháněl hrůzu, měla jsem ho velmi ráda. A i když je to už 26 let od jeho vzniku, pořád se k němu s radostí vracím. Myslím, že je zbytečné hodnotit jednotlivé součásti filmu (efekty, střih, kamera, apod.), protože jako celek je moc pěkný.

21. srpna 2011
plakát filmu
Na lince je vrah
When a Stranger Calls
60 %

Ucházející

Mladá chůva se dostává do nejmodernější vily a při hlídání dětí začíná být obtěžována nebezpečným individuem po telefonu. Honičky, pár lekavých scén, mnoho křiku. Vcelku ucházející podívaná.

16. srpna 2011
plakát filmu
Kajínek
Kajínek
80 %

Obhajoba Kajínka

Film byl hodně dobrý. Pracoval se skutečnými i vymyšlenými fakty, které od sebe divák ovšem nerozeznal. Celý snímek mi přišel jako obhajoba Kajínka, který za nic nemohl a který se stal spíše jen obětí mafiánů toužících po penězích. Jak to bylo ve skutečnosti ovšem nikdo neví. Je zde kladem velký důraz na policii, která případ důkladně nevyřešila a spíše ho dala před soud jako hotovou věc, o které nelze diskutovat. Zajímavé podání, vynikající herecké výkony. Určitě doporučuji.

6. srpna 2011
plakát filmu
Faunův labyrint
Laberinto del Fauno, El
90 %

Příjemné překvapení

Můj názor? Docela strhující podívaná o sadistickém důstojníkovi, který si myslí, že je pánem všeho tvorstva. Že může lidi zabíjet bez milosti a slitování, jen tak, pro své potěšení. Mimo jiné je to také příběh o matce, která se podřizuje svému sadistickému příteli a zapomíná na svou dceru, která ji nadevše miluje. A do celého snímku paralelně zařazený příběh dívky, která před realitou utíká do světa pohádek, ve kterých nachází stejné násilí jako ve skutečném světě. Nápad s vysvobozením stromu od ropuchy a posléze stvůra žeroucí nevinné děti byl opravdu vynikající a bezkonkurenční. Samotné monstrum bylo dokonale ztvárněno a nahánělo hrůzu. A konec celého filmu, který tkvěl v obětování se pro druhé navzdory vlastní smrti byl bez chybičky. Mě se tento snímek opravdu líbil. Byl dokonalým spojením všeho, což také dokáži náležitě ocenit. Dávám 90%.

5. srpna 2011
plakát filmu
Četa
Platoon
60 %

Průměr

Film dobrý, leč průměrný. Ano, Američané zde nejsou ztvárněni v tom nejdokonalejším obraze, jaký je u nich typický, přesto film nabývá na zajímavosti až od poloviny filmu, kde se konečně začíná něco dít. Lepší průměr, ale znovu na zhlédnutí to u mě rozhodně není.

31. července 2011

Super

Velmi dobrý film o ztrátě milované osoby, varujících nadpřirozených věcech a konečnému štěstí. Moc se mi líbil jak dějově, tak výběrem herce do hlavní role. Opravdu můžu jenom doporučit.

25. července 2011
plakát filmu
Svítání
Daybreakers
80 %

Spokojenost

Velmi dobrý film o upírech, lidech a mutantech. Moc se mi líbilo zpracování a nápad. Masky a ztvárnění mutantů bylo opravdu dokonalé a hlavní herci své role zahráli opravdu bravurně.

25. července 2011
plakát filmu
Transformers 3
Transformers: Dark of the Moon
70 %

Povedené pokračování

Docela pěkné pokračování druhého dílu. Napětí se s třídalo s dojetím, děj měl potřebný spád a nová myšlenka o využití lidí k rozvoji nového světa zajímavá. Ovšem první díl zatím nic nepředčilo.

21. července 2011
plakát filmu
Americká kletba
An American Haunting
70 %

Ucházející

Další film o duchách, údajně podle skutečné události. Celkové zpracování bylo velmi průměrné, ovšem myšlenka a završení celého snímku zase předčilo mje očekávání. Konec byl velmi nadčasový, i když film chtěl spíše zaujmout lekavými scénami a pocitem strachu, který u diváka určitě vyvolával. Mě osobně se snímek líbil a jsem s ním spokojená. Ovšem jedno podívání stačilo.

21. července 2011
plakát filmu
Odsun
Rafle, La
100 %

Bohužel pravdivé

Film mě velmi příjemně překvapil. I když je tato tematika pořád omílaná dokola, já jsem za to ráda. Nemělo by se zapomínat na ty miliony nevinných mužů, žen a dětí, kteří se stali oběťmi vražedné ideologie, jež se zrodila v hlavách bezcitných lidí posedlých svým Vůdcem. Je až neuvěřitelné, jak se tohle neskutečné zvěrstvo vůbec mohlo stát. A to teprve před 69 lety. Tento varující film by měl vidět každý člověk, zamyslet se nad ním a nedopustit, aby se tato hrůzná historie někdy opakovala.

11. července 2011
plakát filmu
Jumper
Jumper
60 %

Fajn

Docela dobrý film. Nejvíce jsem na něm ocenila asi myšlenku cestování a teleportu, samotné provedení už bylo trochu horší. Hlavní herec se mi zdál nemastný neslaný, tudíž mě jeho výkon docela zklamal. Jinak děj byl ucházející, což napovídá tomu, že jednou tenhle snímek vidět bohatě stačí. Alespoň pro mě.

3. července 2011
plakát filmu
Flynn Carsen: Kletba Jidášova kalichu
The Librarian: The Curse of the Judas Chalice
70 %

Fajn

Sice třetí díl, ale pro mě rozhodně zajímavější, než ten druhý. Je ale pravda, že je to pořád o tom samém a divák si v nových pokračováních už nenajde nic nového, originálního a neobyčejného. Bohužel.

24. května 2011
plakát filmu
Vyšší princip
Vyšší princip
100 %

Absolutní 1*

Němou barikádu od Jana Drdy mám přečtenou nejméně pět krát, a tak jsem byla zvědavá na filmové zpracování mé nejoblíbenější povídky ze souboru. Byla jsem velmi příjemně překvapena, že byl film tak dokonalý jako předloha. Opravdu se mi líbil, vyjadřoval tísnivou atmosféru doby, strach, smutek, ztrátu nejbližších příbuzných, obětavost i kolektivní odhodlání bojovat za pravdu. Závěrečná scéna byla bezkonkurenční a představitel Vyššího principu opravdu dokonale sehrál svou těžkou roli. Můžu všem jenom doporučit, jelikož si dovolím tvrdit, že nikdo nebude zklamaný.

24. května 2011
plakát filmu
Flynn Carsen: Návrat do dolů krále Šalamouna
The Librarian: Return to King Solomon's Mines
60 %

Ušlo to

Docela povedené pokračování prvního dílu. I přes to, že tento díl byl o něco horší a měla bych k němu pár výhrad. Samotný příběh byl ale zajímavý. Líbilo se mi zapletení Flynnova otce do děje. Naopak docela nesympatická mi byla hlavní herečka. Pro uvolnění ale pohodový film.

16. května 2011
plakát filmu
Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu
The Librarian: Quest for the Spear
80 %

Fajn

Pěkný film, u kterého jsem se docela pobavila. Zajímavý nápad, práce knihovníka plná dobrodružství, inteligentní hlavní postava. Opravdu dobrý film k odpočinku. I když některé počítačové efekty byly až moc rozpoznatelné a nápadné, snímku to zase tolik neublížilo.

2. května 2011
plakát filmu
Centurion
Centurion
60 %

Lepší průměr

Od filmu jsem očekávala daleko víc, a možná proto mě trochu zklamal. Děj byl vcelku povedený, ale nejvíce ho pokazily až moc krvavé scény, na které se dívat byl, alespoň pro mě, nadlidský výkon. jinak ale pro milovníky krváků určitě doporučuji. Zlé to rozhodně nebylo.

20. dubna 2011
plakát filmu
Jánošík - Pravdivá historie
Jánošík - Pravdivá história
70 %

Fajn

docela povedený film, až na nějaké výjimky, mezi které řadím např. úchylné scény se sexuálním podtextem. Občas jsem se musela zasmát, co producenti do filmu zařazují. Celkově ale snímek vyzněl lépe než průměrně. A konec se mi také líbil.

10. dubna 2011
plakát filmu
Tenkrát na Západě
Once Upon a Time in the West
80 %

Klasika

Tohle je prostě stará westernová klasika. Krásné prostředí, typická hudba, atmosféra divokého Západu. Kolébka budoucích westernů. Moc pěkný film. Určitě doporučuji všem, kteří tento žánr mají rádi.

5. dubna 2011
plakát filmu
V moci ďábla
Exorcism of Emily Rose, The
80 %

Fajn

Moc pěkný film o možnosti, že v tomto světě existuje něco nadpřirozeného, co má duševní povahu. Na démony nevěřím, ale tento film se mi moc líbil. Hlavní herečka svou roli zahrála naprosto přesvědčivě a nic jí vytknout nemůžu. Všechno šlapalo tak, jak mělo. Rozhodně doporučuji.

4. dubna 2011