avatar uživatele

miysicka

Jméno
Michaela
Věk
Bydliště
Dejme tomu, že Olomoucko.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Ucho
Ucho
90 %

Excelentní

Není to dobrý snímek, nýbrž bravurní. Dokonale vystihuje atmosféru, ve které se odehrává... všudypřítomný strach a nemožnost mluvit o věcech, které by se režimu nelíbily. Herci své role zahráli opravdu dokonale a právě díky nim se tento film stal pokladem české kinematografie!

21. února 2012
plakát filmu
Zodiac
Zodiac
70 %

Lepší průměr

Dobré, nicméně průměrné. Škoda otevřeného a nevyřešeného konce, ale jelikož je to podle skutečné události, nelze to mít tvůrcům za zlé. Bádání po vrahovi bylo plné napětí a akce, nicméně místy zdlouhavé a nezáživné. Jinak pěkná podívaná, kterou určitě doporučuji.

19. února 2012
plakát filmu
127 hodin
127 Hours
70 %

Boj o život

Člověk v koncích, kterého uvěznili jeho milované skály. Sonda do pocitů a myšlenek dobrodruha, který udělá opravdu velmi statečnou věc, kterou by dokázal jen málokdo. Opravdu skvělý herecký výkon... doporučuji všem, kteří si myslí, že život nemá cenu a že to, co prožívají je to nejhorší, co je mohlo potkat!

13. února 2012
plakát filmu
Tajemná řeka
Mystic River
60 %

Odpočinková podívaná

Pěkný příběh o pomstě, falešném obvinění, mladistvých vrazích a následcích sexuálního zneužívání, které si s sebou oběť nese celý svůj život. Dobrá oddychovka

12. února 2012
plakát filmu
Poslední skotský král
Last King of Scotland, The
80 %

Chvalitebně

Totalitní vláda, tyranie, autoritářství a diktátorství... na venek tolerantní a ohleduplný panovník snažící se vyhovět svým občanům, uvnitř sobecká zrůda, která nesnese sebemenší odpor. Pěkné a působivé, ale na 100% to nemá

8. února 2012
plakát filmu
Zrcadla 2
Mirrors 2
40 %

Zklamání

Čekala jsem pokračování prvního dílu se stejným hercem. Tento díl byl o mnohem horší než ten první. Byl jednodušší, uvalenější a bez záživnějšího příběhu. Dá se na to dívat, ale jednou a dost.

6. února 2012
plakát filmu
Zrcadla
Mirrors
60 %

Neurazí, nenadchne

Zajímavé druhy vražd ukázány do nejmenších detailů. Děj měl spár a já se nenudila. Ale jednou se podívat stačilo. Celkově hodnotím jako lepší průměr

5. února 2012
plakát filmu
Elitní zabijáci
Killer Elite, The
60 %

Lepší průměr

Skvělý herec v hlavní roli to asi zachránil. Celkově byl film průměrný... neurazí ani nenadchne... na nedělní odpočinkové odpoledne jako ušitý

5. února 2012
plakát filmu
Kult hákového kříže
American History X
100 %

Super

Film je velmi působivý a nabízí spoustu otázek, nad kterými se člověk zamyslí. Reálný pohled na rasismus a extremismus a občas i moc idealistický pohled na nápravu "vedoucího smečky". Nicméně snímek mě opravdu zasáhl. Rozhodně doporučuji

4. února 2012
plakát filmu
90 %

Super

Originální nápad, dobře zpracovaný děj, nové a neotřelé téma. Velmi oceňuji nový nápad i pár nadčasových myšlenek, které se ve snímku objevují. Skvělá práce!

4. února 2012
plakát filmu
Silent Hill
Silent Hill
60 %

Průměr

Poněkud zklamání vzhledem k tomu, co jsem od filmu čekala. Nejlepší byly scény, kdy přicházela temnota... to bylo aspoň trochu napínavé a ztvárnění nevšední. Jinak příběh ušel, ale že by mě nějak hluboce zasáhl, se říct nedá. Celkově snímek vyznívá jako průměrný

3. února 2012
plakát filmu
Americká krása
American Beauty
80 %

Podivné rodiny

Dvě rodiny, šest členů a každý se hodí do jiného typu léčebny. Myslím, že není třeba psát komentář. Ve filmu si každý najde něco, co ho zaujme, nad čím se zamyslí a zauvažuje. A přinejmenším většinu překvapí konec. Určitě doporučuji

30. ledna 2012
plakát filmu
Mlha
The Mist
80 %

Hmyzí monstra

Knihu od Stephana Kinga jsem četla, tudíž jsem věděla, co mě bude čekat. Publikace mě samozřejmě zaujala a bavila víc, nicméně filmové zpracování je povedené a rozhodně neurazí. Mlha plná hrůzostrašných hmyzích monster lačnících po lidské krvi... Doporučuji k zhlédnutí.

30. ledna 2012
plakát filmu
Sirotek
Orphan
90 %

Příjemné překvapení

Ze začátku idylický příběh spokojené rodinky: zdrcená matka se léčí z traumata, neslyšící dcera našla novou kamarádku a Esther si vybrala další rodinu pro své brutální vraždění. Její postava měla vše, co by správná hlavní postava filmu měla mít. Vypočítavost, bezcitnost, skrytá identita, černá duše... dokonalé ztvárnění, skvělý příběh, úžasný závěr. Nemám co dodat.

20. ledna 2012
plakát filmu
Poslední dům nalevo
The Last House on the Left
60 %

Fajn

Lepší průměr. Ve filmu byly scény, které se mi nelíbily i ty, které patřily mezi ty zdařilé. Znásilňující scéna byla až moc dlouhá (divákovi jako mě stačí si akt představit, nemusí ho vidět do nejmenších podrobností!!!). Děj byl dobrý a milosrdní rodiče proměnění v katy ještě lepší. Dokonale se za svou dceru pomstili.

17. ledna 2012
plakát filmu
Pach krve 4: Krvavý počátek
Wrong Turn 4: Bloody Beginnings
40 %

Nuda

Zmutovaní kanibalové a skupina stupidních mladých lidí. Moc náhod a hrdinských činů. Záběry na lidské trýznění jsem nesledovala, můj dojem by stejně nezlepšily. Konec stejný jako v jednom nejmenovaném filmu. Nějaký nový nápad by se hodil víc, i když je pravda, že i ten by tento snímek nezachránil.

11. ledna 2012
plakát filmu
Thor
Thor
80 %

Cesta do fantazie

Film se mi moc líbil a velmi pozitivně a příjemně mě překvapil. Konečně něco nvého, originálního, neotřelého. Nechyběla zde ani láska a překvapení. A otevřený konec (nikoli happy end) hodnotím jako +. Určitě doporučuji! Stojí to za to.

10. ledna 2012
plakát filmu
Temný úsvit
Rescue Dawn
60 %

Průměr

Představa, že se tohle opravdu někomu stalo, je hrozná. Nicméně ztvárnění by mohlo být lepší. Příběh byl pěkný, herci své role zahráli celkem uspokojivě (až na některé dialogy postrádající smysl). Konec samozřejmě happy end, ale celkově pěkná podívaná.

4. ledna 2012

Skvělé

Film o ponižování, šikaně a podrobování si lidské důstojnosti. Velmi pěkně gradující zlo, které se může vyskytov at i na takovém místě, kde by to člověk zrovna nečekal. Film mě velmi překvapil a rozhodně doporučuji.

20. prosince 2011
plakát filmu
Saw 6
Saw 6
60 %

Průměr a klesající úroveň

Bohužel tento díl patří k těm nejslabším. Úroveň celé této řady jde pochopitelně, díl od dílu, dolů. Na pastích plných lidského utrpení a hektolitrů krve se nic nezměnilo. Potěšilo mě ovšem vysvětlení některých detailů a propojení děje s předešlými díly. Jinak ale obyčejný krvák, jehož vedoucím je psychopatický vrah snažící se změnit lidi k lepšímu. Ale za jakou cenu?

12. prosince 2011
plakát filmu
Králova řeč
King's Speech, The
60 %

Lepší průměr

Abych se přiznala, od filmu jsem čekala mnohem víc. Ne, že by mě zklamal, ale že by se snímek stal mým oblíbeným, který si budu pouštět pořád dokola aniž by mě omrzel - to se mi také nestalo. Hodnotím ho jako lepší průměr, a to jen díky skvěle zahraným rolím dvou hlavních hrdinů.

27. listopadu 2011
plakát filmu
Útěk do divočiny
Into the Wild
50 %

Průměr

Nádherná a okouzlující příroda, životní rozhodnutí a odhodlání změnit zažité stereotypy, malichernost a touha po materiálních statcích, sobeckost lidí a touha po penězích. Tohle vše ve filmu najdete. Nicméně snímek byl pro mě průměrný. Na jednou zhlédnutí jsem se určitě nenudila, ale že bych ho musela a toužila ho vidět po druhém, to ne:)

21. listopadu 2011
plakát filmu
Pád do ticha
Touching The Void
90 %

Super

Mě se film velmi líbil a dal mi vše, co jsem o něj očekávala a co by mi správný film dát měl. Příběh natočený dokumentární formou na mě zapůsobil mnohem více, než kdyby to byl normální snímek o dobrodružství dvou horolezců. Krajina byla naprosto strhující, záběry se sněhovými vánicemi byly dokonalé. Nenašla jsem zde nic, co by mi vadilo, co bych změnila. Mohu tudíž jenom doporučit!

15. listopadu 2011
plakát filmu
Lidice
Lidice
90 %

Pěkná podívaná

Smutný osud vesnice Lidice vykreslený pomocí zásadních příběhů hlavních postav. Roden svou roli zahrál báječně a i když se film věnuje spíše jeho osudu než historickým událostem, nápad se mi líbil. Doufám, že alespoň pomocí tohoto snímku se osud této vesnice vryje do paměti nevšímavých obyvatel.

13. listopadu 2011
plakát filmu
Bratři
Brothers
90 %

Super

Pěkný a velmi působivý film zobrazující psychickou demoralizaci člověka, kterou způsobuje válka a vše, co je s ní spojené. Je zde dokonale zachycený citový život a trápení. Hlavní hrdina se díky svému činu stává psychopatem. Určitě doporučuji.

6. listopadu 2011