avatar uživatele

miysicka

Jméno
Michaela
Věk
Bydliště
Dejme tomu, že Olomoucko.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Sněhurka a lovec
Snow White and the Huntsman
60 %

Fajn

První polovinu filmu byla velmi zajímavá. Temná atmosféra a zničená krajina spojená s vládou královny toužící po mladistvém vzhledu. Dokonale zpracovaný zlý a nebezpečný les. A netradičně ztvárnění trpaslíci stejně jako nepřítomnost okouzlujícího prince. Druhá půlka už byla horší. Sněhurka alias rytíř zachraňující zemi od kralování zrůdy. Haha, musela jsem si klepat na čelo. Z nevinné dívky se stal vůdce armády, trošku z cesty. Celkově lepší průměr.

10. října 2012
plakát filmu
Zdrojový kód
Source Code
60 %

Šlo to

Pro mě sci-fi o něco málo lepší než průměr. Bohužel snímek nezachránil ani vynikající hlavní hrdina. Film na mě působil chaoticky a až moc překombinovaně. A jeho složitosti neodpovídal ani konec, který byl až moc jednoduchý. Dívat se na to každopádně dalo, ale znovu bych si film asi nepustila.

8. října 2012
plakát filmu
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
60 %

Kostýmy a masky

Kostýmy a masky bych ve filmu ocenila nejvíce. Skvěle doplňovaly tajemnou a ponurou atmosféru města. Příběh byl také pěkný, ale vadilo mi neustálé a občas i uši rvoucí zpívání. Kdyby to byl mluvený film, líbil by se mi mnohem víc. Dalším mínusem byly hektolitry krve a vzezření Johnyho Deppa, které až moc připomínalo Edwarda. Jednou jsem se podívala a asi stačilo.

8. října 2012
plakát filmu
Náš vůdce
Welle, Die
90 %

Super

Zdánlivě nevinný pedagogický projekt se stane otázkou života a smrti. Film o manipulaci, víře a poslání, které varuje před opakováním hrůzostrašných událostí světových dějin. Doporučuji na 100%!

4. října 2012
plakát filmu
70 %

Touha po bohatství

Film není jen o zabíjení, vraždách, násilí a mučení... pro mě byl především touhou po bohatství a vypovídal o tom, co je všechno schopen člověk udělat pro peníze. Určitě doporučuji, každý si ve snímku najde to tvé.

3. října 2012
plakát filmu
Ospalá díra
Sleepy Hollow
60 %

Depp v roli detektiva

Ospalá díra je velice zdařilý kousek plný tajemné a ponuré atmosféry, ze které jde mráz po zádech. J. Deppovi se hlavní role hrdinského detektiva, který objasní místní záhadu, ohromně podařila. I když se zde objevilo pár momentů, kterým jsem se spíše zasmála, snímku rozhodně neubraly.

24. září 2012
plakát filmu
Obřad
Rite, The
60 %

Exorcismus

Další z průměrných filmů o vymýtání ďábla. Můj oblíbený herec Anthony Hopkins svou roli zahrál skvěle, a proto filmu musím dát plus. Mladý kněz, který spolkl moudrost světa by snímek určitě nezachránil. Celkově lepší průměr.

19. září 2012
plakát filmu
Avengers
The Avengers
60 %

Fajn

Spojení několika filmů dohromady je super nápad a pro milovníky základních hrdinů musel být tento snímek opravdu skvělý. Nicméně mě osobně se líbily spíše jednotlivé filmy, než jejich prolínání v Avengers. Každopádně dobrý nápad, který svým zpracováním rozhodně neurazí.

17. září 2012

Fajn

Srovnatelné s ostatními díly. Trapné momenty mě samozřejmě rozesmály, ale hlubší myšlenky ve filmu hledat nelze.

13. září 2012
plakát filmu
Životy těch druhých
Das Leben der Anderen
80 %

Absolutní NEsoukromí

Na Orwellův dokonalý román a následně film 1984 to rozhodně nemá, ale i tak film nenudí a neurazí. Sonda do života úspěšného umělce, který si myslí, že zůstal skrytý před všudypřítomným vlivem strany. Snímek o hledání domnělého nepřítele pomocí odpolechu, ale i o trošce lidskosti, kterou projevil člověk, od něhož bychom to nejméně čekali...

13. září 2012
plakát filmu
Nedotknutelní
Intouchables
70 %

Fajn

Záživný snímek o vzniku přátelství mezi dvěma zcela odlišnými lidmi. Skvělé momenty plné humoru a překvapení a těžký život fyzicky handicapovaných. Film určitě nenudí, ani neurazí.

6. září 2012
plakát filmu
Zrození šampiona
The Blind Side
80 %

Pěkné

Není to film o americkém fotbalu a černochovi, který se stal legendou. Pro mě je to především film o lidskosti, humanitě a snaze pomáhat druhým. Našla jsem si v něm mnoho myšlenek, které mě oslovily a myslím, že by měly oslovit každého, kdo tento snímek zhlédne.

1. září 2012
plakát filmu
Odpor
Defiance
80 %

Fajn

Příběhy, knihy i filmy s touto tematikou mám velmi ráda, a ani tento snímek mě nezklamal. Snaha zachránit druhé a postavit se proti přesile se zde prolínala s neustálým stachem o svůj život, jehož jedinou záchranou byl útěk. Ano, povedlo se.

31. srpna 2012
plakát filmu
Memento
Memento
90 %

Skvělé

Zpřeházený děj, který nutí diváka k přemýšlení. Skvěle natočené s výborným hereckým výkonem a hlavní zápletkou. Náročná podívaná, která ovšem stojí za to!

23. srpna 2012
plakát filmu
Tři dny ke svobodě
Next Three Days, The
90 %

Super

Tak tohle se opravdu povedlo! Dvě hodiny plné akce a napětí. Snímek bez chybičky (až na závěrečný knoflík). Skvělí herci a jejich věrohodné výkony, risk kvůli životní lásce i za cenu doživotního žaláře. Bezva promyšlený plán, k jehož uskutečnění pomohla kapka štěstí... Koukněte a nebudete litovat!

17. srpna 2012
plakát filmu
Paranormal Activity 3
Paranormal Activity 3
40 %

Od 10 k 5

Z prvního dílu jsem byla unešená, druhý už byl trochu horší, ale pořád se na něj dalo dívat. Ale co mělo být tohle? První polovinu snímku budiž, ale druhá byla přemrštěná. A ten konec! No... nemám slov. Za všechno může "čarodějnická bábina"? K smíchu. A neodporučuji, jestli nechce po zhlédnutí kontatovat, že to byla ztráta času.

15. srpna 2012
plakát filmu
Rozsudek smrti
Death Sentence
80 %

Hodně dobré

Velmi dobrý film o krvavé posmtě, kterou j schopen uskutečnit milující otec, který přišel o svého syna. Vzít spravedlnost do svých rukou i za cenu ztráty svého života. Není ale rozpoutaná válka až moc velké sousto?

13. srpna 2012
plakát filmu
Černá hodina
The Darkest Hour
40 %

Nic moc

Film o neviditelných mimozemšťanech, kteří rychle a úspěšně likvidují lidstvo. A samozřejmě skupinka Američanů, kteří vynalezli způsob, jak tyto neviditelné koule plné energie zlikvidovat. Celkově nic moc. Znovu už bych se určitě nepodívala.

30. července 2012
plakát filmu
Barbar Conan
Conan the Barbarian
70 %

Spokojenost

Původní verzi neznám, proto nemohu srovnávat. Ale tento film se mi líbil. Trocha napětí, bitev plných krve, statečnosti a romantiky. Ano, povedlo se.

30. července 2012
plakát filmu
80 %

Mě se to líbilo, no a co!

Není to film o válce, ale o přátelství člověka se zvířetem. Ano, kůň byl vykreslen jako dokonalá zvířecí bytost, ale kolik existuje ještě více nesmyslných snímků o až moc uvalených věcech, kterých by hlavní hrdinové nebyli nikdy schopni. Proto mi "Džouího" dokonalost nevadila. A film se mi líbil. Tečka.

25. července 2012
plakát filmu
Červený drak
Red Dragon
80 %

Skvělé

I přesto, že se Anthony Hopkins v tomto filmu vyskytoval spíše jen okrajově, měl zde nezastupitelnou roli. Můj nejoblíbenější a jeden z nejdokonalejších herců, kteří kdy chodili po této planetě nadále zůstává člověkem, kterému role Hannibala Lectera neuvěřitelně sedí. Skvělá atmosféra, napětí a strach, nečekané situace a traumata z dětství. Super!

4. července 2012

Fajn

Pohodový snímek o "návštěvního z vesmíru" a především dobrý herecký výkon hlavního hrdiny.

3. července 2012
plakát filmu
80 %

Lepší průměr

Napínavý a akční děj, sympatičtí herci, nádherná krajina. Pohodička k nedělnímu odpoledni. Žádný historický trhák se ze snímku určitě nestane, ale film je to pěkný.

19. června 2012
plakát filmu
Osudový dotek
The Butterfly Effect
70 %

Fajn

Zajímavý snímek o přítomnosti, minulosti i budoucnosti. Sem tam dost nepřehledné a zamotané a konec by mohl být také více domyšlený. Ale jinak fajn podívaná, občas vedoucí ke zbláznění :)

13. června 2012
plakát filmu
Výměna
The Changeling
80 %

Fajn

Samozřejmě poutavý příběh o statečné matce bojující za svého nezvěstného syna. Společnost prorostlá byrokracií a korupcí. Obvinění masového vraha ze srdcervoucí vraždy nevinných a bezbranných dětí. Jediným mínusem byl český dabing Angeliny, který mi lezl na nervy a díky němuž jsem z filmu neměla zas až tak velký prožitek. Její neemoční nebo naopak až moc přehnané reakce a kamenný obličej nebyly s jejím hlasem často vůbec v souladu.

31. května 2012