avatar uživatele

Cam15

Jméno
Hanka
Věk
32 let
Bydliště
plzeňský kraj
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Správci osudu
The Adjustment Bureau
80 %

In New York.....

Začátek vypadá jako typická romantika, kterých je v televizních programech nespočetně. Naštěstí jsou Správci osudu něčím víc, než tuctovou romantickou komedií. Nastolují otázku svobodné vůli, osudu a snahy změnit jej. Je to vůbec možné, když Správci mají k dispozici prima klobouky, diáře a vymakané dveře? Toť otázka...Matt Damon patří mezi nejsympatičtější herce Hollywoodu, Emily Blunt jsem viděla podruhé v životě a nevedla si špatně. Jako celek jsou Správci zajímavý počin

10. dubna 2011
plakát filmu
Policejní akademie 2: Jejich první nasazení
Police Academy 2: Their First Assignment
80 %

Policejní akademie jakéhokoliv čísla jsou klasiky, i když některé méně podařené. První nasazení sympatických kadetů patří k lepším dílům, navíc mají proti sobě výborného padoucha.

15. března 2011
plakát filmu
Policejní akademie 4: Občanská patrola
Police Academy 4: Citizens on Patrol
60 %

I když čtvrtou Akamedii až tolik nemusím, v televizi se na ní občas s chutí podívám. Pořád má lepší úroveň, než ty hrůzy, kterými naše televize vymývají slušnému diváku mozek.

15. března 2011
plakát filmu
Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku
Police Academy 3: Back in Training
80 %

Jeden z nejlepších dílů Akademie, rivalita mezi 2 zcela rozdílnými školami je dobrým základem pro skutečně vtipné situace i hlášky.

15. března 2011
plakát filmu
Černá labuť
Black Swan
90 %

Zážitek

Týden se snažím napsat k Labuti názor a pořád nejsem schopná dát k sobě všechny pocity a dojmy, které mi film přinesl. Každopádně mi Labuť dala směsici strachu, zhusení, ale i okouzlení a pochopení. V nějaké recenzi jsem četla, že divák nemá jediný důvod s Ninou sympatizovat. Takhle to nevidím. Nina nesplňuje předpoklady sexy ženy, vyhledávané společnice nebo jen trochu života si užívající osoby, na druhé straně jí zase nechybí ctižádost a snaha to někam dotáhnout. Ví, co chce a jde si zatím. Škoda, že bez obětí není vítězství. Nina se stala obětí sama sebe a její sebedestrukce přináší řadu scén, kdy jsem měla nutkání odvracet hlavu od obrazovky, například věčné "trhání kůže", brr... Už od získání role je jasné, jakým směrem se film bude ubírat. Prostředí baletních kostýmů a ladných pohybů je nádherné, známá hudba Labutího jezera úžasná. Ostatní postavy byly vybrány velice dobře. Cassel není žádný krasevec, ale něco z něj vyzařuje, i když se nechová jako gentelman. Mila Kunis je důstojnou protivnicí, má jiskru a Nině dává dostatečně zabrat. Natalie předvedla neuskutečný kus hereckého umu a Oscara přebrala oprávněně. Celkový zážitek je silný, ale pravda, v nejbližší době si ho rozhodně nezopakuju.

13. března 2011
plakát filmu
Zelený sršeň
The Green Hornet
50 %

potřetí už ne

První zhlédnutí v kině mě pobavilo. Druhé doma děsně nudilo. Třetí jsem nezkoušela a asi ani nebudu. Mám pocit, že mi v kině něco přilili do coly... Jediným plus je Waltz, ale jeden herec dobrý film neudělá, zvlášť když všechno ostatní dost pokulhává

9. března 2011
plakát filmu
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
50 %

Příprava na finále?

I přes řadu výhrad musím přiznat, že Relikvie smrti je lepší než příšerný Princ dvojí krve. Je to jen jakási vložka před očekávanou obří bitvou o Bradavice. Nic zásadního se nestalo kromě objevení existence Relikvií, ačkoliv tajemná pohádka O smrti a 3 bratrech mohla vypadat lépe. Určitě mohla být lepší kamera. Mě se prostě nelíbí, když kamera lítá z jednoho člověka na druhého a netuším, co se právě děje. Takže pronásledování v lese je vlastně o ničem. Nudně působí i putování hlavní trojky. Les, hory, skály, nuda. Jestli bych měla něco vyloženě pochválit, tak bych po delším váhání zvolila výlet na Ministerstvo kouzel, návštěvu Godrikova dolu a veznění v sídle Malfoyů. Problém vidím v tom, že Harry pořád netuší, jak by mohly další viteály vypadat. Jak je bude hledat? Toť otázka. Co se postav týče, všechny jsou v pozadí kromě průměrného Harryho, vcelku dobře zahraného Rona a nesnesitelné Hermiony, na níž jsem si vypěstovala obrovskou alergii a řešení vidím pouze v zaklínadle Avada Kedavra. Ostatní postavy mají minimum prostoru, žádná se nedá pořádně ohodnotit. Jen mě mrzí, že Lucius už není hrdý padouch, ale rozklepaná troska. Bože, snad bude poslední díl pořádný nářez...

6. března 2011
plakát filmu
Slunce, seno, erotika
Slunce, seno, erotika
40 %

To je hnus, velebnosti :D

Změna prostředí je většinou tah správným směrem. Zájezd Hoštických "buranů" je také nejlepší, co film nabízí. Po návratu do rodných Hoštic následuje už jen nuda.

26. února 2011
plakát filmu
Krvavý diamant
The Blood Diamond
80 %

Zase Leo

DiCaprio mi každý dalším výkonem potvrzuje, že patří mezi hollywoodskou špičku. Jako pašerák přesvědčivý a vůbec se nehodlám babrat v nějaké neuvěřitelné charakterové proměně. Líbil se mi příběh, kontrasty Afriky (krásy přírody vs. sekání rukou), nelhostejnost něktrých jedinců... Bylo toho dost. Naopak jedinou výtkou je fakt, že ať je film sebesmutnější, nevyvolal ve mně žádné větší emoce nebo dokonce lítost. Přesto 80

26. února 2011
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
100 %

Trefa

Co tě nezabije, to tě jednoduše.....? Hádejte. Skvělý filmový zážitek po všech stránkách ve všech okamžicích. Výborný herecké obsazení, které bych asi musela vyjmenovat od začátku do konce, takže jen zmíním pár jmen: Bale, Ledger, Oldman, Eckhart, Freeman, Caine a zástupkyni něžného pohlaví Gyllenhaal, což je prakticky celý hlavní ansámbl :) A stejným stylem bych mohla vyjmenovat oblíbené scény, což by opět pokrylo celý scénář, takže od toho upustím a jenom shrnu, že Temný rytíř je pro mě jeden z nejlepších filmových zážitků, u kterých čas letí jako splašený

10. února 2011
plakát filmu
Princ z Persie: Písky času
Prince of Persia: The Sands of Time
80 %

Další povedené dílo

Říkáte si, film o starověku, může něco překvapit? A ejhle, pštrosí závody :D Ty mě vážně dostaly. Podobně okouzlena jsem byla i výkonem Gyllenhaala, makal, jak se dalo a na výsledku je to znát. S "držkatou" princeznou tvořily moc zajímavý (a pěkný) pár. Ani k ději nemám výhrady, potěšili mě hadi, trošku mě zaskočil konec, byl to až moc skok. V poslední době se ale jedná o nejpohodovější filmový zážitek.

2. února 2011

Meyers ochutnal moc a její sladké příchuti se nehodlal vzdát. To sice neomlouvá jeho činy, ale částečně vysvětluje... Velice zajímavý film. Meyers zvládá svou roli s naprostým přehledem, Scarlett je rovněž přesvědčivá (a v druhé půlce na můj vkus až moc hysterická). Konec dopadl jinak, než jsem počítala, ale vůbec ne špatně. Docela s chutí bych si přečetla Americkou tragédii, i když je to taková bichle.

26. ledna 2011
plakát filmu
O statečném kováři
O statečném kováři
70 %

Docela pěkná

Hodně podobná Nebojsovi. Dala bych ji tak na stejnou úroveň. Nad většinou dnešních pohádek v klidu vítězí, ale opravdová klasika českých Vánoc to není. Mimochodem, Kříž je vynikající.

21. ledna 2011
plakát filmu
Byl jednou jeden král
Byl jednou jeden král
90 %

Klasika

Krásná pohádka o hodné Marušce, namyšleném králi a skutečných hodnotách života, mezi které patří i život v rybářské chaloupce, vyměněný za zámek. Werich je výborný, Dvorská krásná a Burian v kuchyni nejlepší.

15. ledna 2011
plakát filmu
50 %

Podruhé už ne

Stručně: nuda. Podrobněji: žádný nový nápad, tvůrci prostě vsadili na sexy Cameron, neustále se producírující ve spodním prádle nebo plavkách (pěkná je, což o to) a její chytrou sestru právničku s ďábelským smíchem (minimálně v češtině). Konec by předpovědělo třiletý děcko a humoru aby člověk pohledal.

10. ledna 2011
plakát filmu
Sophiina volba
Sophie´s Choice
60 %

Kniha je lepší.. 100x

Otázka: Kde byl v Osvětimi Bůh? Odpověď: Kde byl člověk? Kdybych nebyla nadšena bezmála 700 stránkami knižní předlohy, zřejmě by mě film potěšil daleko více. Pravda, konec jsem nedokoukala a možná bych za něj nějaká procenta přihodila, ale minimálně polovina filmu je ryze průměrná. Tedy kromě dechberoucího výkonu jako vždy dokonalé Meryl. Před ní kloubouk dolů

4. ledna 2011
plakát filmu
Sám doma a bohatý
Ri¢hie Ri¢h
20 %

Hrůza

Místo příjemně trhlé rodinky nechutně bohatí rodiče a žádní sourozenci? To nemá šanci... Kouzlo předchozích dílů je v čudu, hlavní záporák je sice slizoun, ale mokří banditi byli mokří banditi. Hodně nepovedené "pokračování", které nemělo ani vzniknout a rozhodně nemělo být doplněno dalšími, nepovedenými díly.

27. prosince 2010
plakát filmu
Kajínek
Kajínek
80 %

Vrah nebo ne??

Na české poměry vkusně a poctivě udělaný film, ovšem ani jeho zhlédnutí mě nepřimělo přidávat se na Facebooku do skupin typu Osvoboďte Jiřího Kajínka apod. (lidi, proboha..). Hlavně, že většina má teď jasno, i když všichni ví furt kulový... Zpátky k filmu. Jeden z nejlepších filmových zážitků za posledních pár let z českých luhů a hájů. Herci jsou dostatečně dobří, především musím pochválit Vladimíra Dlouhého, byl naprosto excelentní. Naopak Alice Bendová dost přehrávala, ale věřím, že pánové byli spokojeni. Představitel Kajínka vypadá téměř jako světec, drsný, svalnatý, ale světec. Jákl si dal záležet a na filmu je to poznat. I hudba ho krásně dokresluje (včetně Michala Davida). Jsem spokojená

22. prosince 2010
plakát filmu
Ledově ostří
Blades of Glory
70 %

Překvapivě dobré

Kam se hrabe Ledové ostří jakéhokoli čísla. Tam je zajímavé max. to krasobruslení. Zato tady, ať je to sebevětší ptákovina, se najde kromě úžasných krasobruslařských kousků i humor. Ano, já se bavila při vzájemných urážkách, při trénování plném nenávisti, při originálních kreacích, které si mohou dovolit na ledě jen dva silní muži. Rozhodně příjemně strávený večer s pár záchvaty smíchu.

20. prosince 2010
plakát filmu
Lolita
Lolita
80 %

Humbert Humbert

Lolita. Můj hřích, má duše... Díky bohu, že se Nabokov nebál kontroverzního tématu, ač věděl, že většina lidí si ho zafixuje jako spisovatele, co napsal tu "prasárnu". Lolita je zajímavá, jak v knižní, tak i filmové podobě. Je téměř až děsivé sledovat, jak si Lo dokáže obtočit nevlastního otce kolem palce a zametat s ním, přimět ho, aby tancoval, jak ona píská. A chudák beznadějně zamilovaný Humbert se marně snaží udržet přízeň své vyvolené "nymfičky." Doporučuji přečíst i knihu, aby se nám váženým porotcům, jak nás Humbert uctivě oslovuje, snáze hodnotilo. Kniha nad filmem vítězí, ale nějaká drtivá výhra to není.

11. prosince 2010
plakát filmu
Kytice
Kytice
70 %

Den je noc a noc je den,..

Každopádně se žádá katastrofa nekonala a školákům, pro které četbu představuje pouze časopis Bravo, ulehčí práci a možná je i zaujme. Některé balady se vyvedly více, jiné méně. Nejraději mám Svatební košili s psycho Rodenem, ať už v knižní nebo filmové verzi. Nejhůře naopak působí Zlatý kolovrat. Myslím si ale, že Erben se v hrobě neobrací (narozdíl od takového Máchy)

7. prosince 2010
plakát filmu
Gangy New Yorku
Gangs Of New York
80 %

Pěkné

Jak říkám já, DiCaprio (aneb DiKapr:) je jeden z nejtalentovanějších herců současnosti a kdo ho vidí jen jako cukrouše z Titanicu, je pěkně blbej. V pohodě zvládá veškeré role a i tentokrát je jako drsný Ir přesvědčivý. Chápala jsem jeho pohnutky, věřila mu, fandila.. Přesvědčil mě. Potěšila mě Cameron Diaz, nevřískaje bez širokého úsměvu ukázala, že když chce, tak umí. Vynikající byl rovněž Řezník, několikrát za film jsem měla chuť něco po něm hodit. Pěkně vypadají pouliční rvačky a celkově prostředí těchto let. Díky za 21. st. a civilizované chování. Ehm, civilizované??

5. prosince 2010
plakát filmu
Prázdniny
Holiday, The
60 %

Chtěla jsem trochu víc

Romantické komedie jsou filmy, které skutečně nemusím a ačkoliv jich pár mám v oblibě, ráda si jim obloukem vyhnu. Vždy existuje nějaký racionální důvod, proč se na takový druh filmu dívám. Tady je to jasné, důvodem je J. Law (vskutku racionální důvod:) Mimo faktu, že mu to nehorázně sluší, má dostatek charisma a britský šarm. Cameron to sluší také, ale Kate má hereckého talentu víc. Jack je v pohodě. Přesto, čekala jsem víc. Možná vyšší počet vtipných scén, možná nějaký zvrat, něco co by film odlišilo od ostatních. Bohužel to něco se nedostavilo a tak si Prázdniny zařadím do škatulky filmů, u kterých mi jedno zhlédnutí stačilo. I když, ten Jude.. Možná 2 zhlédnutí :)

5. prosince 2010
plakát filmu
Pretty Woman
Pretty Woman
60 %

Jenom průměr, nic víc

Sice možná jeden z nejslavnějších romantických filmů, který udělal z Julie Roberts hollywoodskou star, ale v pohodě vám vyberu řadu romantik, daleko lepších než proslavená Pretty Woman. Navíc Julii moc nemusím, zato Richard je sympaťák snad ve všech filmech. Prostě nejlepší scéna z filmu je nakupovaní (hodláme u vás utratit nechutnou sumu peněz), ale celkově takový průměr.

17. listopadu 2010
plakát filmu
Třetí princ
Třetí princ
80 %

Mě se líbí

Chápu, že někomu tahle pohádka nesedne. Ani v mém okolí nepatří mezi oblíbené. Já jí mám ovšem ráda, ačkoliv dvojce Trávníček - Šafránková je nejlepší v Popelce. Líbí se mi tajemné diamantové skály, kruté k lidské chamtivosti a tajemná princezna, žijící v těchto skalách. Akorát jsem moc nepochopila, jak dlouho princové pro své vyvolené jeli, když se stále střídali roční období. Ale jak říkám, pěkná česká pohádka

17. listopadu 2010