avatar uživatele

pier

Jméno
Pepíí, Pepča....
Věk
35 let — narozeniny slaví za 11 měsíců (Beran)
Bydliště
Česká Lípa
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Hádej, kdo přijde na večeři
Guess Who´s Coming To Dinner
80 %

Pier

O čtyři roky později co M.L.King pronesl svou slavnou řeč "I Have a Dream" vzniká tento příběh. Příběh, který je aktuální i dnes a mám tušení, že i dlouho dobu bude. Skvěle napsaný scénář bez kterého by tento film mohl na svoji nesmrtelnost zapomenout. Můžete mít herce jaké chcete ale bez dokonale vybroužených textů by to byl jen obyčejný snímek který by zmizel v propadlišti dějin. V tomto případě se podařilo skloubit obojí na jedničku. Ale přece jen všechny převyšoval Spencer Tracy který se důstojně rozloučil se svou hereckou kariérou i životem...

3. března 2013

Pier

Naprosto zbytečný film. Celý příběh je stejně nudný jako výraz Keana Reevese. Není tam absolutně nic vtipného, všechny rádoby vtipné scény fungují opačně. Je to ztráta času. Každičkou minutu co film bude utíkat, budete litovat že jste se k tomu odhodlali.

21. června 2011
plakát filmu
Zdrojový kód
Source Code
50 %

Pier

Mám pocit, že se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Příběh o cestování časem je cesta kterou se můžu každý filmař vydat po svém. 12 opic nebo Déja Vu měli potenciál a dokázali ho na plátně předvést, Zdrojový kód také měl potenciál ale při natáčení ho nepoužívali. Film nezachránil ani vynikající Jake Gyllenhaal.

21. června 2011
plakát filmu
Paul
Paul
70 %

Pier

Dvojice Simon Pegg a Nick Frost jsou dvě neřízené střely. Je jim jedno co natočí, hlavně že se při své tvorbě skvěle baví. Výsledek pak stojí za to. Tenhle film zažene nudný víkend, byť je na hodinku a půl.

21. června 2011
plakát filmu
Hon na čarodějnice
Season of the Witch
30 %

Pier

Jako člověka co studuje historii, tenhle film neuvěřitelně uráží. A navíc Nicolas Cage už neví do který kraviny by skočil.

21. června 2011
plakát filmu
Jaro, léto, podzim, zima… a jaro
Spring Summer Fall Winter And Spring
100 %

Pier

Kim Ki-duk nemluví slovy, ale obrazem a podmanivou hudbou...Musím říct, že nádherným obrazem i hudbou...Uprostřed hustě zalesněného údolí leží jezero a na jeho nezčeřené rovné hladině leží malý buddhistický chrám...Příběh o trestu a vykoupení z něj, je to jako sledovat nejdokonalejší scenérii kterou Bůh stvořil a vy stejně nejse nabaženi...Kim Ki Duk zkrátka na malém prostoru dokáže zahrát velké dívadlo a to s mistrovskou myšlenkou a pojetím, které se bude líbit nejen ochráncům přírody!!!

20. dubna 2010
plakát filmu
Prokletý ostrov
Shutter Island
80 %

Pier

Scorsese nám sice zestárl DeNira nahradil DiCapriem ale jinak jeho díla jsou stále neuvěřitelně propracovaná a promyšelná...To co jsem viděl v upoutávce mě zaujalo, to co jsem viděl v plné dvouhodinovce mě naprosto odrovnalo...Jen Scorsese nám dokáže naservírovat banalitu kterou na konci filmu otočí o 360 stupňů, a rázem změní celou pointu...Shutter Island se může opřít o výborně napsanou předlohu, která správně míchá všechny potřebné brakové ingredience do chutného guláše...Scorsese jako milovník tohoto žánru často odkazuje na mistry nedávno minulé a za vydatné podpory svého tvůrčího týmu (především výborná kamera) předkládá vtahující atmosféru odlehlého ostrova...Leonardo DiCaprio předvedl výkon, nad kterým mi zůstavaly oči stát, a jestli někdo ještě pořád tvrdí, že je to jen ten "hezounek z Titanicu", tak by se měl honem rychle podívat na Nouzový východ, Krvavý diamant, Skrytou identitu, Gangy New Yorku a v neposlední řadě na Prokletý ostrov, kde Leonardo zahrál opravdu neskutečně!!!

20. dubna 2010
plakát filmu
80 %

Pier

Po dlouhé době, jsem dostal nepopsatelnou chuť na něco romantického co chytne za srdce a pohladí po duši...Byl mi doporučen Zápisník, má počáteční nechuť se během pár úvodních minut změnila v něco tak hlubokého, co se mi velmi dlouho nestalo...Já se považuju za konzervativního romantika, a proto mi při každém záběru kde bylo jasné, že tohle se stává jen ve filmech, poskočilo srdce tak vysoko že jsem cítil jeho teplo až v krku...Je to velmi originální způsob jak popsat a natočit lásku!!!

26. března 2010
plakát filmu
Škola života
An Education
80 %

Pier

Byl jsem přesvědčen, že snímků jako je tento je mnoho...Po pár dnech kdy jsem si film nechal rozložit v hlavě, jsem usoudil, že podobné filmy se rodí pouze v UK...Do půlky filmu jsem nechápal co se mi snaží film sdělit, když jsem na to přišel, docela jsem se proklínal za to že mi to nedošlo dříve...Musím ale pochválit režisérku, leč pochází z Dánska tak vystihla puritánskou Anglii pár let po válce naprosto bravůrně...Jinak co se týče onoho konce, takhle to prostě dopadnout muselo a mě to nijak nevadí...Atmosféra doby je zachycena velice věrohodně, nejvíc se mi asi líbil výlet do Paříže, který je nasnímán naprosto kouzelně...Herecké výkony všech zúčastněných byly vynikající, ovšem nad všemi jasně exceluje pro mě dosud neznámá Carey Mulligan...Sice je to kvalitní snímek ale už jen nominace ve mě vzbudila jisté obavy, natož představa že by snímek mohl vyhrát!!!

12. února 2010
plakát filmu
Zrození šampiona
The Blind Side
90 %

Pier

Sportovní příběhy které se pyšní tím, že se skutečně staly, patří mezi mé oblíbené...Může to vypadat jako kýč nebo hloupost, ale přece jen to v sobě ukrývá malé poselství – nic není nemožné!!!Patrně bych si tohoto filmu nikdy nevšiml kdyby nebyl nominovaný na “plešouny”...Bůh chraň tyto filmy které nemají patřičnou propagaci, prošli by okolo mě a já bych o tom ani nevěděl, protože vím že to v našem kině nikdy dávat neboudo...I když je to sportovní příběh, v mnohém mi to připomínalo Gran Torino, musím podotknout že Torino se mi fakt páčilo...Velkým pozitivem podobných příběhů je fakt, že nehrají jen na dramatickou strunu, ale jsou tam I světlé momenty, které z těchto příběhů činní to skutečné...Pravděpodobně film ocenění nezíská, ale byla by chyba ho propásnout!!!

5. února 2010
plakát filmu
Amelia
Amelia
50 %

Pier

Krapet to připomíná Letce, jen tam chybí zkušená režie, kvalitní kamera, a lépe vyprávěný příběh...Takže s Letcem to spojuje jen fakt, že to je životopisné drama o létání...Nicméně není kreativnější herečka než Hilary, snad v každém filmu ve kterém se představí, vypadá úplně jinak - odpuzivě, drsně, sexy no prostě chameleon...Příběh stojí a padá právě na její snaze vtáhnou diváka do děje svými monology, které můžou vypadat rozumně, bohužel jsou naprosto mimo mísu...Na druhou stranu je to kus předvedené historie, která bohatě vystačí na ty necelé dvě hodinky...

2. února 2010
plakát filmu
Malý New York
Staten Island
40 %

Pier

Příběh plyne velmi pozvolna, dalo by se říct že volněji už to ani nejde, a to má za příčinu že divák po pár minutách tupě zírá na snímek a nemá tušení která bije....Režisér zkusil zachránit příběh sestříháním různých příběhů která rozbalí až ke konci filmu, ale i tak máte pocit, že zachránit už není vůbec co...Ethan Hawke patří mezi herce s vysokým potenciálem a proto právě jemu, pouze jemu se povedlo zahrát, ostatní jsou velmi prkení, občas mi přišlo že slova která jim scénáristé vložili do úst se tam hodí asi jako sníh v Egyptě...Ztráta času, 40 za přesvědčení že na State Island bych se podívat nechtěl!!!

31. ledna 2010
plakát filmu
Seriózní muž
A Serious Man
40 %

Pier

Nelze očekávat příběh který zapadne mezi klasické žánrové hříčky, vždyť to mají na svědomí Coenovci...Nicméně, se ukázalo že tito svérázní režiséři nejsou pro mě, Farga jsem neocenil, Tahle země není pro staré byla vyjímka, Po přečtení spalte mě nudilo a toto???Toto bylo to nejdivnější co jsem viděl, ovšem má to své osobité kouzlo, bohužel příběh je břitký a už v první polovině filmu víte, že tento příběh se nedá zavřít klasickým "The End"...A to mě právě mrzí, když už to začíná být k světu, film skončí...Co si tím bratři slibují, netuším...Příběh o židovi, který učí na univerzitě matiku a hroutí se mu život, zní zajímavě, ale jen zní...To ostatní je na hlavu a většinou zíráte na obrazovku s tupým výrazem nepřítomnosti...Vyjma některých scének mě tento film vůbec nebavil...Dvě hodiny ničeho o ničem...Nejspíš jsem nepochopil pravou podstatu tohohle filmu!!!

26. ledna 2010
plakát filmu
Muži, co zírají na kozy
The Men Who Stare at Goats
60 %

Pier

Trailer sliboval nejšílenější komedii této zimy, která měla vybočovat z té řady tupých požitků, nic takého se nestalo, a pro mě se z toho stalo, jedno velké zklamání...Je zarážející, že se nechalo uchlácholit takové množství kvalitních herců, to je také jediné plus, právě oni vyvažují, nebýt jich, snímek by upadl do podprůměrné propasti...Chybí tomu ta drzost, sice to vypadá že si scénáristé dělají legraci z U.S.ARMY ale opravdu to jen tak vypadá...

24. ledna 2010
plakát filmu
2012
2012
50 %

Pier

Když to vezmu kolem a kolem, tak můj jediný oblíbený katastrofický film Den poté, je oproti tomuto jen pohádka...Nicméně jeho menší "devastace" planety byla pro mě víc než reálná...Oproti tomu snímek 2012 je opravdu přitažený za vlasy, je pravda že konec světa si člověk může představit různě, a toho se asi Roland drží...Co mi přišlo až moc, je vlna která pohltí Himaláje, tak velká vlna by se nezvedla snad ani po dopadu nějakého vermírného tělesa, ale...Kdo ví???Nicméně digitální stránka filmu, mě přesvědčila že jde pořád dopředu, v roce 2009 je to vidět hned několikrát, Terminátor, Transformers, 2012 a nejlepší Avatar...Den poté, ukazoval zkázu světa na více koutech Země, když pominu zřícení baziliky sv. Petra ve Vatikánu bylo to asi jediné co jsme viděli ze světa, všechno ostatní se věnovalo USA...Je to pořád dokola, otec zachraňuje rodinu, hlava státu nepřežije, poctivý vědec, sobecký politik...Ale přesto jsem měl sevřený žaludek při všech důležitých momentech kdy šlo hlavním hrdinům o kejhák!!!

24. ledna 2010
plakát filmu
Vyfič!
Whip It!
70 %

Pier

Někdy je škoda, když jde do kin film jako je Avatar, protože zastíní všechno ostatní...To je i případ tohoto snímku, s přiznačným názvem Whip It...Je to škoda, takovýto film má mnohdy větší poselství než všechny „mega-pecky“...Tak je to vždycky...Slušné filmy mainstreamový diváci přehlížejí (třeba jen proto, že tomu dá náš distributor divný název), a srágory za miliony dolarů si samozřejmě své odbytiště najdou...Ellen Page tu není tak "držkatá" jako v Junu, ale znovu dokazuje, že je nejen mladá, šikovná a hezká, ale taky zatraceně sympatická...První režijní počin Drew Barrymore je opravdu velké překvapení, kdo by to čekal od ženy která dělá salta přes auta a říká si „Andílek“ že dokáže natočit něco tak oddychového, a zároveň zábavného i naučného...Začínám uvažovat že kupím brusle!!!

10. ledna 2010
plakát filmu
Vetřelci
Aliens
90 %

Pier

Co se dá říct o filmu ke kterému napsal komentář snad každý, co napsat abych zbytečně neopakoval nebo nepapouškoval názory druhých???To byli základní otázky se kterými jsem si lámal hlavu než jsem vůbec začal tvořit...Na první pohled je vidět rozdíl mezi Ridlyho Vetřelcem a druhým dílem, dílem Jamese Camerona...Ridly natočil komorní drama s prvky hororu a sci-fi, a neměl na krku nůž protože nikdo neočekával takový úspěch...Cameron musel vysoko nasazenou laťku minimálně vyrovnat a stalo se to nejvíc nemožné, on laťku překonal...Brutální válka proti alienům nemá v tomto žánru konkurenci...Efekty, kamera, zvuky jsou na dobu svého vzniku naprosto bravurní záležitostí, stejně tak i ponurá atmosféra...Zatímco jednička sázela na tíživou atmosféru, ve dvojce jí o něco ubylo (ale ne o moc) ve prospěch akce, kterou nám připravila povedená banda vesmírných mariňáků, kteří produkují jednu tvrďáckou hlášku za druhou a divák si je prostě musí oblíbit...O to víc ho pak mrzí, když začnou jeden po druhém podléhat smrtící přesile vetřelců...Ve prospěch akce občas klopýtne i scénař, ale vzhledem k výslednému produktu to jsem ochoten přehlédnout...James Cameron si vystačil bez digitálních efektů a vzhledem k tomu, že film zanedlouho oslaví čtvrt století své existence a poznat je to jen na dvou, třech záběrech, je vidět, že jde o něco mimořádného!!!

22. prosince 2009
plakát filmu
60 %

Pier

Na rozdíl od prvních dvou dílů se tento liší už od začátku snad ve všem možném, od digitálních efektů po samotnou postavu Ripleyové...Efekty byly tak špatné že samotní vetřelci už nenaháněli takový strach jako ti Scotovy nebo Cameronovy...Opět vidíme tytéž úzké potemnělé chodby, tytéž lekačky, totéž postupné vyvražďování, které jsme viděli nejen v jedničce a částečně i ve dvojce, ale také v přehršli béčkových sci-fi hororů, které se v posledních dvaceti letech rojí jako houby po dešti...Snad leda herci jsou narozdíl od Aliens opravdu výborní, hlavně kazatel, doktor a samozřejmě Sigourney...I když ta její postava jak jsem už psal na začátku, se mi zdála víc užvaněná než bojovná jako z předešlých děl...Ale musím přiznat že díky tomuto filmu máme dalšího bravůrního režiséra!!!

22. prosince 2009
plakát filmu
Avatar
Avatar
90 %

Pier

Když vyšel poslední díl Premiere, byla tam malinká recenze která se týkala filmů které budou mít premiéru v daleké budoucnosti...Avatar tam měl 6 hvězdiček, každý kdo si Premiere aspoň jednou koupil, ví že maximální počet hvězdiček byl 5...Už tohle ve mě vzbudilo obrovské očekávání s neméně velkou nadějí v neskutečný zážitek...Jak se premiéra blížila, byl jsem nedočkavější víc a víc, přátelé si ze mě tropili legraci, že to moc přeháním, ale já byl jednoznačně přesvědčen že ta eufórie která se mě držela jako klíště je právem opodstatněná...Když to všechno vypuklo, okamžitě jsem sledoval všechna možná hodnocení na různých webech, sbíral jsem informace od lidí co to už viděli, a já litoval že jsem to štěstí ještě neměl...Během tří dnů jsem byl svědkem hned čtyř změn ve světovém filmovém žebříčku, Avatar měl vzestupné hodnocení, to jsem nikdy dřív neviděl...V prvních dvou dnech ani v žebříčku nebyl, to bylo pro mě obrovské překvapení...Co se ale stalo dále, mi do teď není úplně jasné, Avatar dostal druhý dech a začal se sápat na stále vyšší a vyšší umístění...To mě přesvědčilo že diváci si film srovnali v hlavě a konečně ho řádně a spravedlivě ohodnotili...V den, kdy I já dostal možnost spatřit toho dílo, bylo nějakým zázrakem, krásné počasí, byl jsem neuvěřitelně přecitlivělí a všímal jsem si všeho co mi přišlo jako znamení od Boha...Jsem zastáncem originálních zvuků, tudíž žádný dabing, a proto jsem trpěl když jsem zjistil že film jde do kin ve 3D a co je nejhorší v dabingu...Když příběh skončil, uvědomil jsem si že dabing jsem si vůbec neuvědomil ale v hlavě jsem měl jen, jak to ten starý lišák jen dokázal...Je mi jasné že v tomto filmu šlo především ukázat novou technologii, kterou sám Cameron vytvořil a vymyslel k ní I názvy...Příběh je koneckonců obyčejný jaký jsme viděli několikrát, jen chytře zahalen do digitálních efektů...Moje očekávání bylo naplněno, v tak velkém množství že jsem věděl že chci ještě!!!

22. prosince 2009
plakát filmu
Muž a jeho pes
Un homme et son chien
80 %

Pier

Žijící legenda Jean-Paul Belmondo se po téměř 9 letech vrací zpět před kameru, a je z toho návrat opravdu důstojný...Když člověk na stará kolena zůstane sám, je to velmi smutná podívaná, a přesně na tohle sází režisér...Smutné psí oči kterými se na nás Belmondo téměř celý příběh dívá, jsou toho jasným důkazem...Citlivá režie a kamera, to vše umocněno nádhernou hudbou Philippe Rombiho dává dostatek prostoru J. P. Belmondovi k mistrovskému minimalistickému výkonu, kterým vás přesvědčí, že jeho rozsah hraní je opravdu veliký a zvlášť příznivce zvyklé na jeho komediální polohu hodně překvapí, ale troufám si tvrdit, že zároveń mile potěší...Teprve s odstupem času mi došlo, že tenhle snímek vznikl hlavně kvůli němu, pro něho...Že autoři jednotlivé scény zcela přizpůsobili fyzickým možnostem Bebela - tak, aby natáčení zvládl, aby si mohl zahrát ještě jednu velkou roli...A to je od všech zúčastněných úžasné gesto, je v něm lidskost, vřelost, poděkování, úcta i pokora...Možná je 80% příliš vysoké hodnocení ale kdo tento film uvidí tak pochopí!!!

21. listopadu 2009
plakát filmu
500 dní se Summer
(500) Days of Summer
80 %

Pier

Letos asi největší překvapení které se k nám přes oceán dostalo...Všechno jakoby spolu souvyselo, scénář, režie, kamera soundtrack...Úplně jiný druh romantických komedií, kdy se žádný „šťastný konec“ nekoná, alespoň v tom správném slova smyslu...Netradiční zpracování - zvláště se mi líbila pasáž realita / očekávání...Musím také říct, že jako u jedné z mála současných komedií s nádechem romantiky mě nevytočil závěr...Celkově to v sobě mělo "něco", pomyslný náboj, který film posunuje "někam jinam"...A navíc se film probojoval do Top 250 na IMDB...To už musí přece něco znamenat!!!

20. listopadu 2009

Pier

Shane Acker natočil pod taktovkou Tima Burtona, animák pro dospělé, děti bych k tomu zakázal pouštět, pak vznikají různé skupiny lidí kteří se ptají samy sebe s nožem v ruce co tady vůbec dělají...Ale to je vedlejší, postapokalyptický příběh, je vcelku originální a může se zdát i přehnaný, ale to si nemyslím...Děj není špatný, ale když jdete z kina, máte prostě pocit, že jste ještě neviděli všechno, že by to mělo ještě nějak pokračovat...Nebo by se to spíš mělo stát trochu jinak...Nevím, možná tvůrci prozradili zbytečně moc tajemství, a připravili nás tak o bezesnou noc s očima dokořán, kdy dumáme, jak to bylo úžsné, ale že by nás zajmalo, co se tam asi stalo, lačně se snažíc domyslet právě ta tajemství...Na konci jsem byl ale alespoň rád, že nenechali ve finální scéně mrtvé postavičky oživnout...A co měl znamenat ta zkouška o citát???“Tenhle svět teď patří nám, bude takový, jaký si ho udělám!!!“

20. listopadu 2009
plakát filmu
90 %

Pier

Co napsat k dnes již kultovnímu Vetřelci od Ridleyho???Bylo toho napsáno tolik že bych se určitě někde opakoval, a tak to zkusím jen tak nějak zkrátit...Přelomové dílo světového filmu, kterých není až zas tak mnoho...Film, který posunul hranice své doby...Pominu zbytek filmové tetralogie, všechny ty knihy i hry a celý kult, který byl na tomto filmu založen...Vetřelec je jen jeden. Pro mne srdeční režisér Ridley Scott v nás dokázal vzbudit strach, jakoby šlo i o náš život, dokázal nás bezchybně vnést do atmosféry tohoto světa, přímo na palubu nákladní težební lodi Nostromo...Vlastně musím přiznat že absolutně nechápu postavení filmu...Vždyť první díl se natočil v době kdy všude „letěly“ Hvězdné války a všelijaké Star Treky...Rozdíl mezi Vetřelcem a Star Warsem je asi v tom že Vetřelec působí víc skutečně, kdežto rytíři Jedi???Ruku na srdce to zní jako pohádka!!!

20. listopadu 2009
plakát filmu
Hanebný pancharti
Inglourious Basterds
50 %

Pier

Ne, ne a ne...Já tohle Tarantinovy nesežeru, jeho styl se liší od „normálních“ režisérů snad ve všem...Na jednu stranu to je dobře, jde si svou cestou a je mu jedno co si o tom lidé myslí, pro něj je ten film originální...To co jsem žral v Kill Billu nebo v Pulp Fictinu, mě tady znechucovalo...Zase film rozdělen na kapitoly, už zase litry krve a nechutné záběry...Výhodou je fakt, že samotní Parchanti jsou na vedlejší koleji a hlavní příběh se odehrává někde úplně jinde....Dialogy jsou tradiční tarantinovskou třešničkou na dortu a není tomu jinak ani tady, ale co se týče přirovnání k Pulp Fictionl, musím říct, že zas tak skvělé rozhodně nejsou....Jediné co mě snad potěšílo, bylo grandiózní finále...Tarantino je prostě šílenec, a né vždy se trefí do černého!!!

20. listopadu 2009
plakát filmu
Zombieland
Zombieland
70 %

Pier

Je něco zvráceného v tomto filmu, něco co mě odpuzuju ale zároveň přitahuje...Kdybych použil fotbalový termín, znělo by to nějak tahle: V poločase si byl na vystřídání pro nedostatek užitku ze hry, ale druhý poločas jsi byl ve skvělé formě...I tak se dá popsat průběh filmu, téměř nic se první polovinu neděje, krom pár suchých hlášek...Nevěděl jsem jestli koukám na horor nebo na trapnou parodii o sprintujícíh mrtvolách...Ale s nástupem dvou sester, film dostal šťávu a ta brutální vyvražďovačka se vším co měl kdo po ruce, se mi opravdu zamlouvala...Zombieland určitě nebude psát filmovou historii, ale jako film o ničem, působí skvěle!!!

20. listopadu 2009