avatar uživatele

burtik

Jméno
Braňo
Věk
35 let
Bydliště
Nová Dubnica (Slovensko - kúsok od českých hraníc)
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Kouzelná země skřítků
Magical Legend of the Leprechauns, The
80 %

Fakt krásny film s množstvo fantastických bytostí a prvkov. Povedal by som, že taký film pre každého - malého či veľkého. Prostredie vo filme je nádherné, efekty celkom slušné na to, že sa nejedná o žiadny veľkofilm a celkovo čo sa týka spracovania filmu si myslím, že je dosť dobré. Vo filme je aj kus humoru a niektoré scénky sú naozaj podarené. Hlavne tie, v ktorých vystupuje C.Meaney v roli Seamusa Muldoona - hlavný veliteľ škriatkov.

29. května 2008
plakát filmu
Osvícení
The Shining
80 %

No fakt zaujímavý film. Celým filmom sa tiahne veľké temno ktoré sa pomaličky začína odhaľovať. Človek je neustále v napätí a to sa stále viac a viac stupňuje. Navyše J. Nicholson je pre takéto postavy jak stavaný. Ten jeho šialený pohľad je skrátka nenahraditeľný.

28. května 2008
plakát filmu
Pád říše římské
Fall of the Roman Empire, The
70 %

Menšie sklamanie

No na tento film som počul veľa pozitívnej kritiky a tak som od neho aj dosť očakával. No musím povedať, že moje očakávania nesplnil. Nehovorím, že je to zlý film ale ani si nemyslím, že by bol nejak prehnane dobrý.

28. května 2008
plakát filmu
Já, robot
I, Robot
80 %

Sci-fi je jedným z mojich obľúbených žánrov práve kvôli takýmto dobrým filmom aký je aj tento. Možno sa niekomu už môže zdať otrepaná téma ako "umelá inteligencia bojuje proti ľuďom"....filmov s podobnou tématikou je naozaj viacero no mne príde dosť zaujímavý. Má dobrý, napínavý dej a čo sa mi tiež na ňom páči je, že nie je tak ľahko predvídateľný ako mnohé iné filmy. Tiež obsadenie je fajn a efekty sú tiež celkom slušné. Takže kto má rád sci-fi tak vrele odporúčam.

28. května 2008
plakát filmu
Finist, jasný sokol
Finist - Jasnyj sokol
60 %

Typická ruská rozprávka o silnom bohatierovi, ktorý má silu, že by pobil aj celú armádu. Ako malému sa mi táto rozprávka ešte páčila no postupom času stále menej a menej. Jediné čo sa mi páčilo a páči stále je tá scénka v lese, keď sa tá žena so svojim mužom dohaduje čo by budú želať a nakoniec si nechtiac zaželá aby sa jej muž prepadol pod zem :) Tak tá scénka mi ešte príde celkom fajn ale inak nič moc.

28. května 2008
plakát filmu
Equilibrium
Equilibrium
80 %

No dosť dobré. Veľmi som bol zvedavý na tento film pretože ma veľmi zaujala hlavná téma filmu - život bez citov. Fakt zaujímavá myšlienka a myslím, že robí film ojedinelý. Aj keď chvíľami mi Equilibrium pripomínalo Matrix alebo Johnnyho Mnemonica. Čo ma trochu zarazilo tak bolo to jak krátko si vo filme zahral S.Bean, to mi bolo aj trochu ľúto, lebo som sa tešil, že si pozriem nejaký dobrý film so S.Beanom a nič z toho.... Ale aj napriek tomu patrí medzi moje obľúbené filmy.

28. května 2008
plakát filmu
Dívka v modrém
Dívka v modrém
70 %

Úsmevná komédia o kontese z "Heliandy" :) Niektoré scény a výroky sú fakt podarené. Napríklad to jak sa na bále všetkých presviedčali o tom, že Helianda naozaj existuje a následne keď sa jeden z hostí prezliekol do dobového kostýmu a snažil sa tiež o sebe tvrdiť že odtiaľ pochádza.

27. května 2008
plakát filmu
Eva tropí hlouposti
Eva tropí hlouposti
80 %

Perfektná bláznivá komédia. Páčil sa mi výkon N.Gollové a tiež J.Gruss v roli Zdeňka. Najviac ma pobavila tá časť, keď sa práve oni dvaja chystali v noci kradnúť a pritom boli obaja sťatí - opitý.

27. května 2008
plakát filmu
Trhák
Trhák
80 %

Dobrý film. Vlastne ako skoro každý od dvojice Svěrák a Smoljak. Aj keď musím uznať, že tento trošička za tými ostatnými zaostával. No aj napriek tomu je dobrý a je fajn, teda aspoň pre mňa, si ho z času na čas znovu pozrieť a príjemne sa zasmiať.

27. května 2008
plakát filmu
Švadlenka
Švadlenka
70 %

Keď to zoberiem z globálneho hľadiska tak prakticky všetky české filmy z tohto obdobia majú rovnaký podtón a to spoločenské rozdiely, oddeľovanie vyššej spoločnosti od chudoby,... V tomto filme to nie je inak. Takže mi neprišiel nijak výnimočne zaujímavý. čo sa mi páčilo tak to bol herec Hugo Haas, ktorý zahral svoju postavu veľmi dobre a bol pre mňa určitým spestrením pre tento inak nie až tak zábavný film.

26. května 2008
plakát filmu
Tři muži ve sněhu
Tři muži ve sněhu
80 %

Áno naozaj ide o klasiku medzi českými filmami. Dominantnou postavou je pre v tomto filme opäť jedinečný H.Haas. Pre mňa osobne je nezabudnuteľná scéna to, keď sa vezie dolu kopcom na sánkach do mesta spolu s malým chlapcom a dohadujú sa o tom kto koho zvezie, respektíve vytiahne naspäť na kopec. Je to síce len kratučký úsek z celého filmu ale vo mne za rezonovala práve táto scéna a je jedna z prvých, na ktorú si spomeniem keď počujem o ňom hovoriť. Inak humorné bolo aj to jak dostával za úlohu vykonávať rôzne práce v hotely a nakoniec aj to keď v závere filmu zisťuje, že hotel je vlastne už roky jeho. Ak niekto nevie o čom hovorím a film ešte nevidel tak odporúčam si pozrieť. Teda len v prípade, že máte radi starú klasiku. Ak nie tak vám tento film asi veľa nepovie.

26. května 2008
plakát filmu
Tak daleko, kam mě nohy donesou
So weit die Füse tragen
80 %

Tak tento film mám už doma veľmi dlho. Možno aj rok a až teraz pred nedávnom som sa k nemu dostal a pozrel som si ho. Dôvod prečo ma nelákalo si ho pozrieť bol jednoduchý: očakával som nudný film o jednom človeku, ktorý putuje cez zasneženú Sibír. O to som bol viac prekvapený keď som ho dozeral. Hlavný hrdina počas svojej púte prešiel rôznymi časťami Ruska a tak sa dej neodohrával len na zamrznutom severe. Tým film prekonal moje očakávania. Nebol nudný a dalo sa na čo pozerať. Akurát mi prišlo trochu bez fantázie to keď sa vo filme trikrát zopakovalo to ako poručík Kameněv prichádza za doktorom/väzňom/ruským židom aby získal nejaké informácie o C.Forellsovi a oni práve umierajú alebo sa tesne predtým sami zabili a tak sa poručík vlastne nič nedozvie. keby to bolo raz alebo ešte aj dva razy tak nad tým kývnem rukom ale trikrát mi príde už veľa. Inak film je celkom fajn.

26. května 2008

Do kina by som na to nešiel

Taký nič moc film pre nenáročných divákov. Zopár zábavných scén ale inak fakt slabé. Pritiahnuté za vlasy bol ten záver keď sa Garfield pokúšal vrátiť vlak späť na stanicu a tiež potom aj ten trapný komentár v správach... to si radšej mohli odpustiť. Ako nehovorím, že je to zlý film ale je fakt, že ja si na niečo podobné moc nepotrpím.

26. května 2008
plakát filmu
Tenkrát na Západě
Once Upon a Time in the West
80 %

Stará westernová klasika, ktorú videl už hádam každý kto má aspoň trochu rád western ale určite aj mnohí ďalší. Je to fakt dobrý film. Kvalitne spracovaný, s dobrým obsadením a s nezabudnuteľným soundtrackom. Tá melódia harmoniky je hádam aj známejšia než samotný film. Verím, že skoro každý vie čo mám na mysli. Na filme sa my tiež páči to, že je tam priestor aj na napätie, aj na akciu aj na slzy aj na smiech. Naozaj v tom filme je toho obsiahnuté naozaj veľa a preto je taký dobrý a stále uznávaný.

26. května 2008
plakát filmu
Metro
Creep
20 %

Otras, v živote to nechcem vidiet!!

Aj tento film my opäť raz potvrdil to aké sú horory otrasné. Ešte skôr ako som film videl počul som naň strašne veľa pozitívnych ohlasov no ale realita bola úplne iná keď som film pozeral. Bolo to niečo otrasné. Dej slabý, množstvo brutálnych scén, ktoré ja zrovna nemusím a myšlienka žiadna. Stále som čakal nejaké vysvetlenie toho všetkého čo sa tam odohrávalo. No čakal som zbytočne. Akurát párkrát som sa zasmial s kamošom na to černochovi, pretože ten bol blbý jak táčky :-)))

21. května 2008
plakát filmu
Vyjednavač
Negotiator, The
80 %

Strašne predvídateľné

Zaujímavé, napínavé ale zároveň strašne ľahko predvídateľné. Teda aspoň pre mňa to bolo úplne priehľadný film. Asi jediné čo ma prekvapilo bolo to, že Cmdr. Adam Beck (D.Morse) nebol nakoniec do ničoho zapletený. Ale ako hovorím to bolo asi jediné čo ma prekvapilo. Inak už od začiatku som bol presvedčený, že ten Cmdr. Frost v tom všetkom mal prsty a tiež som tušil, že Insp. Niebaum nebol v tom prípade žiadnou veľkou rybou. Inak bolo to celkom fajn až na ten záver. Tá scéna jak Chris (K.Spacey) akože zastrelí Dannyho (S.L.Jacksona) aby sa Frost priznal, mi prišla priam smiešna až komicky naivná. Viete si prestaviť, že ste na mieste S.L.Jacksona, niekto vás z ničoho nič postrelí a vy sa pohotovo hodíte na zem a predstierate mŕtveho. Myslím, že hocikto, či policajt alebo obyčajný človek, keby schytal guľkou do brucha v prvom momente by začal kričať od bolesti a zvíjať sa na zemi a nie nehybne ležať. A tiež mi prišlo nepravdepodobné, že by takého skúseného policajta a strelca ako bol Frost, takto ľahko obalamutili takou chabou strelou. Takže to by bolo z mojej strany také najväčšie mínus - táto scéna a to predvídanie deja. Inak to bol fajn film a čo by som ešte na záver vyzdvihol tak to je dobrý výkon K.Spaceyho. Tomu tá rola mu sadla ako uliata. Takže všeho-všudy, suma-sumárum to robím dobrých 80%

20. května 2008
plakát filmu
Tři
Three
80 %

V celku zaujímavý príbeh. S trochu prekvapivým koncom. Bola pútavé sledovať milostný trojuholník osamotený na neobývanom ostrove. A hlavne bolo fajn sa dívať na krásnu K.Brook :-) Bez nej by film asi nebol taký pútavý.

14. května 2008
plakát filmu
70 %

Pekný príbeh o výnimočnom vzťahu medzi chlapcom a zvieraťom. Viem, že keď som bol menší tak som mal tento film dosť rád. Teraz keď sa naň s odstupom pozriem už nie je taký super ako sa mi pôvodne zdal, no stále tvrdím, že film je to fajn s pekným príbehom.

13. května 2008
plakát filmu
Psí kusy
Psí kusy
80 %

Perfektná rozprávočka o dvoch medveďoch od Kolína. Síce je to trochu krátke ale zato vtipné a veselé. Vtipné bolo najmä to keď nechceli uveriť psovi, že je skutočne pes.

13. května 2008
plakát filmu
70 %

Film o nie zrovna dobrom vzťahu medzi dospievajúcou dcérou a matkou. Nie je to ktovieaký trhák ale myslím, že celkom ujde.

13. května 2008

Veľmi dobrý film. Pri jeho sledovaní sa človek neraz zamyslí nad tým aké ukrutnosti sa diali počas vojny. Veľmi dojímavá bal najmä tá pasáž keď v súdnej sieni premietali film so zábermi z koncentračných táborov. To bolo niečo ohromné. Určite odporúčam každému si pozrieť pozrieť tento film, lebo naozaj stojí za to.

12. května 2008
plakát filmu
Údolí stínů
We Were Soldiers
70 %

Tak tento film zrovna nemusím. Ako uznávam jeho kvality ale príde mi dosť nudný a tiež že podobných vojnových filmov je už beztak dosť. Taktiež sa mi nepáči jak sú vo filme vojaci strašne z idealizovaný. Myslím, že realita bola trošku iná.

12. května 2008
plakát filmu
Václav
Václav
70 %

Zaujímavý príbeh. Myslím, že I.Trojan podal naozaj perfektný výkon. Dej bol zaujímavý a aj humorný. Len koniec bol trošku tak viac pochmúrny. No určite odporúčam si pozrieť.

5. května 2008
plakát filmu
Kráska v nesnázích
Kráska v nesnázích
60 %

Ďalší zo série pre mňa nudných českých drám, ktoré fakt nemusím. Už sa pomaly začínam utvrdzovať v názore, že pokiaľ niekde hrá A. Geislerová tak to radšej ani nemusím vidieť. Jednak ju ako herečku dvakrát nemusím a navyše som ešte asi nevidel nejaký film s ňou, ktorý by sa mi aj páčil. V tomto filme sa mi akurát páčil výkon J. Schmitzera, ktorý zahral svoju postavu fakt vierohodne a tiež hudba k filmu bola celkom fajn. No to je asi tak všetko čo hodnotím pozitívne. Znovu vidieť by som ho už rozhodne nechcel.

2. května 2008
plakát filmu
80 %

Od filmu som moc neočakával. Myslel som, že bude skôr nudiť ale opak bol pravdou. Film sa mi páčil a aj dej bol zaujímavý. Dobre som si pri ňom oddýchol. Akurát koniec mu prišiel už trochu zbytočne pretiahnutý.

2. května 2008