avatar uživatele

Terez1990

Jméno
Tereza
Věk
33 let
Bydliště
Olomoucký kraj
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Past na rodiče
The Parent Trap
80 %

Pro mě nejlepší film z filmografie Lindsay Lohan. V této dvouroli prokázala jako 12-ti letá svůj talent, který podle mě zahodila a nevyužila ho dostatečně .. ale je mladá, třeba se ještě "vzpamatuje" .. tenhle film nepostrádá lehkost, vtip a takovou tu "rodinnou pohodu" ..mám ho ráda odmalička a vždycky se mi tento film bude líbit

29. září 2007
plakát filmu
Malé dohazovačky
It Takes Two
90 %

Jeden z nejlepších filmů MK a Ash Olsenových. Do tohoto filmu jsem se "zamilovala" coby 9-ti letá holčička ještě v době kdy u nás o MK a Ashley téměř nikdo nevěděl .. Vážně se mi tenhle film moc líbí .. je sice plný klišé, ale je to prostě klasika a ráda se na něj jednou za čas podívám znovu .. Olsenky od té doby už značně vyrostly, ale myslím si, že tohle je jeden z nejlších filmů z jejich filmografie.

29. září 2007
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
70 %

Nejsem skalní fanynka seriálu Simpsonovi.. když ho dávají v televizi a já na něj narazím, tak si ho zapnutý nechám, ale rozhodně to není tak, že bych napjatě sledovala každý díl a natož abych věděla, ve který den to vlastně vysílají .. do kina jsem šla s tím, že když nic jiného, tak se alespoň pobavím. Pro mě ten film účel splnil. Vtipné momenty ta byly, film nebyl zbytečně moc dlouhý a z kina jsem odcházela dobře naladěná. nic víc, nic míň

26. srpna 2007
plakát filmu
Svatby podle Mary
The Wedding Planner
50 %

tenhle film je tuctový. námětem, zpracováním, obsazením a tudíž i celkový dojem z něj je prostě nuda, průměr. Jennifer Lopez nebyla, není a nejspíš už nikdy nebude dobrá herečka a proto film, který je postavený na hlavní postavě nemůže být v její přítomnosti lepší něž průměr. Koukat se na to dá, dokonce až do konce, ale bohatě to stačí jednou ..

25. srpna 2007
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

Svým způsobem je tenhle film jedinečný! Myslím si, že nejde nemít tenhle film rád. I přesto, že tyhle typy filmů nevyhledávám, tenhle mě totálně strhnul na svou stranu a hrozně ráda se k němu vracím. Je to smutný příběh, ale zároveň má náznak naděje a působí na mě pozitivně. O životním výkonu Toma Hankse netřeba diskutovat a o zaslouženém Oscaru taky ne. Už teď je to kultovní film a myslím si, že už vždycky bude

25. srpna 2007
plakát filmu
Million Dollar Baby
Million Dollar Baby
100 %

Tohle je neuvěřitelně silný film! Má tak strašně úžasnou atmosféru, která vás úplně strhne. Tohle dílo Clinta Eatwooda má v sobě úplně všechno. On je skvělý režisér i výborný herec a společně s Hilary Swank a Morganem Freemanem vytvořili dokonalé trio, které úžasně zapadalo do dokonalého příběhu ... který je svým způsobem úplně jednoduchý. Já nevím, nechci se už víc rozepisovat, protože bych jen pokračovala ve chválení a to by byla nuda, kterou by už stejně nikdo nečetl :-)

22. srpna 2007
plakát filmu
Pýcha a předsudek
Pride & Prejudice
100 %

Nádherný a poutavý příběh. Mezi hlavními představiteli panuje úžasná chemie a hrozně dobře se na to kouká. Ten příběh je vlastně bez děje, jen ukazuje, jak si žili lidé na anglickém venkově v 19.století, ale o to víc je milejší, přirozenější a krásnější. Jeden z nejhezčích filmů, jaké jsem kdy viděla a jeden z nejlepších výkonů Keiry Knightley, který zatím předvedla.

20. srpna 2007
plakát filmu
Pravá blondýnka
Legally Blonde
90 %

Tenhle snímek je důkaz, že i komedie pro teenagery můžou být dobré. Reese Witherspon své pravé blondýnce dodala šťávu, charisma a rostomilou půvabnost. Námět filmu je trošku prvoplánový, to uznávám, ale natočené je to moc dobře, má to vtip a nějakým způsobem se to dostává do vyšší úrovně filmů pro náctileté. Ráda se k tomuto filmu vracím.

19. srpna 2007
plakát filmu
Princ a já
Prince and me, The
30 %

buďme upřímní ... tenhle film stojí na výkonu Julie Stiles. Nemá ani vtip, ani nápad a ani v sobě nemá dostatek energie a elánu, aby vás alespoň trošku pohltil .. pro nás, české diváky, je plus, že se film točil tady, ale tenhle fakt + J. Stiles jsou jediné věci, za které dávám body .. jinak je to bohužel prvoplánová primitivní "komedie" .. škoda.

19. srpna 2007
plakát filmu
90 %

Já žiju tancem a filmy o tanci mám ráda. Ne vždy mají kromě skvělých tanečních scén i nějaký příběh, ale tomuto filmu zajímavý příběh nechybí. I proto se mi tenhle film líbí jako celek a to ještě musím "započítat" talentovanou Julii Stiles i jejího mužského kolegu Seana Patricka Thomase. Ráda se k tomuto filmu vracím a mezi tanečními filmy podle mě patří mezi ty nejlepší.

19. srpna 2007
plakát filmu
Ďábel nosí Pradu
Devil Wears Prada, The
90 %

Mám slabost pro Anne Hathaway, ale když tento fakt přehlídnu, musím stejně uznat, že se své role zhostila s elegancí. O výkonu Meryl Streep ani nemusím hovořit, ona je Paní Herečka. Celkově měl film dobrý nápad, který se podařil výborně natočit. Film má vtip, příběh a skvělou atmosféru. Jasně, není to něco, nad čím by musel člověk nějak zvlášť přemýšlet, ale je to příjemná oddechovka, která ale ani za nic není primitivní.

19. srpna 2007
plakát filmu
Mluv s ní
Hable con ella
100 %

i přesto, že mi zápletka přijde docela málo předpokladatelná (2 ženy v kómatu, znásilnění jedné z nich), hrozně moc mě tenhle film nadchnul. nevím přesně čím, asi tou skvělou atmosférou, kterou mají všechny Almodóvarovy filmy nebo i sympatickými herci a jejich výkony .. není to film pro každého .. já si např. pamatuju, že jsem se na něj chtěla dívat tak před 3lety, to my bylo 14let a ještě jsem na něj nebyla připravená, byl moc silný na pubertální dítě :-) .. teď jsem si ho vychutnala se vším všudy a ráda se k němu zase vrátím

17. srpna 2007
plakát filmu
Vše o mé matce
Todo sobre mi madre
100 %

Tohle je strašně moc krásný film. Je pozitivní i přesto, že se v něm dějí smutné a špatné věci a má krásnou atmosféru, kterou umí vykouzlit jen španělé, italové nebo franocouzové :-) .. miluju takový druh filmu a divím se, že jsem se zrovna na tento nepodívala už mnohem dřív. Má něco, co vás dostane a zážitky z něj budete mít ještě dlouho potom ..

16. srpna 2007
plakát filmu
Holky to chtěj taky
Mädchen, Mädchen
0 %

Omlouvám se, ale asi neznám horší film .. vážně .. jak může někdo natočit něco tak primitivního, prvoplánového a jednoduchého? přiznávám, že jde možná trošku i o mou averzi vůči němčině a Německu obecně, ale stejně .. takové filmy by se radši vůbec neměly točit .. a navíc s pokračováním? ne, děkuji!

16. srpna 2007
plakát filmu
Hezké sny
Good Night, The
50 %

Mě tenhle film zklamal :( .. byl uveden jako závěrečný film na MFFKV 2007 a opravdu jsem se na něj těšila. jenže .. podle mě to postrádalo vtip, nadhled a jak mám ráda Penelope Cruz v Almodóvarových španělských filmech, tak tady, coby anglicky mluvící žena snů působila trapně, což je škoda. upřímně se jí docela divím, že nezůstává u nádherných a zajímavých evropských filmů a vrhá se do béčkových hollywoodských nic. Celkově ten film samozřejmě nebyl úplný propadák, ale víc než průměr mu opravdu dát nemůžu .. škoda, námět zněl moc zajímavě.

16. srpna 2007
plakát filmu
Stepfordské paničky
Stepford Wives, The
50 %

Ten film nebyl vyloženě špatný, ale ... nevím, trošku mě zklamal .. u filmů s Nicole Kidman jsem zvyklá na trošku jiný standart, tohle mi do její filmografie moc nezapadá .. bylo zvláštní ten film sledovat, protože mi to přišlo takové divné, o ničem a chvilkama až nepříjemné .. Nicole špatná nebyla, ale ani ona tenhle snímek bohužel nezachránila ...

16. srpna 2007
plakát filmu
Romeo a Julie
Romeo + Juliet
70 %

Popravdě mě tenhle film trošku zklamal. Ale třeba je to tím, že jsem od něj čekala víc, protože všichni v mém okolí tvrdili, že je to úžasný film a že se na něj určitě musím podívat. Miluju Sheakespeara a miluju hlavně Romea & Julii, ve které jsem si i mohla zahrát a zatancovat. Tudíž tuhle hru znám velice podrobně a asi, já nevím .. prostě jsem čekala víc. Nápad to byl dobrý, převést hru do současnosti, Leonardo DiCaprio zahrál Romea skvěle, ale Claire Danes mi přišla nemasná, neslaná a nudná .. Nějak jsem se z její postavou nemohla ztotožnit, nesedla mi k ní .. Každopádně film je lepší průměr a třeba když se na něj za čas podívám znovu, tak trošku pozměním názor!

5. srpna 2007
plakát filmu
Venuše
Venus
90 %

Byla jsem na tom filmu na festivalu v Karlových Varech a moc mě zaujal ... film má milý příběh, naprosto úžasné herecké výkony a příjemnou atmosféru. Podle mě to není komerční trhák, ale určitě stojí za to ho vidět.

5. srpna 2007
plakát filmu
Rozhovory s mým zahradníkem
Dialogue avec mon jardinier
100 %

úžasně pozitivní film s přenádhernou atmosférou. Byla jsem na něm v Karlových Varech na festivalu, původně se mi na něj ani moc nechtělo, ale nelituju ani trošičku. Film je opravdu založen na rozhovorech, ale to vůbec neztrácí na spádu a spontánnosti, který si film po celou dobu svého trvání zachoval. Víc takových filmů!!

5. srpna 2007
plakát filmu
Shrek Třetí
Shrek the Third
60 %

Tenhle film mi přijde jako nadstavovaná kaše ... jednička měla úspěch, tak natočili dvojku, o něco slabší a takhle trojka je už jen slet plný klišé, prvoplánových scén .. nepopírám, je tam pár scén, u kterých se zasmějete, ale většinou spíš budete kroutit hlavou, jakože co to má být .. jsem zvědavá, co chystají ve čtverce, protože mi přijde, že jim pomalu, ale jistě docházejí nápady

3. srpna 2007
plakát filmu
Deset důvodů, proč tě nenávidím
10 Things I Hate About You
100 %

10 things I hate about you

Miluju tenhle film .. vážně .. já vím, není to žádný duchaplný příběh a asi si z něj moc věcí nevezmete, ale je to Shakespeare v takovém podání, které vás prostě pohltí .. Mezi Julií Stiles a Heathem Ledgerem funguje jakási chemie a je tam opravdu dost vtipných scén ..
neříkám, že je to nejlepší film, jaký znám, ale vždycky, když si chci udělat radost, je tenhle film mezi těmi, na které se zas a znovu podívám ..

3. srpna 2007
plakát filmu
Blafuj jako Beckham
Bend It Like Beckham
70 %

Četla jsem teď pár názorů, co tu bylo napsáno přede mnou a docela mě udivuje, že spoustě lidem vadila Keiřina vychrtlost .. přiznávám, jsemm velkou fanynkou Keiry, ale i tak si myslím, že bylo a je jasně vidět, že má vysportovanou (i když opravdu velice štíhlou) postavu a ne nezdravou vychrtlost .. ale zpátky k filmu .. chtěla jsem se na něj podívat hlavně kvůli Keiře ... nevím, celkově ten film patří spíš k průměrným, ale je fajn vidět jinou kulturu a ženský fotbal ve filmu .. celkově mě film nějak zvlášť nezklamal, ale ani vyloženě nenadchl ..průměr + moje oblíbená Keira k tomu :-)

3. srpna 2007
plakát filmu
Amélie z Montmartru
Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain
100 %

Tenhle film má úžasnou atmosféru .. úžasný francouzský šmrnc, Paříž v pozadí a nádherná a charismatická Audrey k tomu ... myslím, že není potřeba se o tomto filmu nějak víc rozepisovat .. každý, kdo ho viděl, si na něj udělal názor sám .. můj je ten, že je to jeden z nejlepších a nejzajímavějších filmů, jaké jsem kdy viděla ..

3. srpna 2007
plakát filmu
80 %

Mám ráda tenhle film. Jasně, nejspíš to není něco, co by kdekdo zařadil mezi svoje oblíbené filmy, ale je to příjemná oddechovka .. Já sama jsem hodně dlouho tancovala balet, takže je mi bližší hlavně ta "něžnější" část filmu, ale je fajn nahlédnout do jiného světa. Protože podle mě hip-hop není ani tak o tanci samotném, ale o životním stylu .. nejde se ho naučit, musíte ho mít v sobě .. ale tak je to vlastně se vším. Navíc s hlavních představitelů, Jenny Dewan a Channinga Tatuma je cítit ta "chemie" .. prostě to mezi nimi jiskří :-) ..
takže, psala jsem to na začátku, napíšu to i na závěr:
příjemná, tanečně laděná komedie, která když skončí, vás zvedne ze židle a bude mít chuť jít tancovat :-)

17. června 2007
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Na konci světa
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
90 %

Piráty III jsem už stihla zkouknout 2× .. a musím přiznat, že napodruhé se mi to líbilo mnohem víc než napoprvé. Myslím, že o geniálním hereckém výkonu Johnnyho Deppa se nemusím moc pozastavovat a spíš zmíním Keiru Knightley, která ve trojce dostala mnohem víc prostoru, kterého využila, podle mě, na maximum. Orlando Bloom nezklamal, ale ani nepřekvapil, což je škoda, protože si stále myslím, že má navíc .. takhle se na něj krásně kouká, ale po herecké stránce je maličko ve stínu ostatních herců. A co ještě musím zmínit je Barbossova opička :-) .. tahle postavička se tvůrcům vážně povedla, protože i když je tenhle díl všeobecně takový temnější, tohleto zvířatko situaci vždycky odlehčí a rozesměje (viz např. když je zmrzlá na lodi :-)) ..
Konec mě to trošku překvapil, tohle jsem opravdu nečekala, ale na druhou stranu, asi to tak mělo být! Každopádně, byl mě nezklamal a kdyby bylo po mém, natočila bych i čtverku .. ovšem se sestavou Keira, Johnny, Orlando! :-)

17. června 2007