avatar uživatele

Petr Knap

Jméno
Petr Knap
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Drive
Drive
70 %

film,který má více slow-motion záběrů než bylo použito v Matrixu a hlavního hrdinu nabušenějšího než Rock ve Fast a Furious,kterého by ani Vin Diesel nezabil,podle hodnocení jsem od toho filmu čekal víc,ale víc jak 3 hvězdy dát nemůžu...

7. prosince 2014
plakát filmu
Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man
60 %

Měl jsem tu čest být na tom v kině (mimochodem 3D efekty skoro žádné) a pocity z filmu byly smíšené. Celkem s napětím jsem čekal jak se vypořádají nový tvůrci s restartem celé série, jelikož Spidey je můj nejoblíbenější hrdina a toho od Raimiho mám rád, takže jsem hned od začátku porovnával. Moc mě nezaujal Lizzard jako záporák, více se zaměřili na příběh a vztah Petera s Gwen (díky bohu za Emmu) a jeho tam vždy jen nějak vměstnali mi přišlo, každopádně kdyby ho vynechali nic by se nestalo. Nevim jak by to vypadalo, kdyby práva měl Marvel a ne Sony, ale víc jak 3 hvězdy dát nemůžu.

7. prosince 2014
plakát filmu
Zombieland
Zombieland
70 %

celkem dobrá zombie oddechovka, která díky sexy Emmě dostává 3 hvězdy

7. prosince 2014
plakát filmu
Souboj Titánů
Clash of the Titans
30 %

Klasika je prostě klasika,líbily se mi vizuální efekty,ale to je tak vše u tohoto filmu. Původní film měl prostě grády a i na tu dobu slušné efekty,na to nedám dopustit. Tenhle film stojí asi tak za jedno shlednutí a úplně se k tomu hodí,že né každá předělávka starého filmu se povede.

7. prosince 2014
plakát filmu
Divoši
Savages
60 %

Nebýt toho jejich sladkého konce, tak bych asi hodnotil o * víc, ale takhle to byl pouze průměr. Akce začla celkem rychle a film nenudil, horší bylo, když na scénu nastoupila Salma Hayek a spolu s krásnou Blake Lively si začli hrát na BFF a dělali z filmu utrpení. To, že se dva pěstitelé trávy (mimochodem povedená herecká dvojice) postaví mexickému kartelu a přejižou v celku ve zdraví, to je možná přetažený za vlasy a i nechápu smysl, dělení se o holku s kámošem, ale i to bych překousl, jen tam nemuseli cpát ty ženský problémy matky s dcerou a podobně. Chválím Del Tora, který se zhostil role záporáka na výbornou a i Travoltu za roli "neúplatného" poldy. Přesto jak jsem psal, zklamal mě konec a i přes tu násilím nadupanou vizuální stránku musím dát pouze 3*.

7. prosince 2014
plakát filmu
Stůj, nebo maminka vystřelí!
Stop! Or My Mom Will Shoot
20 %

Tohle opravdu není můj šálek kávy, film jsem kdysi dávno viděl v televizi a neumím si představit, že bych si ho pouštěl znova dobrovolně, tady Sly šlápnul vedle

7. prosince 2014
plakát filmu
Cyborg
Cyborg
100 %

UPDATE

Klasika z dětství, proto tak vysoké hodnocení, které by nejspíš bylo jiné, kdybych film viděl až teď (počítám tak 3*). Pamatuju si, že VHSka s tímhle filmem byla tak ohraná, že už pomalu ani nešla přehrát ve videu. Ponurá postapokalyptická atmosféra, výborný záporák a JCVD v jeho nejlepší roli (když nepočítám Rusáka v Karate Tiger). Hodně se mi líbila taky hudba ve filmu, která dokázala naprosto dokonale navodit atmosféru filmu. Pro někoho nepochopitelné, pro mě 5*, jelikož to byl jeden z mých oblíbených filmů v dětství.

7. prosince 2014
plakát filmu
21 Jump Street
21 Jump Street
70 %

Oddechová komedie, která neurazí. Jonah Hill je zde perfektní a Channing mu dobře asistuje. Pokud máte volnou chvilku tak doporučuji shlédnout, ale víc jak tři hvězdy tomu dát nemůžu. Zlatý střed. Cením menší cameo Deppa na konci filmu.

7. prosince 2014
plakát filmu
Godzilla
Godzilla
40 %

Sice mě skalní fans asi sežerou, ale mě to přišlo jako totální slátanina. Četl jsem komentáře jak se to blíží k původnímu filmu a jak je to lepší než tolik zavrhovaná verze s Broderickem (dle mého názoru lepší), ale už jsem se nedočetl, že zde Godzilla zachraňuje ,,svět" a hraje si na Supermana. Už ten fakt, že jsem sledoval road movie o tom jak jedna přerostlá kudlanka nabožná cestuje na srázek za další kudlankou a kde se střetnou s Godzillou, to není zrovna můj šálek. Čekal jsem jak bude ničit jeden mrakodrap za druhym a terorizovat města a ne, že si připluje bránit svět před obřím hmyzem a odpluje si zpátky jako hrdina. Vizuální efekty a místy tajemná atmosféra, to je to co film zachránilo od horšího hodnocení, takhle to jsou 2* i když i to je možná moc.

7. prosince 2014
plakát filmu
Need for Speed
Need for Speed
40 %

Tenhle kousek mě hodně zklamal, jako fanda herní série jsem čekal něco víc, ale tohle... Nevím, jestli ty jejich střihy a skoky z jedné bezvýznamné událostí k druhé přišly jen mě hrozné, ale i divák, co si chtěl pustit jen oddychovku a kouknout na pěkný auta musel trpět.Přišlo mi to jako v posledním díle HIMYM, kde do 2 minut vměstnali milion událostí.Auta pěkný, ale honičky a závody nulové.I ten nejhorší díl ze série Fast and Furious byl dvakrát tak lepší než tohle. Tu jednu hvězdu si film zasloužil snad jen za Linkin Park na konci filmu.

7. prosince 2014
plakát filmu
Prci, prci, prcičky: Kniha lásky
American Pie Presents the Book of Love
20 %

Hodně nedůstojné pokračování slávné série, jediné co to má s prcičkama společného je Noah Levenstein a i to se divím, že se do toho nechal ukecat. Stifler a jeho číslo s losem raději no comment, tohle musela vymyslet hodně zvrácená osoba, z čehož vznikla tahle slátanina. Těch protikladů bych našel víc, klady mě nenapadají a proto jako fanoušek původních filmů dávám ODPAD.

7. prosince 2014
plakát filmu
Amazing Spider-Man 2
The Amazing Spider-Man 2
80 %

Rozhodně lepší než předchozí díl, taková ,,prkotina" jako třeba i změna skladatele v tomto případě Zimmera, který odvedl svojí práci na výbornou (ostatně jako vždy) přidá na kvalitě. Sice to mělo trošku pomalejší rozjezd, ale postupně jsem tomu přišel na chuť. Konec byl strhující a rozhodně akční scény zastínily jedničku i Electro jako hlavní záporák předčil Lizzarda na plné čáře, Emmu oplakávám ještě teď, ale všichni jsme věděli, že to přijde. jsem zvědavý s čím přijdou v dalším díle.

7. prosince 2014
plakát filmu
Po přečtení spalte
Burn After Reading
30 %

I přes tu plejádu hollywoodských hvězd se jedná o kapitální ptákovinu, kterou bylo snažší vymyslet než ji zkouknout. Mockrát jsem se nezasmál a děsná Frances McDormand, no radši nekomentovat. Nechápu tak vysoké hodnocení.

7. prosince 2014
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
100 %

JOKER

První co se mi vybaví je Joker! Heath Ledger v životní roli (bohužel pro něj osudnou) a jeho neuvěřitelné ztvárnění čirého šílenství a naprostého chaosu. Samozřejmostí je si pustit film v originálním znění i přesto, že se český dabing povedl tak to na originál nemá. Dále bych vyzdvihl hudbu, kterou se Hanz trefil a siréna oznamující Jokera na scéně, k tomu není co dodat. Scény, kde se Joker neobjevuje vás moc nezaujmou a spíše čekáte, kdy se konečně střetnou s Batmanem, ale jako celek film funguje a rozhodně patří k těm nejlepším. Tady se Nolan trefil do černého.

7. prosince 2014
plakát filmu
22 Jump Street
22 Jump Street
60 %

Stejný jako první díl a podobný případ jako Pařba ve Vegas a v Bangkoku, kde se jelo podle stejný šablony. Je jasný, že jednička slavila úspěch a je vidět, že díky stoupající hvězdě Hilla (s každým filmem lepší a lepší), bude slavit úspěch i dvojka a případně následující pkračování. Nicméně za mě víc jak průměr dát nemůžu.Na poklidné sledování s přítelkyní to je slušná komedie.

7. prosince 2014
plakát filmu
70 %

Už sice né tak dobré jako jednička, ale i tak slušné pokračování. Bohužel s jedničkou byla nastavena vysoká laťka a taky bylo složité vymyslet nějaký kloudný děj (po střední se nabízel život na univerzitě a koleji, namísto toho zvolili tvůrci prázdniny na univerzitě) a tak v tom nehledejte žádnou vědu. Na odreagování to je slušná komedie, když se chcete zasmát a moc u toho nepřemýšlet.

7. prosince 2014
plakát filmu
100 %

Legendární teen komedie. Nechápu lidi, co to tu komentují, že se nezasmáli a jaká to byla ztráta času. Nejspíš to je tím, že když v tom nehrajou dnešní diskotékové "dupačky" a kozy se neobjevují pravidelně každých 5 minut (i když se jich tam taky pár objeví) tak to ti dnešní diváci neocení, ale nebýt Prciček, tak žadný projekty X neslaví úspěch. Určitě by si zasloužili lepší hodnocení než se jim tady od některých dostalo. Parta kolem Jimba a večně hláškujícího Stiflera rozesměje i mrtvého, dále si přidejte klasické problémy středoškoláků a o srandy není nouze. Michelle a její storka o tom co prováděli na hudebním táboře, Jimbo a jableční koláč, Casanova a jeho "vykuř mi ho krásko"nebo původ slova "MILF" a spousta dalších, to je to, co činí Prcičky skvělou teen komedií, ale jsou tu i vážnější temáta, která nám servíruje Noah Levenstein. Tehdy slavili úspěch a i dnes po několika shlédnutí neurazí, ba naopak stále dokáží pobavit.

7. prosince 2014
plakát filmu
Mistrův syn II / Legenda o opilém Mistrovi
Jui kuen II / Drunken Master II / Legend of the Drunken Master
60 %

Důstojné pokračování, možná i co se bitek týče lepší (za zmíňku urcitě stojí závěrečná v továrně a moje oblíbená na náměstí) díl. Jinak se jedná pouze o průměrný film.

7. prosince 2014
plakát filmu
Terminátor 2: Den zúčtování
Terminator 2: Judgment Day
100 %

Z terminatorské série můj nejoblíbenější a taky dle mého názoru nejlepší díl. Tenhle díl má prostě všechno: výborný děj, děsivý záporák (všechnu čest Robertu Patrickovi), Arnie tentokrát jako klaďas v životní roli T-800 a i napínavá hudba. Po dechberoucí jedničce přichází ještě lepší pokračování což většinou nebývá zvykem, ale tady Cameron odvedl dobrou práci a naservíroval nám jeden z nejlepších akčních sci-fi, co kdy bylo natočeno. Na tu dobu skvělé triky a efekty za které bych se ani dnes nestyděl v době počítačově upravených slátanin. Pro mě je Terminátor 2 v TOP 10 nejlepších fimů, takže jasných 5*.

7. prosince 2014

Když jsem odcházel z kina, odcházel jsem s pocitem, že víc jak 3* si Fury nezaslouží, nechal jsem si to teda přes noc projít hlavou a hodnotím až teď. Film se mi celou dobu líbil, ale pak přišel classic Hollywood a jejich přehnané a sladké konce. Překousl bych fakt, že se pouze pět tankistů (v čele s nesmrtelným Pittem) postaví hordě němčourů, ale to, že hochům později dojde munice a vesele si pro ní skočí a zase se v klidu vratí do tanku aniž by je někdo z cca 300 němčourů trefil, to kazilo dojem. Navíc neschopný německý sniper, který třikrát míří Pittovi na hlavu a trefí ho do těla je víc k smíchu než to, že hned po první ráně skopou Brad neumře. Celou dobu sledujeme jak lítají hlavy po první ráně a jak umírají hlavní hrdinové aniž by jim to trvalo déle jak 5 sekund, ale Brad si v klídku stihne skočit zpět do tanku a poradit zelenáčovi (který se běhěm jedný mise stane mašinou) jak se schovat pod tankem. Pak přiletí do tanku dva německé granáty a to už sice Brad nerozdejchá, ale jeho účes po výbuchu stále drží, asi za to může Shauma. Třešnička na dortu přichází ve chvíly kdy se německý voják rozhodně ušetřit amerického zelenáče schovávajicí se jako jediný přeživší, když přitom celý film posloucháme jak jsou skopčáci nemilosrdní a jen zabíjejí. Upravit tenhle konec a jednalo by se o hodně slušný válečný film za poslední dobu. Herci podali dobrý výkon (hlavně neustále hláškující Michael Peña stojí za zmíňku), příběh taky zajímavý, proto s ohledem na dnešní filmy se jedná o nadprůměrný film a tak jsem se nakonec rozhodl pro 4* hvězdy namísto původních 3* i přes ten Mission Impossible konec.

7. prosince 2014
plakát filmu
Vykoupení z věznice Shawshank
The Shawshank Redemption
100 %

"nejlepší film vůbec" tohle se většině lidí vybaví, když je řeč právě o Vykoupení z věznice Shawshank a já k tomu nemám v podstatě co dodat jen můžu souhlasit. Tohle je opravdu mistrovské dílo, které musí ocenit každý. Má to všechno, krásný děj (děkujeme S. Kingovi), výborné obsazení a taky hlavně soundtrack, který nás filmem provází. Film, který prostě musíte vidět.

7. prosince 2014
plakát filmu
Jiná země
Another Earth
30 %

Jelikož jsem před shlédnutím filmu neměl žádná velká očekávání, tak mě výsledek až tolik moc nenaštval. Kdo ale čekal pořádné sci-fi se nedočkal. Místo toho sledujete drama o vykoupení za předešlý spáchaný čin z minulosti, ale tak strašně jednoduchý příběh to má, že vás to nutí film vypnout v pulce, protože presně víte kam to bude směřovat. Nicméně lepší než drátem do oka, ale i přesto se to k průměru jen přibližuje a proto jen 2*.

7. prosince 2014
plakát filmu
Paper Man
Paper Man
50 %

Já tu Emmu Stone asi fakt miluju, jinak se nedá vysvětlit fakt, že jsem to dokoukal celý. Dá se říct, že ona byla to jediný, co mě ten film donutilo sledovat, protože drama zrovna není většinou můj šálek kávy. Nemůžu říct, že jsem celý film přetrpěl v křečích, ale zase mě nenapadá důvod proč a jak bych ho někomu měl doporučit.

7. prosince 2014
plakát filmu
Hercules
Hercules
70 %

Film se mi v celku líbil až na pár nesrovnalostí. Zrovna nedávno jsem si pročítal pár starých řeckých bájí a zvláště ty o Heráklovi (Herkulovi) a až po té jsem se dal do sledovaní filmu. Těch nesrovnalostí by se našlo dost, ale nebudem hnidopichové, tvurci vyprávěli příběh po svém. The Rock byla kvalitní volba, jeho postava ho k tomu i předurčuje a i na plátně mu ta role sedla. Jen škoda, že si tvůrci jako děj svého příbehu nevybrali plnění 12 úkolů. Umím si představit, že by to na mě zapůsobilo víc než jedna žoldácká mise na záchranu města. Takhle to zaobalili do pouhých 5 minut na začátku filmu. Každopádně o několik tříd lepší než Herkules: Stvoření legendy z téhož roku, to byla naprostá břečka. Za mě střed 3*.

7. prosince 2014
plakát filmu
60 %

Celkem zklamání po úspěšném prvním díle. Možná to bylo příliš velkým očekáváním, ale až tolik mě dvojka nenadchla. Vizuální stránka je luxusní, to se nedá popřít ani neustále sledování prsou Evy Green neomrzí spíše naopak, ale chybí mi tu lepší děj, když už se na to čekalo takových let. Mohli si s tím více vyhrát a ne to takhle odbýt.

7. prosince 2014