avatar uživatele

JeToJenFilm

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
28 týdnů poté
28 Weeks Later
70 %

Kucí zombící

Filmy o zombících a upírech patří k mým oblíbeným a tak jsem musel shlédnout i tento snímek. Akce byly, jak se sluší na moderní filmy, úchvatné a strhující a to i díky kameře ve stylu Bratrstva Neohrožených. Příběh a atmosféra byly na můj vkus možná až příliš vážné, já preferuji vtipné ustřelování hlav a samoplazící se usekané ruce, ale to je jen taková má úchylka... jinak jsem spokojen.

11. března 2008
plakát filmu
Třináctka
Thirteen
80 %

Třináctka

Silně submisivní film o přerodu dětství v tvrdou pubertu. Působivý psychologický snímek je smršť hádek, konfliktů, vyhrocených situací a emocí, pláče a citových zmatků, která vytváří opravdu hutnou atmosféru. Film na mě udělal opravdu veliký dojem. Jediné co mi vadilo byl sám název filmu. No řekněte sami, opravdu ty slečny vypadají na 13?

10. března 2008

Uáááá

Kdo by se snad těšil, že si půjčil historický film podle skutečné události, musím ho velmi varovat. Pokud se alespoň trochu zajímáte o historii, napište si vedle slova "žánr" slovo "fantasy", jinak se budete rozčilovat a plácat do čela. Film je, jak se dalo čekat, velkolepost sama. Výborné akční scény vyumělkované perfektnímy efekty, doprovázené více než vhodnou hudbou a podtrhované dobrými hereckými výkony. Tento fantasy snímek, až na pár trochu trapných (přehnaně hrdinských) výkřiků, vrchovatě naplnil kalich mého očekávání.

10. března 2008
plakát filmu
Apocalypto
Apocalypto
80 %

Mel Gibson

To že je Mel Gibson posedlý brutalitou, utpením a násilím sme možná (schválně) u velkolepého Statečného Srdce přehlédli. Při Umučení Ježíše Krista jsme si začli říkat, že více litrů krve, než metrů filmu asi není v pořádku. Apokalypto jen oficiálně podtrhuje cejch zvrhlíka. Možná trochu přeháním, řeknete si, krvavé filmy jsou dnes častější než autonehody a možná máte pravdu. Nicméně to, jak surově Mel prezentuje své příběhy mě fascinuje. Čisté utrpení a ponurost odkapává z tohoto filmu jako krev z mayského obětního oltáře. Velice působivý snímek, který vás zasvětí do krutosti dávných civilizací. Jediné, co mi trochu zkazilo dojem byl rambovský styl hlavního hrdiny, který zřejmě trpěl mnohonásobným nadbytkem krve nebo absencí tepen.

10. března 2008
plakát filmu
80 %

Nezklamali chlapci

Film jsem si půjčil jen kvůli hercům (a to hlavně kvůli Freemanovi), ale nečekal jsem, že to bude nějaký odvaz - říkal jsem si: ,,co se taký dá natočit zajímavého o nemocích, že?" Ale bylo to parádní, ke konci to bylo tak napínavé, že jsem pálil jednu cigaretu od druhé jak jsem byl nervózní. Hoffman i Freeman zahráli skvěle, ale nepřišlo mi, že by se k sobě nějak hodili. Ale to je jen maličkost, naštěstí scén, ve kterých jsou oba současně, moc není.

24. ledna 2007
plakát filmu
Za plotem
Over the Hedge
60 %

Dle očekávání

Bylo tam několik vtipných okamžiků, ale rozhodně to nestačí na to, aby se tomu dalo říkat ,,animovaná komedie". Já osobně jsem nikdy moc nefandil těmhle animovaným filmům a ani tento mě k tomu nepřiměje. Jediné co se mi opravdu líbilo, byl ten medvěd, jenže tam potom celý film nebyl a na konci z něj (s prominutím) udělali vola.

24. ledna 2007
plakát filmu
Pátý element
The Fifth Element
50 %

COže?

Pátý element jsem viděl teprve nedávno a myslel jsem, že to bude docela povedené Sci-Fi s dobrými herci. Místo toho se mi dostalo laciné komedie s naprosto trapnými scénami (například komentátor Ruby Rhod). Kdyby byl pátý element pojat vážně, myslím, že by to za něco stálo, ale tohle u mě dopadlo o trošičku lépe než stupidní Pluto Nash.

18. ledna 2007
plakát filmu
Cotton Club
Cotton Club, The
80 %

:-)

Hned u uvodní znělky jsem zpozornil, protože byla nápadně podobná znělce ze hry Mafia. Byla to spíše poklidnější gansterka, která se motala spíše okolo Cotton Clubu než střílení a složitých zápletek. Pokud máte rádi americká 30. léta určitě si přijdete na své. Mě osobně se hudba ve filmu hodně líbila. Byl jsem také překvapen, kolik dnes známých herců jsem v tom filmu zahlédl. Bylo zajímavé, vidět například Laurence Fishburna jako mladíka. :-)

18. ledna 2007
plakát filmu
Odplata
Payback
70 %

Mel jak ho neznám

Bylo pro mě příjemným překvapením, že jsem viděl Mela Gibsona v trochu jiné roli, než jsem ho znal doposud. Vždy hrál takové ,,sralbotky" nebo superhrdiny s vyšším cílem. Tentokrát to byl surový drsňák, který myslí taky trochu na sebe. Myslím, že se s tím popral dobře. Akorát mi přišlo trochu absurdní, když opakovaně odmlouval mafiánům, že chce méně peněz.

17. ledna 2007
plakát filmu
Minority Report
Minority Report
90 %

Sci-Fi jak má být

Takhle si představuji správné Sci-Fi třetího tisíciletí. Podle mě velmi originální příběh, u kterého jsem nevycházel u údivu. Myslím, že toto je povedený snímek.

17. ledna 2007
plakát filmu
Válka světů
War of the Worlds
50 %

Spielberg + Cruise podruhé

Myslím, že první spolupráce Spielberga a Cruise (Minority Report) dopadla mnohem lépe než tato. Přišlo mi to celé takové strašně obyčejné. Na to že to byl jeden z posledních filmů s mimozemšťany, mohli se pokusit o něco více fascinujícího, a hlavně originálnějšího. Další dávku průměrnosti přihodil Cruise, který měl v tomto filmu asi hereckou dovolenou.

17. ledna 2007
plakát filmu
Neúplatní
The Untouchables
90 %

Capone alá Mafia

Skvělá gangsterka se skvělým hereckým obsazením. Mám rád filmy o třicátých letech a mafiánech. Tento byl z pohledu strážců zákona a přesto to mělo něco do sebe. Myslím, že milovníci hry Mafia, mezi které sám patřím, se u filmu několikrát s kývající hlavou pousmějí, neb některé scény jsou velmi podobné. Například honička na střeše. Je to taková hráčská nostalgie.

8. ledna 2007
plakát filmu
16 bloků
16 Blocks
50 %

I mistr tesař se...

Film mi přišel ve svém žánru až moc obyčejný, přestřelky taky za moc nestály a vůbec mi to přišlo celé takové trochu odfláknuté. Bruce Willis se podle mě ta tyhle role už nehodí, a už vůbec ne na role, kde musí mít knírek :-). Mě to moc nenadchlo.

7. ledna 2007
plakát filmu
Robin Hood: Král zbojníků
Robin Hood: Prince Of Thieves
90 %

Král Hoodů

Podle mě je tohle jedno z nejlepších (ne-li vůbec nejlepší) ztvárnění Robina Hooda, s jakým jsem se kdy setkal. A taky jeden z nejlepších (ne-li vůbec nejlepší) film s Kevinem Costnerem :-))

7. ledna 2007
plakát filmu
Nový svět
The New World
30 %

Měl jsem si půjčit tu kreslenou

Čekal jsem něco jako Dobytí ráje s Gérardem Depardieu, nebo možná něco lepšího. Místo toho jsem se přes dvě hodiny koukal na infantilní a ufňukanou Rybanu. Nemám ani chuť o tom něco psát. Úplně mě ten film rozčílil.

4. ledna 2007
plakát filmu
Svět zítřka
Sky Captain And The World Of Tomorrow
80 %

Zase trochu něco jiného

Čekal jsem (i podle upoutávek), že film bude o něčem trochu jiném, ale nevadí. Je to jeden z filmů na téma ,,co kdyby" a takové filmy je nutno dobře promyslet, což se podle mě v tomto případě moc nepovedlo. Nicméně se dá za nitky mého hodnocení tahat ze dvou konců. Ten konec realisty hlásí, že je to pěkná ,,ptákovina". Druhý konec, a to konec diváka filmu, hlásí ,,bravo". Líbily se mi na filmu převážně efekty a téměř neustálá akce. Byla to po dlouhé době zase příjemná změna. U mě film uspěl.

3. ledna 2007
plakát filmu
Krutá rasa
Breed, The
60 %

Haf :-)

Byl jsem zvědavý, jak chce režisér natočit horror se psy. Říkal jsem si, jak se s nimi ti lidé budou prát ? :-) nebo budou celý film jen utíkat? Tento film jsem si upřímně řečeno půjčil jen proto, abych mohl zase něco kritizovat. Ovšem kritiky tentokrát moc není. Příběh je sice povrchní a je spíše o přežití než o vysvětlování a pointě. Je to další z řady klasických vyvražďovaček, ve které nechybí ,,krásná" žena, černoch a samozřejmě drsňák. Ale to nevadí, už si začínám zvykat. Tento film bych počítal mezi ty mírně nadprůměrné.

3. ledna 2007
plakát filmu
Den nezávislosti
Independence day
80 %

Naivní

Film se mi jako ,,film" líbil: 1. mám rád filmy o mimozemšťanech 2. mám rád katastrofické filmy. Příběh byl taky celkem dobrý, skvělé herecké obsazení, a provedení jako takové také celkem slušné. Ale opětovná americká srdceryvnost a naivita mě znovu dostala. Konec mi přišel velmi nepravděpodobný, vzhledem k tomu, jak se film z počátku vyvíjel. Je to klasická lepší večerní americká podívaná.

2. ledna 2007
plakát filmu
2001: Vesmírná prda
2001: A Space Travesty
50 %

škoda

Leslie Nielsen je jeden z mých nejoblíbenějších amerických ,,herců komediantů". Ale Vesmírnou prdu si podle mě nezasloužil. Ubohé a velice povědomé a neoriginální vtipné scény se vlečou celým filmem. Stejně jak moc jsem se na film těšil, stejně tak mě zklamal. Jen párkrát mi ujel koutek, ale více méně slabota. Jediné na co se dalo koukat byl Leslie sám.

2. ledna 2007
plakát filmu
Vymítač ďábla
The Exorcist
80 %

70. léta

Toto je typický film 70. let. Ale jeden z těch lepších. William Friedkin si vystačil s efekty té doby dokonale, takže film nevypadá směšně ani po tolika letech. Není sice tolik akční a přímočarý a napětí se chvilkami i vytrácí, ale je to nahrazeno skvělým scénářem a režií. Pokud se na film správně naladíte je to vynikající podívaná.

28. prosince 2006
plakát filmu
80 %

Křivky

Film bych rozdělil na dvě křivky, které ve mě po dokoukání filmu zbyly. Křivka napínavosti a adrenalinu se postupem času zvyšuje a zvyšuje, což jako divák samozřejmě oceňuji, ale tato křivka stoupá na úkor zajímavosti a poutavosti příběhu. Ze zajímavého klaustrofobního dramatu v letadle, se stává obyčejný boj o přežití, který je v každém druhém průměrném filmu. Nicméně jsem si tento film velmi užil a potěšilo mě, že není postaven na nějaké závěrečné megapointě, kterou se snaží dnešní tvůrci filmů zlepšit svá průměrná díla.

27. prosince 2006
plakát filmu
Domino
Domino
60 %

Jednostranná Kiera

Film se mi celkem líbil, ale nic převratného to také nebylo. Skupina drsňáků se stává obětí drsňáků jiných. Ovšem co mě opět nutilo se usmívat u vážného filmu byl (ikdyž celkem dobrý) výkon Kiery Knightley. Podle mě se prostě na ,,drsňačku" nehodí. Tohoto názoru jsem již od filmu Král Artuš. Ve chvíli, kdy Kiera (Domino) začala machrovat s nunčakama, jsem bohužel měl plnou pusu minerálky a ta skončila na monitoru. Od této chvíle jsem už raději nic nepil a udělal jsem dobře, protože by se ,,mokrý monitor" ještě mnohokrát opakoval.

27. prosince 2006
plakát filmu
Upíři
Vampires
90 %

Původ mánie

Toto byl snad první film s upíry, který jsem viděl. A od té doby jsem jim naprosto propadl. Upír Valek (sympatické mi i bylo, že byl narozen v Praze :-)) je pro mě typickým ztělesněním upíra. Efekty filmu jsou sice velmi chabé, a řadoví upíři mi spíš připomínali zombie z filmu Noc oživlých mrtvol, ale kouzlo tohoto filmu je k nezaplacení :-) Tento film pro mě prostě hodně znamená a tak snad poprvé budu hodnotit neobjektivně.

27. prosince 2006
plakát filmu
Noční hlídka
Nochnoy dozor
20 %

Spirála absurdity

Film začal docela zajímavě a tak jsem měl radost, že snad uvidím dobrý film. Jenže postupně se z filmu stávala smršť ptákovin a naprosto směšných dialogů. Mezi hromadou ,,jiných", ,,světlých" a ,,temných" neboli vyvolených hodných a zlých jsem se přestal orientovat a při téměř každém rozhovoru jsem vyprskl smíchy a plácnul se do čela. Přišlo mi to celé jako parodie na Matrix, Constantine a Underworld najednou.

22. prosince 2006
plakát filmu
Sám v temnotě
Alone in the Dark
50 %

Uff

Hru jsem nehrál a tak nedokážu porovnat. Ovšem film jsem viděl a na hru mě rozhodně nenalákal. Příběh nebyl sice špatný, ale na druhou stranu byl až moc běžný. Filmů, kde dávno zaniklá záhadná civilizace znovu ožívá, je celá řada. A pobíhání vetřelců mezi vojáky jen podtrhlo kopírovanost tohoto filmu. Dokoukal jsem to bez koukání na hodinek, ale dvakrát do stejné temnoty nevstoupím.

22. prosince 2006