Edana

Jméno
Věk
36 let (Rak)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
To
It
100 %

Horor?

Četli jste už knihu? Pokud ano, dobře pro vás. Pokud ne... Záleží, co od filmu čekáte. Já osobně knihu četla a po zkušenosti s Temnou věží jsem měla z filmu trochu obavy. Malinko mne uklidnilo, že Tohle byla teprve první část (což opravdu pochopí jen ti, kdo znají knihu, její rozsah a celý příběh). Spousta lidí v kině byla lehce znechucená ze zjištění, že bude druhý díl. Jenže tak je to správně!
To není klasický horor. Jasně, je tam pár "lekaček", více či méně očekávatelných. Na klauny se člověk asi nějakou chvíli bude dívat s nedůvěrou. Síla Tohohle příběhu je ale jinde. Je to o sedmi dětech. Něco, co si v knize můžete dovolit, v klidu budujete jejich příběhy a necháte je přirůst čtenáři více či méně k srdci - ale ve filmu je takový počet postav příliš velký. Každé z dětí má nějaký "problém". Něčeho se bojí, žijí v neúplných, rozvrácených rodinách, jsou psychicky či fyzicky týraní. A tahle banda looserů se rozhodne svůj strach překonat. Protože to nikdo jiný neudělá. Protože ví, že To se živí jejich strachem. A uspějí. Prozatím.
Jak už jsem řekla, není to horor. Je to příběh party dětí, co během jednoho léta zažijí fakt velké dobrodružství. Děsivé dobrodružství. Takové, při kterém jde o život. A v rámci možností je to dobře natočený film. Na to, jak málo mají prostoru, se děti předvedou ve svých rolích skvěle. Zapamatujete si je. Z těch sedmi alespoň víc než půlku, doufám. Eddieho určitě. Billa a Bena snad taky. O Beverly nemá smysl se zmiňovat. A pak je tam ještě ten černoch z farmy... A ještě další dva, z nichž jeden je žid.
Děsivý není klaun, děsivé je To. To, co přijde později, až děti vyrostou. A stanou se z nich dospělí. Vyrovnají se s traumaty svého dětství? Jsem zvědavá, jak se podaří druhý díl. Protože ten už by neměl být o velkém dětském dobrodružství.
Když znáte knihu, máte výhodu. Spousta věcí ve filmu vám dává smysl, lépe se orientujete v postavách a chápete, že bez druhého dílu by to nebylo úplné. Ale také víte, že vás nečeká žádná klasická vyvražďovačka. Víte, že tohle je jenom předehra. Nečtenářům možná řada souvislostí uteče, protože čekají prvoplánově strašidelný film - a pak budou zklamaní (přitom by stačilo nad filmem i trochu přemýšlet). Což je škoda, protože román je To skvělý. A jestli se druhý film podaří alespoň stejně dobře jako první, budeme mít i skvělé filmové zpracování.

10. září 2017
plakát filmu
90 %

Hezky provedeno

Děj byl sice o něco pomalejší, ale na film se přesto dobře dívalo. Atmosféra třicátých let působila přesvědčivě, stejně jako Christian Bale (mimořádně, v Terminátorovi i v Batmanovi byl zralý akorát tak na propleskání...) Možná mám dneska nenáročnou náladu, ale musím uznat, že se mi to líbilo. Ačkoliv děj byl trochu předvídatelný (což bych vlastně možná ani neviděla jako mínus...no, konec mě každopádně dostal a taky dojal...), byla to skutečně krásná podívaná. Po shlédnutí jsem litovala jediné věci - že jsem na něj nešla do kina. A samozřejmě nesmím zapomenout zmínit hudbu, byla totiž vynikající.

20. ledna 2010
plakát filmu
Pokání
Atonement
100 %

Nejsmutnější

Hodně dlouho mě žádný film neoslovil natolik, abych k němu chtěla vyjádřit svůj názor. Ale tady prostě musím. Podle mě se jedná o úžasný film, rozhodně pokud se jedná o vizuální stránku - vynikající kamera, také vysoko hodnotím "plážovou scénu". Výkony herců - na jedničku, James patří k mým oblíbeným a i když moc nemusím Keiru, líbila se mi. A co se týče samotného příběhu - u takových filmů by možná mělo být varování. Zamilovaní hrdinové, překonávají překážky a nakonec šok, všechno se zboří jako domeček z karet...Probrečela jsem následně skoro celé titulky. Udělat si názor na postavu Briony je pro mě trošku komplikovanější - chápat, litovat, odsoudit, nesnášet?
Nejvýše vždy hodnotím jen filmy, které mě opravdu zasáhnou. Pokání je jedním z nejsmutnějších filmů, jaké jsem kdy viděla.

17. prosince 2009
plakát filmu
Předčítač
The Reader
100 %

Dechberoucí

...přesně tak. Film mě překvapil, donutil k slzám i k zamyšlení. Potřebovala jsem ho chvilku vstřebávat a tohle na filmech oceňuji. Kromě vynikajícího příběhu má ale ještě něco - možná si za nějaký čas nebudu úplně přesně do detailů pamatovat děj, ale mistrovský výkon Kate Winslet je v tomhle případě nezapomenutelný (jak při procesu vztekle praštila pěstičkou...mmm...) A jako třešnička na dortu Ralph Fiennes a David Kross...jak mně bylo jenom těch dvou líto...

22. července 2009
plakát filmu
Beowulf
Beowulf
90 %

Beowulf!

Jsem asi jedna z mála, koho tento film docela dost nadchl :-) Ale je tomu skutečně tak...Všichni kolem tvrdili, jaká je to strašná blbost...A ouvej, děj byl super, všechno taky vypadalo super (drak nejvíc) a velice se mi líbila hudba. Je to příběh hrdiny, který nebyl tak úplně hrdinou...Podle mě určitě stojí za podívání.

11. července 2009
plakát filmu
90 %

spíš sci-fi

Historii mám tak ráda, že jsem se ji dokonce rozhodla studovat...Snad právě proto jsem celý film od začátku snad ani nepovažovala za historický...spíš takové sci-fi z pravěku :-) A asi díky tomu se mi ten film i docela líbil. Měl trochu typický a předvídatelný průběh, ale z hlediska luxusní podívané stál zato.

11. července 2009
plakát filmu
Rychlí a zběsilí
Fast and Furious
100 %

Spokojenost

Jednička mě nadchla...dvojka celkem zklamala, na trojku jsem se radši ani nedívala. Ale tohle bylo vážně super, zábava jak se patří. Celkem slušná zápletka, nečekaná odhalení, akční scény jak se patří, dva velmi pohlední hlavní hrdinové, přátelství, láska, pomsta, drsňácké i vtipné hlášky :-) A vynikající konec, který sice svádí k teoriím o dalším pokračování, ale za sebe bych byla asi raději, kdyby tento díl byl posledním ze série. Vidět kluky zase společně v akci je úžasné, ale říká se, že v nejlepším se má přestat. Příběh vrcholí a uzavírá se, stěží už může přijít s něčím novým, aniž by se ocitl v bolestné křeči. S takovýmto zakončením celé série bych byla absolutně spokojená :-)

21. května 2009
plakát filmu
Černá kniha
Zwartboek / Black Book
100 %

Napětí až do konce

Vynikající film, pro mě osobně jeden z nejlepších odehrávající se v době druhé světové války. Při sledování se snažíte zjistit, kdo je vlastně zrádce a na konci zjistíte, že to byl někdo, od koho byste to čekali snad nejmíň. A jako vrchol všeho si ještě časem uvědomíte (pokud o filmu budete uvažovat), že indicie pro vyřešení by se najít daly...Jenže těžko si jich všímat, když děj letí kupředu v neustálých zvratech a vy jste napnutí, jak se osud Ellis bude dál vyvíjet. A že se vyvíjí...Až do samého závěru (který byl mimochodem naprosto jedinečný) jsem byla napnutá jako struna a v mnoha chvílích překvapená.

2. května 2009
plakát filmu
Warholka
Factory Girl
90 %

bezprostřední dojem

Líbilo se mi to...mám ráda filmy, které vypráví životní příběhy jedné postavy...A tenhle byl hodně hodně dobře provedený. Sienna Miller byla naprosto uchvacující a vynikající a okouzlující. Film, který určitě stojí za to vidět :-)

30. dubna 2009
plakát filmu
Madagaskar 2: Útěk do Afriky
Madagascar: Escape 2 Africa
70 %

Jednoduché

Od animovaného filmu se asi nějaké hlubokomyslné postřehy čekat nedají, obzvlášť, když jde vlastně o komedii, ale přece jenom tohle bylo trošičku moc jednoduché. Navíc jsem měla pocit, že tohle všechno jsem už vlastně někde viděla, jenom to bylo trochu jinak zabalené. Nejzábavnější na celém filmu byli tučňáci a ztracená parta Američanů. Alexův příběh mě vyloženě nudil a Glorie a Melman jsou tak někde na půli cesty...V podstatě je to jenom jedno z těcho pokračování, která postrádají originalitu a kouzlo prvního dílu a snaží se jenom vytřískat co nejvíc peněz...Ale na lehké odreagování je to celkem fajn :-)

24. dubna 2009
plakát filmu
Klub rváčů
Fight Club
90 %

Nejistota

Když se film chýlil k závěru a vše se začalo rozplétat, film se mi přestal líbit. V první moment mě prostě ten závěr naprosto odradil. Pak se mi vše trošku rozleželo a už bych nesoudila až tak přísně...Ale popořadě.
Celá ústřední trojka odvedla úžasnou práci a všichni u mě stoupli zas o kousek v ceně. Byli prostě úžasní a už kvůli nim by si film zasloužil celkem vysoké hodnocení. Pak je tady ovšem děj, který mě hodně vtáhnul a líbil se mi asi do posledních 5 minut. Nemůžu si pomoct, ale s tím koncem si přece jen nejsem úplně jistá a nevím, co si myslet. Pointa je naprosto úžasná, ale to vyvrcholení? Nevím, nevím...Film rozhodně stojí za podívání a zcela určitě taky za zamyšlení, ale já bych to asi ukončila jinak :-)
Chtěla bych dát tak 95%, jelikož tuto možnost nemám, dávám 90%.

24. dubna 2009
plakát filmu
Bathory
Bathory
70 %

Zpackaný pokus

Přiznávám, že jsem se na film dívala tak trochu s předsudky, poněvadž pojetí hraběnky Báthory jako nevinné oběti mi zrovna "nevonělo"...Ale na druhou stranu jsem si říkala, dobře, je to pokus, každý má právo na svůj pohled na věc, můžu to brát prostě jako jednu variantu téhož příběhu a může to být dobré....
Ovšem, opak byl nakonec pravdou...V průběhu filmu jsem si místy říkala, že to vypadá celkem dobře, chvílemi jsem málem padala pod stůl. Když jsem se nad tím vším nakonec zamyslela a zhodnotila to globálně, musím uznat, že tenhle pokus opravdu nevyšel a ve výsledku je víceméně zoufalý...Erszébet je vykreselna jako taková chudinka, že by ji málem mohli svatořečit (škoda, že byla protestanka :-) To jak veškeré zločiny jsou vlastně buď nešťastná náhoda nebo je to Thurzův počin, je trapné. Bolek s Mádlem jako mniši jsou vyloženě komičtí a jejich cool vynálezy se opět nedají zhodnit jinak než jako trapné...
Jediný moment, který se mi celkem líbil, byl skoro v závěru, kdy Thurzo přijel Erszébet zatknout, jak tam posléze probíhala bitka a jak se to všechno zase obrátilo. Ovšem následující poslední momenty jsou už jen smrtelné křeče...
Nemůžu si pomoct...Tohle fakt nevyšlo...V podstatě je toto pojetí snad ještě víc extrémní než celá čachtická legenda...Dívat se na to dá, ale když se pak člověk zamyslí....

3. dubna 2009
plakát filmu
Underworld: Vzpoura Lycanů
Underworld: Rise of the Lycans
80 %

Maličko křečovité, ale dobré

Z celé série se mi tenhle díl líbí asi nejméně...Nevím proč, ale během celého snímku jsem měla pocit, že je příběh tak nějak křečovitý...Ale jenom trošičku, na druhou stranu je pořád ještě vcelku dost nadprůměrný :-) Nejlepší postava je pravděpodobně Viktor, skvěle provedný, skvěle vymyšlený. Sonja se moc nevyvedla a je spíš hodně slabý odvar Selene. O Lucinovi bych se snad radši nevyjadřovala, protože řečí o osvobozování a boji za svobodu mám celkem dost. Ne že bych měla něco proti svobodě nebo tak, ale Lucianovi jsem to prostě nevěřila. A to jeho slavné vůdcovství jakbysmet. Jediné, co celkem zvládl byla láska k Sonji, to bych mu ještě sežrala. Jinak byl ten kluk neuvěřitelně nevýrazný, až nevýznamný...
Menší výtku bych měla k postavě toho jeho černého hromotluckého nohsleda...Zajímalo by mě, jak by se někde v Rumunsku, ve středověku objevil černoch a jak by ho jeho okolí vnímalo jako naprosto běžnou záležitost. Dá se namítnout, že v realitě, kde jsou upíři a vlkodlaci, už by nějaký černoch vadit nemusel, ale jak upíři, tak vlkodlaci byli to stále běloši a při setkání s černochem by byli stejně v šoku, jak obyčejný nevolník...Ale nad něčím takovým američtí filmaři asi nemají čas uvažovat :-)
Na závěr si zase jednou neodpustím rýpnutí vztahující se k popisu děje filmu...."K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví." Tak jestli Sonja chtěla osvobozovat nějaké lycany, tak já jsem asi papež....Jediný důvod k útěku pro ni byl její milý a taky možná to, že čekala prcka.

3. dubna 2009
plakát filmu
80 %

Nebylo to zlé :-)

Dívala jsem se v noci...Hodně v noci, když už byl celý dům tichý a temný a já seděla sama samotinká u sebe v pokoji. Jsem trošičku strašpytel. Zásadní otázka - bála jsem se při tomto filmu? Řekněme, že zrovna veselou a klidnou náladu jsem neměla...Co se týče úrovně děsivosti, je spíš špatná, vyloženě jsem se lekla snad jednou. Úroveň napětí je na tom už trošičku líp, aspoň já jsem byla celkem napjatá. Tedy do okamžiku, kdy bylo jasné, kdo přežije, přičemž tento okamžik nepřišel zas tak pozdě...Ale stejně se mi film tak nějak líbil. Ve své podstatě má všechny atributy, které by měl mít :-) Stupidně se chovající bandu, která postupně vymírá a několik málo vyvolených, kteří jsou určeni k přežití (přičemž jejich přežití je určeno nikoliv tím, že by byli chytřejší nebo silnější, jak by předpokládal pan Darwin, ale tím, že mají šanci si získat nejvíce sympatií publika - a skutečně získali, aspoň u mě :-) Co trošičku pokazilo můj vcelku příznivý dojem, byly závěrečné 2 minuty...To fakt zabolelo, poněvadž člověku se prostě podsouvá myšlenka, že tohle není nic jiného, než příprava půdy pro potenciální pokračování...Teď mě sice napadlo, že to mělo někoho vyděsit, ale to už jsem se víc bála když byla Paris zavřená v autě :-)
Celkově to rozhodně není vrchol hororové tvorby, ovšem má jistou zajímavou myšlenku, je poměrně slušně napínavý, ale na druhou stranu nijak výrazně nevybočuje z řady.

3. dubna 2009
plakát filmu
Marie Antoinetta
Marie Antoinette
70 %

Celkem úlet

Že se nebude jednat o tradiční historický film, je jasné už od úvodu...Ovšem to, co se postupem času rozvinulo, bylo místy až neuvěřitelné. Předně se mi nelíbilo ani pojetí Marie Antoinetty, ani to jak ji zahrála Kirsten. Její chování si semtam odporuje a vykreslit ji jako naivní holčičku, bouřlivou puberťačku, rozhazovačnou nevěrnici a statečnou lidumilku v jednom, je podle mírně zcestné. Nedivím se, že film končí v momentě, ve kterém končí, protože dotáhnout ho až po gilotinu by znamenalo popravit tu super milou hlavní hrdinku a to by nebylo tak jednoduché...
Na druhou stranu je ovšem potřeba vyzdvihnout Ludvíka XVI. a jeho představitele Jasona Schwartzmana, který svoji roli zvládl podle mého soudu naprosto bezvadně.
Když už jsem začala chválit, tak nemůžu vynechat kostýmy, poněvadž ty byly naprosto úžasné.
Konečný verdikt ovšem moc příznivý asi nebude...Film se nebude líbit lidem bez zájmu o historii, na to je příliš dlouhý a je v něm poměrně málo akce. Lidi, kteří ovšem mají historii rádi a mají i nějaké znalosti, asi také nebudou úplně skákat radostí. Já teda rozhodně neskáču, poněvadž tohle není ani historické, ani umělecké dílo. Spíš takový zajímavý pokus, který se ne úplně vydařil.

26. března 2009

Hodně emocí

Motivací ke shlédnutí filmu byl především Heath Ledger v hlavní roli. A musím uznat, že je jestli je někoho fakt škoda, tak je to tenhle kluk...Nu, co se stalo, stalo se. Teď k hodnocení filmu - moc se mi líbil, není to sice nějaký zázrak, ale rozhodně stojí vysoko nad průměrem. Ve filmu se střídá spousta emocí (především v hlavním hrdinovi) a Heath to vskutku zvládá. Strach, namyšlenost, láska, zbabělost i odvaha, přátelství,....Můj dojem trochu kazí klišoidní konec, ale jinak se film ubírá vskutku dobrým směrem a pravdou je to, že film mi dal možná ještě o něco víc, než jsem od něj očekávala. Hodně se mi líbilo opakování scény mezi Harrym a Jackem, kterak mu Jack prohmatá obličej a Harry mu vrátí dopisy.
Na závěr si neodpustím jedno "rýpnutí", omlouvám se za něj...Zajímalo by mě, jestli lidi, kteří píší reklamní hlášky na obaly DVD ty filmy viděli alespoň z rychlíku. Poněvadž charakterizovat Čtyři pírka větičkou "Aby zachránil svého nejlepšího přítele, musí riskovat vše, na čem mu záleží." je opravdu hodně, ale hodně mimo mísu...Už jen proto, že nezachraňuje jednoho přítele, že v podstatě nemá co ztratit a že to vlastně vůbec nevystihuje ani film, ani hlavního hrdinu.

25. března 2009
plakát filmu
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
100 %

Podivuhodné

To byl zase jednou ale krásný film, jsem moc ráda, že jsem se rozhodla na něj podívat. Vůbec mi nevadilo pomalé tempo vyprávění, film má v každém okamžiku co říct, stačí ho vnímat, stále je na co se dívat, záběry na východ slunce nad jezerem jsou úžasné, baletní scény rovněž atd. A všechno ideálním způsobem doplňuje hudba. Brad a Cate patří k mým oblíbencům, sluší jim to a ke všemu jsou oba dobří herci (i když Cate je podle mě přece jen o něco lepší :-) I když, musím uznat, že ve filmu nebyl snad jediný herec, na kterého bych si mohla stěžovat. Rozhodně je to krásný příběh, vskutku podivuhodný a moc se mi líbil.

19. března 2009
plakát filmu
Výměna
The Changeling
100 %

Něco jiného

Když tento film skončil, měla jsem hodně podobný pocit jako při konci Million Dollar Baby. Pocit, který jsem jinak nezažila u žádného jiného filmu. Některé filmy vás můžou pobavit, některé vás nudí, jiné vás prostě rozpláčou. Jenže tyhle dva filmy jsou skoro jakoby z jiného světa, s ostatní filmovou produkcí se dají jen těžko srovnávat. Celou dobu vás drží a když je konec, tak si říkáte, že tohle přece vlastně ani nemůže být konec, ale taky je vám jasné, že jinak to ani skončit nemůže, protože pak už by to byl jen další prázdný happyend...
Prostě a jednoduše - Výměna byla podle mě úžasná a určitě je to jeden z těch filmů, které stojí za to vidět. Angelina předvedla skvělý výkon a ostatní herci na tom také nejsou zrovna špatně. A na závěr je ještě potřeba vypíchnout vynikající hudbu.

12. března 2009
plakát filmu
Den, kdy se zastavila Země
The Day the Earth Stood Still
60 %

Prázdné

Asi sem čekala moc...no, teda minimálně jsem čekala víc. Celou dobu jsem čekala, kdy konečně přijde něco zajímavého, něco hlubokomyslného, něco hlubokého. Bohužel jsem se nedočkala. Film se mi zdál tak nějak bezobsažný, prázdný, nic nového nepřinášející a tak nějak celkově o ničem...

12. března 2009
plakát filmu
Máj
Máj
70 %

Rozporuplné

Dívala jsem se na to asi 3 dny zpátky, od té doby sem si pustila ještě pár úryvků...A stále nevím, co si o tom pořádně myslet. Po shlédnutí (a hlavně když jsem slyšela "byl pozdní večéér, první máááj), jsem se začala smát. Ve filmu mě hodně věcí neuvěřitelně vytáčelo...od Viléma, který "strašného lesů pána" neviděl ani z rychlíku (ani indiánské korálky a kožené kalhoty na tom nic nezmění), přes němou (a zjevně také mentálně slabší nymfomanku) Jarmilu až k závěrečné popravě ve stylu Statečného srdce. Další "třešničkou na dortu" je zabití Schifnera - ten efekt s mrkvičkovou šťávou opravdu stojí za to. Na druhou stranu se na film hezky dívá - krajina je úžasná...a taky se dobře poslouchá, kromě "písně" u titulků je to vskutku povedené. Nicméně - čekala jsem mnohem víc, proto nemůžu dát víc než 70...

26. ledna 2009
plakát filmu
Interview s upírem
Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
90 %

Upíři...

...jsou jedním z mých oblíbených témat. Interview má celkem dobrý příběh, je spíš psychologické a romantické a podstatně méně akční (oproti např. Underworldu...). Problém je v tom, že nemám ráda Toma Cruise...Může se snažit kolik chce, jakože se vážně snažil a musím před ním v téhle roli smeknout, ale stejně mi hrozně vadil. Brad Pitt...no, tak toho mám na druhou stranu zařazaného mezi oblíbence, ale tady se vskutku moc nevytáhl. A ke konci mi svým fňukáním také mírně lezl na nervy. Z hlavní trojky se mi asi nejvíce líbila malá Claudie. Ta svoji roli věčného dítěte zvládla na výbornou.

26. ledna 2009
plakát filmu
Million Dollar Baby
Million Dollar Baby
100 %

první část - druhá část...

První půlku filmu jsem měla pocit, že tohle nemůže skončit jinak než tradičním happyendem...Můj omyl byl celkem značný. Vůbec celkově je první část filmu úplně někde jinde, než ta druhá. Jako den a noc...V okamžiku, kdy by většina filmů skončila, tenhle pokračuje...A člověk může brečet a přát si, aby se už dál nedíval (nebo příběh opravdu skončil), ale stejně film nezastaví a pořád doufá, že se něco stane...A tak všechno pomalu ale jistě dospěje ke svému konci. A v člověku něco z něj nesmazatelně zůstane...
Million dollar baby je film, který mě zase jednou dohnal k slzám a to se v poslední době zas tak často nestává. Herecké obsazení je skvělé a výkony herců jsou více než přesvědčivé. Některé momenty a situace jsou stokrát ohrané, ale netradiční a neočekávaný "zbytek" je několikrát převyšuje. A tohle všechno dokresluje právě ta správná hudba.

13. ledna 2009
plakát filmu
Requiem za sen
Requiem for a Dream
100 %

Mrazení v zádech...

...a vlastně nejen v zádech. V určité části filmu mnou jednoduše začal projíždět "mráz". Díky čemu? Těžko říct....příběh, události, hudba, herci? Všechno tohle dohromady, pravděpodobně. Neuvěřitelný film absolutně se vymykající všemu, co jsem dosud viděla.
A jen tak na okraj - kdyby tohle pouštěli ve školách místo těch rádoby výchovných dokumentů, možná, že by to zapůsobilo víc...

13. ledna 2009
plakát filmu
VALL-I
Wall-E
100 %

Roztomile kouzelné

Tak tohle jsem opravdu ještě neviděla. Wall-E mě naprosto odzbrojil svojí jedinečností a kouzlem. Od začátku do konce je to nádherná podívaná, od které sem nemohla odtrhnout oči - po vizuální stránce se nedá cokoliv vytknout. A příběh dvou zamilovaných robotů, odhodlaných udělat možné i nemožné pro splnění poslání i jeden pro druhého, který kontrastuje s tupým stádem zdegenerovaných lidí. Moc se mi to líbilo a ještě dlouho na tento film asi nezapomenu. Rozhodně patří k těm výjimečným.

10. ledna 2009
plakát filmu
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
80 %

Animovaná oddechovka

Klasický nenáročný animovaný průměr? Nebo něco víc originálního? Pravda je asi někde mezi.... Skutečností je, že chvílemi má člověk pocit, jako by se díval spíš na kung-fu film než na obyčejný animovaný film. Ovšem, zároveň je film až zázračně nenáročný a průměrný, nemá moc výrazných momentů, které by se člověk pevně vryly do paměti. Na druhou stranu - při sledování jsem se celkem bavila :-))

9. ledna 2009