avatar uživatele

smile..

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Rodinka
Rodinka
30 %

Tenhle film se naprosto jednoznačně nepovedl. Ačkoliv se hrdě chlubí odkazem na skvělý seriál, nemá ani špetku jeho vtipu, řízu ani osobitosti. Špetku posledního humoru vytěžily maximálně dvakrát třikrát za film postavy Káči a Pavly, za které taky dávám svých 30%. Bez nich by to totiž musela být nula.

2. dubna 2011
plakát filmu
Kasandřin sen
Cassandra's Dream
70 %

Ve srovnání s Match pointem mi Kassandřin přišel mnohem méně zajímavě natočený a mnohem méně vyhrocený. Hodně jsem se těšila na hereckou dvojici McGregor-Farell; ne, že by mě vyloženě zklamali, ale myslím si, že ze scénáře mohlo být víc.

17. ledna 2010
plakát filmu
Bourneovo ultimátum
The Bourne Ultimatum
70 %

Akční filmy, ve kterých je to samý "bum, prásk, zabiju tě", nejsou tak úplně mým šálkem čaje. Tohle se mi ale celkem líbilo, zaujala mě hlavně kamera. ta byla myslím moc povedená. Občas mi to přišlo dost přiškrcené a vzdálené realitě, ale svoje kouzlo to mělo.

17. března 2009
plakát filmu
Říkejte mi Kubrick
Colour Me Kubrick
100 %

Některé filmy nejde popsat jedním slovem. Tenhle do té kategorie ale nepatří (aspoň pro mě ne). To moje slovo je GENIÁLNÍ. Malkovich byl skvělý a línila se mi i zápletka a způsob, jakým byl film natočen. Tak znovu - geniální! :)

5. března 2009
plakát filmu
Quantum of Solace
Quantum of Solace
80 %

Na QoS jsem šla do kina víceméně ze slušnosti. Bondova fanynka nejsem a nejspíš ani nebudu. Nic jsem nečekala a tedy jsem ani nemohla být zklamána, spíš naopak jsem docházela lehce pobavená. Líbil se mi úvodní song a celkově film udělal dojem na slušných 80 procent.

16. listopadu 2008
plakát filmu
Nestyda
Nestyda
50 %

Povrchní Viewegh, který byl ale zpracovaný obdivuhodným způsobem. Zápletka nebyla nic, k čemu bych se musela vrátit a trochu nad tím zapřemýšlet. Pro mě to byl totálně obyčejný příběh, což ale nemění nic na tom, že herci byli skvělí. Hravý Macháček nezklamal. Padesát procent, které filmu dávám,patří výhradně jemu.

10. listopadu 2008
plakát filmu
Bathory
Bathory
100 %

Je to už hodně dlouho, co jsem četla Čachtickou paní. A po reakci mojí mámy na Bathory ("Bylo to hrozný! Copak jsi nečetla tu knížku?!") jsem za to byla moc vděčná. Jakubiskovo dílo bych nekonzultovala jen s knihou, ale především s legendou. A oživit legendu se podle mě povedlo úžasně. Užila jsem si to od začátku až do konce a pojetí "co když to byla taky oběť?" nebylo zas až tak jednostranné, jak jsem se bála. Jediná věc, která se mi nelíbila, byl tragický Mádl s ještě poměrně ucházejícím Polívkou. Takoví vyloženě "komici" mi na tak velkolepý film přišli opravdu zbyteční. A nakonec bych chtěla pochválit český dabing hlavní hrdinky, ten se mi moc líbil. Pro mě Prostě Perfektní, čili za sto procent.

4. srpna 2008
plakát filmu
Futurama: Milion a jedno chapadlo
Futurama: The Beast with a Billion Backs
100 %

Spectacular

Když jsem koukala na tenhle druhý futurámácký film, měla jsem pocit, že autoři museli být na tripu, když ho vymýšleli. To ale nic nemění na tom, že jsem se bavila naprosto královsky. Byla v tom snad ještě větší koncentrace hlášek a vtipných obrazů než v Bender´s big score, a to je co říct. Pomalu se začínám klepat na další film, už aby tady byl... Snad budou autoři pokračovat v psaní dalších úžasných věcí a nevzkážou nám "Bite our shiny metal asses, viewers!" :-D :-) (btw nevíte někdo, kdy má vyjít další film?)

20. července 2008
plakát filmu
Apocalypto
Apocalypto
60 %

Velmi, velmi kruté.. Možná je to mým spíš humanistickým založením, ale tenhle film jsem po hodině zkrátka musela vypnout. Bylo by samozřejmě dost naivní myslet si, že mayská civilizace používala toaletní papír a že znala dezinfekci, ale takhle naturalistické zpracování mi přijde úplně zbytečné. Kdyby se povedlo "zjemnění" některých scén (což by určitě pomocí náznaků šlo), možná bych ho dokoukala do konce...

22. června 2008
plakát filmu
Kafe a cigára
Coffee And Cigarettes
100 %

Miluju kafe, miluju cigára a miluju tenhle film... Kdybych někdy chtěla něco natočit, určitě by to bylo hodně podobý tomuhle skvělýmu dílku, u kterýho jsem se královsky bavila:) 111% plus cigareta navíc :)

13. dubna 2008
plakát filmu
Sex a Lucía
Lucía y el sexo
100 %

Nádherné...

Báječný film, velmi mne zaujal, jako už dlouho nic. Našla jsem v něm spoustu...komponentů, které, dané dohromady, záhadně a úžasně fungovaly - erotiku, příběh, trochu zmatku, nejasnosti, dokonce smrt a velkou dávku poetiky.. Moc se mi líbila herečka v roli Lucíi, taková éterická a zároveň živočišná bytost. Jednou se na to zase s chutí podívám :-)

17. února 2008
plakát filmu
Doblba!
Doblba!
100 %

Výborná, černější než černá, povedená česká komedie... Dušek exceluje a tím bych to uzavřela :-)

17. února 2008
plakát filmu
Báječná Angelika
Merveilleuse Angélique
100 %

Bóže, stará dobrá Angelika... Tolik vzpomínek na ni mám, když jsem byla malá, naprosto jsme ji s mámou zbožňovaly. Pro mě bylo shlédnutí epizody vždycky výletem do světa dospělých.. Ale jinak.. Pokud bych to měla hodnotit objektivně, je to romantický brak. Ale sentimentu se přesto neubráním ...:-)

17. února 2008
plakát filmu
Saturnin
Saturnin
100 %

Báječný Saturnin

Málokdy se povede, aby bylo filmové zpracování stejně vynikající jako knižní předloha. Saturnin je, páni režiséři, důkazem toho, že to jde. A tak se poučte, nebo jen zírejte...:)

17. února 2008
plakát filmu
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
100 %

Ďábelský Burton utopený v kečupu

..opět nezklamal a dokonce (aspoň mě) v tomhle filmu dost překvapil.. Čekala jsem víc drsného humoru a zatím se mi dostalo stoprocentně vážné zápletky plus neskutečně vážného J.Deppa. Některé scény byly na můj vkus až příliš... kečupovité, ale film jsem si i přesto užila. Doporučuji vřele... :) P.S. Všechnu čest za ztvárnění toho prohnilého, špinavého a ponurého Londýna... Moc se mi líbil!

16. února 2008
plakát filmu
Doblba!
Doblba!
90 %

Co říct konstruktivního... Čeští herci a filmaři se zase jednou vyřádili a mně se to jednoduše líbilo :-)

17. listopadu 2007
plakát filmu
Medvídek
Medvídek
90 %

Možná...

Možná, že to není tak úplně správný pohled, ale Medvídek mi (a to nejen hereckým obsazením) připomněl Samotáře. Pražské Samotáře, kteří jen o kousek vyrostli, zestárli a uzavřeli manželství. V Samotářích bylo sandné zaplést se s někým jiným a potom se zase vrátit k partnerovi nebo i k samotě. V Medvídkovi podle mě už věci nejsou tak jednoduché, dlouholetá manželství a závazky zabraňují utéct a být opět Samotář...

5. října 2007
plakát filmu
Kokain
Blow
100 %

Zajímavý film, jsem zvědavá, jestli Johnny (po Donnie Brascovi a Kokainu) přijde ještě s nějakou gangsterkou. Pro mě není v této poloze až tak úplně typický, ale přesto se mi líbil. Film byl celkově velmi emocionální a hodně na mě zapůsobil. Až si v budoucnu budu chtít pobrečet, podívám se na něj... Spousta silných scén a skvělých hereckých výkonů; řadím ho mezi ty nejlepší.

5. října 2007
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
100 %

Spousta lidí kolem mě říkala, že čekali víc.. No a já? Já jsem naopak odcházela pobavená a spokojená. Moc se mi to celé líbilo, Simpsonovic rodinka splnila očekávání. Na závěr přidávám jenom úsměv :-D

27. srpna 2007
plakát filmu
RRRrrrr!!!
RRRrrrr!!!
80 %

No, celkem blbost, ale o čem zase chcete točit film z doby kamenný? Určitě to mělo nápad a některý hlášky se u mě osobně určitě ujmou... :-)

8. srpna 2007
plakát filmu
Čistá duše
A Beautiful Mind
100 %

Fantastický film, který mi ale bohužel někdo smazal z kazety, takže se na něj znova hned tak nepodívám.. Russela Crowa jako herce moc neznám, ale v téhle roli byl skvělý. Zápletka filmu byla hodně originální, dávám 100%.

15. července 2007
plakát filmu
Mechanický pomeranč
A Clockwork Orange
80 %

Když se řekne Mechanický pomeranč, vybaví se mi uhrančivý pohled hlavního hrdiny a hlavně spousta násilí a nakonec děsivá manipulace a proměna.. Nejsem si jistá, jestli jsem už pochopila vše, co chtěl autor filmem sdělit. Někdy je těžké hledat mezi řádky...

14. července 2007
plakát filmu
Vratné lahve
Vratné lahve
90 %

Asi jsem měla větší očekávání, než by bylo zdrávo, přesto mě ale Vratné láhve určitým způsobem okouzlily. Byla to svěrákovina každým coulem - od houby vyždímané na hlavu žáka až po let balonem. Jen tak mimochodem, věc, která mi hodně vadila, byli ostatní lidé v kině. Smáli se průpovídkám, které byly spíš hořkosladké, než vyloženě vtipné, a to mi vadilo. Z toho vyplývá, že bych každému, kdo se na Vratné lahve teprv chystá, doporučila, aby se díval někde v klidu a tichu. Nezkrotný řev diváků totiž dokáže pořádně narušit komorní atmosféru, kterou tenhle film jednoznačně má.

10. července 2007
plakát filmu
Ďáblův advokát
Devil's Advocate
100 %

Velmi, velmi ďábelské...

Svělý film, který mě udržel v napětí po celou dobu. Až někde uvidím ukázku na film s Al Pacinem, určitě se na něj podívám, tolik mi učaroval. A Charlize Theron byla taky geniálně schizofrenní, i když vlastně ve skutečnosti pravděpodobně schizofrenní vůbec nebyla... Dávám sto procent.

9. července 2007
plakát filmu
Kruh
Ring
40 %

Pokud si to dobře pamatuju, během celého filmu mě vyděsila jen jedna scéna, a sice ta, kdy Samara vylézá ze studny a potom proleze i skrz televizní obrazovku do pokoje... Tak to jsem se fakt lekla. Ale jinak bych horor označila jako sotva průměrný. Díky bohu za Záhadu Blair Witch...

9. července 2007