avatar uživatele

pagac

Jméno
John (Constantine)
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory

Anglický Woody

Zmena New Yorku za Londýn Allenovi len prospela. Jeho satirické a čirnohumorné šteky ustúpili pred anglicko konzervatívnym spôsobom vystupovania, ale filmu to neuberá ani trochu z jeho rukopisu. Aj tak si medzi riadky vsúva svoje.. Herecky sa film nijak neodlišuje od sivých priemerov ale ani jeden z hercov zasa nepodáva podpriemerný výkon. Je to čisto dobre zahraté. Za zmienku stojí aj výber hudby. Kedže sa dej odohráva vo vyššej spoločnosti, Woody vsadil na operu. A tá nás sprevádza celučičkým filmom a pravdupovediac, vždy vystihuje situáciu a po skončení filmu si tam ani lepšiu hudbu neviete predstaviť. Takže, milovníci opery si tiež prídu na svoje. Najlepší na filme je ale scénar a celá zápletka. Ku koncu filmu sa dejú zvraty aké nevidíte ani na tom tenise o ktorom je vo filme dosť rečí, a... závisí to práve od toho či loptička padne na jednu alebo na druhú stranu. A o tom je Allenova novinka, o tom, či máme toľko šťastia, že sa loptička prehupne práve na tú druhú stranu, ktorá je pre nás tou lepšou variantou. Ak by však loptička (alebo prsteň :-))neprešla... na dokončenie vety si musíte pozrieť Match Point.

9. července 2006
plakát filmu
Space Jam
Space Jam
50 %

Jordan vs. herectvo

Space Jam bol mojím obľúbeným filmom... ale to som mal 10 rokov. Keď som ho nedávno videl znova, dosť ma zaskočila herecká nevedomosť Michaela Jordana. Keď sa športovec hrnie do filmu, neveští to nič dobré(česť výnimkám) ale toto je vrchol trápnosti. Aj malé decko by to zahralo presvedčivejšie a krajšie ako on. Samé úškľaby, trapné pohlady a blbé hlášky... Inak z celého filmu si hlavne pamätám skvelú narážku na Pulp Fiction, tá vážne stojí za to

2. července 2006
plakát filmu
Schindlerův seznam
Schindler's List
100 %

Strhujúci Film

Velmi, velmi krutý film s konzervatívnym ale strhujúcim dejom sa už pomaly stal klasikou. Nečudo, veď Spielberg s tímto filmom filmársky dosiahol vrchol z ktorého ho ešte dlho nikto nezosadí. Realistické scény deportovania a zabíjania Židov sú dokonale presné a neberú si servítku pred ústa. Neeson tu hrá svoju osudnú rolu s veľkým citom pre detail a uveriťeľnosť. Ralph Fiennes je dokonalý nacista a bez neho by filmu niečo výrane chýbalo.. Po zhliadnutí filmu si každý určite pomyslí aký je ten život vzácny a ako sme radi, že sa táto genocída "nečistých" skončila tak ako sa skončila a nie ešte horšie. A za záchranu aspoň pár z nich vďačíme práve Schindlerovmu zoznamu.

2. července 2006
plakát filmu
Rain Man
Rain Man
90 %

slzy

Film z kategórie pekných. Cruisovo podanie postavy je sympatické a po prvýkrát sa vytiahol z vôd béčkových filmov. Hoffman (ocenený oscarom) nemá chybu. Mentálne zaostalého dospeláka hrá s takou ľahkosťou a eleganciou, až človeka donúti k slzám. Áno, je to dojímavý príbeh dvoch nájdených bratov ktorí k sebe našli cestu a pre citlivých ľudí je to emocionálna bomba ale predovšetkým je to must-seen film s neprehliadnuteľnými hereckými výkonmi ústrednej dvojice, ktorá si dokonale kolegiálne zapasovala.

2. července 2006
plakát filmu
V jako Vendeta
V for Vendetta
90 %

"V"

Nemožno filmu uprieť jeho nadradenosť nad ostatnými komixovkami čo sa týka psychológie a deju. Ako je u Moorea zvykom miesto deja je neustále pochmúrne, nepriehľadné, frustrujúce. Anglicko na báze hitlerovho Nemecka je nnámet z ktorého sa dá vykľuť sľubný scénar a tak sa aj stalo. Dej sa odohráva v budúcnosti ale Anglicko je od sveta dokonale izolované takže veci sú v podstate nezmenené.Na jednej strane, ako inak, debilný diktátor a na druhej "vysloboditeľ" v maske Garyho Fawkesa. Hugo Weaving vo filme neukáže svoj matrixovský fejs ani na sekundu a tak všetko svoje herectvo sústreďuje na využívanie hlasového potenciálu. A to sa mu darí vynikajúco a je treba to vidieť. Natalie Portman len potvrdzuje svoj sľubne našliapnutý kredit dobrej herečky a vedľa Weavinga sa trochu stráca. Akcie si tu užiete pomenej ale zato viac premyslenej a použitej práve tam kde sa hodí. Filtrovaná kamera je tu velmi rafinovane spojená s presným strihom a efekty sú spracované ostrieľanými odborníkmi takže sú na vysokej úrovni. Myslím, že záverečná scéna počnúc megalomanským nástupom ľudí v maskách až po dojímavý ohňostroj, je skvelé vyvrcholenie zaujímavého filmu, ktorý v sebe nesie aj malé posolstvo.

2. července 2006
plakát filmu
Vykoupení z věznice Shawshank
The Shawshank Redemption
100 %

Bingo

Shawshank každopádne JE najlepším filmom najmenej 90. rokov. Kingove romány z väzenského prostredia ľudí proste ohromujú a dojímajú k slzám. Už len ten koniec... každý divák určite chcel aby sa to skončilo tak ako sa to aj naozaj skončí, mimochodom je to jeden z mála prekrásnych záverov snímok a patrí do kategórie tých, ktoré sa ľuďom páčia. Podané hereckévýkony sú na oscarovej úrovni. Mladý Robbins ako aj starý Freeman udávajú tempo a vôbec nespomaľujú. Celkovému kastingu nieje čo vyčítať. Herci svoje role nielen hrajú ale ich aj cítia a prežívajú. Vyvrcholenie filmu je nepredvídaťeľné a aj keď o ňom niečo tušíte, budete z neho "vyvalení" tak ako každý. Shawshank je jeden z filmov ako takých najlepší.

1. července 2006
plakát filmu
X-Men: Poslední vzdor
X-Men: The Last Stand
100 %

Very last stand

Takto si predstavujem úspešné zavŕšenie vydarenej a pekne rozbehnutej trilógie. Brat Rattner si počínal na výbornú a úspešne prevzal Singerovo žezlo aj keď si myslím, že Singer by to nenatočil o nič horšie.. Filmu sa ušlo oniečo viac akčných a bojových scén ako v predošlých projektoch čo spelo k viacerým a krásnym efektom a trikom. Do scenára pribudlo ,,trochu" viac postáv, ale každá má svoju úlohu a je pre vývoj filmu nepostrádateľná. Kasting, ktorý sa, okrem starých známych, vydaril a poukázal nám na možné nové hviezdy, je výborný a postavy sa podobajú svojim komiksovým predchodcom. Páčila sa mi aj zmena v správaní postáv, Logan je viac emotívnejší a hádže dobré hlášky a Storm má konečne viac chuti do ,,ozajstného" boja. X-Men 3 je vážne kvalitný komiksový film a ako milovník tohto žánru ho zaraďujem medzi VEĽMI vydarené.

26. května 2006
plakát filmu
Škola ro(c)ku
School of Rock
100 %

Lets Get Rock It!!

Jedna z naj komédií poslednej doby. Vážne som sa pri filme dobre zabavil, je plný dobrej muziky a hlavne výborného Jacka Blacka, ktorý si ako hudobník svoju rolu naplno užíva a hraje na maxime..

11. dubna 2006
plakát filmu
Tango a Cash
Tango & Cash
80 %

Amazing

Na začiatky 90.tych rokov velmi efektívny film s trochu slabším scénarom a predvídaťeľným dejom ale zato so skutočne nevídanou ústrednou dvojicou, ktorá medzi sebou vymieňa hlášky a lá Posledný Skaut. Stallone a Russel si očividne zapasovali a vytvorili ťažko zabudnutelnú buddy dvojicu. Akčné scény sú vo filme tiež výborne zvládnuté a výraznejšie mínus je len v podobe nezáživnej Terri Hatcher. Milovníci akcie a humoru, TREBA VIDIEŤ!

18. března 2006
plakát filmu
Most přes řeku Kwai
Bridge on the River Kwai
100 %

GG-Geniálny Guiness

Tento film sa ani nedá popísať slovami.. Takáto kultová klasika nemá obdoby. Dokonalé vyobrazenie vzťahov medzi kolonizátormi a "otrokmi", násilné scény odvádzania otrokov makať na moste a k tomu kontrastuje jedna z najkultovejších melódií strieborného plátna (ocenená Oscarom). Bravúrne herecké výkony s dominujúcim Alecom Guinessom, ktorý tu zatieňuje aj svoje nezabudnutelné stvárnenie Bena Kenobiho. Záverečná scéna je snáď jedna z najpôsobivejších scén vôbec, pôsobí takým hypnotickým dojmom až Vám zatají dych a čakáte či áno alebo nie. MCRK je jeden z mála filmov, ktoré sa môžu označiť za "film filmov".

18. března 2006
plakát filmu
Koule
Sphere
90 %

Sphere

Hitchcockovská atmosféra počas celého filmu s prvkami hororu, tak to je čo povedať. Briliantne zahrané úlohy hoffmana a Jacksona pri ktorých dokonca aj Sharon žiari. Nepredvídatelný dej, napätie v každej minúte a hutná atmosféra zaručujú nevšedný filmový zážitok pre každého!!!

18. března 2006
plakát filmu
Třináctka
Thirteen
70 %

13131313131313131313131313

Kto chce vychovávať deti v Hollywoode mal by si najprv pozrieť tento filmík. Režisérkin dosť dobrý debut má pointu a poukazuje na to,čo dokáže jedna "super kámoška" urobiť so slušne vychovanej baby. Trochu mi na filme vadila tá roztrasená kamera ale to som asi len jeden z miliónov takže vrelo odporúčam všetkým feťáčkam, nech sa pozrú čo z nich bude keď neprestanú.

17. března 2006
plakát filmu
Pink Floyd: The Wall
Pink Floyd: The Wall
50 %

hey teacher! leave them kids alone

Po zhliadnutí filmu som ešte nemal čudnejší pocit ako po tejto snímke. Celkovo film nemá lineárnu postupnosť a aj keď triešťenie filmov mám celkom rád, toto zostalo pre mňa nepochopené. Geldof si svoje zahral celkom solídne ale jediné čo ma z filmu nadchlo bola pinkfloydovská hudba a podarené animáky. Inak ma vôbec nijak zvlášť nezaujal.

16. března 2006
plakát filmu
Laurel Canyon
Laurel Canyon
60 %

Hollywood kids

Takýto nízkorozpočtový film určite nemá veľké ambície aj keby ich mať mohol. Skvelé herecké obsadenie a ešte lepšie výkony novej hereckej generácie zastúpenej Kate Beckinsale a Chrisom Baleom. Vážne treba vidieť, má to málo ale aspoň niečo do seba.

16. března 2006
plakát filmu
Wimbledon
Wimbledon
70 %

Čistá hra

Nebudem sa tváriť, že ma tento film ohromil ale len príjemne prekvapil. Working Title už pravidelne prinášajú anglické oddychovky typu Bridget Jones alebo Notting Hill ale táto je narozdiel od iných vsadená do pestrého a atraktívneho prostredia tenisu čo filmu pridáva plusy pri pozeraní. Loptičky síce boli dorobené počítačom ale jednotlivé, či už ženské alebo mužské, zápasy sú pastvou pre tenisové oči. Herecké výkony sa pohybujú na hranici znesiteľnosti, takže žiaden "riťovlez" Vás nečaká. Ajtak sa mi stále páči Sam Neil :-)

16. března 2006
plakát filmu
Jackass: Film
Jackass: The Movie
70 %

"Somári"

Jackass, Jackass..
Ani nie film, ani nie dokument..
Náhodou Knoxvillova parta ma pobavila aj napriek všetkým tým úchilnostiam, násilnostiam a nechutnostiam čo sa v snímke objavujú. Vlastne to tiež môže človeka presvedčiť o tom, že niektorí sú schopní urobiť (doslova a dopísmena) čokoľvek. Strčiľ si hračkárske autíčko v kondóme do zadku? Nie je problém.. Šňupať najštiplavejšiu horčicu cez nos? Malina.. a množstvo najnepredstavitelnejších kúskov nájdete len v Jackass.

16. března 2006
plakát filmu
Pach krve
Wrong Turn
60 %

proste DOBRÉ

Ach koľko filmov tohto typu sme už videli?! 100? 200? .. Ale nie, Pach Krvi je naozaj naozaj krvilačný a nechutný horor. Čudujem sa, že ho nerežíroval sám Eli Roth od ktorého by som takéto jatky čakal. Po efektnej stránke je film výborný aj čo sa týka vydarenej kamery ale inak len ďalší prírastok do "chudokrvnej" rodiny splatterov.

16. března 2006
plakát filmu
Syriana
Syriana
80 %

Svetový Clooney

Film s veľmi presvedčivými hereckými výkonmi a nápaditým scénarom. Otázka politika-ropa-náboženská viera je v tejto snímke zodpovedaná tak realisticky, až je ťažké uveriť, že tak to na svete chodí. Je to snímka pre vnímavých ludí, ktorých neodradí trochu fádny začatok a neprestajné rozštvrťovanie filmu. Tak to teraz vo filmárčine chodí, robiť film ťažko pochopiteľný na prvýkrát a donútiť diváka pozrieť si ho ešte raz aby mu všetko do seba zapadelo a Syriana je toho skvelým príkladom. Jediné čo sa filmu dá vytknúť je jeho dĺžka, tých 128 minút je na takýto typ filmu predsa len veľa. Inak sa vo filme nájdu VEĽMI zaujímavé scény ako napr. mučenie, "posledná scéna", pri ktorých mi chodil mráz po chrbte. Syriana je prvoligový film s pár neduhami, ktoré ale ako sami uvidíte nakoniec zahodíte za hlavu a zapamätáte si len pozitývnu stránku filmu.

15. března 2006
plakát filmu
Flákači
Mallrats
70 %

Mallrats

Flákači sú veľmi nenáročný filmík, od pre niekoho nepochopeného režséra Kevina Smitha, ktorý vlastne ani nemá svoju ideu ale "účel svätí prostriedky" a po jeho zhliadnutí si vravím, že aj ja by som chcel mať také "závažné" problémy ako Brodie... Má Thing z F4 aj kamenný penis??? Partička kamarátov (aj s Benom Affleckom) nemala čo robiť a tak natočili Flákačov. Čo povedať keď sa bezmála celý dej odohráva v obchodnom dome typu Aupark?! Celkom ma pobavila postava Stana Leeho ktorý hraje sám seba a dáva silné rady do života komixovému šialencovi, ktorý nechce vedieť o nič viac len či sa Stevovi Richardsovi dá natiahnuť jeho pohlavný orgán. No a čerešňou na torte sú dvaja nerozluční Jay a mlčanlivý Bob (ktorého hrá sám režisér). Smithov trademark v podaní týchto pohoďákov je všeobecne známy a ich gagy a kúsky stvárané skoro v každom jeho filme skultoveli ako Pulp Fiction. Flákačov si treba pozrieť lebo bez takýchto filmov by bol svet kinematografie prázdny a neúplný..

15. března 2006
plakát filmu
101 dalmatinů
101 Dalmatians
50 %

22:43

Treba na to pozerať s tým, že je to typická disneyovka určená hlavne pre malé deti... Inak v podstate Sám Doma trochu inak.. Zloduch, hrdina, krásne psíčatá ale ničím nepresvedčujúce herecké výkony bohužiaľ ani ostrielanej Glenn Close. Čo viac si detské srdce môže priať?

15. března 2006
plakát filmu
12 opic
12 Monkeys
90 %

90/100

Áno, tento film je jedným zo základných pilierov KVALITNEJ sci-fi. Ešte raz musím vyzdvihnúť majstrovsky zahraného Jeffa v podaní Brada Pitta. Jeho najlepší výkon (aspoň doteraz) nepredčí nikdo vo filme! Bravo! Terry Gilliam po Brazil má určitú science fiction zručnosť no a keď dostal takýto super námet... niet o čom kecať.

15. března 2006
plakát filmu
Crash
Crash
90 %

and the Oscar goes to... CRASH

Jeden z najsilnejších a najzaujímavejších filmov poslednej doby. Chvala bohu, že Oscara získal Crash a nie tí dvaja ,,homosexuáli"(nič proti Skrotenej Hore ale...). Trochu moc hviezd sice filmu niekedy až škodí ale teraz vôbec. Až by som povedal, že Sandra a Brendan tam majú až primálo miesta aby ukázali svoje skutočné umenie hrať. No ináč Crash skoro vo všetkom víťazí. Scénar je brilantne napísaný a všetky postavy v ňom majú svoju veľmi dôležitú úlohu, v podstate každá postava sa prelína s inou a niekedy dokonca s dvoma. Film taktiež obsahuje niekoľko emotívnych a napínavých scén (pozri pomsta predavača), ktoré si músíte pustiť znovu aby ste pochopili čoho je človek schopný... Crash je film s hlbokou myšlienkou ktorý dáva ľuďom príležitosť pozrieť sa aký je ten svet v ktorom žijú.

10. března 2006
plakát filmu
70 %

DeVitto ,,válí"

Skutočne podarená čierna komédia. Obidvaja ústrední herci sa k sebe proste hodia a ich ,,protivník", stará babička, len dodáva potrbnú šťavu. Dá sa na to pozerať bez akýchkoľvek výčitiek, že by ste strácali čas pozeraním len ďalšej suchej komédie. Má to v sebe čosi nového aj už veľakrát omletého ale v konečnom dôsledku je to svižne odsýpajúca, nenáročná a hlavne vážne ČIERNA komédia.

14. února 2006
plakát filmu
90 %

...LOL...

Spielbergove filmy "based on a true story" patria proste k špičke tohto žánru. Má cit pre skvelé zachytenie osobných pocitov a myšlienok. DiCaprio tu podáva jeden zo svojich najleších hereckých výkonov a Hanks, ako to už uňho býva zvykom, hraje svoje s typickou charizmou a šarmom. Čo sa týka nezobrazovaných prvkov filmu, John Williams odviedol precíznu prácičku no a niektoré kamerové hidden marks Januzsa už jednoducho k Spielbergovi patria. Chyť ma, ak to dokážeš je veľmi podarený a celkovo môžem hodnotiť, že aj oddychový filmík pri ktorom sa bude málokto nudiť.

13. února 2006
plakát filmu
Mnichov
Munich
90 %

Vinikajúce

No, práve som docupital z kina a neviem si tento film vynachváliť. Spielberg a spol. sa znova pochlapili ďalším viacnásobne na Oscara nominovaným veľdielom. Už od samého začiatku začínajú akciou (ktorá u Steva naberá vždy čoraz väčšie grády) a oboznámením so základom príbehu. Potom nejaké formality ako spoznanie hlavného hrdinu jeho transport ,,na bojisko" a môže sa začať. Po ostatnú časť filmu vás Spielberg ani na minútu nenechá spustiť oči z plátna. Jeho majstrovská réžia výborných hercov, ktorých natáča čarovná Kaminskiho kamera a doprevádza ich hudba Johnyho Williamsa proste dostane každého milovníka kvalitného thrilleru. Treba dodať, že scénar je prepracovaný podľa skutočných svedectiev takže ide o autentický drastický, ale pútavý príbeh. No teda rok 2006 sa začal VEĽMI SĽUBNE !! Len tak ďalej

3. února 2006