avatar uživatele

Pes Philippes

Jméno
Pes Philippes
Věk
31 let — narozeniny slaví za 7 měsíců (Střelec)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
70 %

Scoop

Woody Allen takzvaná mašina na filmy nám v podstatě předložil prostředí Match Point s tím rozdílem, že si to všechno náramně komediálně vychutnal a dal hodně prostoru Scarlett Johansson, která byla dovoluji si říct až roztomilá. Pro sebe si napsal tradiční scénář hloupého Honzy (hlášky typu: Nikomu tohle nevykládejte mohla byste přijít o řidičák). K tomu trocha tajemnosti a nakonec konečný u Woodyho nový černý humor. Co z toho vyplývá? Scoop mě přesvědčil o tom, že Woody může vařit třeba i ze vzduchu a stejně z toho vznikne dobrý film.

26. dubna 2007

Waiting...

Ano, co jiného jsme mohli čekat od tvůrců "Amerícan Pie". Tentokrát si vzali na paškál restaurace a docela se jim to povedlo. Úchylárny, nechutnosti, sex, tradiční humor netradiční avšak vkusné obsazení, pár vtipných hlášek....mno když člověk přežije ty nechutnosti tak se na to celkem dívat dá ne? Koneckonců....,,Všichni jsme přece nějak ulítlí nebo ne?"

24. dubna 2007
plakát filmu
Gladiátor
Gladiator
90 %

The hero will rise

Můj nejoblíbenější historický film. Skvěle zrežírované jednotlivé scény, skvělý výkon Russela Crowa skvělá hudba této úžasné trojice: Zimmer, Gerrardová a Badelt, úžasný konec včetně scény jenž zobrazovala vizi života po smrti. Skvělá práce Ridley

23. dubna 2007
plakát filmu
Cizinec
Down in the Valley
70 %

Jak tak sleduju Edwarda Nortona, přicházím na to že není jen tak nějaký příživník okolo herectví. Svou postavu zahrál velmi kvalitně, nejvíce se mi líbili pasáže s pistolemi na westernovský styl. Co Jacobsonovi vyšlo bylo hlavně herecké obsazení kde kromě Nortona podal skvělý výkon třeba David Morse i když se ve filmu jen blýskl a Evan Rachel Wood jakbysmet i když hrála jednu z hlavních postav. I přes to, že to ze začátku vypadalo na naivní romantiku, jejíž scénář známe nazpaměť, vzniklo z toho vcelku vkusné drama s překvapivým koncem.

19. dubna 2007
plakát filmu
Horší už to nebude
Stranger Than Fiction
90 %

Naprosto geniální zápletka proplétající se mezi myšlenkami spisovatelky a bizardního chlápka z daní. Úžasný Ferrell který předvedl asi jeden z nejlepších výkonů své kariéry a Dustin Hoffman ač ve vedlejší ale úžasné roli opět nezklamal a celý film krásně utíkal. Tento komediálně dramaticky laděný film vás nutí k zamyšlení a rozhodně to není film na jedno podívání . Sedět v kině a sledovat Horší už to nebude bylo pro mě opravdovým zážitkem.

10. dubna 2007
plakát filmu
Štěstí na dosah
Pursuit of Happyness, The
100 %

Klidně mě odsuďte uživatelé, ukamenujte mě filmový kritici, ale tento film byl pro mě po dlouhé době opravdovým filmovým zážitkem. Už od začátečních titulků jsem věděl, že to nebude nic průměrného- hudba je prostě úžasná. Will Smith je prostě herec s velkým H a kdybych mohl toho Oscara mu předám osobně. Roztomilý Jadden Smith má hereckou krev po otci a snad ho ještě na plátně spatříme. Štěstí na Dosah rozhodně není žádnou komerční záležitostí nebo sérii geniálních tahů jak vydělat peníze. Je to pravdivý příběh o hledání štěstí o tom, že i když máte vzdělání a jste chytrý klidně můžete skončit ve frontě pro bezdomovce, uděláte všechno aby se váš syn cítil šťastný, dáte poslední svoje peníze svému prachatému nadřízenému jen díky svojí hrdosti....ano tohle je čistá pravda a kdo to nezažil tak to nechápe. Bravo Muccini, bravo Smithe a Smithe juniore, bravo Conrade....skoro jste mě v tom kině rozplakali.

25. března 2007
plakát filmu
Babel
Babel
80 %

Gonzales natočil film v němž se spousta příběhů prolíná v jeden, zaměřuje se na skutečná témata světa což je například chudoba i lidská zloba. Strhující někdy až k pláči děj, skvělé výkony dětských herců a Brad Pitt ve formě kde mu protikladem stojí Kate Blanchett- Vychází mi z toho kvalitní snímek na víc než jedno podívání

23. března 2007
plakát filmu
Amélie z Montmartru
Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain
80 %

Ať si každý říká co chce, francouzi mají prostě talent udělat krásný film v krásném prostředí s krásnou hudbou se svým stálým perfektním humorem. Začátek byl výborný- vypravěč přímo exceloval, sršela vtipná scéna za druhou kde se seznamujete s jednotlivými postavami kde je tou hlavni kdo jiný než Amélie. Prostřední část mě osobně přišla napínavá a záhadná, kde se Amélie snaží všem okolo sebe změnit život k lepšímu. Ta konečná část všechno završí krásně po francouzku romanticky při 24 stupních celsia a vlhkosti vzduchu sedmdesát. A jak říká klasik ,,Bez tohoto filmu by mé city, byly jen skořápkou citů dávných."

19. března 2007
plakát filmu
70 %

Překvapení !!

Netušil jsem, že na žánru těchto filmů ještě může být něco originální. A hele ono se stalo. Asi nejlepší v čem si Justin Long zahrál, plno překvapivých scén, děj je občas ohraný ale- jen občas, dobrá režie, spoustu krásných holek a komických situací a ze samotného námětu originalita čiší. Nadprůměrná teenagerovská zábava, na kterou se podívám víc než jednou ;)

14. března 2007
plakát filmu
Hannibal - Zrození
Hannibal Rising
90 %

Možná chtěl spisovatel jen postavu Hannibala dokončit dokonce a podat tak jeho životopis v plné kráse. Filmové zpracování snad už poslední z té dlouhé řady co začala počátkem "Mlčení jehňátek" je víc než dobré. Na to, že tohle je Webberův druhý film a Harrisova další kniha- moc se mi to líbilo. Skvělý výkon podal Gaspard Ullietel, který skvěle vykreslil Hannibalovu postavu včetně mimiky, pohybu a vrozené nenávisti. Tento příběh perfektně navazuje na ostatní pokračování a já ho považuji za velice kvalitní filmový zážitek, včetně hereckých výkonů, kamery, exteriérů a interiérů Brna, Litvy, Prahy....skvělého scénáře a ucházející režie. A snad už tuhle větu Hannibal Lecter opravdu myslel vážně: ,,Pápá...Hannibal."

14. března 2007
plakát filmu
Chicago
Chicago
50 %

U tohodle filmu jsem fakt myslel, že to bude zážitek. Koneckonců šest oscarů je šest oscarů ale věřte mi, že tohle nemá ani na jeden. Samotný námět není špatný ale jako muzikálově zpracovaný je prostě hrozný. Jednotlivé scény vám příjdou opravdu jako film pak ale přichází na scénu kabaret, který celý film srazí dolů. Cítil jsem se jako na houpačce ke dnu a do výššin celý film. Kdo mě překvapil byl jistě Gere, který si užíval i svoje netradiční kreace, ale za 6 oscarů bych čekal duchaplnější příběh lepší scénář, lepší zpracování, kompletně lepší celý film. Rozhodně bych ubral kabaretních tanečních scén- chvílemi jsem se cítil znuděn ne proto že bych nějak neladil s hudbou která mi byla lhostejná ale z celkového příběhu si odnesete nic, když jedna scéna trvá pět minut a pak jen civíte na tancující holywood. Snad aby se porotci při udělování Oscarů už konečně zamýšleli nad tím- proč si film jako samotný oscara zaslouží. V tomto případě se jim to nepovedlo. Nuda, nuda, zklamání, příběh dobrý ale jako muzikál šílené, 50 vybojoval opravdu jenom Gere.

10. března 2007
plakát filmu
Ro(c)k podvraťáků
Rock podvraťáků
60 %

Když tenhle film beru z pozice diváka co se chce bavit a neohlížím se na to jestli to má špatný nebo dobrý scénář, špatnou nebo dobrou kameru tak to splňuje svůj úděl ve všech směrech. U některých scén jsem se opravdu bavil a celkově to má příjemný dojem podladěný černotou. Ale přirovnávat toto k filmům Guye Ritchieho je fakt ostuda, protože to není nic velkého a já v tom vidím jen další počin podobný Rafťákům a Snowborďákům na trošku lepší úrovni. Scénář dobrý ale kdo mě fakt otravoval byl Postránecký a podle mě se na svou roli absolutně nehodil. a i ten příběh mohl být o malinko lepší. A když tak rozeberu výkony- Kotkovo i Mádlovo herectví je pořád stejné ale mě kupodivu nevadí a bez nich by to nebylo ono. Kdo mi přišel snad nejvtipnější byl "Chřestýš" se svým plánováním ale i Hrušínský hrající věčně opilého taky nebyl špatný. Jinak to byla docela zábava a já nelituji návštěvy kina a určitě si to seženu i na dvd protože jako ten divák se na to fakt rád dívám, ale opravdu z té jiné pozice to není nic tak velkého- viděl jsem lepší černé komedie;)

9. března 2007
plakát filmu
Pupendo
Pupendo
80 %

Film preferující především skvělé herecké výkony všech zúčasněných: Polívka, Holubová, Dušek, Liška a ostatní. Asi velmi reálný pohled na komunismus pro ty co tuto hroznou dobu prožili, ale pro mě to nebylo až tak strhující protože jsem tuto dobu díky bohu nezažil. Jinak skvěle napsaný scénář vkládající dobré hlášky i do vážných scén. Jinak jak říkám: Na plné hodnocení jsem asi příliš mladý.

8. března 2007
plakát filmu
70 %

Čekal jsem slabý odvar Hříšného tance a dočkal jsem se záchvěvu originality.
Příběh začínal stejně jako ostatní príběhy těhle žánrů. Chudý neuznávaný
rebel s talentem. Dialogy ucházející, kamera byla velmi dobrá co se týče těch
tanečních záběrů, dále skvělá hudba a když pochválím herecké i taneční výkony Chaninga
Tatuma a krásné Jenny Dewanové- výjde nám celkem dobře udělaný film odlišující se od
konkurentů stejného žánru.

6. března 2007
plakát filmu
Bokovka
Sideways
60 %

Víno

V tomto filmu víno "teče proudem" opravdu do slova. Žádné pokusy hodit do scénáře hlášky u kterých se popadáte za břicho. K tomu trocha nevěry
a trocha vztahové krize, chytlavou muziku a máte Bokovku. Jenže, co naplat příliš mě to nezaujalo, ale vcelku vkusně to uteklo. Velmi milá slunná záležitost.

6. března 2007
plakát filmu
Strach a hnus v Las Vegas
Fear and Loathing in Las Vegas
70 %

Rychle, tohle je netopýří oblast

Film asi nezaujme člověka, který zakládá hnutí proti drogám, protože o tom vlastně celý film je. Deppovi stavy jsou nadmíru směšné pokud o určité látce víte alespoň vedlejší účinky. I když se film skládá z neuvěřitelně bizardních, nechutných scén plných dialogů které všichni chrlí na všechny strany a pokud se na to nedíváte pozorně, nedokážete ani zaregistrovat co se ve filmu děje. Já to celkem zaregistroval a pro mě je to velmi dobrý drogový zážitek plný komických stavů, skvělého Deppova výkonu a bláznivého Del Tora.

4. března 2007
plakát filmu
Krupiér
Croupier
90 %

Casino

Protože jsem obeznámen s prostředím Casina (znám spoustu lidí co tam pracuje) byl pro mě film velice nadprůměrně zajímavý.
Pro ty kdo neznají význam slova krupiér může být průměrný. Ale pro mě to byl
skvělý pravdivý chvílemi dokumentární snímek v nemž dostal Clive Owen jednu ze svých
nejlepších rolí. Výborný námět, scénář a parádně vykreslená atmosféra Casina co se víc než podobá skutečné práci krupiéra.

25. února 2007
plakát filmu
Cesta do zatracení
Road To Perdition
100 %

road to perdition

Díky skvělé režii je skvěle naladěná atmosféra,která vás přímo táhne do doby roku 1931. Scénář je perfektní, příběh není žádný laciný pokus napodobit Kmotra nebo něco podobného. Naopak je velmi originální. Když máte tedy dobrý scénář co k tomu přidat? No samozřejmě, že vynikajícího Hankse v hlavní roli, do vedlejší charismatického Paula Newmana a do záporné též výborného Daniela Craiga. A aby toho nebylo dost, tak ještě skvělou hudbu Thomase Newmana. Road To Perdition je napínavý, akční emocionální snímek, který nezklame i toho nejnáročnějšího diváka.

24. února 2007
plakát filmu
Lid versus Larry Flynt
People vs. Larry Flynt, The
70 %

Jsem za Formanovu práci pyšný za něj. To jak se dokázal
v Americe proslavit se jen tak žádnému čechovi nepodaří.
Jeho filmy mají vytříbenou kvalitu co se týče hereckého obsazení, kamery a režie samotné. Larry Flynt je toho důkazem. Zajímavě podaný příběh z životopisu vydavatele
časopicu HUSTLER jehož roli velmi dobře ztvárnil Woody Harrelson a jenž ho ve vedlejší roli podpořil vynikající herec Edward Norton a nakonec oboum sekundovala Courtney Love která mě však svým hereckým výkonnem nijak nenadchla. Ale Forman nezapomněl odkud pochází. Ve filmu se objeví jak herec Jan Tříska v poněkud nevšední roli tak hudba Antonína Dvořáka z opery Rusalka.

22. února 2007
plakát filmu
Stroj času
Time Machine, The
40 %

Stroj času- dobré téma udělat kvalitní film ale u tohodle filmu se to moc nepovedlo. Začátek byl velmi dobrý co se týče dialogů moc né ale příběh byl nadějný až do té doby kdy jsme se přenesli do budoucnosti což mi připadá ohraně nudné. Potom však je zase děj poněkud nabitý ale zase né tak moc ostře jak bych si přál. Co se týče efektů- přišlo mi jako kdyby spojovali Stroj času s Mumie se vrací navíc mi tvary "příšerek" přišli vtipné což není ani plus ani mínus. Závěr to všechno ovšem klidně završil. Co z toho plyne? Výkony (mně neznámých) herců jsou chválihodné, scénář mohl být propracovanější co se týče tématu cestování časem ale co bylo na tomto filmu opravdu kvalitně hezké byla hudba, která nezklamala ani v jedné dějové bázi. Příjemný film potácející se mezi podrůměrným a průměrným filmovým zážitkem.

22. února 2007
plakát filmu
Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod
Lemony Snicket´s A Series of Unfortunate Events
90 %

Zápletka jako vystřižená ze starého románu. Dva sirotci (mimochodem velmi nadaní herci) přišli o rodiče při nehodě....a tu náhle vidím Jima Careyho a je mi to jasné už při první jeho fantastické grimase. Film hodně pozvedává pohádková atmosféra co vám přímo čaruje s očima. Skvěle zpracovaný příběh a k tomu též výborné obsazení například Meryl Streep v roli praštěné tetičky a Jima Careyho který proskakuje filmem, intrikuje a zároveň vás nutí k záchvatům smíchu při každém jeho mistrovském obličeji,masce,nebo slově. (Bez vynikajícího dabingu Bohdana Tůmy by to nebyl Jim).

14. února 2007
plakát filmu
Insomnie
Insomnia
60 %


Od začátku dobře vyhlížející kriminálka ze zajímavého prostředí Aliašky. I když mě Al Pacino nikdy moc nenadchl svými hereckými výkony, tak v tomhle filmu by mi nikdo jiný neseděl. Prapodivná kriminální zápletka jenž se spřádá z mnoha nitek a postupně vás zavede až k překvapivému výkonu Robina Williamse jehož poddání záporné role je možná víc než uznáníhodné. I přes všechny tyto filmové klady
na mě film působil jako kterákoli jiná kriminálka jejíž sice neohrané ale nevýrazné téma a pomalé tempo mě nevyneslo do nebeských výššin.

7. února 2007
plakát filmu
Rocky
Rocky
90 %

Nevěřil jsem, že někdo jako je Stallone dokáže napsat něco tak u něj netypicky nepřehnaného. Tentokrát tu nemáme známý námět, že hlavní hrdina všechny porazí, zachrání a všechno skončí nudně dobře. Tentokrát jsem sledoval reálný příběh z boxerského prostředí a né moc bohaté společnosti. Stallonův scénář je tím pádem výborný a celý film si Oscara určitě zasloužil, avšak plné hodnocení u mě Rocky nedostane :)

5. února 2007
plakát filmu
Malá Miss Sunshine
Little Miss Sunshine
70 %

Little Miss Sunshine. Rodinka která se snaží předstírat že všech sil rodinu úplně normální, ale za daných okolností se jí to vůbec nedaří. Začátek na můj komediální vkus trošku nudný,ale postupně se to začíná měnit v komedii situační, až černou. Některé scény byly opravdu skvělé ale některé mi moc komediální nepřišli. Celý film se potácí tak na hranici mezi dramatem a komedii ale celkově jsem tam cítil velice dobrý ač slabý závan vtipu a závan dramatu. Což by sice v žánru komedie být nemělo ale u tohodle dílka mi to překvapivě nevadilo.

4. února 2007
plakát filmu
Šifra mistra Leonarda
The Da Vinci Code
80 %

Pravdivofiktivní dějepis

Howard- díky za lekci fiktivního ale i pravdivého dějepisu. Bohužel jsem neměl zatím tu možnost přečíst knižní předlohu která je samozřejmě o něco více lepší než samotný film. Ale posuzovat tento film bez přečtené knihy je pro mě výhoda protože film byl pro mě naprostý zážitek. Tom Hanks i Jean Reno zahráli skvěle a samozřejmě nesmíme zapomenout na Mckelena a ostatní. Jinak pan spisovatel je jistě skvělý už podle toho že dokázal napsat tak skvělý fiktivnopravdivý příběh. Filmové zpracování to jenom potvrzuje.

1. února 2007