avatar uživatele

lipo80

Jméno
Libor
Věk
43 let
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
X-Men Origins: Wolverine
X-Men Origins: Wolverine
90 %

...

K tomu snad pořádně není co psát. Skvělé, skvělé a ještě jednou skvělé. Moc dobře vymyšlené a pěkně to do sebe zapadalo. Liev Schreiber v roli Victora fantastický, Hugh klasicky výborný. Jen čemu jsem se pousmál bylo, když bandu "supermanů" zavřete do klece a nemohou se dostat ven, zvláštní, ale to mě nevyvedlo z míry. Závěrečný souboj excelentní.

11. května 2009
plakát filmu
Spálené vzpomínky
Things We Lost in the Fire
90 %

... in the fire

Životní výkony Halle a Benicia. Bylo nádherně znázorněno, jak bolest jednoho člověka dovede k očistci člověka druhého. Naprosto nepřekonatelná kamera dávala filmu pocit, že jste přímo u toho. Výborný film, doporučuji každému, komu nejsou lhostejné životy lidí kolem sebe.

18. dubna 2009
plakát filmu
Rychlí a zběsilí
Fast and Furious
90 %

cars

no prostě jsem spokojen, stará dobrá parta a nádherná Dominicova sestra Mia. K filmu ale... mělo to spíš detektivní nádech, nejvíc ze všech dílů, dozvěděli jsme se spoustu věcí o Dominicově skrývání všude možně. Je to dá se říct pouze o pomstě, která byla vykonána se vší parádou. Repertoár aut nebyl vyložené špatný, naopak, ale na Tokyo Drift to nemělo. Ale dost srovnávání, pasuju to podle mého na nejlepší počin série

14. dubna 2009
plakát filmu
Mlha
The Mist
100 %

brouci z mlhy

Pane Kingu, vy máte klona ve filmovém průmyslu. Je skvělé, že Frank Darabont spolupracuje na svých filmech s tímto literárním géniem, pokud se jedná o zfilmování jeho knižní předlohy. Atmosféra ve filmu teče a teče každou minutu a tajemnost a neznámé cosi graduje. Moc hudby ve filmu nepostřehnete z jednoho jediného důvodu a to, aby atmosféra byla co nejhustší. Je dobře, že se pořádně toho moc nedozvíte a konec filmu je NEUVĚŘITELNĚ HUSTEJ. Smekám...

8. dubna 2009
plakát filmu
60 %

duše atd

Klasický model nespokojených duší, nějaké to tajemno, malé dítě vidící to, co my nevidíme nebo nechceme vidět? Ale všechno jsme to už viděli, bylo to tu už i řečeno, "zemřeme ve čtvrt na čtyři" a ptáci zpěváčci černí jako uhel dokážou poďobat stejně tak, jako tomu bylo před nějakými téměř padesáti lety. Nu nic hrůzostrašného to nebylo, bylo víc než jasné, že to dopadne všelijak, jen ne špatně. Model nespokojených duší je kvalitní téma, které se mi líbí, ale jen málokomu se to podaří dotáhnout do kvalitního počinu, ale nezatracujme tento film, po vizuální stránce to bylo fajn, prostředí pěkné, byť levného charakteru. Dal bych přesně půl na půl, ale líbila se mi Jess, tak proto těch 60 :-)

26. března 2009
plakát filmu
Predátor
Predator
100 %

Lovecká sezona

Téměř geniální záležitost. Viděl jsem to snad pětkrát, možná i víckrát, nevím, ale pořád mě to baví. Je to čistokrevná akce se vším všudy a hlavně se Schwarzeneggerem ve vrcholné formě. A Predator? Z něj se stal můj neoblíbenější mimozemšťan.

18. února 2009
plakát filmu
Akta X: Chci uvěřit
The X-Files: I Want to Believe
50 %

akta x?

no škoda, věděl jsem, že to bude slabota, s Akty X to mělo společného pouze Muldera, Scully a Skinnera. Jinak mírně nadprůměrný kriminální film se zajímavým námětem. Dal bych tomu klidně i víc, ale ke starým dobrým Aktům to mělo na sto honů daleko.

17. února 2009
plakát filmu
Akta X - Film
The X Files
80 %

agenti

Pro fanoušky nutnost, klidně by to mohlo být rozděleno do dvou dílů běžné série, ale chtěli udělat něco jiného. Příběh klasika, Scullyová na konci neviděla bohužel to mega ufo, ale co... konec nekonec se samořejmě konal.

16. února 2009
plakát filmu
90 %

na co historie?

Lidi, co to tady pořád plácáte o koních, kteří se tam nemohli v té době dostat a že by tam mamuti nevydrželi, NO A CO? To je pro vás tak strašnej problém zkousnout nesmysly z historického hlediska? Vždyť by nebyla ani třetina filmů, kdyby se všechno mělo zakládat na faktech. Proberte se, je to jen a jen příběh zasazený do blíže neurčené doby, i když se to jmenuje 10000BC. Mě osobně to bavilo, bylo to fajn... btw. pochybuju, že jste si všimli na mapě ležící na stole vyobrazení bájné Atlantidy :)

12. února 2009
plakát filmu
Faunův labyrint
Laberinto del Fauno, El
100 %

...

Nemám k tomu, co bych řekl. Tohle prostě musíte vidět. Je to nádherné, strašidelné, lidské, do detailu promyšlené, chvílemi i nechutné, ale zkrátka super. Konečně film, který je neanglicky mluvený a je to tak možná i lepší. Mrkněte na to, budete se bát, budete se těšit co bude, budete tajit dech...

4. února 2009
plakát filmu
Austrálie
Australia
90 %

Protinožci a jiní

Moc pěkné, šel jsem do kina, aniž jsem pořádně věděl, na co jdu. A když jsem překousl ta "předpotopní sedadla", nebyl jsem v multikině, bohužel, tak mě to nakonec nevadilo, protože jsem chtěl vědět, co bude a jak to bude. Samozřejmě hepáčkové shledání, objetí atd mi ani tak nevadilo. Romantika, napětí a dobrodružství se tentokrát potkalo v dobrém rozpoložení. Btw. největší šéf byl stejně "Dědeček Gulapa" :-)

12. ledna 2009
plakát filmu
Stalo se
The Happening
80 %

...

Na Shyamalana si divák musí zvyknout, musí mu přijít na chuť. Já osobně jeho filmy mám moc rád. Tento jeho počin je taky povedený. Ve filmu se pořádně nic neděje, ale pořád vás to nutí na to čumět, co bude nebo nebude, to je umění. Ač se do hlavní role Wahlberg nehodil, jeho manželku mohli vybrat taky jinou a kdyby se jejich jakési problémy ve vztahu ve filmu neobjevily, ani by nikomu nechyběly. Nu ale což, stejně dávám 8/10.

18. listopadu 2008
plakát filmu
Wanted
Wanted
100 %

Kulkou za roh

Paráda, nemám k tomu co dalšího říct. Příběh docela propracovaný, mělo to hlavu a patu. Je vidět, že filmaři ještě nevyčerpali tu studnu nápadů, viz kulky za roh a podobně, bylo tam pár věcí, které se ještě na filmovém plátně neobjevily a to je moc dobře. Soundtrack výborný a hodilo se to k tomu. Dávám s klidem plných...

12. července 2008

Konečně doma

No nevím, co jsem čekal, ale takovou záležitost určitě ne. Mám na mysli to, že se filmaři hlavně soustředili hlavně na to, aby každý zabitý byl zabit nějak jinak a předháněli se o to, koho to bude víc bolet. Ale proč ne, je to přece válkami znechucený a nezničitelný John Rambo. Příběh mne nepřekvapil, řežba trochu ano, ale klidně dám pěknou devadesátku. Hlavně, že se konečně dostal domů. A že mu to trvalo :-)

25. května 2008
plakát filmu
Dannyho parťáci 3
Ocean's Thirteen
90 %

Danny atd

Psát ke každému dílu něco se mi moc nechtělo, tak to shrnu u (zatím) posledního dílu. Celé to mělo styl a šmrnc, druhý a třetí díl jsem viděl teprve nedávno a u všech jsem se fakt bavil. Bylo to celé hezky barevné, prostředí atraktivní, spousta různých postav včetně Terryho Benedicta v podání skvělého Andyho Garcii. Hodně se mi líbily pasáže s vysvětlením, jak a co kdo dělal, jak na to přišli atd. Musím ještě vydvihnout hudební stránku filmu, ta hudba byla vybrána geniálně a perfektně do toho zapadala. Líbilo se...

19. května 2008
plakát filmu
70 %

Affleck a ti druzí

Nakonec jsem byl spokojen, miniroličky jako Matt Damon nebo Will Smith, to bylo fajn. Malá Gertie byla zahrána s noblesou jak to málokdy dokáže i dospělý herec. Párkrát jsem se i zasmál, pohodový filmeček.

1. května 2008
plakát filmu
28 týdnů poté
28 Weeks Later
90 %

Wembley jinak...

ne moc často se povede, že volné pokračování čehokoli předčí původní film. Tenkrát bylo 28 DNÍ POTÉ velmi podařených, o pár let později se objevily TÝDNY a musím říct, že jsem se bavil víc než u filmu původního. Atmosféru to mělo skvělou a naprosto bombovou hudební kulisu. Střih svižný, kamera parádně roztřesená. Nepřekonatelná byla scéna vrtulníkové sekačky, to se opravdu povedlo :-) Celkově jsem byl spokojen.

29. dubna 2008
plakát filmu
Wimbledon
Wimbledon
70 %

Wimbledon

Žádná sláva to sice nebyla, ale dívat se na to samozřejmě dalo. Klasický model vyvíjejícího se děje mě nepřekvapil, ale závěrečná scéna z kurtu byla docela pěkně udělaná. Potřebný happyend je nutnost. Na odpoledne, kdy nemáte co dělat, docela dobrá volba.

1. dubna 2008
plakát filmu
Taxi 4
Taxi 4
70 %

Pežotek

I když je to pokračování o nadupaným taxíku, moc jsem si ho tam neužil. Tentokráte nová čtyřistasedmička se tam moc neohřála, nebo to byl jen dojem? Co se týče filmu jako takového, žádné překvapení se nekonalo; ono taky není už možná co vymýšlet, no ale je to sranda a hlášky tam jsou stále dobré.

27. března 2008
plakát filmu
Next
Next
70 %

Kejdžové a ti druzí

Námět velmi dobrý, ale proč proboha všude cpou ten jejich amerikanismus, mohli to přece vymyslet jinak, je tolik možností; mně se to kecá, ale zase se zachraňovala Amerika a to tam bilo do očí, jak já nevím co. Scény byly ale nápadité a chvílemi docela sranda a Jessice Biel to zase moc slušelo :) Možná jsem čekal víc, asi proto, že jsem kolem sebe slyšel chválu. Neříkám ovšem, že jsem se nudil, bavilo mě to.

26. března 2008
plakát filmu
80 %

Hopkins

Hodně v pohodě, atmosférou z právnického prostředí to jen překypuje. Už jste o tom tady psali, ale klidně to zopakuju, výborné herecké výkony v čele s Hopkinsem, hodně mi připomněl dr.Lectera, ty obličejové mimiky umí jen on :)

25. března 2008
plakát filmu
Předtucha
Premonition
70 %

tuším, tušíš, tušíme

No, taky jsem všude registroval velké ovace na tento počin. Musím uznat, že jsem na to hleděl od začátku až do konce a dumal, co bude nebo nebude. Nedalo se to fakt předvídat. Člověk se snaží něco napravit a vůbec netuší, že tak to vlastně má být a že je to vše nalajnováno, někdo tomu věří, někdo ne. Nicméně celý film vyzdvihovala Sandra Bullock, která předvedla skvělý a věrohodný výkon. Vůbec mělo to tu potřebnou atmosféru.

19. března 2008
plakát filmu
90 %

Wahlberg

Hodně v pohodě akčňárna se zápletkou, která už tu párkrát sice byla, ale to nemění nic na tom, že tohle téma je atraktivní a pořád dívatelné. Dalo se předvídat, co se stane, kdo koho sejme a tak, ale proč ne. Líbilo se mi to.

16. března 2008
plakát filmu
Legenda o slavném návratu
The Legend of Bagger Vance
90 %

Noční golf

Bravo, pane Redforde. Pohodový filmeček se skvělým obsazením, výborně napsanými dialogy i monology, hudební doprovod mooooc fajn. Závěrečná večerní scéna byla bombová. Herci byli výborní a tajemný Will Smith tomu dodal ten potřebný "švih," který byl jako vždy naprosto výborný. Filmů s tímto tématem mnoho není, a tak o to víc si cením toho, že si dal Robert Redford záležet.

14. března 2008
plakát filmu
Disturbia
Disturbia
70 %

Čumohled za oknem

Svým způsobem dobré, ale musím souhlasit s níže uvedeným, nebyl tu vysvětlen motiv a tak podobně. No ale tak prostě vraždil, i tací se mezi námi najdou a ani o tom možná nevíme. Nicméně musím vyzdvihnout Davida Morse, ten chlap dokáže zahrát cokoliv, ač tam nebyl tak často jako Shia LeBeouf, toho kluka hraní baví a je to na něm vidět.

13. března 2008