avatar uživatele

retaur

Jméno
Tomáš
Věk
Bydliště
Uherský Brod,na jihu Moravy.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Vetřelec: Covenant
Alien: Covenant
10 %

Spravte to odhlášení

Už podruhé si v klidu piluji svůj komentář, abych co nejlépe zachytil svůj dojem z filmu a co přesně mi na něm vadilo (se líbilo) a po odeslání skončí nenávratně v háji, protože mě to mezitím odhlásilo a nikam to napsaný názor neuložilo.

Nicméně z toho důvodu, protože nemám chuť to psát podruhé, jenom ve zkratce : Je to kokotina, tupá, nehodná jména vetřelec, dělající ostudu původním filmům, tvářící se jako nadčasové dílko, leč neobsahuje žádné revolucionářské myšlenky, jenom nenáročné myšlenky, které mají vytvořit pouhou iluzi nadčasovosti, totálně v tomto úkolu selhávající.

P.S.: Pokud jste fanoušci vetřelce (jako já), zabte každého, kdo se vám byť jen pokusí popsat ten film, natož vám ho doporučit ke zhlédnutí,

20. května 2017
plakát filmu
Rogue One: Star Wars Story
Rogue One: A Star Wars Story
100 %

sakra

Jelikož jsem tady napsal hloubokou komplexní analýzu svého emočního prožívání filmu, která šla nenavrátně doprdele, protože mě systém během mého psaní odhlásil a názor skartoval pravděpodobně, tak to jenom velice krátce shrnu:

I když je film místy předvídatelný a některé dějové prvky mi přišly trapné vzhledem k popkulturní referenci, se kterou se děj filmu snaží vypořádat a zodpovědět ji, díky hereckému obsazení a celkovému příběhovému zpracování jsem se od toho mohl krásně oprostit a film si užít. A předvídatelnost děje taky nevadí, protože tohle je prostě ten typ příběhu, kde byste to ani nechtěli jinak ( IMHO ). Už dlouho jsem u hollywoodského blockbusteru nezažil pocit "vyprávění příběhu", všechno v těch blockbusterech tam prostě slouží jako vata pro jeho velkolepost a vlastně jsem se ani nijak pořádně nikdy nesžil s dějem toho filmu. Takže tímto bych chtěl poděkovat Rogue one za to, že mi připomněl, jaký to je pocit, když vám film nějaký příběh vypráví. Já si jej užil hodně a je to pro mě po odečtení "klasičnosti" nejlepší star wars film doposud a jeden z nejlepších filmečků vůbec.

22. prosince 2016
plakát filmu
Skyfall
Skyfall
100 %

Nerozumím si...

Na tenhle film jsem si zašel do kina. I když už během sledování filmu jsem si všiml mírné zmatečnosti a kopírování od jiných filmů, přehánění atd., ani na vteřinu mě to nepřestalo bavit. Nějak se mi to celé ve výsledku velice líbilo. Od návštěvy v kině jsem se na něj podíval ještě jednou na celý a musím říct jedno: Nevím, co přesně na tomhle filmu vidím, ale zbožňuji ho ;)!

24. srpna 2013
plakát filmu
Tahle země není pro starý
No Country for Old Men
100 %

100%

Dle mého film nemá chybu (kromě pár již zmíněných nesmyslů). Akorát nepotěší, kam až v podstatě člověka může přivést samaritánství :(.

14. července 2013
plakát filmu
Resident Evil: Afterlife
Resident Evil: Afterlife
0 %

OMG!!

Jak tohle mohli schválit, opravdu nechápu. Lituju, že jsem tento film viděl. Místy naprosto nelogický děj, některé scény naprosto zbytečné, kamera špatná, zpomalení scén spíše zavazelo, než dodávalo na efektech. Děj skutečná slátanina. SILNĚ NEDOPORUČUJI. Raději se znova podívejte na první díl, než na tenhle úlet.

3. června 2011
plakát filmu
100 %

Buried

Komu se líbí napínavé psychologické drama, neměl by si nechat ujít tento snímek. Film je vcelku povedený, hezky graduje a konec??? No, dechberoucí. Jenom doporučuju, aby ste si tento film shlédli zcela nerušeni, protože to chce se plně vžít do hlavího hrdiny, abyste pochopili, o čem film je...

17. prosince 2010
plakát filmu
Sherlock Holmes
Sherlock Holmes
90 %

Snaha byla...

a dle mého se celkem povedla. Ze značně uměřeného intelektuála, jak je Sherlock Holmes znám, udělali trochu živější verzi, obecně lépe příjimanou diváky ( hlavně teda americkými). Ti, kdo si Holmese bezpodmínečně spojují jen z jeho původním profilem, ať se na tento film nedívají, zbytku ho v celku doporučuji. A to protože mi přišlo celkem zdařilé přepracování ústřední dvojice do trochu modernějšího pojetí, děj byl taky v celku zajímavý a neokoukaný. Moc jsem si od toho původně nesliboval, ale byl jsem překvapen.

7. února 2010
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
100 %

50% na Jokerovi

Ať si říká kdo chce, co chce, fakt je, že polovinu úspěchu filmu bych přisuzoval Heathovi, protože způsob jakým předvedl Jokera je naprosto uchvacující a dokonalý. Dalším plusem je povedená souhra dění a hudby, což někdy v člověku vyvolá pocit, že peklo by tam v tu chvíli nebylo nic (což opět ještě graduje s Jokerovým výstupem). A když do toho přidám akci a pár nečekaných zvratů, tak už prostě musím dát 100%.

9. srpna 2008
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor 2
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
10 %

superman

Film teda nic moc. Jen jeden predátor, který všechny vyvraždí, takže žádné nakopání predátorům. Bohužel tu člověk dost postrádá nějaké pořádné napětí a strach (jen pár a navíc čekaných bafnutí je slabé). Celkem dobrá podívaná, když film absolutně odpojíte od reality a nebudete se nad ním vůbec zamýšlet.
:-(

26. července 2008
plakát filmu
Nezvratný osud 3
Final Destination 3
60 %

Podle mého to zas tak dobrý horor není,je to v podstatě už jenom přehlídka všemožných smrtí s dějem velmi totožným z předchozích dílů,nic moc.

1. prosince 2006
plakát filmu
Žhavé výstřely 2
Hot Shots! Part Deux
100 %

Perfektní komedie,rozhodně žádný úpadek.Rozhodně se u toho i ti nejkamennější aspoň jednou zasmějí :-).Dal bych i 200%,to ale bohužel nejde,takže musí stačit.

1. prosince 2006

Rozhodně originální

Tenhle film nese značnou originalitu,a zvláště pak následující rozuzlení na začátku dvojky.Děj je rozdělený do několika skupin a nejlepší na celým filmu je konec(ovšem pokud se nepodíváte na film celý,tak to ztrácí všechno).Prostě se na něj podívejte na celý a sami pochopíte.

1. prosince 2006
plakát filmu
Saw 2
Saw II
100 %

Pokračování jedničky je zhruba na stejný úrovni a konec je také hodně nečekaný a zvratový.Opět jde o to, zjistit kam až sahá hranice snahy o vlastní přežití (v jedničce nejen vlastní).Takže film je dost o psychice v takových situacích.První dva díly rozhodně stojí za zhlédnutí.

1. prosince 2006
plakát filmu
Hostel
Hostel
0 %

Jen hnus

Tohle je vážně film, kde jen teče krev, řvou lidi a děj rovná se nule.Pro silnější typy je to k zasmátí,pro slabší k pozvracení.Je to paskvil a obešel bych se v klidu bez něj.

1. prosince 2006
plakát filmu
Mercury
Mercury Rising
90 %

No, vzhledem ktomu, že tohle je jedinej film, který jsem viděl, kde vystupují lidi (děti) s jiným vnímáním světa a vůbec myšlením, tak mi tento film přišel skvělý a taky díky tomu, že to není jen jakási krvavá akční mela.Má to kvalitní děj.

1. prosince 2006
plakát filmu
Jurský park 3
Jurassic Park III
80 %

Děj není zas až tak povedený a nejlepsí se mě zdála dvojka, tak se na ten film klidně můžu podívat i vícekrát, a za toto nesnižuji své hodnocení tak moc.

1. prosince 2006
plakát filmu
Resident Evil
Resident Evil
90 %

Je to sice takový klasický hollywoodský akční horror, ale mě se strašně líbil. Pozn.:Nejvíc se mi líbí způsob vyrábění puzzlí z lidí.

1. prosince 2006
plakát filmu
Doom
Doom
20 %

Moje paranoia

Nevím jak jsou na tom ostatní fandové vetřelců, ale tenhle film je na hranici okopírované dvojky vetřelců.Aby se neřeklo, tak tam dosadili i jakési to napětí a zvláštní konec, který byl taková směsice matrixu a X-menů.Prostě nějaká originalita tu chybí,děj nijak extrémní a požadovaný žánr taky moc netrefili.Zkrátka pouhých 25%,což ale v tomto případě zaokrouhluji dolů.

1. prosince 2006
plakát filmu
Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy
Rivieres Pourpres 2: Les Anges de l’Apocalypse
100 %

Bohužel jsem ještě 1. díl neviděl, ale když jsem zhlédl dvojku, tak jsem ho hned začal shánět.Je to prostě film o něčem jiném (taky není americký).Je to efektní, s dějem, dobrý scény, zajímavé zvraty.Tohle prostě hodnotím na max.

1. prosince 2006
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor
AVP: Alien vs. Predator
40 %

Tohle byl velmi nepředvídatelný film, neboť se tady střetli 2 legendární rasy.Co se vetřelců týče, tak ve svých filmech vystupují jako nezkrotitelná monstra, chytrá a nenechají s sebou smýkat jak s kusem hadru, což tady úplně pokazili.Predátoři zase svým velkým dobráctvím (i když se to dalo čekat).Je pravdou, že si k lovu vybírali bojeschopné cíle a ne bezbranné, ale spojenectví?Tohle bylo už složitý proto,že mohli zklamat fandy predátorů nebo fandy vetřelců,nejen oba zklamali, ale také si myslím, že oba naštvali.Vetřelec a predátor prostě podle mého měli zůstat dál jako samostatná kapitola a nebo to víc přiblížit podařené hře AVP2.Myslím, že hra co do příběhu nevyvolala nespokojenost ani na jedné straně.No ale protože,jak se zdá,museli šetřit(Alien vs Predator místo AlienS vs Predator,prostě chtěli šetřit a to se mi nelíbí).Tenhle film je sice krásná akční podívaná,ale hluboce mě zklamal.

1. prosince 2006
plakát filmu
Vetřelci
Aliens
100 %

Nejlepší

Přesto, že zde nějakých pár mariňáků a několik dalších lidí válčí se spoustou vetřelců a vytřískají je (čímž klesá dojem úžasných zabijáků z jedničky), tak je toto dějově nejlepší film.Trojka už jen navazuje na předchozí díly a čtyřka je jen takový,ale povedený, experiment.Tenhle ten díl si ze všech čtyř (pěti) pouštím nejraději. Prostě je to mazec.

1. prosince 2006
plakát filmu
Terminátor
The Terminator
100 %

Obecně

I když celkově lepší je spíše dvojka,tenhle díl se mi líbí daleko víc,protože je to prostě klasika(a to přesto, že děj je převážně v noci).Taky se mi dost líbí cestování časem -John je starší než jeho otec(z čehož plyne otázka i k následujícímu-a sice,To John poslal svého otce,ale jakto?Že by snad čas nebyl a byla to jen naše iluze),kdyby se Terminátor nevrátil v čase,Skynet by možná neexistoval a také poznámka ve trojce,že budoucnost nelze změnit.


V jedničce je také nejvíce přiblížena atmosféra post-apokalyptického světa.Ve dvojce se zase stane, že terminátor může získat svou vlastní osobnost a co podstatného je ve trojce - dozvíme se více o lidech v odboji-Johnovi je ubrána jeho důležitost.

30. listopadu 2006
plakát filmu
Matrix Reloaded
The Matrix Reloaded
80 %

Scény

Tento film se mi líbil, i když ne tak moc jak jednička a trojka,u tohoto byla dle mého velká sázka na originální scény a rvačky.

30. listopadu 2006
plakát filmu
Univerzální voják: Zpět v akci
Universal Soldier: The Return
30 %

Naprosto souhlasím

s názory ostatních.Tento film měl velmi chabý děj a v podstatě univerzální vojáci jsou skoro jako okopírovaní terminátoři - no proste si nemuzu pomoct - ale je to tak.!!Jednička se mi velice líbila svoji jakousi originalitou,ale tohle opravdu nic moc.

30. listopadu 2006
plakát filmu
100 %

šlo to

Tenhle film je snad jedinej u kterýho jsem lekl,ale jen jednou (teda,ne,že bych se chtěl chválit, ale když se dívám na horor tak si jej sám parodizuji,takže funkce hororu bát se bohužel nějak zaniká,ale zde byl naštěstí docela dobrý děj.

30. listopadu 2006