avatar uživatele

artére

Jméno
radis
Věk
49 let
Bydliště
v Brně
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Vikingové II
Outlander
100 %

moorwen a kainan

je to film, který se podobá Cestě bojovníka, kapánek se otírá film Vikingové. Prostě bitky na meče Vikingských bojovníků. Akorát tady se tito bojovníci dostanou do křížku z cizím a jiné planety pocházejícím predátorem Moorwenem a vojákem Kainanem jisté aliance s nímž na palubě vesmirné lodi ztroskotal.
Mám rád takové filmy,daleko od reality, odpočinu si při nich :-)
Dal bych tak 95%

23. ledna 2009
plakát filmu
Underworld: Evolution
Underworld: Evolution
100 %

hmm, včera jsem to zgómnul a zajímavý. Jak koukám dle ostatních, existuje i první díl, no tak to mrknu naopak. Líbil se mi začátek, mám raději bitky na meče než s lítajícími kulkami. Převtělování mrtvých na lykany bylo počítačově provedeno skvěle i jejich útočnost a pohyblivost. Sám Marcus v moderní době také vynikal ať už zjevem tak akčností. Ti zřejmě rumunští vojáci či policisté tam byli jaksi o ničem. Jediný co mi kapku unikalo bylo samotný děj příběhu...možná proto že jsem neviděl první díl. Hudba se mi také velice zamlouvala.HOdnocení je tak na 95%, ale zavřu oči a dám plnou...

13. listopadu 2006
plakát filmu
Beowulf: Král barbarů
Beowulf & Grendel
90 %

trol

na začátku sem nevěděl kam mohutného bojovníka bez zbraně, jenž byl přesilou jiných mužů zabit a jenž po sobě zanechal synka, zařadit. Až po uplynutí několika filmových let se o něm ve filmu zmínili jako o Trolovi. Dějově to trošku připomnělo Vikingy, obsahově je to ale o něčem jiném. Kdo by čekal velká krveprolévání bude zklamán. Přesto tento příběh má i svoji duši. Lze vidět, kdo z nich byl víc spjat s přírodou a kdo už víc dal na civilizaci a určitou formu lidskosti. Není to nijak ohromující snímek, přesto dá se říct taky né často vídaný. Ve své podstatě se mi líbil...

13. listopadu 2006
plakát filmu
Doba ledová 2: Obleva
Ice Age: The Meltdown
100 %

kryserka

jojo tato animační pohádka je fakt skvělá. Kryserka je neodolatelné stvoření samo o sobě, natož když ji filmaři rozpohybují a přidají zvuk. To že v dalším díle přibyla jiná stvoření, je jen dobře, takže i dva "vačičáci" mne dokázali hezky rozesmát. Anglicky neumím, takže nevím jak jejich fórky zní v "mateřštině", ale myslím, že i naši dabéři jim dali skvělé hlasy a volný překlad vyzvednul co bylo třeba.

13. listopadu 2006
plakát filmu
Copak je to za vojáka...
Copak je to za vojáka...
90 %

je dobrej

- v tom, že během celého filmu, se netočí jen kolem jedné vojenské akce. Je tam zakomponováno několik různých druhů cvičení, kapku ukázána možnost bojového nasazení tehdejších československých sil. Vojenský arzenál vydán na odiv divákům. Herecký výkon jak Karla Roden tak i Jiřího Langmajera či Vitězslava Jandáka byl na úrovni. Zachránit zraněnýho kluka, šťastnou náhodou odhalit zloděje a okouzlit sestru nadřízeného se už mohlo stát více chlapům, nejen ve filmu :-)

13. listopadu 2006
plakát filmu
Rambo
First Blood
100 %

jednička je nejpovedenější ze všech tří dílů. Svým obsahem ukazuje na smýšlení některých Američanů o válce ve Vietnamu. Veterány neměli rádi téměř nikde, ať už válka dopadla jakkoliv. O tom vypovídá i první díl, když se do Ramba pustí šerif z jedné americké "díry" a nedbá na rady a varování vojenského velitele o Rambově specializaci ve válce a myslí si že "chlapce" v pohodě zvládne.

13. listopadu 2006
plakát filmu
Ledové ostří
TheCutting Edge
100 %

ostří

správnej fim pro odreagování ze všedních dnů. Jednak již proto, že je o sportu, takže hybaj od TV a běž ven třeba běhat! Dobře jsem se u něj bavil, humorných scének je tam dost, dobře ztvárněn je i trénink a ukazuje, že i krasobruslení bolí. Troška toho tajemného zázemí ale i intrik není k zahození. Má v sobě i motivační prvky. Hned jak jsem ho před pár lety dokoukal do konce, lapl jsem v šatně brusle a šel se protáhnout na bruslák, :-)))

13. listopadu 2006
plakát filmu
60 sekund
Gone in 60 Seconds
90 %

bouráky

není nic lepšího než sledovat, jak parta všeumělů krade jeden lepší bourák za druhým, bez sebemenších problémů je odalarmuje a za necelou minutku už s nimi válí po silnicích k dokům. Snad každý kluk zatouží po nečem podobném, když ne je krást, tak se v nich alespoň jednou projet. A když se k tomu přimotá i nějaká sexy kočka není o další zábavu nouze

13. listopadu 2006
plakát filmu
Hon na ponorku
The Hunt for Red October
100 %

napínavý

napínavý se hodí spíše na kriminálku, ale i tak má tento film v sobě to kouzlo napětí. Pokaždé když se objeví v programu se na něj rád podívám. Už třeba jen pro ty záběry "modelů" ponorek pod vodou a k nim přidaný zvuk sonaru. Akční film, ktarý se obejde bez tuny prolité krve či desítek přehnaných výbuchů. A opět divákovi ukazuje Studenou válku z různých pohledů

13. listopadu 2006
plakát filmu
S nasazením života
In the Line of Fire
100 %

bodyguard

skvělej film, dobře natočenej, napínavej, trhák. JOhn Malchovic zde ztvarnil bombasticky díky všem možných převlekům a maskám zaníceného teroristu s cílem odklidit z toho to světa prezidenta USA. A Clint Eastwood zapřisáhleého policistu, který se snaží stůj co stůj jej odhalit dřív než by se mu tento kousek mohl podařit. Komunikace mezi nimi samotnými také dává filmu svůj grant.

13. listopadu 2006
plakát filmu
S tebou mě baví svět
S tebou mě baví svět
100 %

českej trhák

vynikající česká komedie, k jejímuž sledování se ráda usadí celá rodina s dětmi. I po tolika letech se stále vyhřívá na výsluní.

13. listopadu 2006
plakát filmu
Samotář v Seattlu
Sleepless in Seattle
90 %

romantiše

solidní romatický snímeček. Příběh skoro jako jeden z mnoha, jen každý má svůj kapku jinej začátek, průběh a konec. Sám bych se na něj poprvé asi nepodíval, ale s přítelkyní to mělo svoje vedlejší kouzlo ;-). Dnes už mi to nedělá takovej problém a jedním okem koukám na TV a druhým do monitoru u pc :-)

13. listopadu 2006
plakát filmu
Sám doma
Home Alone
80 %

zábavný

myslím, že není co dodat. Všichni ostatní už vše co sem měl na jazyku napsali přede mnou, takže bych se fakt jen opakoval. Rád se na první díl podívám, už jen pro neopakovatelnou scenku, kdy se zloději snaží za každou cenu dostat do baráku za Kevinem :-)))

13. listopadu 2006
plakát filmu
Sedm statečných
The Magnificent Seven
80 %

westernová klasika

co jiného se dá očekávat od westernu, než skvělý pistolnící s rychlými kolty, botami s ostruhami cinkajícími ledově do uší při chůzi po vrzajících schodech za úplného ticha....či indiánský ryk, že nám stojí vlasy hrůzou na hlavě. Sedm pistolníků bojujících, jak už to bývá proti přesile mexických střelců, jejichž střely málokdy zasáhnou cíl, ale svojí přítomností zvýší následný počet mrtvých v pueblu.
Jakožto stará klasika jej rád zhlédnu, ale znám pár lepších westernů.....

13. listopadu 2006
plakát filmu
Tenkrát na Západě
Once Upon a Time in the West
100 %

vynikající

nádhera - vynikající hudba táhnoucí se zkrze celý film, krásná seňorita a parta střelců složená z největších es tehdejšího filmového světa, příběh roztažený na neuveřitelné dvě a půl hodiny. Co víc si fanoušek westernové klasiky může přát

13. listopadu 2006
plakát filmu
Armageddon
Armageddon
30 %

tak toto je jeden z mála filmů, který se mi nelíbil z důvodů, kdy z obyčejných lidí dělají nepřemožitelné, nebo jak to spravně vyjádřit. Samotné efekty a zpracování filmu je dost dobré. Ale i když je film hvězdně obsazen, jeho pointa je kdesi v ničem. V mnoha filmech Amerika vyzdvyhuje svoji nejskvěleji připravenou armádu, připravenou na cokoli a tady najednou letí do kosmu zachraňovat opět celou Zemi lidé, jimž je jakýkoliv armádní nebo dokonce kosmický výcvik na hony vzdálen. Z kina jsem šel vcelku znechucen neustálou americkou nadřazeností a tím, jak jejich hlavní hrdina ze všeho vyklouzne téměř bez šrámu.

11. listopadu 2006
plakát filmu
Aféra Thomase Crowna
Thomas Crown Affair, The
70 %

milionář

docela dobré se dívat, jak si hlavní představitel filmu po celou dobu pohrává se všemi, i policií jako kočka s myší

11. listopadu 2006
plakát filmu
Air America
Air America
60 %

lehký nad průměr

díky gegům Mela Gibsona humorný a nadprůměrný normální americký film, solidní zpracování, nějaké ty efekty i pointa příběhu samotná je ucházející

11. listopadu 2006
plakát filmu
Aljaška v plamenech
On Deadly Ground
50 %

nepřekvapil

akce Stevena Segala jsou skvělé, nikdy se tam s ostatními nijak dlouho nepáře.Použije prostě část z několika bojových umění, která ovládá. Pokaždé nepřítele eliminuje jak to zrovna jde a pokud možno rychle a tiše. Samotný film Aljaška .... nijak neoslnil, je jakovětšina filmů tzv. přeamerikanizovaný, tj. přílíš moc výbuchů, nepřesná střelba žoldáků a jiných v reálu nepoužitelných nebo nepochopitelných věcí.

11. listopadu 2006
plakát filmu
Nepřítel státu
Enemy of the State
90 %

nepřítel vlády

skvěle provedný obsah filmu, kde je ukázáno, jak snadno se může znelíbit člověk jakéhokoliv postavení a jak rychle mu vláda vlastní země dokáže házet klacky pod nohy a snažit se z něj dostat něco o čem on ani nemusí vědět a skoro do poslední chvíle ani nechápe co se to vlastně najednou okolo něj děje . A to se může stát i ve skutečnosti komukoliv z nás :-/

11. listopadu 2006
plakát filmu
Anděl na horách
Anděl na horách
100 %

archivní

je to krásný český film, plný našeho typického humoru a zvědavosti. Ve filmu vynikají všichni jeho hlavní protagonisté, kteří již v té době byli osobnostmi filmu. Jeho ztvárnění a zasazení do zimních Tater má svoje pozitivní fluidum.

11. listopadu 2006
plakát filmu
Barva peněz
The Color of Money
80 %

biliard

film se mi líbil, protože když jsem jej viděl, začaly zároveň v té době růst všude kulečníkové herny jako houby po dešti a kromě samotného příběhu ve filmu jsem se snažil pochytit kde jaký trik a strk :-)

11. listopadu 2006
plakát filmu
100 %

hrubárna

jeden z prvních filmů posledních několika let, kde se detailně začali propracovávat pro divákovo oko scény z bitev. Na jedné straně se dá tato doba boje o nezávislost severu vylíčit bez těchto úkazů na stranu druhou by zas bez nich nemělo tu spraávnou šťávu. V takových filmech je prostě nutno ukázat, co svoboda stála a že to zrovna za něco málo nebylo. Filmy s Melem Gibsonem s historickým podtextem patří k mým oblíbeným.

11. listopadu 2006
plakát filmu
Pán prstenů: Dvě věže
The Lord of the Rings: The Two Towers
100 %

obdivuhodný

těžko se dají hodnotit každý díl zvlášť, protože byť trilogie je to vlastně ve skutečnosti pouze jeden dlouhej příběh rozdělený na tři kusy. Vidět všechny tři díly hned po sobě musí být uchvacující a pak max řeknete, že začátek byl pomalejší, že se rozjížděl a zjišťovali jsme co vlastně dostal Frodo za úkol. Ve druhé části jak nelehké to bude mít a kolik ho to bude stát přátel a kolik překážet bude muset překonat a nakonec díky svým přátelům a přes další jiná utrpení a neustálý boj proti přesile zla se dostat až na konec a splnit slib a zničit prsten. Výprava tohoto epochálního velkofilmu je uchvatná a to jak s tím vším se dokázal filmový štáb i herci vypořádat je obdivuhodný

11. listopadu 2006
plakát filmu
Patriot
The Patriot
100 %

historie

co by to bylo za historický film, kdyby se v něm neobjevil nějaký snímek souboje, natož pokud se jedná o jeden z dalších příběhů z občanské války v Americe. Drsné úkazy ze samotných bitev a to z jakým odhodláním a statečností nastupovali vojáci obou stran bok po boku a mizeli v tratolišti krve, či zákeřné bandy přepadající muži opuštěné domovy rabujíc a vyvražďujíc jejich obyvatele. To vše k válkám patřilo a patřit bude. Patriot se mi velice líbil.

11. listopadu 2006