avatar uživatele

joda

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
The Social Network
The Social Network
80 %

Musím souhlasit s některými názory pode mnou, že tento film je poněkud přeceňovaný. Jistě, je zajímavé sledovat, jak to všechno vzniklo a co vše ten vynález Facebooku spustil, ale pro mě to žádná pecka nebyla a od Finchera jsem viděla lepší filmy. Fakt, že spousta peněz může mít velmi nepříznivý vliv na mezilidské vztahy a přátelství se tu potvrdil. Třeba ho docením časem, ale teď jsem rozpačitá. Zatím jsem toho názoru, že víckrát vidět nepotřebuji. Ovšem výkon Eisenberga mi přišel velmi přesvědčivý, až jsem si říkala, jaký je ten člověk idiot. Jestli opravdu film kopíruje skutečnost, tak Mark je skutečně velmi nesymatická osoba. Další výkony hodnotím také jako velmi přesvědčivé. Hodně se mi líbil trailer.

27. února 2011
plakát filmu
70 %

Opět film, na který mě nalákal trailer. No, čekala jsem víc, ale byla to příjemná oddychovka. Některé věci mi přišly velmi přehnané, postava Bynes hrozně nepříjemná a leze na nervy od prvního objevení se na scéně. Kladně hodnotím herečku v hlavní roli, její povedená rodina mě bavila, nápad také dobrý, ale místy dost přehnané..
A opět jeden z filmů s naprosto děsivým českým názvem...

27. února 2011
plakát filmu
Černá labuť
Black Swan
90 %

Nezklamala

Na Černou labuť jsem se těšila již dlouho, avšak žádná přehnaná očekávání jsem neměla. Natalie Portman patří mezi mé oblíbené herečky, Mila Kunis je také dobrá. Potěšilo krátké objevení se Winony Ryder, naopak mě tu moc nezaujal Vincent Cassel. Od spousty lidí slýchám, že byli zklamaní.. já rozhodně ne, nestalo se, že by mě film pohltil při sledování a po skončení titulků zmizel ze scény.. možná to bude tím, v jakém stavu jsem ho sledovala, uznávám, že pokud se člověk cítí pod psa, není to nejlepší volba, ale mám dojem, že jsem si ho tak vychutnala do dna. Celkem psycho... scén, kdy jsem musela odvrátit tvář, bylo dost. Natalie je výborná, z její proměny do černé labutě místy až mrazí. Postava Niny je vysoce nesympatická, není na ní nic, pro co by si ji měl divák oblíbit, to Lily je něco jiného a je příjemným oživením. Snad nejděsivější postavou je pro mě Niny matka, sama núspešná balerína, která si chce prostřednictvím dcery splnit sen. Její chování k dceři bylo s ohledem na její věky dost děsivé. Konec shledávám velmi zajímavým a stále si nejsem jistá, jak si h vykládám.
Na závěr bych dodala, že podobnost s Wrestlerem je tu velmi nápadná, i ke konci mi ho to připomíná. Na konce je Aranofsky skutečně mistr.

19. února 2011
plakát filmu
Počátek
Inception
90 %

Počátek?

Český název snad není třeba komentovat, to se zase jednou něco povedlo.. možná by bylo vhodné film vidět, než mu přiřadím česká název..
Každopádně Inception je film, který jistě nenadchne každého, o tom jsem se ostatně sama přesvědčila.. okaté koukání na hodinky a vrtění se v kině s poznámkami, jaká je to nuda, považuji u tohoto filmu za trestuhodné. Není pravda, že je třeba vidět ho minimálně dvakrát, aby člověk pochopil, o co jde.. vnímavý divák pochopí.
Já byla po zhlédnutí zcela konsternována a bylo to vůbec poprvé, kdy jsem šla z kina a měla jsem potřebu být sama a pkně si popřemýšlet a s nikým to neprobírat. DiCaprio již několikrát dokázal, že tentam je ten klučina z Titanicu a myslím, že spoustou lidí, kteří ho nemuseli byl vzán na milost. Herci úžasní, téma velmi zajímavé. Já byla nadšená, hodnotím s půlročním odstupem, takže takových 90%.

19. února 2011
plakát filmu
Wrestler
The Wrestler
80 %

Od Wrestlera jsem čekala trochu víc. Kromě Pí jsem viděla všechny Aronofského filmy, takže jsem čekala, že to bude zajímavější. Wrestler připomíná klasický příběh úspěšného sportovce, který je v reálu nepoužitelný a když je nucen skončit, neví, co si počít. Nestrhnul mě tak, jak jsem čekala, ale jistou depresivní náladu způsobil. Člověk se tak podívá do zákulisí wrestlingu, vidí, co prožívá člověk, který zestárnul a ta tam je jeho někdejší sportovní sláva.. Myslím, že natočené je to velmi dobře, zaujme, místy znechutí, Rourke předvedl výborný výkon.. mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi líbil, ale na druhou si říkám, že nic extra.

19. února 2011
plakát filmu
Tři oříšky pro Popelku
Tři oříšky pro Popelku
80 %

Popeluška

Tradiční vánoční záležitost, která se mi při jednom vidění do roka neokouká. Hrozně milá, příjemná záležitost s Libuškou Šafránkovou a princem Trávníčkem, který mi tu kupodivu nevadí. Po zhlédnutí jsem nějak dostala chuť si přečíst Disneyovskou Popelku, která se docela dost odlišuje a tahle naše verze se mi líbí víc. Prostě klasika klasik, kterou mám moc ráda, ale na plný počet to není..

2. ledna 2010
plakát filmu
Třetí princ
Třetí princ
90 %

Koukám, že pro spoustu lidí depresivní pohádka! Naopak, já ji mám hodně ráda už od mala. Možná se mi právě líbí ta depresivnost, která tam většinou panuje, tajemno, ne úplně tradiční princezny.. Opět Libuška a Trávníček spolu, ovšem tady mi jsou sympatičtější než v Popelce! Pro mě taky typ pohádky, který neomrzí..

2. ledna 2010
plakát filmu
S čerty nejsou žerty
S čerty nejsou žerty
90 %

Čerti

Jedna z nejoblíbenějších pohádek, která se mi s věkem líbí čím dál víc. Možná ji dítě nedokáže tak úplně docenit.. Peklo krásné, tak nějak jsem si ho představovala plus ještě tedy kotle:-) Tento Lucifer je pro mě prototyp dokonalého čerta - démonický, charismatický, přísný, žádná směšná figurka, která nevyděsí ani dítě od vedle! Každé zlo je po zásluze potrestáno a s čerty nakonec nikdo nevyběhne, každý dostane, co si zaslouží. Navíc je tu výborný čert Vetchého a další postavy, které se nesmazatelně vryjí do paměti v čele s Dorotou Drápalovou. Jen tedy ta princezna Adélka je dost otravná..

2. ledna 2010
plakát filmu
Chceš mě, chci tě
The Ugly Truth
70 %

The Ugly Truth

Zhlédnutí traileru v kině mě velmi nalákalo na tento film. Katherine Heigl i Gerard Butler byli ve svých rolích příjemní, bavili mě. To ovšem nemůžu říct o druhém mužskm protagonistovi, který mě absolutně nebavil, nezaujal. Sympatické je, že tvůrci zvýšili věk hlavních postav, neboť v podobných filmech jsem zvyklá spíše na teenagery. Někomu se to možná může zdát dost sprosté, neříkám, že není, ale neurazilo mě to a k postavě Butlera se to dokonce hodilo. Možná jsem po traileru čekala trochu víc, ale zklamaná nejsem.. Český název radši nekomentuji..

1. ledna 2010
plakát filmu
Zathura: Vesmírné dobrodružství
Zathura: A Space Adventure
50 %

Jumanji + vesmír = docela nuda

Jak už je tu několikrát zmíněno, je to takové vesmírné Jumanji, ovšem Jumanji, které cestou do vesmíru jaksi ztratilo na zajímavosti. Film mě nezaujal, dokoukala jsem ho jen proto, že mě zajímalo, jestli se nakonec z vesmíru dostanou zpět, což jsem ostatně čekala. Kromě Tima Robbinse v roli otce, který se tu vyskytuje pomálu, jsem znala pouze Kristen Stewart, která je tu až moc otravná. Úkoly v hře mi přišly většinou trapné, jediné oživení nastalo s příletem astronauta - jeho příběh byla jedna z mála věcí, které mě bavily.. jinak v podstatě nuda, ale neříkám, že to nemůže někoho bavit, pokud někoho baví vesmír..

1. ledna 2010

Na to, že mě příběhy z Afriky, kdy se lidé "přátelí" se zvířaty moc nezajímají, tento film se povedl. Hezky tu je vylíčeno přátelství mezi malým klukem a jeho gepardem, kterého musí po čase pustit do divočiny, ač nechce. Začátek je takový vláčnější, ale jakmile se kluk s gepardem dostává na poušť a potkávají podivného muže, nabírá to na obrátkách a opravdu mě to bavilo. Musím přiznat, že se našlo pár scén, které mě dojaly:-)

1. ledna 2010
plakát filmu
Hledání Země Nezemě
Finding Neverland
80 %

Finding Neverland

Tento film jsem chtěla vidět už nějaký ten pátek, loni mi po Štědrém dnu bohužel unikl, takže jsem si to letos pohlídala.. Petra Pana jsem neviděla, ale tn příběh je známý.. Film je to moc pěkný, ale čekala jsem trochu větší doják. Už jsem si myslela, že mě to nijak nedojme, což se naštěstí nestalo. Johnny jako vždy výborný, Kate Winslet také, pouze mě štvalo to vymlouvání se její postavy na obyčejné nachlazení, když měla jít k doktorovi, ale to je vedlejší, neboť za to ona nemůže. Z dětských herců se mě zaujal "Karlík" a jeho nejstarší bratr. Hodnocení u mě zvyšuje druhá část filmu, která byla právě dojemná, smutná, ale zároveň krásná, prvaní polovina mě zas až tak nezaujala. Smutně na mě působilo soukromé představení pro Sylvii a paní, která chválila Barriemu hru v divadle. Takže celkově 80% a krásné započetí vánočních prázdnin..

19. prosince 2009
plakát filmu
Twilight sága: Nový měsíc
The Twilight Saga: New Moon
50 %

Twilight 2

Asi takhle, já k celému tomu fenoménu přistupovala jako k sh!tu, aniž bych to viděla. Přečetla jsem něco v Premiere a viděla jsem to jako High School Musical s upírama, což by mě bavilo možná tak po konzumaci alkoholu.. Potom mi začalo spousta lidí říkat, ať se podívám, že jako odpočinková nenáročná záležitost fakt dobrý.. no, po zhlédnutí jsem tak nadšená nebyla, ale dala jsem tomu šanci a po druhé hodnotila lépe. Tohle jsem tedy chtěla vidět taky. Nebyla bych až tak přísná jako většina lidí, možná se to někomu hnusí proto, že by se mu to hnusit mělo. Mně je tohle buřt. Nečetla jsem předlohy, nehodlám je číst, protože na mě nejsou filmy taková pecka, abych ještě četla tak tlusté knihy. Je to horší než Twilight, je to trapnější než Twilight a je to asi stejně dlouhé s dost nudnými místy jako Twilight. Ale já se bavila.. ono to asi není točeno, aby se člověk bavil, ale mě to přišlo vtipný.. Je tu dost vyloženě trapných situacích, kdy se člověk (pokud není teen milovník ságy) musí smát a je asi jediný v sále.. Edward se tu moc nevyskytuje, a když jo, tak je tragický (zachytila jsem pouze jeden výraz), přehnaně bílý a vypadá sjetě, Bella je šílená hloupá bláznivka, upíři z Volterry vypadají jak umělí a jsou oškliví, hodně bytostí se tu svlíká a spoustu dalších věcí, ale nadevšechnu trapnost mě to bavilo:D Pattinsonovi bych doporučila, ať si v žádném dalším filmu nesvlíká triko, a když jo, tak ať tam není někdo s figurou jako Lautner a nelítá tam skoro celou dobu svlečený, protože pak nad Pattinsonem těžko někdo uslintne. Plusem budiž i to, že mě naprosto uchvacují módní kreace Alice Cullen. Průměr.

6. prosince 2009
plakát filmu
Rocky Balboa
Rocky Balboa
70 %

Rocky je zpět

Možná jsem dnes nebyla úplně naladěná na tento typ filmu. Musím říct, že jsem trošku zklamaná, ono to se mnou totiž vůbec nic neudělalo. Sice je dost momentů, kdy s člověkem mohou cloumat emoce, ale já dneska nic.. Celou dobu jsem čekala, kdy konečně přijde na scénu Rocky boxer, což bylo v poslední půl hodině! A ten box teda taky postrádal šťávu předchozích dílů, ale to vůbec nechci kritizovat, myslím, že Slyovu formu by mu mohla spousta lidí závidět. Nedostatek vidím v tom, že se pořád plácá.. Naprosto mě iritoval Rockyho synátor, a nic tomu nepomohl jeho obrat ke konci, přišlo mi, že Ventimiglia je duchem úplně mimo, nemastný neslaný, pouze lezoucí na nervy.. toho neudržím v paměti ani do rána. Balboův soupeř taky žádná hitparáda, frajírek, který si myslí víc, než na co má. Jinak to byl pořád ten samý Rocky, Slyova životní role a myslím, že svůj návrat k Rockymu po letech ustál se ctí, stejně jako Rocky svůj poslední boxerský zápas.

5. prosince 2009
plakát filmu
Faunův labyrint
Laberinto del Fauno, El
80 %

Zajímavé

Hm, Faunův labyrint.. Slyšela jsem spoustu kladných hodnocení, přečetla jsem si, že to není tak úplně pohádka pro děti, jak to bylo prezentováno... Takže, zklamaná jsem nebyla! Pohádka to opravdu není! I já jsem musela párkrát odvrátit hlavu, koukat se na to v noci, nemám lehké spaní.. dovedu si představit, že děti, které to vidí, se budí ze spaní.. Představitelka hlavní role Ivana Baquero mi přišla velmi dobrá, její postavu jsem jí věřila. Kombinace s fantasy je zajímavá.. otázkou je, jestli Ofeliin útěk od reality do této fantastické říše byl pro ni výhrou.. Překvapili mě dvě věci: první z nich je Faun, já bych tomu tvoru nevěřila ani nos mezi očima, docela mě děsil! A Ofelie v klidu plni jeho rozkazy. Další věc je konec, nějak jsem nevěděla, co si o tom myslet.. o tom, jak se Ofelie dostala do té říše.. Už je to dýl, co jse to viděla, ale v paměti mi zůstal stále zažraný..

29. listopadu 2009
plakát filmu
Nikdy to nevzdávej
Never Back Down
70 %

Slušná oddychovka

Tohle je nenáročný film, u kterého nemusíte zapojovat mozek do provozu - vše je servírováno na stříbrném podnose. Odehrává se na střední škole, kam přichází týpek a vypadá to, že bude outsider. Na této škole je samozřejmě kráska, do které se týpek zamiluje, jenže ona patří místnímu zvířeti, velkému borci v pouličním boji.. Zní to jako klišé? Je to klišé.. ostatně tento film jich je plný! Ale pokud máte rádi bojové umění, určitě nebudete zhlédnutí litovat. Hlavní hrdina je sympaťák, navíc dost dobře vypadá a figuru má taky solidní, ten zmiňovaný bad guy už od pohledu vypadá na magora (a také je - slizký úsměv prozradí vše), který by zasloužil dobře mířenou ránu mezi oči. A celkem velkou roli tu má Djimon Hounsou, takže neváhejte a jděte do toho. Je to zábavná věc, která potěší hlavně fanoušky bitkaření:-)

29. listopadu 2009
plakát filmu
Její případ
North Country
80 %

North Country

North Country je film zabývající se sexuálním obtěžováním na pracovišti, konkrétně v dole, kde jsou převážná většina zaměstnanců muži. Když koukáte na tenhle film, máte pocit, že snad všichni chlapi jsou dobytci, tady tomu tak je snad kromě dvou, tří.. Charlize Theron výborně ztvárnila hrdinku, která nese na jednou ženskou dost těžké břemeno, neštěstí se jí lepí na paty již od puberty a nevypadá to, že by mělo přestat.. Kdybych nevěděla, že v tom hraje Charlize, tipla bych si, že je to role pro ni jak dělaná. Zkrácení by filmu určitě prospělo, ale že by tu nudných momentů bylo nějak moc bych neřekla.. V hlavě mi utkvěly dvě hodně silné chvíle, a to návrat syna a soudní přelíčení, kdy Josie vypráví, co se jí stalo na střední škole. Tento film se zkrátka povedl, nepatří na hromadu lehce zapomenutelných snímků...

29. listopadu 2009
plakát filmu
Sněženky a machři po 25 letech
Sněženky a machři po 25 letech
40 %

Škoda peněz

Neříkám, že je to odpad, ale typický zbytečný film.. točit ho nebylovůbec třeba, protože nám nedává nic nového; v horším případě zkazí dojem z prvního filmu. Což se u mě tedy nestalo.. Inspirování se částečně skutečným životem herců mi nepřijde jako zrovna štastné řešení. Jediné, co mi snad utkvělo v paměti je to typické pomlouvání úspěšnějšího spolužáka.. viz ztrhané neúspěšné sněženky pomlouvající též ne moc úspěšnou Mariku.. Škoda peněz investovaných do filmu.. Sice neurazí, ale už vůbec nenadchne...

29. listopadu 2009
plakát filmu
Kdekoli, jen ne tady
Anywhere But Here
50 %

sešlo z mysli...

Na film jsem se dívala jen kvůli Susan Sarandon a Natalie Portman, neboť patří k mým oblíbeným herečkám. Chování obou postav mi lezlo docela na nervy, obzvlášť teda matky. Pokud se to bere jako taková nedělní oddechovka, tak je to celkem slušné. Teď mám ovšem trochu problém si na toto dílo vzpomenout, jelikož názor píšu tři týdny po zhlédnutí.. Za neutkvění v paměti dávám průměr, ač původně bylo hodnocení vyšší..

28. listopadu 2009
plakát filmu
Bobule
Bobule
70 %

Vínečko

Bobule jsou celkem příjemným nenáročným filmem. Slyšela jsem, že je to film tak na jedno vidění, že je to celkem dobré, ale žádná hiparáda.. No, moc se mi do toho nechtělo, ale když už to běželo v televizi, koukla jsem se. Docela jsem se nasmála, když filmaři použili aféru, kdy jistý pán cestoval po světě za vládní peníze.. Hádek v pohodě, Langmajer mi přišel nesympatický.. krásná prostředí, vinice, víno, burčáček... prostě paráda na pohled:-) Kdo moc nečeká, bude spokojen..

28. listopadu 2009
plakát filmu
Občanská výchova
Die fetten Jahren sind vorbei
80 %

Die fetten Jahre...

Hodně slušný snímek, který si nejlíp vychutnáte v původním znění s německými titulky. Člověk se do toho úplně vžije! Film je vůbec hodně autentický, máte pocit, že je to skutečné.. teda alespoň já to tak měla. Herci předvedli solidní výkony, moc mi neseděl pouze představitel Petera. Nevím, co víc napsat.. snad jen to, že jsem kolikrát postavám nadávala, co dělají za kraviny, protože racionálně myslící člověk by se některých věcí vyvaroval, ale je to prostě film.. Krásná ukázka toho, že jeden člověk sám nikdy nic nezmění.. Oceňuji i konec, o kterém člověk musí přemýšlet.. Dávám 80%, protože se přece jen našlo pár věcí, které mi vadily..

28. listopadu 2009
plakát filmu
Hrabě Monte Cristo
Count of Monte Cristo, The
70 %

Nebylo to špatné

Film se mi docela líbil, asi to bude tím, že nejsem znalcem předlohy a navíc to umocnilo to, že jsem nedávno na Ifu a v Marseille byla.. Kromě Edmonda Dantese jsem herce vůbec nepoznala, teď koukám, že tu hraje Guy Pierce a Richard Harris. Jiné filmové zpracování jsem neviděla, takže mé hodnocení je jistě trochu zkreslené. Jen to mohlo být o něco kratší, aby nebyl čas na občasnou nudu...

28. října 2009
plakát filmu
Hanebný pancharti
Inglourious Basterds
90 %

Tarantino rocks!

Jakožto fanoušek Tarantina jsem nemohla vynechat jeho nejnovější výtvor, takže jsem vyrazila do kina. Některé lidi to určitě nenadchne, dokonce se jim to nebude líbit či se jim to zhnusí. Ne tak mně! K "tarantinovce" se musí přistupovat s rezervou a s tím, že to natočil Tarantino a ne čekat něco úplně jiného. Chápu, že někoho vytočí historická nepřesnost, předčasné ukončení války atd., ale na to se tady nehraje. Já v podstatě nečekala nic a z kina odcházela spokojená. Rozjezd je pomalejší, chvíli trvá než to začne bavit.. Co mě nadchlo byl konec - od chvíle, kdy se Shosanna objeví na plátně v kině, je to úžasné. Potěšil i Brad Pitt v trochu jiné roli, spousta známých německých tváří (při pohledu na Gedeona "Komisaře Rexe" Burkharda jsem se musela začít smát), překvapila i Diane Kruger, která mi jindy leze na nervy. Výborná je Mélanie Laurent coby Shosanna a Christoph Waltz jako Hans Landa, který mě neskutečně vytáčel svou slizkostí. Najdou se ale i věci, které mi vadily. Některé situace pro mě byly zcela nečekané - viz co se stalo v hospodě, jak dopadla Bridget von Hammersmark a Shosanna... Docela jsem se děsila stopáže, ale když to skončilo, přišlo mi, že uběhla tak hodinka.. na rozdíl od Auta zabiják se člověk nestihne nudit.

btw. pěkné značkování, které vyráběl Aldo a jeho banda:)

3. října 2009
plakát filmu
Šifra mistra Leonarda
The Da Vinci Code
70 %

Bohužel nezaujalo

Až příliš dlouhý film, který místy dost nudí. Nečetla jsem předlohu, takže jsem věděla pouze to, že se pátrá po svatém grálu a odhalují různá tajemství, která neměla být odhalena. Přišlo mi to dost překombinované, spousta záporáků.. Postava Paula Bettanyho mi přišla trochu zbytečná. Tom Hanks mě tu nudil, zachraňuje to sympatická Audrey Tautou. Myslím, že by si z toho člověk moc brát neměl, vystoupit s tím, co jsem se dozvěděla, na veřejnosti, by se nemuselo vyplatit:) Jak říkám, něco mě bavilo, něco ne.. konec se mi líbil.

3. října 2009
plakát filmu
Hříšný tanec
Dirty Dancing
80 %

Klasika klasik

Klasika, kterou asi viděl alespoň jednou každý. Srdeční záležitost spousty holek, které se zamilovaly do Patricka Swayze alias tanečníka Johnnyho. Co si budem vykládat, vypadá tu vážně dobře. Vždy jsem viděla kousky, protože jsem neměla nějak potřebu sedět u celého filmu, když vím, co bude dál. Až nedávno, kdy Hříšný tanec běžel v televizi, jsem si ho vychutnala celý. Co napsat, holt klasika, kdy se z káčátka vyklube sebevědomá dívka, setká se se svým princem a vše nakonec skončí happy-endem.. Ač je nesnáším, tak tady nevadí, přímo se sem hodí. Nesmím zapomenout na nestárnoucí hity, kterých je tu dost a pár citovaných hlášek!

3. října 2009