avatar uživatele

baterka

Jméno
Tereza
Věk
39 let
Bydliště
Brno-Vinohrady
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Zlatíčka pro každého
America's Sweethearts
70 %

Docela povedená komedie, několik hodně povedených hlášek, pro mě příjemné překvapení. Určitě by bylo i co vytknout, ale i přesto to myslím stojí za vidění.

27. března 2007
plakát filmu
Arizona Dream
Arizona Dream
70 %

Tenhle film rozhodně není Kusturicovým nejpovedenějším, Černou kočku, bílého koucoura určitě nepředčí, ale i tak si myslím, že za podívání stojí. Je to zajímavý příběh, dobré herecké výkony a hezká hudba, jen je to jaksi rozvleklé, natažené (v některých scénách sem se fakt nudila), chtělo by to větší spád. Taky mě mrzí, že hlavní postavy nejsou víc vykreslené a zůstávají takové "ploché"(zní to děsně, ale fakt nevim, jak to jinak vyjádřit).

26. března 2007
plakát filmu
Čtyři pokoje
Four Rooms
80 %

První povídka...nic moc, duhá povídka...trochu lepší, třetí a čtvrtá...naprosto skvělé, vtipné a zajímavé. Už kvůli posledním dvěma povídkám stojí za to, to vidět. A herecký výkon Tima Rotha...excelentní.

26. března 2007
plakát filmu
Doblba!
Doblba!
80 %

Docela příjemné překvapení, ale nic pro ty, co černý humor nemají v lásce. Mě se líbila hlavně ta scéna s králíkem a babička pečící vánoční cukroví ve tvaru křížů. To prostě nemá chybu.

26. března 2007
plakát filmu
Good bye Lenin!
Good bye Lenin!
40 %

Zajímavý námět, ale to je asi tak všechno. Čekala sem od tohoto filmu celkem hodně, ale vážně mě zklamal. Docela sem se nudila a vůbec nechápu, jak někdo může tenhle film nazvat komedií, protože mě na něm nepřišlo k smíchu nic. Spíš k pláči.

26. března 2007
plakát filmu
Holky to chtěj taky
Mädchen, Mädchen
10 %

Tenhle film je totální propadák, scénářem počínaje a hereckými výkony konče. Ani sem neměla sílu to dokoukat do konce.

26. března 2007
plakát filmu
Kalhoty v pozoru
Harte Jungs
0 %

Prosííííím, už dost těmhle pitomejm filmům. Obraz bídy, děsu a utrpení celé kinematografie. Radši bych si nechala na hlavu spadnout piano, než tohle vidět znovu.

26. března 2007
plakát filmu
Post Coitum
Post Coitum
30 %

Tak k televizi sem šla s očekáváním a nadšením a od ní sem odcházela znechucená a s depresí. Pravděpodobně to bylo i záměrem filmu, ale bohužel nejsem schopná kladně hodnotit to, co ve mě vyvolává myšlenky na sebevraždu.

26. března 2007
plakát filmu
Anděl Páně
Anděl Páně
90 %

Z mého pohledu jedna z nejpovedenějších moderních pohádek. Vtipné hlášky, originální příběh, prostě hezké a milé.

24. března 2007
plakát filmu
Anděl Exit
Anděl Exit
50 %

Zajímavě natočený film, námět by taky ušel, tak kde je chyba? Asi v až přílišné zmatenosti příběhu, kde je občas až "mission impossible" sledovat hlavní dějovou linii. Taky mi vadí docela brutální konec.

24. března 2007
plakát filmu
Den nezávislosti
Independence day
40 %

Další z řady sci-fi filmů, kde Amerika zachrání celý svět. Jenom tentokrát je to pro změnu před zlými ufouny, co chtějí Zemi z neznámých (nepochopitelných) důvodů zničit. Efekty super, ale to je asi tak všechno.

24. března 2007
plakát filmu
Fanfán Tulipán
Fanfan la tulipe
60 %

Film bohužel zdaleka nedosahuje kvalit své původní verze, 60% dávám jen proto, že mám Vincenta Peréze v oblibě (vím, je to neobjektivní, ale je to tak:)). Jinak se o filmu nedá ani říct, že byl nic moc, protože byl spíš nic než moc.

24. března 2007
plakát filmu
Frida
Frida
60 %

Film je úžasně natočený, herecký výkon Salmy Hayek se taky dost povedl, ale jinak mě to nijak zvlášť nenadchlo. Chvílema sem se nudila a příběh mi v některých momentech připadal hodně nereálný, rozhodně ne ze života (ale životopis Fridy Kahlo neznám, takže to berte s rezervou).

24. března 2007
plakát filmu
Hvězdná pěchota
Starship troopers
10 %

Bohužel sem měla tu smůlu a tenhle film viděla. Strávila sem dvě hodiny s pocitem, že mám asi vlčí mlhu, protože něco tak hloupýho snad ani nebylo možný natočit. Větší blbost snad světlo kinematografického světa ještě nespatřila (asi jo, ale já ještě na větší nenarazila).

24. března 2007
plakát filmu
Jezerní královna
Jezerní královna /Die Seekönigin
50 %

Nejsem si moc jistá, jestli bych tenhle film nazvala pohádkou. Příběh by jí sice odpovídal, ale to, jak je ponurá a drastická, celá točená ve tmě, by se spíš hodilo na nějaký horor. Takže jestli chcete vaše děti trochu postrašit, tenhle film je na to jako dělanej, jestli jim ale chcete pustit skutečnou pohádku, vyberte radši jinou.

24. března 2007
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
90 %

Tento film u mě patří k těm, který mi vždycky dokážou vnuknout trochu optimističtější pohled na svět. Hlavně díky tomu úžasnýmu příběhu, kterej se vás snaží přesvědčit, že možný je všechno i když to tak ze začátku vůbec nevypadá. Prostě super.

15. března 2007
plakát filmu
Muž se železnou maskou
The Man in the Iron Mask
30 %

Patřím k těm divákům, které irituje, když filmaři s historickými fakty dělají doslova psí kusy, jen kvůli zajímavějšímu příběhu, takže mě tenhle film celkem znechutil. No a ty otřesné herecké výkony sou už jen dalším hřebíčkem do rakve tohoto filmu.

15. března 2007
plakát filmu
Libertin
Libertine, The
40 %

přišla sem, viděla sem, nechápu...

Tenhle film sem prostě nějak nepochopila. Vůbec mi není jasný jednání hlavních postav ani smysl celýho filmu. Herecký výkony byly sice fajn, ale to na dobrej film nestačí. Nemám nic proti kontroverzním filmům, ale tenhle mě spíš nudil než bavil.

14. března 2007
plakát filmu
Pravidla moštárny
Cider House Rules, The
80 %

Knihu Pravidla moštárny přímo zbožňuju a četla sem jí asi dvacetkrát. Na tomhle filmu mě nejvíc mrzí to, jak je ten příběh zkrácený a některé dějové linie úplně chybí. Klidně bych překousla, kdyby film byl delší, ale bylo tam všechno, protože ten příběh by za to stál. Jinak je to nádherně natočené, hodně to tu knihu vystihuje a atmosféra filmu je vynikající.

14. března 2007
plakát filmu
Čistá duše
A Beautiful Mind
90 %

Russella Crowa normálně vůbec nemusim, ale v tomhle filmu byl prostě výborný. Celkově mě ten příběh dost nadchnul, nejvíc se mi líbí, jak člověk až skoro do konce nemá tušení, jak to doopravdy je. Jen tak dál, víc takových zajímavých příběhů.

14. března 2007
plakát filmu
Krásná pokojská
Maid in Manhattan
30 %

Taková normální průměrná komedie, která fanoušky tohoto žánru moc nezklame, ale taky ani nenadchne. Naivní a naprosto nereálný příběh ještě podrtžený mizernými hereckými výkony. Bída.

14. března 2007
plakát filmu
Ďábel nosí Pradu
Devil Wears Prada, The
40 %

Celkem nudný film u kterého bylo od půlky jasné, jak dopadne. Nebýt Meril nebylo by na co koukat. Z mého pohledu ztráta času.

14. března 2007
plakát filmu
Klepání na nebeskou bránu
Knockin' on Heaven's Door
100 %

Tak tenhle film mě doslova nadchl. Pobavil mě i rozesmutnil zároveň, prostě paráda. Těšim se, až ho skouknu znova. Nelze než doporučit.

13. března 2007
plakát filmu
Amélie z Montmartru
Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain
70 %

amelie

Začátek filmu je naprosto super, dost zajímavý a krásně natočený. Škoda, že to tvůrcům nevydrželo i na zbytek filmu, který už je chvílemi i nudný. S takovým scénářem měl ten film větší potenciál. Škoda. Nicméně vzhledem k tomu začátku a dobré práci s kamerou dávám 70%.

11. března 2007
plakát filmu
Bojovník
Brave, The
70 %

brave

Námět tohoto filmu mě dost zaujal, takže jsem se dost těšila, až ho uvidím. A teď popravdě nevím, jestli jsem zklamaná nebo ne. Herecké výkony jsou výborné, film ale působí trochu nataženě, rozvlekle.

11. března 2007