avatar uživatele

baterka

Jméno
Tereza
Věk
39 let
Bydliště
Brno-Vinohrady
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Kašlu na lásku
Down with Love
30 %

Až na ten děj by to byl docela dobrej film. Super kostýmy atd., bohužel jinak dost nuda. Nápad to byl dobrej, škoda, že ho nikdo nedotáhl do konce.

29. prosince 2007
plakát filmu
Procházka v oblacích
A Walk in the Clouds
90 %

prostě romantika

Moc hezkej romantickej film, ač normálně je moc neprožívám, tenhle se mi líbil a klidně bych se na něj podívala i znovu. Úžasná krajina a do ní zasazenej hezkej příběh...nemám výhrad, chválím.

28. prosince 2007
plakát filmu
Malé ženy
Little Women
80 %

Hezkej poetickej film pro sychravá odpoledne. Nečekejte žádný drama ani moc akce, jen jednoduše pohodovou podívanou. Stojí to za vidění, i když chápu, že některý kluky to asi neosloví.

28. prosince 2007
plakát filmu
30 %

Tak první třetina filmu byla fajn, celkem sem se i bavila, ale ty zbývající dvě byly vážně o ničem, skoro sem se modlila, ať už to skončí. Bída. A ještě ta krasobruslící dvojčata...vážně no comment. Za tu první třetinu dávám 30 %. BTW - máte u tohohle filmu špatnej obrázek, tenhle je k jinýmu filmu, Liotta ani Patric tu nehrajou.

28. prosince 2007
plakát filmu
Nuda v Brně
Nuda v Brně
100 %

Tohle je jeden z filmů, kde se diváci v hodnocení rozdělí na poloviny, jedna bude tvrdit, že to byl děs a druhá to zas vychvalovat do nebe. Prostě je to film, kterej asi každej nepochopí a kterej se každýmu nezalíbí. Buď ho budete milovat a nebo nenávidět. Já patřím k těm prvním, možná je to trochu i tím, že sem z Brna, ale podle mě tenhle film prostě nemá chybku. Moc sem se bavila a úplně chápu, že tenhle film vyfouknul lva Želarům, protože natočit s minimálníma nákladama něco takhle povedenýho - to si ocenění zaslouží.

14. prosince 2007
plakát filmu
Batman začíná
Batman Begins
60 %

Předem říkám (potažmo píšu), že Batmana nemám ráda. Viděla sem skoro všechny filmy o Batmanovi a nelíbil se mi ani jeden. Ale musim uznat, že tenhle mě zaujal nejvíc. Líbilo se mi odhalení minulosti hlavního hrdiny a taky to, že nebyl vždycky tak úplně "správnej". Hned se mi zdál lidštější a ne tak nadpřirozenej. Jeho schopnosti už nevypadaly tak neskutečně a ani zbytek děje mi nepřipadal tak pitomej, jak u těch ostatních batmanů, takže dávám 65 %.

14. prosince 2007
plakát filmu
8. míle
8 Mile
40 %

Předem musím říct, že rap nemám vůbec ráda, ale chci podotknout, že můj názor na film to neovlivnilo. S rapem sem počítala, s čím sem ale nepočítala byl ten nudnej příběh, kde se skoro nic nedělo a pořád se tam řešily nějaký blbosti a hlavní postava byl největší správňák ze všech. Čekala sem o hodně víc.

29. listopadu 2007
plakát filmu
Cesta kolem světa za 80 dní
Around The World In 80 Days
70 %

Tenhle film je spíš pro děti, ale docela se mi líbil, bylo tam pár vtipných scén a dost zajímavé obsazení (např.: ewen bremner nebo john cleese), takže proč ne, podívat se na to dá. Dávám 70 %.

25. listopadu 2007
plakát filmu
Dannyho parťáci 2
Ocean´s Twelve
30 %

Nic než velkou nudu od tohohle filmu nečekejte, protože nic jinýho u něj ani nezažijete. Oproti jedničce úroveň hodně klesla a ten mizernej scénář ani hvězdný obsazení nevylepšilo. Vůbec sem se nebavila a celej film sem bojovala se spánkem, i když sem nebyla unavená.

25. listopadu 2007
plakát filmu
Království ohně
Reign Of Fire
70 %

Když sem překonala to, že jde o scifi, kde zemi ovládají draci, což samo o sobě zní dost ujetě, tak to nebylo zas tak zlý. Největším překvapením byl Matthew McConaughey, byl skoro k nepoznání a nikdy bych si nemyslela, že by mu role "drsňáka" mohla sedět. Kupodivu docela seděla. Co se týče příběhu, je to prostě jen drsnější pohádka, ale to jsou vlastně i Piráti z Karibiku, kteří se většině lidí líběj. Žádný zvláštní zvraty a ani překvapení se nekonaly. Abych to shrnula, dalo se na to koukat, neni to sice film, kterej by se zapsal do historie, ale nelituju, že sem to viděla. Ještě poslední výtka: Christiana Balea proboha příště OHOLENÝHO.

22. listopadu 2007

Toto mělo bejt proboha co?!? Děj otřesnej, herecký výkony ještě horší a když dáte mýmu křečkovi voskovky a dost velkej kus papíru, tak i ty efekty zvládne líp. Hrůza!

11. listopadu 2007
plakát filmu
Interview s upírem
Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
90 %

Cruise blonďatej, Pitt zas tmavovlasej...zvláštní, ale kupodivu to funguje (Cruise dokonce vypadal míň odpudivě, než obyčejně). Co se týče děje tak taky nemám výhrad, bylo to zajímavý, děsivý a hereckej výkon malé Kirsten byl vynikající (pravděpodobně mnohem lepší, než předvedla ve Spidermanovi). Až na jeden nepovedenej efekt s figurýnou, která měla představovat Claudiinu matku, není co vytknout.

11. listopadu 2007
plakát filmu
Štěstí
Štěstí
20 %

Tak nějak mi připadá, že českej film, kde by nehrála Geislerová nebo Vilhelmová už dlouho nikdo nenatočil. A když už tam náhodou chybí tyhle dvě, tak se tam zaručeně objeví Liška či Polívka (kterej mi z výše jmenovaných vadí nejmíň) nebo Macháček (což sice není případ tohohle filmu, ale jinak taky hraje všude). Vypadá to, že celou naší kinematografii stačí zastat několik málo herců a divák je odsouzenej k tomu, sledovat v kině pořád ty stejný tváře. A to už je velká nuda a tvůrci by si to měli konečně uvědomit. A co se týče tohohle filmu, tak mě ničím neoslnil, ani dějem ani nijak jinak. Dávám 20 %, protože to byla jen ztráta času. Nečekala sem, že od filmu s názvem Štěstí budu odcházet s depresí. Byl to jen další z řady rádoby uměleckejch a "nezávlislejch" pseudointelektuálních filmů naprosto o ničem, marně napodobujících zahraniční produkci. Vůbec nechápu, že taková hrůza šla vůbec do kin, viděla sem spoustu mnohem zdařilejších televizních inscenací.

11. listopadu 2007
plakát filmu
Zbouchnutá
Knocked Up
50 %

Od tohohle veledíla sem nic nečekala a taky sem se ničeho nedočkala. Na komedii to bylo dost nudný a děj mě nijak neoslovil. Nápad to byl sice celkem dobrej (i když ne výrazně originální), ale dalo se z toho udělat něco lepšího. Podívat se na to dá, ale větší zážitek nečekejte.

11. listopadu 2007
plakát filmu
Zpověď královny střední školy
Confessions of a Teenage Drama Queen
0 %

S velkou flaškou vodky a krabičkou Diazepamu a pokud jste velmi otrlý jedinec, tak se tohle dá teoreticky vydržet. Jinak je to ale bez šance, měli by tam dát varování, že tenhle film vám může nenávratně poškodit mozek a způsobit pomalou a bolestivou smrt. Přesně takhle sem se při jeho sledování cejtila a přepadaly mě záchvaty paniky a beznaděje. Nebrat!

11. listopadu 2007
plakát filmu
Ztracen v La Mancha
Lost in La Mancha
90 %

Motto tohohle filmu by mělo znít: "Když se má něco podělat, tak se to podělá a když se něco podělat nemá, tak se to taky podělá." Spousta lidí tu píše, že je to nuda a že to není film. V tom, že to není film mají pravdu, je to prostě dokument o jednom zpackaným natáčení. Rozhodně bych ale neřekla, že je to nudný, pro mě to bylo naopak zajímavý a v závěru mě moc mrzelo, že se film, o kterým tenhle dokument je, nakonec nenatočil. Jean Rochefort byl pro tu roli přímo dělanej a i z těch pár záběrů, které se nakonec natočily, bylo jasný, že by ten film byl prvotřídní. Ještě že zbyl aspoň tenhle dokument.

11. listopadu 2007
plakát filmu
Mexičan
The Mexican
30 %

Tohle byl můj několikátej pokus tohle dílko konečně skouknout a zadařilo se, i když mě to stálo mnoho přemáhání, abych v průběhu neusínala. A že to byla dřina, přestát dvě hodiny nudy. Tvůrci vsadili na hvězdné obsazení, ale už je nějak nenapadlo, že scénář je taky důležitej a tak sem byla svědkem něčeho naprosto nedomyšlenýho, zmatenýho a vlastně žánrově nezařaditelnýho. Na akční film tam bylo zoufale málo akce, na komedii málo vtipů a k romanci zas chyběla ta romantika. Navíc sem ani nepostřehla mezi hlavníma postavama nějakou souhru nebo jiskření. Prostě mnoho povyku pro nic, dávám 30 %.

10. listopadu 2007
plakát filmu
Malá Miss Sunshine
Little Miss Sunshine
90 %

Velice povedenej film se zajímavým dějem a dobrými hereckými výkony, což sem takhle pohromadě nezažila už dlouho. Zaujal mě, pobavil mě a nebudu se bránit podívat se na něj znovu. Jasných 90 % (protože 100 u mě může dostat jen Pánbů, můj vlastní film - pokud nějakej natočim, což se může klidně stát:)) a pak ještě několik velmi málo vyjímek)

10. listopadu 2007
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
60 %

Bylo to koukatelný, párkrát sem se zasmála, ale seriálu to nesahá ani po kotníky. Doufám, že se tvůrci do dalšího filmu pouštět nebudou a zůstanou u seriálu, kterej se jim daří víc.

7. října 2007
plakát filmu
Magická posedlost
Practical Magic
60 %

Nějaký kritik o tomhle filmu napsal něco ve smyslu, že je moc děsivý pro děti a moc naivní pro dospělé a s tím se naprosto ztotožňuji. Nebylo to špatný, herecký výkony byly podle mě dobrý a ten zbytek taky, jen ten příběh mi moc neseděl, u mě 60 %.

7. října 2007
plakát filmu
Transformers
Transformers
80 %

Tohle bych zařadila spíš k těm oddechovejm filmům, kde člověk mozek fakt namáhat nemusí, stačí když se nechá strhnout spoustou bombastickejch efektů. Chápu, že nějakej složitější děj k zamyšlení nelze u filmu podle komiksu čekat (s vyjímkou Constantina), ale mě to prostě chybí. Musím pochválit efekty, herecký výkony i hudbu, bohužel děj mě moc nechytil. Nicméně vzhledem k tomu, jak jsem hodnotila další filmy tohohle žánru, musím dát 80 %, protože se mi to líbilo určitě víc než Spiderman a spol.

7. října 2007
plakát filmu
Tajemné okno
Secret Window
80 %

Rozjezd filmu byl trochu pomalej, ale pak to docela stálo za to. Bylo to napínavý, děsivý, překvapivej konec. Líbilo se mi to, i když ne zas tolik, abych se na to koukala dvakrát. Jinak ale doporučuju, dávám 80 %.

30. září 2007
plakát filmu
Pátý element
The Fifth Element
70 %

Je to koukatelný film, sem ráda, že sem ho viděla, možná se na něj časem podívám i podruhé, ale nijak přehnaně mě nenadchl, považuju ho spíš za průměrný sci-fi. Chybí mi tam totiž nějaká hlubší myšlenka.

26. září 2007
plakát filmu
Ostrov
The Island
80 %

Sci-fi mám ráda a tenhle film mě nezklamal. Po Bayově trapném armagedonu je to celkem příjemná změna. Ten příběh mi sice připomínal film, kterej už sem viděla děsně dávno (Sexmise), ale jinak nemám větších výhrad. Rozhodně to není nejlepší sci-fi, co znám, ale toho času u televize nelituju, dávám 80 %.

25. září 2007
plakát filmu
90 %

Tuhle knížku mám moc ráda a tenhle film jí ostudu nedělá. Velmi chválím, že se knižní předlohy věrně drží, když sem to četla, přesně tak sem si to představovala. Nemám co vytknout, jen mi chyběl Smrďa Rum. 90 % mu jako Pratchettova fanynka dám s chutí.

25. září 2007