2mig1

Jméno
mirek
Věk
39 let — narozeniny slaví za 11 měsíců (Ryby)
Bydliště
čáslav, praha
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory

DEATH PROOF BY 2MIG1

tak tu máme první polovinu grindhousu.... přijelo k nám auto zabiják.... a podle mě mohlo přijet s větší parádou.... tohle auto totiž sice na první pohled vypadá klasicky tarantinovksy a spíš než předvádění se věnouje spíš mluvení, ale narozdíl od kill billa vol. 2, kde se mluvilo o něčem, a od takových pulp fiction, kde to mluvení zas tak o ničem nebylo, ale bylo aspoň dostatečně ohláškovaný, auto - respetkive jeho pasažéři klábosí absolutně o ničem... jj zprvu to docela pobaví, ale vydržet to nějakejch sto minut, to už chce výdrž... ještě že si tarantino vychutnal řežbu první čtveřice děvčat a opravdu zábavnej závěr... a jak už je jeho zvykem, vybral si opět i dobrej soundtrack a dostatečně si vyhrál s vizuální stránkou filmu.. ta se povedla opravdu na výbornou ..no a i když se na holky pěkně kouká a kurt russell je sympaticky vyšinutej vcelku je to prostě taková průměrná podivaná, která si zaslouží průměrný hodnocení.. a o to tarantinovi přece šlo, ne?...

20. července 2012
plakát filmu
80 %

PLANET TERROR BY 2MIG1

pár měsíců po premiéře auta zabijáka k nám konečně připlula i druhá polovina tarantinovo-rodriguezova projektu grindhouse... a čekání se vyplatilo.... rodriguez totiž tarantina trumfnul ve všech směrech... tam, kde auto zabiják řečma o ničem skoro nudilo, nás planeta teror bude bavit a znechucovat od začátku do konce.. rodriguez ve svém filmu rozjíždí divokou a zábavnou jízdu, kde se krásnej děvám utrhávají nohy, děti se střílejí do hlavy, kosti křupou jak brambůrky chio chips a střelba do masachtivých zombíků se stává samozřejmou věcí... k tomu přičtěte bobtnajícího willise, či tarantina s odpadávající chloubou a máte o vzrůšo postaráno... v místech, kde tarantin hrál na efekt starých filmů jako špatný střih, klepání obrazu, tam jde rodriguez ještě dál a s divákem si přímo hraje.. doslova cítíte, jak se musí bavit, když se uprostřed milostné scény, rozzáří plátno jasně bílou barvou a s omluvou kina, že se ztratil díl filmu.. a z vlastní zkušenosti zaměstnance kina můžu potvrdit, že minimálně jedna dáma se na režisérův vtípek nachytala.. její dotaz, jak velká část filmu teda vlastně chyběla, mě dostal...

20. července 2012
plakát filmu
Láska je láska
Láska je láska
50 %

LÁSKA JE LÁSKA BY 2MIG1

mít schopnějšího scenáristu a soudnějšího režiséra, mohla být láska skutečně láskou.. takhle bude ráda, když se stane alespoň zalíbením.. viz recenze

22. ledna 2012
plakát filmu
Twilight sága: Rozbřesk - 1. část
The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part One
60 %

BREAKING DAWN PART ONE BY 2MIG1

..kdybych rozbřesk rovnou odepsal, bylo by to prachsprosté pozérství.. i když si o twilight sáze myslím svoje, nemůžu billu condonovi odepřít, že se mu to docela povedlo a natočil patrně nejlepší díl série... (viz recenze)

18. listopadu 2011
plakát filmu
Kytice z tisíce a jedné noci
Fiore delle mille e una notte, Il
30 %

FIORE DELLE MILLE E UNA..BY 2MIG1

pasoliniho završení trilogie života se bohužel nese ve stejném duchu jako předchozí dekameron a canterburské povídky - nudná adaptace literární předlohy, která není schopná udržet vaši pozornost ani na první půlhodinu a jejíž dvouhodinová stopáž je vskutku vražedným nástrojem na diváku trpělivost překonat nejen samotné zpracování, ale i herecké výkony či vedení herců vůbec - neustále se tlemící ksichtíky mě naprosto iritovaly...

2. října 2011
plakát filmu
Míša - vodní příšerka
Mee-Shee: The Water Giant
50 %

MEE-SHEE BY 2MIG1

pro dospělý jakž takž průměrná podívaná, s řidkým, šablonovitým dějem a levnými triky.. pro děcka obstojná zábava, kde vedle roztomilýho obra nechybí i trochu akce a nějakej ten výbuch.. k tomu krásná příroda pro všechny.. a stupidní českej název

2. října 2011
plakát filmu
Jackie Brownová
Jackie Brown
70 %

JACKIE BROWN BY 2MIG1

jackie brown je skvělou ukázkou toho, kterak tarantino dokáže pomocí sáhodlouhejch dialogů natáhnout prostej příběh na maximální stopáž a ještě o kousek dál.. nějakym záhadnym způsobem to ale v jackie nevadí a film s sebou tenhle svůj hendykep táhne se ctí a daří se mu udržet divákovu pozornost až do finále.. to má pak skutečnou šťávu, která definitivně vystříkne v obchoďákový scéně na třikrát.. skvělej je i tentokrát tarantinův výběr na soundtrack a i díky němu má film přijatelný tempo..

2. října 2011
plakát filmu
Old Shatterhand
Old Shatterhand
40 %

OLD SHATTERHAND BY 2MIG1

old shatterhand patří do kategorie dějového vakua natahovaného na maximum a ještě o kousek dál... tudíž mě zatím ještě žádná mayovka nepřesvědčila, že je nad nejznámější filmovou čtveřici.. ale nenechám se odradit a jedu dál :)

28. srpna 2011
plakát filmu
Vzorec pro vraždu
Murder By Numbers
50 %

MURDER BY NUMBERS BY 2MIG1

klišé klišé a zase jenom klišé... jo a sem tam nelogický blbosti... z filmu mohla bejt pěkná a napínavá hra na kočku a na myš, jelikož od samýho počátku známe vrahy, a síla proto měla v tom, jak si pohrávají a následně kličkují před hlavní vyšetřovatelkou.. a popravdě řečeno, ani nedokážu objektivně říct, zda se jim to daří, protože mě po celou dobu děje rozčilovaly pitomosti, kterých se dvojice mladých vrahů dopustila.. ať se na mě scenárista nezlobí, ale když už se chlapci tak snažili nastudovat všechny vyšetřovací postupy, aby policii obalamutili, tak by se pak neměli vytasit s tak pitomě průhlednou historkou o ztracený botě, po který by i největšímu trdlu z policejní akademie muselo bejt jasný, že ten kluk to nejspíš udělal.. stejně tak zvratky dva metry od těla - když si dám tu práci a obalim se igelitem, tak tu svoji natrávenou večeři odstranim (přilehlá řeka se nabízí).. netvrdim, že žádnej vrah nedělá chyby, ostatně proto je taky potom dopaden, ale nedělá tak viditělně pitomý chyby... stejně tak otravující klišé (minulost hlavní hrdinky, sex s parťákem - ten si radši odbydeme hned a tak nějak bezdůvodně:) a snaha dostat zvrat do každý druhý scény.. čítankový finále (bullock vs vrazi) pak navíc trpí i nedokonalym klíčováním... film má vlastně jenom jedno velký pozitivum - obsazení.. dvojice mladých vrahů je obsazena talentovanou dvojící michael pitt - ryan gosling a doplňuje je sympatická sandra bullock, kterou můžu vlastně všude :)

28. srpna 2011
plakát filmu
Mistři
Mistři
70 %

MISTŘI BY 2MIG1

najbrtovi mistři mají dost společnýho se slámovejma divokýma včelama - banda looserů v bohem zapomenutý vesnici řeší svoje problémy, zatímco kousek od nich se rojí problémy nový a nikdo neví, jak z toho ven... stejně jako včely, jsou i mistři notnou dávkou depky, tentokrát tedy v lepším technickým provedení.. kvalitní obsazení, herecký výkony a dobře napsaný dialogy..

28. srpna 2011
plakát filmu
Pták ohnivák
Pták ohnivák
40 %

PTÁK OHNIVÁK BY 2MIG1

nevýrazná, dějově překombinová pohádka.. s nevhodnou hudbou a špatnými efekty, u který to zamrzí o to víc, když si člověk vzpomene, jak úžasný trikový věci vorlíček dokázal dřív... pták ohnivák je vorlíčkova jasná cesta k senilitě, která pokračovala k machovi a zdá se, že letos vyvrcholí saxanou... za pozitivum filmu se dá brát snad jenom roden, kterej je místy vskutku démonickej..

28. srpna 2011
plakát filmu
Dekameron
Decameron, Il
50 %

IL DECAMERON BY 2MIG1

jediný, co člověku z pasoliniho adaptace boccacciova dekameronu zůstane v hlavě, je těch pár nejznámějších povídek - zahradník obcující s celým klášterem a manžel čistící sud, zatímco mu žena zahýbá.. na obranu pasoliniho, tyhle dvě povídky jsem si i jako jediný zapamatoval při čtení knižní předlohy.. povídek je tam totiž mnoho, ale všechny na stejný brdo, takže splývají a z hlavy mizí rychlostí pověstné páry nad hrncem.. z pasoliniho verze si lze zapamotova ještě část s mladíkem, jenž byl oloupen a následně oloupil, ne snad z důvodu vtipnosti či nějaké zapamotvánívhodné scény (i když pád do sraček by si o to koledoval), ale spíše z důvodu herecké kreace ninetta davoliho, která je tak křečovitě úděsná, že snad ani z hlavy vymazat nelze.. bohužel se jedná o oblíbeného pasoliniho herce, takže pokud budete sjíždět filmografii tohoto italského režiséra, černovlasýho kudrnáče si užijete dosytosti..

28. srpna 2011
plakát filmu
Canterburské povídky
Racconti di Canterbury, I
30 %

I RACCONTI DI CANTERBURY BY 2MIG1

vemte si nudu dekameronu a znásobte ji stem... canterburské povídky jsou filmem, který musí člověk doslovo protrpět a přetrpět.. téměř dvě hodiny ničeho, co by vám mělo utkvět v hlavě.. prsa, pipiny a ptáky tu sice uvidíte v hejnech, ale když si pustíte nějaký pořádný porno, tak je uvidíte i v akci, ke které v povídkách to jaksi vždycky směřuje (a chvílema jsem se cejtil fakt jak u porna), ale pak to vždycky nějaká ta peřina nebo košile zhatí :) ale vážně - pasoliniho film tvoří z velké části pouze samoúčelná nahota a neustálý křik herců, který ještě ke všemu neni mnohdy synchronní s obrazem.. oni herci vůbec předvádí ochotnický divadlo nejhrubšího zrna, jehož vrcholem je chaplinovská kreace ninetta davoliho, a když nekřičí, jak už bylo zmíněno, tak se alepspoň debilně tlemí do kamery.. ale problém neni jen u herců, i co se týče výpravy, máte pocit, že se jedná o záznam nějakých historických slavnostech na kterémkoli českém hradě (s tím, že na hradě vás to bude bavit asi víc) ..canterburské povídky jsou zkrátka fakt o nervy a balíček ibalginu k tomu, za kterej ten pohled na pár nahejch chlapů ani nestojí..

28. srpna 2011
plakát filmu
Puls
Pulse
50 %

PULSE BY 2MIG1

americká předělávka japonský duchařiny mě vcelku příjemně překvapila.. dokáže bejt nejenom příjemně strašidelná, ale především se s apokalyptickým závěrem tak nějak dokázala odlišit od zástupců svého druhu... s tématem duchařiny a prostředím techniky korespondují utlumený barvy, zaujme i videoklipový look, ale zároveň i občas prudí jeho zmatený střih..

20. srpna 2011

THE GIFT BY 2MIG1

sam raimi natočil zdařilý a napínavý thriller, který je sice na první pohled snad až příliš zalidněný, ale scenáristé thornton a epperson s postavami zacházají tak šikovně, že každá nakonec v příběhu najde svoje místo a je náležitě využita.. ať už jako falešná stopa pro diváka, který se snaží uhodnout vraha a nebo jako někdo, kdo pomůže hlavní hrdince vypořádat se svojí vlastní ztrátou, což oboje může prakticky platit i pro více postav naráz.. téměř dokonalý zločin je hvězdně obsazený a z celý party mi místy občas vadila snad jen katie holmes, která je v mých očích tak moc spjata s postavou joye z dawsonova světa (a že se i tohle nestává moc často), že jsem jí v její první scéně v kanceláři učitele jen těžko věřil budoucí paničku v kostýmku a na podpadcích.. i když na druhou stranu - ta neuvěřitelnost byla možná účelná, divák měl poznat, že strojenost neni pro postavu holmes to pravý ořechový a její fuckování s nahoře bez už jsem jí vcelku žral.. (prsa mě v žádnym případě neovlivnila v úsudku)

20. srpna 2011
plakát filmu
Vinnetou
Winnetou I
70 %

WINNETOU BY 2MIG1

další z klasiky dětství mnoha z nás, uvěřitelně natočenej western a to i navzdory úsměvnějším momentům (poslední výdech mohla marie versini zahrát přeci jenom líp)

18. srpna 2011
plakát filmu
Miluji tě k sežrání
Trouble Every Day
30 %

TROUBLE EVERY DAY BY 2MIG1

sakra to všichni viděli jinej film než já? pravděpodobně ano, protože jinak netušim, kde se vzali pověsti o filmu, kde se jenom souloží a žere.. obého by člověk spočítal na prstech jedný (okousaný) ruky.. claire denis chtěla evidentně natočit artovou záležitost, tudíž výsledkem jsou nudný sekvence mlčení, sem tam vystřídaný několika ubohejma dialogama, který by obstály maximálně v nějakym pornu jako předehra.. škoda, že se toho porna nedočkáme, i když jako správnej art obsahuje film alespoň jeden výstřik a pár záběrů na prsa.. co se týče mordů, jsou tu všehovšudy dva, z čehož jeden z prvu vypadá spíš jako orální sex během menstruace a druhej je asi jediná věc, která naplňuje žánrový zařazení filmu a jedinej tak stojí aspoň o nějakou zmínku..

18. srpna 2011
plakát filmu
Jana Eyrová
Jane Eyre
70 %

JANE EYRE BY 2MIG1

kdo by to býval řek, že amík (dle jména asi i šmrnclej asií) natočí adaptaci klasického anglického románu charlotte brontë tak zdařile, že z něj jeho domovina přímo dýchá... janu jsem nečetl a prakticky vlastně ani neviděl žádné z předchozích zpracování, ale nevěřím, že by některé mohlo být zdařilejší.. film je přes takový, jaká je jeho hlavní hrdinka a jaká je i anglie samotná - tajuplná a chladná, i když přesto podmanivá, plná touhy, i když přesto trochu odtažitá, což však může leckoho odrazovat od toho, aby si janu zamiloval ... režisér fukunaga je si k tomu naštěstí vědom, že točí pro velkou skupinu diváků známej příběh a zapojuje do vyprávění časovej rámec janina úniku z rochesterova panství, což působilo osvěžujícím dojmem i na mě, jako neznalce předlohy.. precizní herecký výkony správně obsazenejch herců, pěkná kamera, nenápadná hudba, která výborně dokreslovala atmosféru...

18. srpna 2011
plakát filmu
Bastardi
Bastardi
10 %

BASTARDI BY 2MIG1

tady se asi někdo zbláznil a já to nebudu - lidi, 70%? vzpamatujte se, nebo si neumětel magnusek bude myslet, že je fakt dobrej autor... chci si ušetřit nervy a rozhodně nebudu číst, co vás na tom filmu tak zaujalo, protože pokud to budou stejný kydy, který slýchávám - jako že tak to opravdu na (bývalých) zvláštních školách chodí, tak na to z vysoka seru.. to je jako bych každý sračce z druhý světový dával stovku jenom proto, že tam zlej němec zastřelí chudáka žida.. bastardi - ať to na školách chodí, jak chce - jsou břídilskej amatérskej hnus, pro kterej je kinoplátno škoda.. magnusek neumí psát (klišé se vrší jako kupy hnoje završený křesťanskými plky) a už vůbec neumí hrát a fakt nepobírám, co mu dovoluje myslet si opak.. v obsazení nepochopim dobrý herce - rašilov, šťastný, holub, bohdanová, kteří chudáci musejí spolupracovat s tragédií tipu čížkovská .. obsazení hemaly či cimickýho je už pak totální úlet (stejně jako ubohá hemalova scéna s testy z ministerstva)..

18. srpna 2011

GOING MY WAY BY 2MIG1

farář u svatého dominika je pro mě jeden z méně pochopitelných držitelů oscara za film roku.. dvě hodiny sice uběhnou vcelku rychle, ale i tak jsou zaplněny neobjemnou zápletkou o příchodu volnomyšlenkářského kněze do upadající farnosti.. popravdě ono ani volnomyšlenkářství pořádně ko slovu nepříjde, protože se omezuje de facto jenom na to, že postava binga crosbyho hraje na klavír a zpívá píšně i z jiného než liturgického repertoáru.. s tím spojené "zkrocení divé zvěře" v podobě bandy místních výrostků je pak příliš rychlé a neefektní.. aby toho modlení nebylo moc, tak tu máme i vedlejší milostnou linii, avšak ani ta není moc výrazná a je do filmu vložená asi jenom proto, že by tam být měla.. vcelku je tak going my way průměrně odvyprávěná pohádka, kterak mladý kněz (pro mě ani ne moc symaptický bing crosby) starému pomohl (kouzelný barry fitzgerald, jehož postava jako jediná chytne za srdce).. nejsvětlejším bodem je pak závěrečná scéna filmu, která na rozdíl od předchozích 120 minut oplývá neuvěřitelnou atmosférou a bylo mi líto, že něco podobnýho se neobjevilo ve stopáži už dřív..

16. srpna 2011
plakát filmu
Život brouka
A Bug's Life
60 %

A BUG'S LIFE BY 2MIG1

život brouka je jedním ze slabších kousků mýho oblíbenýho pixar studia.. na vině je především opravdu řídký děj, pro který je hodina a půl stopáže zkrátka trochu moc a odebrání nějakejch 15 až 20 minut by mu jenom prospělo... a bohužel tu není ani tolik gagů, kterými by se dal délkový hendykep zamaskovat.. ale i tak se občas člověk upřímně zasměje a pozastaví nad originálním detailem, kvalitní je i počítačová animace, s níž pixar vždycky válel..

16. srpna 2011
plakát filmu
Pyramida boha Slunce
Die Pyramide des Sonnengottes
50 %

PYRAMIDE DES SONNENGOTTES BY 2MIG1

pyramida boha slunce je první mayovka nad rámec klasický trilogie vinnetoua a pokladu na stříbrnym jezeře, kterou jsem vlastně viděl.. jenže jsem si ji zvolil zorvna dost nevhodně - netušil jsem, že pyramida je druhou částí pokladu aztéků, ten musim ještě dohnat.. každopádně, mexické dobrodužství dr. sterna je nemastná neslaná podívaná.. na orzdíl od zmiňovaných titulů jsou zde četnější a okatější studiové záběry, díky kterejm film vypadá spíše jako televizní inscenace, byť z bohatější výpravou.. z děje mi v hlavě neutkvělo prakticky nic, kromě závěru, ne nepodobnému tomu na stříbrném jezeru.. za zmínku stojí hudba, teda ne že by byla tak povedená, spíš naopak, ale zarazí spíš tím, jak se snaží vykrádat sedm statečných elmera bernsteina

16. srpna 2011
plakát filmu
Dokonalý únik
A Perfect Getaway
60 %

A PERFECT GETAWAY BY 2MIG1

dokonalý únik je technicky dobře dovedená práce.. neokoukané prostředí krásné havajské divočiny, dynamické tempo a místo vynalézavý střih... na vizuálním požitku ovšem nic nemění prvoplánovitá pointa, která by asi dle tvůrců měla mýt tak klišoidní, až v souvislosti s dosavadním chováním vraždící dvojice nedává moc smysl, ale prosim... avšak trapas v podobě jalovejch průpovídek v závěru (nedals mi lásku, tak tě prásknu) je už jenom posledním úderem ve srážení hodnocení k bohapustýmu průměru...

16. srpna 2011
plakát filmu
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
90 %

DEATHLY HALLOWS PART 2 BY 2MIG1

velkolepé, dojemné, působivé a osudové zakončení celosvětového fenoménu.. viz recenze

17. července 2011
plakát filmu
Vřískot 4
Scream 4
70 %

SCREAM 4 BY 2MIG1

wes craven kecal - pravidla se nezměnila ani trochu, ale i tak se stále jedná o zábavnej nadprůměr, o kterym se jinejm pořadovejm číslům 4 může jenom zdát.. viz recenze

14. dubna 2011