avatar uživatele

Udecek

Jméno
Luděk
Věk
Bydliště
Dvůr Králové n.L.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Kurýr
The Transporter
20 %

Typická akční blbovina dnešních dnů. Prosím vás lidi vzpamatujte se a točte filmy inteligentní. No nebudu brát iluzi začátečníkům ve sledování filmů. Ale mě už toto unavuje. Koukám sice na to, ale sedím u počítače a jen tak chvílemi sleduji děj. Nemám sílu si sednout před TV a koukat s napětím. A jsou takové filmy kde se to stává, není jich mnoho. Od toho jsou ale jiné filmy pro mě. Pro ty mladší, kterým se to líbilo - no jestli se najde mezi vámi někdo s podobným názorem jako já, tak máte šanci v životě odlišit blbé od normálního, pro ty ostatní - vzpamatujte se, snad se to časem srovná. Tak sorry, ale dávám jako asi jediný jen 20 % a to ještě jen z důvodu, že se mi tam líbilo BMW a Mercedes, no jsou to drahá auta, které asi v životě mít nebudu, ale design není špatný.

28. srpna 2009
plakát filmu
Odsouzeni zemřít
Open Water 2
80 %

Docela dobrý nápad na napínavý film a jestli je to podle skutečné události tak o to lépe. Bylo to děsivé a stát se to v podstatě může kdykoliv a lidé na palubě nemusí být kvůli tomu hlupáci, prostě se ale někdy stane plno věcí náhodou. Někteří tu pomlouvají konec, ale mně se film v podstatě líbil celý i ten konec nebyl špatný. S aktéry této tragédie to mohlo dopadnout lépe, ale mohli zahynout úplně všichni, takže mě to utvrdilo v přesvědčení, že nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůře.

12. srpna 2009
plakát filmu
Holka na zabití
Holka na zabití
90 %

Tento film má své kouzlo, viděl jsem ho už několikrát, ale přestože znám děj skoro nazpaměť, určitě se po čase kouknu znovu. Protože tam hrají známí herci, někteří už nejsou mezi námi a také prostředí horské chaty je podáno zajímavým způsobem. A paní prezidentová celkem slušně hraje no herečka to nebyla špatná - a není na rozdíl od její prezidentské role v životě.

11. února 2008
plakát filmu
Houbičky
Shrooms
50 %

Nechci odradit od sledování filmové nováčky, kteří ještě moc filmů neviděli - ti se budou možná i chvílemi dost bát - pro mě to byla docela únavná "vyvražďovačka". Ale konec filmu i mě - troufám si říci zkušeného diváka - docela překvapil a dodal filmu logiku a také to, že nejdu pod 50%. Ale možná ještě zkušenější divák nežli já na to přijde ještě před koncem jak to vlastně je. Ale raději mám asi méně krve a záludností... už těch filmů je až moc s touto tématikou.

11. února 2008
plakát filmu
Káťa a krokodýl
Káťa a krokodýl
60 %

Tento film jsem viděl poprvé jako dítě snad v kině, protože jsme dlouho neměli televizní přijímač ani černobílý. Potom jsem ten film viděl po letech, ale to už mě nebavilo. Ale patří k mým vzpomínkám na dětství, pamatuji si na toho krokodýla v rouře od okapu. Jinak je to film naivní, ale svoje kouzlo pro děti by mohl mít i dnes. No jako dítě bych za něj dal asi sto procent, ale dnes musím dát z dnešního mého pohledu méně.

20. července 2007
plakát filmu
Den poté
Day After
90 %

Tento film ve mně zanechal hluboký dojem. I když je jasné, že není možné ukázat hrůzu atomové války ve všech detailech. Ale tady se to alespoň zčásti podařilo, celý film působil velice věrohodně a zvláště začátek konfliktu vyvolává opravdu nepříjemné pocity i hrůzu. I když v podvědomí si člověk říká - je to jen fantazie. Ale stát se to klidně takto mohlo. Po skončené studené válce asi už účinek filmu nebude takový, jako v dobách kdy tato hrozba stála denodenně nad námi, ale stojí za to se na film podívat. Vždyť možnost atomové války není zažehnána ani dnes i když větší nebezpečí hrozí z jiné oblasti světa nežli z Ruska. Ale kdo ví co se může v budoucnu stát.....

26. června 2007
plakát filmu
Smrtonosná past 3
Die Hard With A Vengeance
90 %

Ano, ano, hlavní hrdina nám přežil už dvě pokračování smrtonosných pastí celkem ve zdraví. Kdo má rád akční filmy s neuvěřitelnými situacemi, které normální člověk nemůže přežít, opět si přišel na své. Já osobně tento film beru s velkou rezervou, ale situace, které vznikají mě baví. Tudíž si určitě nenechám ujít i další díl, který je na cestě. Ale jak říkám - nejsou tam zážitky ze všedního života - i když vlastně v dnešní době teroristických útoků je možné, že se i sami dostaneme do nějakého toho výbuchu nebo alespoň havárie. Ale obávám se, že bychom asi dopadli hůře nežli náš nesmrtelný, neprůstřelný hrdina..... i když sem tam nějaké to bebíčko utrží. Ale užasně se mu to rychle hojí.

22. června 2007
plakát filmu
Ikarie XB 1
Ikarie XB 1
80 %

Toto byl film, kde se občan "socialistického" státu snad poprvé mohl setkat ve filmu se žánrem sci-fi. Přestože mi František Smolík jako kosmonaut připadá poněkud legrační, musím uznat, že film se mi jeví jako podařený (ovšem ve vztahu v době, ve které vznikal). Podle mého názoru skvělé herecké výkony, také technická stránka filmu není špatná (při hodnocení se ovšem opět musí uvážit, kdy byl film natočen).

23. května 2007
plakát filmu
28 dní poté
28 Days later...
60 %

Nemůžu si pomoci, tento film ode mne moc velké hodnocení nedostane, přestože má celkem slavného režiséra. Je pravda, že film ve mne vyvolal určitý pocit beznaděje, což možná byl jeho hlavní smysl, ale trochu mi připomínal béčkové filmy s tématikou tkz. zombies. Což nejsou filmy, ke kterým bych měl vřelý vztah. Jinak dojem opuštěného Londýna byl skvělý, ale bohužel hlavně poslední třetina filmu se podle mého názoru moc nevyvedla, nebo alespoň mně připadala divná. Také by mne zajímalo aniž bych chtěl nějak prozrazovat děj, jak se zbavil jeden z hlavních hrdinů pout v určité části filmu. Ale každý máme jiný názor, nechci nikoho odradit od toho tento film shlédnout a jinak film je celkem zajímavý a chvílemi i napínavý.

29. dubna 2007
plakát filmu
Psycho 3
Psycho III
80 %

Musím říci, že toto Psycho se od prvního dílu velmi liší. Hlavně těmi erotickými scénami. Tam kde byly dříve jen jemně naznačovány, zde byly už plně otevřené. Tedy velká modernizace. Jinak je tento film docela napínavý a zajímavý a má celkem na rozdíl od druhého dílu větší spád. Těch vražd je zde také více, prostě modernizace se vším všudy. Musím souhlasit s předchozí divačkou, že poslední záběry byly až trochu parodické a možná i legrační. Ale proč ne, trochu odlehčení neškodí, však kdyby se takoví vrazi vyskytovali ve skutečnosti ve větším měřítku, nebyl by to dobrý svět k žití. Ve čtvrtém díle snad bude vystupovat syn hlavního hrdiny, nebo hlavní hrdina uteče z doživotního vězení, jinak si nedovedu představit, že by za tolik vražd ho někdy ještě dobrovolně pustili. No ale ve filmech je možné všechno.

25. března 2007
plakát filmu
Střihoruký Edward
Edward Scissorhands
90 %

Rozhodně zajímavý film s podivuhodným kouzlem a zvláštní atmosférou. Fantazii se meze nekladou a tady se tvůrci opravdu snažili. Kdo má rád filmy nabité emocemi a rád se v nich vyžívá, tady si přijde na své. Střihorukého Edwarda bych potkat nikdy nechtěl, bál bych se mu podat ruku, ale tady je to docela sympatická postava.

23. března 2007
plakát filmu
Šeptej
Šeptej
60 %

Abych se přiznal tento film mi chvílemi nepřipadal jako z reálného života. Ale zřejmě to byl záměr tvůrců. Také bych řekl, že je to docela propaganda drog (možná tam byla zmíněna i "taneční" droga extáze?). Připadali mi tam všichni zfetovaní a vzhledem ke kvalitě pronášených dialogů a flegmatického chování asi byli. Ale jinak nejznámější a nejvíce zapamatovatelná z tohoto filmu je zajímavá hudba. Procenta dávám hlavně kvůli jedné hlavní hrdince, která mi byla sympatická, ale jako herečka, ne jako postava, jinak by to bylo slabší.

23. března 2007
plakát filmu
Zámotek
Cocoon
70 %

Trochu naivní film, trochu pohádka pro dospělé. Jinak celkem pohodový film, ale musí na něj být nálada. Není to moc pro náročnějšího diváka, ale spíše dává příležitost zahrát si hercům i v době důchodu a to i pro naše herce v dabingu. Některým trikům a scénkám jsem se musel až smát, ale to asi tak v té chvíli myšleno nebylo, připadalo mi to prostě legrační. I když film je myšlen trochu jako komedie.

19. března 2007
plakát filmu
Vrah skrývá tvář
Vrah skrývá tvář
100 %

Jedna z několika českých detektivek, na které se velmi rád podívám znovu a znovu. I když většinou vím, jak to dopadne a někdy znám vraha i od začátku. Ale tyto filmy mají jedinečnou atmosféru své doby a také mohu sledovat skvělé herecké výkony a připomenu si mnoho herců, kteří již většinou nejsou mezi námi.

19. března 2007
plakát filmu
Hamlet
Hamlet
90 %

Viděl jsem tento film už před dlouhou dobou, ale vzpomínám, že na mne nechal nezapomenutelný dojem. Skvělá atmosféra své doby, většinou ponuré scény a bezvadné herecké výkony. Neviděl jsem ještě novější verzi, která je zde také v seznamu, ale určitě bych se rád podíval někdy znovu i na tuto starší verzi.

19. března 2007
plakát filmu
Flashdance
Flashdance
80 %

Je to film spíše asi pro mladé dívky, které touží po úspěchu - zde v tanečním oboru. Ale kouknul jsem se na tento film celkem se zájmem, má svoji zvláštní atmosféru a scéna tančící hrdinky před komisní porotou je asi i určitým nezapomenutelným "pilířem" na který se odkazuje i ve filmových ukázkách z té doby velmi často. I když zde má hrdinka celkem netradiční povolání či koníček - sváření kovů. Musím říci že jsem zatím u nás v Česku žádnou nepoznal ani neviděl.

19. března 2007
plakát filmu
Air Force One
Air Force One
90 %

Je to film plný napětí a zajímavých technicky vypracovaných scén. Kdo má rád herectví Harrisona Forda, určitě si ho nenechá ujít ani při opakování i když přitom už asi moc napětí neprožije, přece jenom je děj velmi zapamatovatelný. Ale při prvním sledování jsem si napětí opravdu užil. Sice jsou tam trochu nepravděpodobné scény, ovšem pro to aby divák byl v napětí, jsou asi nutné, musí se brát ale trochu s rezervou.

19. března 2007
plakát filmu
Hříšný tanec
Dirty Dancing
70 %

Film jsem viděl jednou, je pěkný, ale už asi nikdy nebudu mít sílu se kouknout podruhé. Je to taková "slaďárna", ale chápu mladá děvčata, že jsou na něj schopna se dívat minimálně dvacetkrát (mám takový případ přímo v rodině, dokázala to například i moje sestra, ale znám i mnoho jiných "případů"). Jinak je to ale lepší koukat se na takovéto filmy, nežli na plno akčních vyvražďovacích nebo válečných filmů.

19. března 2007
plakát filmu
Kameňák 3
Kameňák 3
20 %

Budu pokračovat v hodnocení bohužel zhruba ve stejné bodové výšce jako u 1 a 2. Chápu a rozumím těm, kterým se film líbí a královsky se u něj baví. Neříkám, že jsem se nezasmál u některého vtípku, ze kterých je vlastně film složen. Ale vydržel jsem tento díl jen do poloviny, dále jsem neměl sílu se už koukat. Byl jsem vlastně někde na návštěvě, kde film běžel, takže jsem byl ke sledování trochu "donucen", sám bych se na to asi ani nezačal dívat. Takže se omlouvám příznivcům a ať si o mě nemyslí že jsem "pavouk" bez smyslu pro humor, ale Kameňáci mi opravdu nesedly.

19. března 2007
plakát filmu
Horizont události
Event Horizon
80 %

Celkem zajímavý horor z vesmíru. Vše má svoji zcela zvláštní atmosféru a alespoň já jsem se cítil jakoby ve vzdáleném světě a na palubě vzdálené vesmírné lodi. Takže jsem se u filmu nenudil a s napětím čekal na to, jak to celé dopadne.

19. března 2007
plakát filmu
Mise na Mars
Mission to Mars
90 %

Podle mne bezvadný film s mnoha překvapivými scénami si zaslouží dobré hodnocení. Skvělé trikové záběry a nečekané zvraty v ději se mi líbily. Každá minuta filmu přinášela nová překvapení, takže jsem se nenudil ani chvilku. I když každé setkání s mimozemšťany beru s rezervou.

19. března 2007
plakát filmu
Na pytlácké stezce
Na pytlácké stezce
70 %

Tento film se asi bude líbit jenom těm, kdo mají rádi a chtějí si připomenout malého Tomáše Holého. A také se bude líbit těm kdo mají rádi scenérie z naší české přírody. Je to pro nenáročného diváka, jinak z filmu čiší naivita. Ale někdy je třeba nálada i na takové dílko. Není to nic pro příznivce akčních a trikových filmů. Takže asi se bude líbit spíše dětem do 10 let, ty starší by už ho už nemuseli brát vážně. Ale svoje kouzlo film má, proto dávám dost vysoké hodnocení.

19. března 2007
plakát filmu
Pod Jezevčí skálou
Pod Jezevčí skálou
70 %

U tohoto filmu si hlavně přijde na své ten, kdo má rád herectví malého Tomáše Holého. Jsou tam i pěkné záběry z přírody. Jinak film je spíše pro menší děti tak bych tipoval do 10 let, starší děti už asi těžko zaujme v dnešní době akčních a trikových filmů. Ale i dospělého, který by si chtěl oddychnout u nenáročné zábavy, by mohl tento film zaumout.

19. března 2007
plakát filmu
Kongo
Congo
80 %

Tento film má svoje kouzlo a i když jsem ho viděl před několika lety a děj si až tak dopodrobna nepamatuji, tak si pamatuji na to, že to napínavé a zajímavé bylo. Není to sice nějaké superdílo, ale zase to není takový film co by zapadl, aniž by si na něj kdy člověk vzpomněl. Určitě se podívám znovu až bude příležitost - scén, které utkví v paměti na dlouho je tam dost.

19. března 2007
plakát filmu
Den šakala
Day of the Jackal, The
80 %

Knížku o Šakalovi jsem četl rád, měla svoje napětí a dobře stavěný děj. Ve filmu je obvykle vše díky zkratce trochu ošizeno. Ale film určitě není špatný a pro toho kdo nezná děj v knížce je i více napínavý nežli pro mne. Ale musím se přiznat, že film jsem viděl už před mnoha lety, nepamatuji si ho až zas tak dokonale. Ale vím, že knižní předlohy se držel, narozdíl od novějšího Šakala s B.Willisem, kde tvůrci opravdu popustili uzdu fantazii.

19. března 2007