avatar uživatele

Solun

Jméno
Solun
Věk
32 let
Bydliště
To je fuk:-)
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Avatar
Avatar
60 %

Čekal jsem víc...

Po technické stránce je film opravdu povedený, to ano, i když pořád mi to přijde příliš umělé, oproti efektům ve filmech jako Titanic, Pán Prstenů, Matrix. Příběh raději zmiňovat nebudu, nestojí opravdu za nic :).
Celkově naprostý průměr, ale za účast Sigourney Weaver dávám bod navíc.

25. ledna 2010
plakát filmu
2012
2012
50 %

Zklamání...

Velký potencionál filmu zůstal z největší části nevyužit a stala se tak z něj v podstatě 2 a půl hodiny trvající nuda zpestřená pouze pěkný efekty, které ale bohužel přebijí naprosto stupidní motivy amerického vlastenectví a heroismu.

14. listopadu 2009
plakát filmu
Saw 6
Saw 6
80 %

Dobrý standard...

Neočekával jsem zázraky, ani překvapení, ale přesto se mi dostalo dostatku zajímavých momentů, napětí a krve. Těšim se za rok na sedmičku :).

27. října 2009
plakát filmu
Saw 4
Saw IV
80 %

Návrat k prvnímu dílu...

Po nepříliš vydařeném třetím dílu jsem byl trochu skeptický, ale nakonec mile překvapený. Autoři se naštěstí nerozhodli oživovat Jigsawa, pouze se k němu vraceli ve flashbacích, což bylo jedině dobře. Příběh je znovu napínavý, pasti jsou zajímavé a k obětem jsem si stihnul vytvořit alespoň určitý vztah, což v předchozím díle chybělo. Pasti jsou možná ještě lepší (nebo přinejmenším stejně dobré), herci také tak (Amanda mi v předchozím dílu moc neseděla). Navíc se pořád něco dělo, ve trojce jsme stále byli na jednom místě, i když s prostřihy na jinou dějovou linku, ale přesto. A opět jsem byl nejednou překvapený, tak jako v prvním a druhém dílu. Série SAW tedy neupadá, už se těším na pátý díl.

16. listopadu 2008
plakát filmu
Saw 3
Saw III
60 %

Slabší ale stále koukatelný...

Po vynikajícím prvním dílu a stále dobrém druhém dílu byl tohle příběhový odvárek, alespoň mám takový pocit... Pasti byly dobré, herci - až na Jigsawa samozřejmě - mi připadali poněkud horší. Příběh stejně tak, trochu jako nastavovaná kaše. Jinak řemeslně byl film opravdu dobrý, zvuk a kamera mají snad ještě vyšší důležitost než u předchozích dílů. No, určitě to může být pro někoho zajímavý film, i když mě nenadchnul tolik, jak jsem si představoval z titulku "budete omdlévat hrůzou". Těším se, jak bude pokračovat čtvrtý díl...

14. listopadu 2008
plakát filmu
Fast Food Nation
Fast Food Nation
60 %

Jenom lehce nadprůměrný film

O ekologii se dost zajímam, proto jsem se podíval i na film s tím související, jehož jméno mě v TV programu náhodou zaujalo. Bohužel jsem byl zklamaný. Sice jsem chápal a očekával, že to nebude film běžného formátu, spíš z části dokumentárního charakteru, ale alespoň smysluplného. U Fast Food Nation jsem se toho nedočkal. Děj je v pořádku, i když by pár vylepšení bodlo, ale jde spíš o scénář. My se totiž víceméně dozvíme jenom pár informací ze stovek možných, třeba že Mexičané to mají v životě opravdu těžké a že v mase jsou obsaženy i výkaly. Ale aby se osvětlily skutečné problémy, než se lidem snažit trochu maso znechutit, to ani náhodou. Herecké výkony jsou většinou příjemné, líbil se mi hlavně Kris Kristofferson a Bruce Willis, i když role mají malé. Zato skoro-hlavní postava chlápka z firmy vyrábějící hamburgery se mi zdála podivně a naivně napsaná. Jako by v těchto firmách pracoval někdo, kdo se zajímá i o zdraví svých zákazníků.
Zkrátka bych si dokázal představit mnohem lepší film než tento: buď čistě dokument, nebo čistě hraný film, ale úplně jiný než tento. Oceňuji známé tváře ve filmu a pár hezkých momentů, nebo odvahu filmařů. Raději se podívejte na Earthlings.

13. září 2008
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
90 %

Batman

Už dopředu jsem tušil, že nový Batman bude skvělý film. Ne typicky superhrdinský film typu Hancock, kde je hrdina vybaven superschopnostmi, ale vynikající akční thriller s lidským hrdinou, i když v kostýmu (ale stylovém). Výjimečnosti filmu nasvědčoval už trailer, obrovský rozpočet, hvězdná jména i zkušení tvůrci. A skvělý film to opravdu je. V ději je nemálo zvratů ať už větších či menších, herci jsou úžasní, efekty a akční scény ohromující, kamera také neuvěřitelná, atmosféra hutná a téměř celý dvou-a-půlhodinový film je sestříhaný dokonale. Nevím co víc dodat, snad jenom to, že je to film, na který se opravdu vyplatí jít.

5. září 2008
plakát filmu
Anatomie 2
Anatomie 2
50 %

Lepší než jednička

Protože první Anatomie byla jen lehký nadprůměr, tak jsem bral jako samozřejmost, že dvojka bude absolutní blbost. Ale nestalo se. Dvojka překonává první díl ve všech směrech.

2. srpna 2008
plakát filmu
BloodRayne II: Deliverance
BloodRayne II: Deliverance
20 %

Propadák

Po neúspěchu prvního dílu bylo jasné, že případné pokračování bude straight-to-DVD film s nízkým rozpočtem, což se také stalo. Herečka Natasha Malthe je podstatně lepší než její hvězdná předchůdkyně Kristiana Loken, ale čepelemi mává stejně prkenně, když je jednou nebo dvakrát za celý "film" vytáhne (a to myslím jenom jednu ze dvou čepelí, co to má potom za smysl?).
Snad nejhorší na celém filmu je kamera (měl ji myslím na starost nějaký Čech), obraz se totiž neustále třese a jeřáby nejspíš kvůli nízkému rozpočtu použity vůbec nebyly. Dialogy jsou z většiny poměrně trapné, jednoduché a scénář je primitivní, nečekejte nic chytlavého (nebo snad dokonce nějaký zajímavý zvrat v ději). Jediné co úplně nehyzdí tvář filmu je tedy představitelka Rayne Natasha Malthe (i tak to ale není žádná sláva) a hlavní padouch Billy the Kid (Zack Ward). Ani to ale nestačí, aby stál film za zhlédnutí.

25. července 2008
plakát filmu
Marabunta: Mravenci útočí
Legion of Fire: Killer Ants!
0 %

Absolutně trapné

Rovnou do začátku řeknu, že tohle je nejhorší film, co jsem kdy viděl. Na jednu stranu to chápu, je to televnizní film a kdyby se ČT pokusila vytvořit film s tímto tématem, bylo by to pravděpodobně mnohem horší (potom by bylo potřeba záporná stupnice), ale na druhou stranu není normální vytvářet vědomě něco takového. "Děj" tohoto výtvoru je neuvěřitelně trapný, předvídatelný a prolezlý klišé (naviják se "náhodou" zasekne zrovna když se to nehodí, auto nejde nastartovat zrovna když se to nehodí apod.), herecké výkony jsou nesmírně prkenné. Snad ani vteřinu z filmu nebudete napnutí. Opravdu nedoporučuji.

25. července 2008
plakát filmu
Akta X: Chci uvěřit
The X-Files: I Want to Believe
70 %

Nenaplnilo očekávání

Na nová Akta-X jsem se opravdu těšil a i když jsem byl od počátku trochu skeptický, tak jsem pořád doufal že mě film překvapí. Bohužel, nestalo se. Nebudu rozvádět děj, potom byste z filmu neměli nic. Ale je zkrátka takové nemastné-neslané a kdyby se z filmu vyřadila jedna nepříliš důležitá dějová linie s nemocným chlapcem, byly by z fimu 2 příjemné díly seriálu.
U každého to bude ale individuální, protože někdo kdo nemusí záhady a tajemno, tak bude o něco spokojenější než u prvního filmu, který měl narozdíl od tohoto jasně vytyčenou hranici a na nic si nehrál. Tato Akta-X mi připadají, jako by se snažila být víc krimithriller než tak trochu sci-fi thriller.
Na plátně to všechno působí poměrně dobře, tak pokud nemáte kvalitní výbavu, radši film zkoukněte v kině, protože zážitek se na malé obrazovce bude zmenšovat. Film to není špatný, ale doufal jsem v mnohem víc.
Takže k těm 70%...

24. července 2008
plakát filmu
Hancock
Hancock
60 %

Komedie na jedno zkouknutí a pryč

Tenhle film mi připadá jako pokus o skloubení nejméně dvou odlišných žánrů, totiž komedie a akčního sci-fi s menší příměsí dramatu. Efekty jsou opravdu fantastické, ale zkrátka působí jen jako věc navíc, dokonce jako něco všedního (i když je to možná trochu záměr autorů); podobně jako když se procházíte po městě a kolem vás všechno vybuchuje nebo poletují vzdušné víry. Stejně tak zápletka, pokud se to tak dá nazvat, mohla být daleko víc rozvedena, zde je pouze hrubý nástin věcí, které se staly, ale z tohodle filmu mohl být opravdu fantastický megafilm, kdyby se přidal určitý prvek detektivního pátrání po tom, co a jak se vlastně v minulosti odehrálo.
Navíc některé dějové scény naprosto postrádají logiku tak, že i na akční komedii je to na pováženou a hlavním lákadlem filmu jsou tedy efekty a v první půlce filmu buransky vtipný Will Smith.

19. července 2008

Skutečná pila

Tak tenhle film mě poprvé opravdu příjemně překvapil, byl to jeden z mála hororů/thrillerů, u kterých jsem na konci cítil určitý šok, nebo to typické mrazení v zádech. Filmu nechybí napětí, překvapivé zvraty... Díky perfektnímu střihu víte přesně, o co právě jde, hudba je ideální a skvělá kamera je vždy přesně taková, jaká má být, kupodivu i hercům věříte všechno, co dělají/říkají. Na rozdíl od jiných filmů s hororovými psychopaty tu autoři zapojili i mozek a hlavní padouch vlastně na nikoho nevzátáhne ruku. I tak se samozřejmě najde pár nelogičností, konkrétně ve scéně, kde detektivové vejdou do bývalé továrny na figuríny bez povolení/bez posil a poté, když je potřeba, si ani nezavolají pomoc/lékaře.
Takže něco málo přes 90%.

9. května 2008
plakát filmu
Terminátor 3: Vzpoura strojů
Terminator 3: Rise of the Machines
70 %

Stojí za zhlédnutí

První dva díly Terminátorů se mi líbily, takže jsem si (i když opožděně) nenechal ujít ani třetí díl. Velkým plusem je opět Schwarzeneger, už jen jeho přítomnost ve filmu pro mě byla záruka určité kvality a Kristiana Loken si u mě po zhlédnutí BloodRayne napravila reputaci. Zpočátku se film rozjíždí pomaleji a nijak mě neupoutal, ale viděl jsem trailer, takže jsem věděl že na suchu nebudu. Po pár desítkách minut už tedy konečně nastává očekávaná akce a film nezklame, nechybí monstrózní výbuchy a nádherné efekty, TX v přiléhavém kostýmu tomu všemu dodává šmrnc a perfektní kontrast mezi dobrem/zlem, kupodivu u dobra zastoupeném trochu těžkopádným terminátorem a u zla ladnou a "křehkou" dívčinou. Řemeslně je tedy film perfektní, příběhově se taky dá zkousnout. Jestli se vám líbí sci-fi, pak tenhle film určitě stojí za zhlédnutí. Dávam něco málo kolem 70%.

4. května 2008
plakát filmu
Svět zítřka
Sky Captain And The World Of Tomorrow
60 %

Lehce nad průměrem

Film je poměrně příjemný k odreagování se, ale nesmíte ho brát až tak vážně ani ve sci-fi kategorii. Je zaměřený hlavně na efekt, uvidíte opravdu obrovské množství více i méně povedených efektů.
Prvních asi 20 minut filmu mi připadalo lehce otřesných, příliš rychlý střih z místa na místo a hloupé dialogy, ale po efektním finále jsem byl poměrně spokojen. Takže fandům sci-fi bych tenhle film nedoporučoval, "normálním" lidem taky ne, takže jestli jste něco mezi...

30. dubna 2008
plakát filmu
Anakonda: Honba za krvavou orchidejí
Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid
70 %

Skvélý béčko

Film je hodně podobnej prvnímu dílu, navíc první polovina vyloženě nudná, ale druhá část to zachraňuje, hlavně spousta dobře natočených scén, poměrně napínavých, kdy napětí neustále graduje a nenechá diváka vydechnout, mohlo to být ale ještě lepší. Hada si moc neužijete, navíc je přehnaně velký, kdyby byl o něco menší, působil by mnohem více realisticky a asi i méně počítačově. Takže v tom hlavním - anakondě - první díl nebyl zdaleka překonán. Navíc většina herců působí zpočátku neuvěřitelně uměle a opět až za polovinou filmu jakoby přestali být dřevění... Celkově se mi film ale líbil a poměrně dobře jsem se bavil taže mi shlédnutí nepřipadalo jako ztráta času.

17. února 2008
plakát filmu
Anakonda
Anaconda
70 %

Dobrej film

Když jsem film viděl v roce 98 tak jsem byl nadšenej, nedávno jsem si to zopakoval a i když mi toho dost připadalo moc naivní a vůbec celkově nedotažený, byl jsem spokojenej. Většina herců mi nepřipadala tak strašná, naopak třeba Jenifer L. dost dobrá. Je tu spousta detailních záběrů na hada a tam kde je dělan počítačem, vypadá velmi dobře, o dost lépe než v druhém díle. Celkově mi film připadal opravdu jako horor s hady, navíc v atmosférické džungli. Můžu doporučit.

17. února 2008
plakát filmu
DOA: Na život a na smrt
DOA: Dead or Alive
70 %

Pěkný

Moc pěknej film na odreagování, ve stylu Charlieho andílků, ale svižnější a kratší, takže ani nestihne začít nudit. Určitě by neuškodil méně zběsilý střih ale naštěstí jsem se ani tak moc neztrácel a téměř neustávající souboje jsou moc pěkně udělané a to všechno s moc hezkými herečkami. Ty sice nehrají nijak zvlášť dobře, ale ve filmu k tomu ani není příležitost, už kvůli primitivnímu "příběhu," jestli se tak vůbec dá označit děj. Stačí že se umí všechny herečky dobře hýbat. Ještě trochu zamrzelo že se tu neobjevila jediná kapička krve, ale což...

25. ledna 2008
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor 2
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
40 %

Jenom pár světlých chvilek

Docela jsem se na film těšil, doufal jsem že v traileru neprozradili všechno (mýlil sem se), ale už to jak je krátkej mě trochu usměrnilo v původně docela velkých očekáváních. Například mě zklamaly souboje, nevyhnu se srovnání přes 20 let starým Vetřelcům ve kterých byly mnohem lepší souboje ale i závěr se nedá vůbec srovnávat... Dál nechápu, proč měl film vyšší rating než první AVP (ne že by to nebylo v ČR jedno, ale v USA si na tom dost potrpí). Krvavých scén bylo snad ještě míň, ale o ty tu nejde. Po téměř celou dobu filmu jsem se docela nudil, zkouknout trailer ještě před filmem je opravdu sebevražda, protože se dozvíte (doslova) všechno a uvidíte i všechny záběry, které jenom trochu za něco stojí. Nevím jestli tvůrci investovali více do reklamy a méně do filmu, ale vypadá to tak, protože první AVP strká celou dvojku do kapsy. Film bohužel nemůžu doporučit.

30. prosince 2007
plakát filmu
Nezvratný osud 2
Final Destination 2
70 %

Dobrý!

Docela dobré pokračování dobrého filmu. Ani chvíli jsem se nenudil, naopak většinou je film docela napínavý a způsoby smrtí zvráceně zábavné. Celkově bych ho hodnotil o ždibec hůř než první film ale rozdíl deseti % to neudělá.

28. prosince 2007
plakát filmu
Underworld: Evolution
Underworld: Evolution
80 %

Evoluce

Film se mi moc líbil, dokonce víc než první. Výkony většiny herců byly podařené, efekty perfektní, z některých záběrů ve kterých jsem myslel že jsou efekty se po zhlédnutí druhého dvd vyklubaly "normální záběry"), ani při delších dialozích jsem se vůbec nenudil. Příběh je také zábavný.

27. prosince 2007
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Na konci světa
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
90 %

hm

Trochu mě mrzelo že jsem předtím neviděl dvojku, asi si řikáte kterej blázen může jít do kina a vynechat celej díl ale šli jsme na to povinně se školou tak proto. Jinak film se mi líbil opravdu moc, perfektní dialogy, herci, efekty, zvuk.. Vůbec nepřipadal tak dlouhý, spíše naopak mi rychle utekl. Takže tleskam.

21. prosince 2007
plakát filmu
Hrdina
Ying Xiong
100 %

Skvělý!

Tohle je jeden z nejkrásnějších filmů co jsem kdy viděl, ne-li nejlepší. Perfektní vizuální stránka, dialogy a choreografie soubojů a na konci opravdu smutný, že to dožene k slzám:-).

4. prosince 2007
plakát filmu
Matrix Reloaded
The Matrix Reloaded
90 %

II

Podle mě vynikající film, nejenom s úžasnými efekty ale i ty dialogy, který mnozí kritizují mi připadají že se zkrátka do Matrixu 2 hodí a pasují tam...
Nejmíň 90%!

28. října 2007
plakát filmu
Utržený ze řetězu
Unleashed / Danny the Dog
70 %

Názor

Ačkoliv jsem tenhle film na počátku zklamaně odhadoval tak na 50%, na konci jsem s ním byl velice spokojený. Jet Limu sedla role perfektně, i když Morgan Freeman se kvůli neustále nasazeným slunečním brýlím tolik neprojevil a Bob Hoskins vypadá možná příliš dobrácky na zloducha, kterého hraje. Bojové scény, kterých je pomálu, ale jsou zato docela dlouhé a s nepříliš viditelným (nebo ne častým) střihem jsou efektní, je tu trochu zjevná inspirace Matrixem, ale nechci autorům křivdit pokud to tak není.. Větší část filmu je ale bez boje, což je dobře, film tak působí trochu oddychově, občas se navíc i zasmějete. Takže vřele doporučuju!

17. října 2007