avatar uživatele

-Mystic-

Jméno
-Mystic-
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Vetřelec: Vzkříšení
Alien: Resurrection
30 %

Vetřelec 4

K tomuhle filmu můžu říct jen jedno: Naprostá pitomost a ztráta času. Už je to tak přehnaný těmi novými vetřelci, a navíc ve třetím dílu přece Ripleyová spáchá sebevraždu, a režisér čtvrtýho dílu tím asi nepochopil, že smrtí hlavního hrdiny každý film, nebo série končí. I když tam bylo něco málo zajímavýho, tak s tímhle prostě nesouhlasím, a to nijak neovlivňuje mé hodnocení samotného filmu.

28. srpna 2006
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor
AVP: Alien vs. Predator
50 %

Alien vs. Predator

Od tohoto filmu jsem čekal něco víc. Sice to bylo dobře promyšlené a mělo to dobrou zápletku, ale ten děl se mi zdál strašně rychle odbytý-to je tím, že se ten film snaží sestříhat do určitého časového limitu. Kdyby to mohli udělat delší, určitě by se jim to povedlo líp. Navíc se mi tu obě mimozemské rasy zdály o něco vymoženější než v jejich klasických filmech (je to jen doměnka, třeba tím ten film na mě jen takhle působil). Ale zase nebudu říkat, že to je ztráta času, má to něco do sebe.

28. srpna 2006
plakát filmu
60 %

Vetřelec 3

Kdybych do série Vetřelců nepočítal čtvrtý díl (a ani nebudu), tak se mi tento zdál nejhorší. Nechci říct, že je úplně hrozný, ale je o něco málo horší. Štáb tam dal víc lidí, protože si myslel, že to víc přitáhne diváky. Spíš tam měl dát míň lidí a udělat to napínavější, když šlo někomu o život, a ne že do dvou minut zemře 5 lidí- to pak není takový procítěný, je to takový "narychlo odbytý". Taky mi bylo líto těch lidí co přežili druhý díl, i když je mi jasné, že museli zemřít jinak by to nebylo ono. Taky tam bylo pár chyb, ale ten film byl jinak dobrý.

28. srpna 2006
plakát filmu
70 %

Vetřelec

Tento film byl dobře zpracovaný. Nebyl celý napínavý, napínavých scén tam moc nebylo, spíš se mi zdálo, že to je jen takový rozjezdový díl před druhým dílem, jako by tento díl natočili jen aby ve stručnosti bylo vidět jak to začalo a o co jde a kdo má být hlavní hrdina, aby ve druhým dílu lidi věděli o co jde. Ale i tak se mi tento film líbil, nebyl vůbec přehnaný, všechno tam bylo tak, jak by to mělo být.

28. srpna 2006
plakát filmu
Vesnice
Village, The
60 %

Vesnice

Když jsem tento film viděl poprvé, myslel jsem si že to je jedna z největších pitomostí na kterou se zbytečně vyhodily peníze. Pak jsem se na to ale podíval ještě jednou (nic moc jiného jinde zrovna nedávali :)) a změnil jsem názor. Pořád si nemyslím, že je ten film dokonalý a nikdy si to myslet nebudu, ale ten nápad toho děje se opravdu povedl. Není to o lese, je to vlastně jen o vesnici a o těch lidech. Ten film vypadá, jako že je nudný (a taky že trochu je), ale ten příběh se mi líbil, těžko se mi vysvětluje slovy co se mi na tom filmu líbilo, museli byste to vidět víckrát. Nemám za potřebí ho zase vidět, ale nebudu tvrdit, že příběh toho děje je špatný a nudný, ale věrohodný.

28. srpna 2006
plakát filmu
Útok z hlubin
Deep Blue Sea
70 %

Útok z hlubin

Tenhle film je povedený. Moc se mi tam líbí to napětí (opravdu jako v hororu) i ty akce. Nevím co víc k tomu dodat, snad jen: Mrzí mě osud člověka, který zemřel jako poslední.

28. srpna 2006
plakát filmu
Úsvit mrtvých
Dawn Of The Dead
60 %

Úsvit mrtvých

Tenhle film je zajímavý. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem byl zklamaný. To co se mi na tom poprvé nelíbilo bylo to, že zombie mohli utíkat jako normální lidé, a hlavně to, že to má otevřený konec i začátek- nedozvěděli jsme se co se stalo a odkud se ta infekce vzala. Když jsem to viděl podruhý, tak jsem změnil svůj názor na ty běžící zombie, je to zajímavý nápad, umožnit aby zombie uměli běhat- ten film tím bude akčnější, strašidelnější a napínavější (nestačí před nima poklusávat, ale musíte jim opravdu utéct). Zprvu jsem si neuvědomil výhody toho jejich běhu, protože pod pojmem zombie, jsem si představoval něco jako bylo v Resident Evil- předchůdcem tohoto filmu. Taky to mohlo být delší, a zdálo se mi, že režisérovi dochazeli nápady s usmrcením některých přeživších (třeba když se tam dva navzájem postříleli, nebo když se v tom obrněném autě omylem zabili motorovou pilou) - tyhle lidi mohl režisér nechat zemřít jinak (napínavěji a za dopomoci nějakých zombie). Scény v tom velkoobchodě, kdy si přeživší užívali klidu, byly občas trochu nudné, ale jinak se mi ten film vcelku líbil a byl dobrý.

28. srpna 2006

Univerzální uklízečka

Tenhle film se mi dost líbil. Bylo to vtipný. Hlavně mě překvapil ten konec. Z prvu to vypadá jako nějaký venkovský nudný film, protože když se natáčí film, tak lidi čekají, že se děj bude odehrávat ve městech. Taky jsem si prvních pár minut myslel, že to je blbost, ale opak je pravdou.

28. srpna 2006
plakát filmu
Ti druzí
Others, The
90 %

Ti druzí

Tohle je úplně perfektní psychologický horror. Strašně mám rád, když je ve filmu nadpřirozené tajemno, děj ze záhrobí. Opravdu překvapivý konec, který snad nikdo nečekal. Herecký výkon Fionnula Flanagan je naprosto výborný. Tento film všem doporučuju, stojí za to, se na něj podívat.

28. srpna 2006
plakát filmu
Temnota
Darkness
60 %

Temnota

Viděl jsem jen část filmu, zbytek mi kdosi dovyprávěl, a je to zajímavý. Zvášť se mi na tom líbí, že to není takové cudné v tom, kdo má zemřít a kdo ne. Většina filmu, víte sami, má takový naivné průhledný zakončení, spočívající v hesle: "Napřed ženy a děti, muži jako poslední" - samozřejmě chápající z pohledu Titaniku.

28. srpna 2006
plakát filmu
Ďábelská hra
Jawbreaker
80 %

Jawbreaker

Tento film je opravdu povedený, přijde mi to věrohodné, což se o mnoha filmech říct nedá. Má zajímavy a dobrý děj, hudba je k tomu filmu vybrána prefektně a dabing je dobrej. Je to jeden z těch filmů, které skoro nikdo nezná, nikdo neví, že je budou dávat, protože na ně nejsou recenze v televizi a lidi by nejspíš zabilo, kdyby si museli přečíst TV program v jiných místech, než na Nově od 20:00. To je veká chyba, ti lidi fakt promeškají skvělěj film (mluvím obecně). Někdy by se sem tam mohl natočit nějaký film s takovou "reálnou" tématikou (Runaway Jury, Brokedown Palace). Podle mě by to ale lidi nezajímalo, ti jsou zvyklí jen na nový dětský filmy vytvořené přes počítač-i když to splňuje svůj učel-pobavit lidi, nebo na ty nudné akční střílěčky, jejichž nejčastější děj se odehrává v tom smyslu, že chlapovi zabijou rodinu a on touží po pomstě - to je děsná, průhledná volovina, nechápu jak to ještě v této době někoho může bavit. Film "vzhledově" podobný tomuto je například Gossip (Fáma-stejný druh filmů, proto ho taky nikdo nezná). Těch filmů je spousta a mě se zdají být rozhodně lepší než např: Alien vs. Predator, Vetřelec:Vzkříšení, atd... . Tyto filmy si zaslouží víc jak průměrné hodnocení.

27. srpna 2006
plakát filmu
80 %

Černočerná tma

Tento film mě zaujal hned napoprvý, má dobrou tématiku i zpracování, a ti vetřelci byli vážně zajímavě promyšlení. Ale když se na ten film dívám tak se mi zdá, že se snad nudim nebo co. Občas je to akční a zajímavý, ale bylo tam taky spostu scén kde se jen někam šlo a chybělo tomu nějaké oživení a místo toho nudného chození tam mohli dát nějaké energetičtější a napínavější scény.

27. srpna 2006
plakát filmu
Záhada Blair Witch
The Blair Witch Project
40 %

Blair Witch

Na tom filmu je dobrý, že to natočili z pohledu kamery jako by to byl originální záznam nějakých kempařů. Viděl jsem dokument, jak to natáčeli a bylo to fakt zajímavý. Ale ten film- nedá se říct že není o ničem, ale celej film se tam jen chodí, nic jinýho. Na druhou stranu chápu že to udělaly takhle nudný, protože se snažili, aby to vypadalo jako skutečný záznam, a ve skutečnosti by se v tom lese určitě neděla taková hromada akčních a napínavých scén jako v jiných filmech. prostě se to snažili udělat jako ve skutečnosti, aby se lidi opravdu báli (a tím myslím i herce).

27. srpna 2006
plakát filmu
Zámek hrůzy
Haunting, The
60 %

Zámek hrůzy

Teda kámoš mi povídal že ten film je super a od té doby jsem ho chtěl vidět. Mě to tak super nepřišlo. Moc se mi tam líbí to tajemno, jak tam straší, ta historie toho domu i těch lidí co tam žili- to se mi na tom moc líbílo. Ale jedna z věcí co se mi zdála být přehnaná, byli ty dřevěné děti na stěnách postele. Nemyslím to, jak se člověk od nich podívá jinam, pak zase zpátky na ně a oni mají otočenou hlavu, ale myslím tu scénu jak začal řádit démon a oni se tam začali pohybovat a křičet- to už ztratilo pointu té záhady toho zámku. když člověk neví jak se to stalo, tak mu to přijde záhadnější. A taky kromě těch záhadných scén (kterých tam mohlo být víc), mi ten děj přišel trochu nudný, až ke konci to začalo být zajímavý.

27. srpna 2006
plakát filmu
X-Men
X-Men
70 %

X-Men

Dobrý film, nejvíc se mi líbily nápady, jakou mocí obohatili zvášť každého mutanta-to má něco do sebe. I ten děj byl velmi zajímavý. Jinak nevím co k tomu dodat- prostě dobré sci-fi.

27. srpna 2006
plakát filmu
X-Men 2
X-Men 2
80 %

X-Men 2

Tenhle film se mi líbil víc než první díl. Byl o hodně živější, napínavější a taky (možná to ode mě bude znít dětinsky) se mi líbilo, že se dobří i zlí mutanti aspoň na chvíli spojili dohromady. Třetí díl jsem zatím neviděl, ale v nejbližší možné době se na to chystám. (a doufám že to Mystique přežije, protože je to můj favorit). :)

27. srpna 2006
plakát filmu
Valentine
Valentine
50 %

Valentine

Ten film měl i zajímavý konec. Tohle je snad jeden z mála filmů, kde zemře víc žen než mužů (a některých holek mi bylo docela líto). Je to ten klasický druh hororů, kde jeden v masce zabíjí ostatní, a vždy to přežije jen hlavní hrdina, v nejlepším i jeden jeho kamarád - právě proto zbytek filmu zavrhnu. Člověku to do života nedá.

27. srpna 2006
plakát filmu
Válka Roseových
The War of the Roses
70 %

Válka Roseových

Na to, před kolika lety ten film natáčeli, musím říct, že je dobrej. Je to taková komedie, i když se špatným koncem. Není to můj oblíbený film, ale je to film na který se klidně podívám a nebudu si myslet, že to je blbost.

27. srpna 2006
plakát filmu
70 %

Velmi nebezpečné známosti

Tento film je velmi povedenej. Je to skvělý děj, nikdy tam není nuda a je to chvílema zábavný. I ten konec se mi moc líbil, jak ta Kathryn všem fikaně lhala a níčíla jim život, to ten film hodně oživilo. Jen jsem nepochopil (a možná mi to jen uniklo), kde ti sourozenci mají rodiče, jestli jsou mrtví nebo bydlí jinde.

27. srpna 2006
plakát filmu
Vyvolený
Unbreakable
30 %

Vyvolený

Film byl zajímavý, ale zdálo se mi to jako nesmysl. A ten černoch mě naštval tím jak zabil tolik lidí, jen aby Davida našel, i když vím že bez toho by ten film neměl žádnou pointu. A líbilo se mi to objasnění na konci, když si podávali ruce-je dobře, že to tam bylo, aby lidi věděli o co jde. Ale i přesto všechno to mělo něco do sebe.

27. srpna 2006
plakát filmu
Vřískot 3
Scream 3
30 %

Vřískot 3

Tohle spíš byla komedie než horor, snažlili se to oživit tím, že tam daly nesmyslné scény a způsoby vražd,i ten měnič hlasu už byl přehnaný. První a druhý díl se mi líbili o dost víc. Kdybych to měl brát jako horor, tak by se mi to vůbec nelíbilo, ale já to beru jako nepovedenou komedii se zoufalou snahou zabodovat. A víte co vám ještě povim? Tyhle horrory tipu vraždící osoby v masce, už jsou pasé-komu se to ještě může líbit? Většina tvůrců nemá mozek, ale to mluvím za všechny žánry filmů. Vemte si, že oni vidí, jak někdo natočil film, ta zápletka se jim líbi, ale udělali by tam jednu drobnou změnu. No? A tak natočí pokračování, nebo jiný film a všechno je na stejné bázi. Chápete to? Já ne. Takže tvůrci-trocha fantasie!!! Nebo změňte zaměstnání-za kancelářským stolem aspoň nebudete světové populaci pro smích.

27. srpna 2006
plakát filmu
Vřískot
Scream
70 %

Vřískot

Tenhle horor byl opravdu dobrý. Je to ten klasický druh hororu, kde někdo v masce zabíjí ostatní (nebudu tvrdit, že od něj se odvodily ty další filmy se stejnou tématikou, ale je to dost možné). Opravdu to bylo strašidelný, napínavý i dobře promyšlený. Opravdu se tomu dalo říkat horor. Líbilo se mi to.

27. srpna 2006
plakát filmu
Vřískot 2
Scream 2
70 %

Vřískot 2

Tenhle film měl narozdíl od prvního dílu drobné nedostatky, ale i tak byl dost dobře provedený. Bylo pro mě překvapující, ale zároveň i dobré, že jeden z vrahů nebyl muž, ale na druhou stranu se mi nelíbilo, že byli dva vrazi, stejně jako v jedničce. (ale stejně bych ten scénář nezměnil).

27. srpna 2006
plakát filmu
Silent Hill
Silent Hill
80 %

Silent Hill

Nevim jak v těch předchozích letech, ale v tomhle roce (2006) je to nejlepší horor, který se u nás dostal do kin. Sice jsem hru nikdy nehrál, ale natočit podle ní film byl dobrý nápad. Na filmu se mi nelíbilo střídání scén mezi temnotou a záběry jak Chris hledá svou ženu s dcerou-tohle úplně ztrácelo na strašidelnosti toho filmu, tím to podle mě pokazili nejvíc. Dále mě vadí, že tvůrci se tradičně, jako u dalších filmů i tento film snažili vecpat do určitého časového rozložení (nvm proč). Tím se to podle mě všechno odvíjelo hodně narychlo, navíc kvůli nedostatku času, se tam všechna monstra objevila pouze jednou, až na Pyramid Head-ten tam byl dvakrát. Tohle se mi zdá směšný-pokaždé nastane temnota, a Rose přijde do styku pokaždé s jinými monstry-to je dost průhledný. Podle mého se tam měli objevovat častěji. Jsem zvědavý, o čem bude Silent Hill 2, ale zároveň se toho obávám. Každopádně i přes tyto fakta, se mi film líbil, a popravdě musím říct, že z celýho filmu bylo naprosto nejlepší a "nejhustější" prvních 15 minut.

25. srpna 2006
plakát filmu
Resident Evil: Apokalypsa
Resident Evil: Apocalypse
70 %

Resident Evil-Apocalypsa

Musím říct, že první díl byl o dost lepší, ve dvojce je spousta chyb a zdá se mi že to natočili strašně narychlo, jako by se takové věci děly každý den. Snažili se ten film sestříhat do limitovaného času, aby ten film stál opravdu zato, tak by musel být o něco delší. Nejvíc mě vadilo že tam skoro vůbec nebyly scény s nemrtvými, ale šlo tam hlavně o útěk před Nemesisem. Tím, že tam dali toho Nemesis si to podle mě ještě zhoršili, připadalo mi to spíš jako "větší" sci-fi, a přitom ten film má být o tom, že tam jsou hlavně ty zombie. Taky to město vypadalo jinak než jak v prvním díle bylo vydět v tom počítači, kde stálo mezi kopci, a ne u moře. Děj samotný, je zajímavý a dá se na to dívat, ale člověk se u toho nebojí. Co tady rozhodně vytknu ze všeho nejvíc je, že to nebylo podle hry. Samozřejmě, když už natáčí film podle hry, tak ať je i děj podle hry. Vadí to většině lidí, včetně mě, rád bych tam viděl třeba Adu Wong, Redfielda, nebo Birkinovy. Jill a Carlos-ti ten zbytek sami nenahradí. Město plné nemrtvých a Nemesis - přijde mi, že z té hry mohli převzít více věcí. Tím, že to tak neudělali, popudily většinu fandů RE, což má ve spoustě případů za následek i to mizerné hodnocení. Mrzí mě že musím dávat průměrné hodnocení u filmu, od kterého jsem čekal víc. Ale beztak ho nemohu srovnávat s filmy, které mají u mě vyšší hodnocení, než 70%.

20. srpna 2006