avatar uživatele

LUCIK21

Jméno
Lucie Říhová
Věk
30 let
Bydliště
Brno
Twitter
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Sherlock Holmes
Sherlock Holmes
90 %

Sherlock Holmes

Téma Sherlocka Holmese mne nikdy moc nezajímalo, četla jsem maximálně Psa Baskervillského a neviděla jsem ani žádný starší film nebo seriál. Ale trailer na tento film mne hned na první pohled zaujal a už z něj bylo patrné, že se nebude jednat o žádnou uhlazenou detektivku, ale o pořádný moderní akční nářez. Jméno režiséra mi ale nic neříkalo, snad jen že byl manželem Madonny, jeho filmy jsem neznala. Musím se přiznat, že ani představitel hlavního hrdiny mi nebyl nijak zvlášť povědomý, viděla jsem jen Tropickou bouři a Iron Mana, kde se mi moc líbil. Po shlédnutí Sherlocka Holmese jsem to ale napravila a v současné době mám shlédnuté skoro všechny filmy Roberta Downeyho Jr. :). A ještě jeden efekt na mě film měl - přečetla jsem všechny Doylovy knihy a skoro všechny knihy od pokračovatelů, viděla jsem množství straších filmů a v neposlední řadě nový seriál BBC Sherlock, ale to už sem nepatří ;).
Co se samotného filmu týká: V první řadě se mi líbila zápletka. Ano, možná byla klišoidní, předvídatelná, ale divák se v ději alespoň snadno orientoval a mohl se soustředit na jiné věci. Hlavní padouch filmu a jeho cíl byl od začátku jasný, jen jeho metody byly trošku překvapivé, ale v závěru pěkně vysvětlené. Bylo ale zábavné, lámat si hlavu, jakže to ten lord provedl a na koci se vše v kostce dozvědět.
Moc se mi líbil vztah mezi Holmesem a doktorem Watsonem, jejich popichovací scény byly opravdu zábavné. Také se mi líbil vztah Holmes-Adlerová, protože ať si říká kdo chce co chce, ona je jediná žena která kdy Holmese převezla a ke které (snad, možná) podle knihy něco trošku cítil, takže mi nevadila ani scéna v hotelovém pokoji, která už zastáncům držení se předlohy za každou cenu, mohla vadit a připadat příliš přitažená za vlasy. V každém filmu, i akčním, by měl být nějaký ženský element který drží krok s hlavním hrdinou, a tady se to myslím povedlo. To samé platí i o vztahu Watson-Mary, líbilo se mi, jak ho Holmes bojkotoval a snažil překazit, stejně se mu to ale nepovedlo!
Co se zpracování týče, tvůrcům se velice zdařily zpomalené záběry, například boj na začátku nebo zápas v ringu, to bylo originální, a hlavně se mi líbilo, jak si to Holmes dopředu promyslel, byl pomalý záběr, pak střih a samotný boj trval pár vteřin a protivník byl kaput. Kamera i efekty se myslím, až na výjimky, povedly.
Herecké obsazení bylo velice sympatické, i když ke knižní předloze má daleko, zvlášť Downey jako Holmes, ale to mi hned v prvních minutách filmu přestalo vadit, protože on se na Holmese prostě hodí a Law na Watsona taky! Robert Downey jako Holmes mi mnohem víc sedí i do knih, když je čtu, je těžké představit si Holmese tak, jak ho popisuje Doyle a zároveň číst, co všechno dokáže, na to se mi zkrátka víc hodí někdo střelený jako Downey, nemůžu si pomoci. Zato Jude Law myslím odpovídá i knižní předloze, až na věk, a jako Watson je úžasný. Jeho milá Mary je pěkná, je škoda že nedostala více prostoru. To platí i pro Lestrada, takový dobrácký ťulpas mohl strávit na plátně o chvíli déle. Rachel McAdams je jako Irene Adlerová dobrá a film hezky oživuje, jako žena musím uznat obdiv kostymérům - její šaty jsou vždycky strašně krásné, i když trošku nepraktické a barevně vyčnívající z jinak šedého viktoriánského Londýna. Mark Strong je jako záporák charismatický až hanba, a dělá Holmesovi skvělého oponenta.
Nesmím zapomenout na profesora Moriartyho, který sice není v celém filmu pořádně vidět, ale je to druhý padouch stojící trochu v pozadí, ale mající prsty ve všem. Tvůrci si jím hezky otevřeli dvířka pro pokračování.
Nakonec zmíním hudbu, tentokrát se Hans Zimmer překonal, neopakoval se tolik jako u jiných svých děl a dokonce zařadil i inovativní prvky! (Viděla jsem jak se hudba natáčela - hra na rozmlácené piáno nebo hraní na basu vidličkou? Proč ne :)) Podle mě měl dostat Oscara. Hudba byla moc krásná, soundtrack jsme poslouchala dlouho. K filmu se velice hodila, dobře ho podkreslovala a navozovala atmosféru.
Sečteno, podtrženo: Film je podle mě moc povedený, je akční, vtipný, originální. A.C. Doyle se sice možná trošku pootočil v hrobě, ale myslím, že někde uvnitř si Sherlocka Homese představoval přesně takhle, film jeho hlavní myšlenky jen trošku přiakčnil, zdůraznil a přizpůsobil tomu, co dnešní diváci chtějí.

29. prosince 2011
plakát filmu
Alenka v říši divů
Alice in Wonderland
70 %

Alice in Wonderland

No, popravdě jsem od spojení Depp&Burton čekala něco víc. Asi (určitě) za to může studio Disney, ale mě ten film připadal moc dětskej a naivní, čekala jsem ho víc ve stylu Burtona - temnější. Sice se mi docela líbil, ale zkrátka mohlo to být lepší.
Mia byla do role Alenky vybraná podle mě dobře, líbila se mi a jsem ráda, že Alenku nehrála nějaká známější herečka. Johnny byl jako vždy dobrej, sice se někdy choval až moc jako pako (tanec na konci), ale to jeho postavy většinou vždycky, zjevně má rád podivíny :). No a jeho make-up a vzhled byl supr. Anne byla krásná Bílá královna, Helena zas perfektní švihlá Rudá. Štve mě, že jsem film viděla v češtině, ale v ajině se bohužel u nás v Brně nehrál. Jinak se mi líbila podivuhodná stvoření, Tweedledee a Tweedledum, trhlý králík od Kloboučníka nebo kočka s velkým úsměvem. Čím jsem byla opravdu potěšená, byla hudba. Ta byla fakt krásná, Danny Elfman nezklamal.
Alenka je pěkná pohádka, která mohla být hororovější, nicméně se na ni zase někdy ráda podívám, protože pro filmy od Tima Burtona mám prostě slabost...

6. dubna 2010
plakát filmu
Andělé a démoni
Angels & Demons
90 %

Angels&demons

Na film jsem šla velmi natěšená, protože jsem četla knížku a líbila se mi víc než Šifra. U čtení jsem si některé scény v duchu představovala zfilmované... Leč některé se ve filmu neobjevily. Přemýšlela jsem, jaké by to bylo, kdybych nečetla knihu a viděla jen film. To by mi tam pak některé scény a postavy nechyběly a přeházení charakterů, vztahů a jmen postav by mě neudivovalo. No nic, asi jsem to neměla číst. :)
I přes to, že mi tam některé výše uvedené věci chyběly se mi film líbil, přišel mi dost akční, někteří sice nadávají, že jim přišel zase moc roztahaný a ukecaný - to je možná pravda, ale mě to nevadilo. Když někdo neví, jak se volí papež, co je urychlovač částic... musí se to přece vysvětlit a tak to logicky ve filmu pár (desítek) minut zabere, což se některým asi nelíbí. (Narážím na články v novinách.)
Mě se to zkrátka, jak už jsem psala, líbilo. Byla tam vyvážená akce s klidnými částmi a vysvětlováním, bylo tam napětí, troška romantiky (Jsem ráda, že to mezi hlavními postavami nejiskřilo tak, jako v knize... do atmosféry filmu se mi to nehodilo.)
Další plus je, že jsem si na plátně prohlédla Řím a Vatikán, nedávno jsem tam byla, takže se mi místa ve filmu krásně vybavovaly.
Smaozřejmě nesmím zapomenout na hudbu Hanse Zimmera, která se ke scénám moc hodila, dokreslovala je, byla prostě nádherná a úchvatná a tak to mám být.
Jediné, co mě mrzí, je výběr herečky na hlavní hrdinku, Ayelet Zurer mi prostě nesedla.
Kdybych nečetla knihu a viděla jen samotný film, dala bych filmu 100%, jelikož jsem ji ale četla, pár věcí mi tam chybělo a nesedělo... dávám "jen" 90%.

29. května 2009
plakát filmu
Po přečtení spalte
Burn After Reading
60 %

Ehm...

Když jsem se v kině podívala na poutače na film, tak jsem si řekla "Je to dobře obsazený, trailery jsou dobrý, tak půjdu". Jak jsem pak ale byla překvapená, když jsem zjistila, že herci jsou sice dobře vybraní, ale děj pražádný, vtipy někdy až trapné, nebo pro jistotu žádné, hudba mě taky nechytla... Zkrátka nic moc.
Nejsem sice obdivovatelka "Bredíka", ale musím uznat, že jedině když byl na plátně on a Frances McDormand , tak jsem se smála a bylo mi líto, jak to s ním dopadlo, protože to znamenalo konec jeho účinkování na plátně - konec oživení filmu.
Sečteno a podtrženo... film mě bohužel zklamal, netušila jsem, že to bude taková slátanina. Za film zpestřujícího Breda dávám 60%.

25. února 2009
plakát filmu
Vincent
Vincent
80 %

Sice krátký, ale moc milý film. Jako snad všechno od Burtona se mi to moc líbilo, krásná atmosféra, hluboký hlas Vincenta Priceho... Bylo to pěkný roztomilý pokoukání :).

9. února 2009
plakát filmu
Příběh rytíře
Knight's Tale, A
80 %

Příběh rytíře

Toto je po dlouhé době film s dějem v daleké minulosti, u kterého jsem se bavila. Většina podobných filmů je moc vážná a realistická - ano, někdy je toho zapotřebí. Ale tady vtipné hlášky a scény filmu prospěly.
Film měl zajímavou hudbu - ty moderní skladby se do středověku fakt hodily xD - ale mě se to líbilo, to bylo originální. Žádná dobová hudba, nee...
Z počátku jsem se chtěla dívat na film jen kvůli Heathovi, který odvedl mimochodem pěkný výkon... ale pak jsem zjistila, že Heath byl sice pro mě hlavní lákadlo, ale ne jediné - milým překvapením pro mě byl herec Paul Bettany, kterého znám především z Šifry mistra Leonarda; jeho role se mi moc líbila a myslím, že se mu povedla ;).
Poslední moje poznámka k filmu je trošku káravá - udivovaly mě některé modely ženských šatů, někdy mi přišly moc moderní na tu dobu... ale dojem mi ot nezkazilo. Snímek se mi líbil a tomu, kdo se rád baví se myslím bude líbit také. ;)

19. prosince 2008
plakát filmu
Madagaskar 2: Útěk do Afriky
Madagascar: Escape 2 Africa
90 %

Good

Jednička se mi líbila. Dvojka taky, ale musím uznat, že ač se tomu sama divím, tak o trošičku víc. První díl byl originální, ten druhý byl sice mírně nastavovaná kaše, ale zato vtipná kaše. Velmi vtipná kaše. Takhle, jako dnes, už jsem se dlouho nezasmála. Sice bylo ve filmu hodně nových dějových linií, které byly občas trošku zmatečné; nebo některé nelogické věci... mě ve filmu štvaly - ale vše mi vynahradily vtipné scény a hlášky. 100% procent nedávám jen kvůli těm drobným nelogickým blbůstkám (to prostě nemám ve filmech ráda), takže dávám 90%. Na tomto vysokém skóre má podíl i skvělá hudba.
Sečteno podtrženo. Kdo se chce skvěle pobavit a nebazíruje na blbůstkách, nechť jde na Madagaskar 2 - nebude litovat!

27. listopadu 2008
plakát filmu
X-Men: Poslední vzdor
X-Men: The Last Stand
60 %

Kdyby X-men 3 byl samostatný film, byla by to průměrná akční podívaná. Ale když tomuto dílu předcházely ještě 2 filmy, je podprůměrná akční podívaná. O co víc se mi 1 a 2 líbily, o to větší je zklamání ze 3 :(. Postrádá předchozí vtip, dějové linky jsou takové nedodělané a konečná bitva je chaotická a odfláknutá. Za některé scény, které se mi líbily (šachová partie nakonci filmu, nebo jak si malý Warren pokoušel uřezat křídla - to bylo smutné...) a za pěknou hudbu dávám 60% a doufám, že další pokračování nebude, to už by byl odvar z odvaru.

15. listopadu 2008
plakát filmu
Hostel
Hostel
50 %

Mě se film moc nelíbil. Takový divný děj, skreslený reálie, takový divný... a nechutný k tomu. Jak už psali přede mnou, se Saw, nebo jinejma podobnejma "hororama" se to nedá srovnat. Tohle je asi nejnechutnější film, co jsem kdy viděla.

12. listopadu 2008
plakát filmu
Quantum of Solace
Quantum of Solace
70 %

ušlo to

Casino Royale se mi líbilo. Na Quantum of Solace jsem se těšila, ale po různých negativních názorech a recenzích jsem začala být skeptická. Přesto jsem na film vyrazila. Začáteční honička byla dobrá, jen trochu nepřehledná. Následující úvodní píseň s titulky... no, zažila jsem u Bondovek i lepší, zvláště co se písně týče. Jinak se mi ale hudba ve filmu líbila. Pak začalo Bondovo zabíjení jak na běžícím pásu... což je na něj docela neobvyklé, ale budiž. Moc se mi líbila scéna ve zvonici s lešením a provazy - to bylo povedené. Následné cestování ze státu do státu... no dobře, aspoň jsem viděla nová místa na Zemi :).
Děj filmu byl docela dobrý, jen někdy trochu nepřehledný...ale celkově se mi obsah filmu líbil. Dobrá byla scéna s letadly a s hořícím hotelem na konci, ty se mi také líbily; nebo zalití slečinky do ropy - to mi připomnělo pozlacení v Goldfingerovi; jinak mě jiné nějak zvláště nezaujaly.
Co se týče vtipných gagů - našly se, sice jich bylo poskrovnu, ale ve filmu byly. Mohlo jich být ale víc.
Sečteno podtrženo: Akční, mírně chaotická, místy vtipná, někdy zdlouhavá bondovka, která mohla být rozhodně lepší, na druhou stranu i horší, takže dávám 70% s mírným zklamáním. Co mě ale potěšilo je ale mírné navrácení na zlaté časy s kruhem zalitým krví a agentem 007 střílícím na plátno - tohle bývá u bondovek na začátku, u Casina to chybělo a Quqntum of Solace to bylo alespoň na konci. Takže doufám že se tvůrci někdy vrátí k hračičkám od Q, později od R... no nechme se překvapit, co další díl přinese.

9. listopadu 2008
plakát filmu
Transformers
Transformers
80 %

Film jsem chtěla vidět kvůli Shiovi, protože mě zaujal v jiném snímku. Myslela jsem si, že to bude jen akční blbůstka... ale co bych pro Shiu neodkoukala? :) Film mě ale mile překvapil, byla to sice "akční blbůstka", ale hustá, vtipná, pěkně naanimovaná... prostě suprová. Moc se mi to líbilo a jsem zvědavá na pokračování.

1. listopadu 2008
plakát filmu
Batman začíná
Batman Begins
80 %

Batman začal. A sakra dobře

Když před rokem běžel film Batman začíná na HBO, viděla jsem reklamy a nějak mě nezaujaly. Staré filmy o Batmanovi se mi zdály povedené a nechápala jsem, proč se musí celá sága točit znova... Ttakže jsem se na Batmana v novém nedívala. Ale už tenkrát jsem podvědomě tušila, že by film mohl stát za to a nahrála jsem si ho.
Po roce mě kámoška vytáhla na film Temný rytíř. To neměla dělat, protože mě tak okouzlil, že jsem okamžitě musela vidět předchozí film. A mě svitlo,že ho mám přece doma! Konečně jsem si našla čas a podívala jsem se na něj.
Musím říct, že Temný rytíř je akčnější a má Jokera... ale Batman začíná má kouzlo prvního dílu série!, super herce (to Temný rytíř taky ;)), bezva efekty (T.r. taky ;)), i bezva hudbu... sice se Zimmer po sobě opičičí; ale k filmu se to hodí, takže mu to odpouštím.
Celkový dojem je suprový zážitek z filmu a nemůžu se dočkat dalších dílů...!

1. září 2008
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
90 %

Wow!

Film mě velice mile překvapil! Předchozí díl Batman začíná jsem neviděla (i když ho mám doma), protože se mi zdál moc akční, na Batmana až moc. To po shládnutí Temného rytíře budu muset urychleně napravit ;). Do kina jsem šla kvůli kámošce, která chtěla film vidět. Nečekala jsem žádný zázrak, ale hned po prvních minutách jsem zjistila, že od plátna už oči neodtrhnu. Jaké bylo moje překvapení, když jsem viděla herce Williama Fichtnera ve filmu (jsem na něj zvyklá ze seriálů) ? A co teprve Morgan Freeman, Gary Oldman, Michael Caine...? Tím se dostávám ke skvělému hereckému obsazení - Heath Ledger by měl dostat Oscara, protože jeho pojetí Jokera bylo opravdu geniální. Samozřejmě nesmím zapomenout na Christiana Balea - bez něj by Batman nemohl být; Aarona Eckharta - vývoj charakteru jeho postavy byl velice zajímavý a Maggie Gyllenhaal - kráska v akčním filmu o superhrdinovi nesmí chybět.
Co se mi na filmu líbilo dále byly bezvadné vizuální efekty - alespoň nominace na Oscara a hudba, i když mi podezřele připomínala Piráty 2 a Šifru mistra Leonarda; nic moc nového sice Zimmer s James Newton Howardem nevymysleli, ale nové hudební motivy tam také jsou! - ale i tak se hudba do filmu velice hodila a moc se mi líbila;).
Co dodat? Film se zkrátka povedl na výbornou i když na dokonalosti mu přece jenom (podle mě)ubralo pár nepravděpodobností...a nejednoznačný konec nachystaný na další díl :) ; ale to vůbec nevadí, protože Temný rytíř je skvělá akční, napínavá, někdy humorná, udivující a nevím jaká ještě podívaná a rozhodně stojí za shlédnutí! (Minimálně jednou; i po druhé návštěvě kina mám nutkavou potřebu vydat se do kina po třetí, protože jedenkrát se dívat na tento film opravdu nejde. Na to je moc...jak to jen shrnout do jednoho slova... výjimečný.)

27. srpna 2008
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
90 %

Mamma Mia!!!

Bylo to krásné! Tak vtipnej film s tak krásnejma písničkama jsem už dlouho neviděla! Děj byl docela originální, ale klobouk dolů tomu, kdo do děje zakomponoval ty písničky, do příběhu se hrozně hodí. Překvapilo mě, jak někteří herci umějí zpívat... A vůbec, výběr herců byl geniální; jak 3 potencionální tatínci, tak matka s dcerou.
No prostě se mi to MOC líbilo a na tento film jen tak lehko nezapomenu!

13. srpna 2008
plakát filmu
Mumie: Hrob Dračího císaře
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
70 %

Třetí Mumie mě trošku zklamala, čekala jsem od ní víc. První dva díly se mi líbily, byly takové svižné, nesešroubované. Naopak trojka mi přišla taková trhaná, někdy až dějově nesmyslná. Také je škoda, že děj už nebyl v Egyptě, i když Čína je taky pěkné filmové prostředí. Ale co mě naštvalo nejvíc, že Evelyn už nehrála Rachel Weisz, sice jsem to věděla předem, ale stejně to bylo divné. Alespoň Brendan Fraser zůstal :).
Abych jen nekritizovala; nejvíce mě ve filmu potěšil výběr herců - co se týče císaře a Zijuan. Jet Li film oživil svým bojovým uměním a Michelle Yeoh dodala filmu takovou vznešenost.
Bohužel ani hudba mě moc nezaujala; ke předchozím dílům se hodila více.
Musím ale uznat, že to byla dobrá akční podívaná a přecejenom, byla to Mumie.
Kdyby nebylo bojových hračiček, pěkných kostýmů, historických památek a občasných vtípků, film by ode mě dostal 60%, to ale mé oblíbené sérii udělat nemůžu, takže dávám 70% - ale s přivřením všech kuřích očí !

1. srpna 2008
plakát filmu
Soukromý víkend
Private Resort
80 %

Jéje, Johnny byl úplně k sežrání :) a ten druhej mladej herec měl sladkej úsměv:). Byla to zábavná podívaná, někdy až s trapnejma scénama, který byly tak trapný, že se jim člověk musel smát. Sice jsem film viděla ve slovenštině, ale to mu dodalo ještě více na legračnosti ;). Zkrátka, filmík se mi líbil. Toť vše.

29. července 2008
plakát filmu
Pán a paní Smithovi
Mr. & Mrs. Smith
80 %

No není to krásný páreček? :D
A zas je to tady. Před časem jsem film hodnotila 60% (jak to?!), teď ho hodnotím 80%, protože je to prostě super komedie s bezva hláškama a narážkama... zkrátka supa vtipná akční podívaná s krásným párečkem v titulní roli. No jo no, asi jsem vyspěla a pochopila jsem, co mi dřív připadalo trapný. Když to takhle půjde dál, budu film hodnotit (časem) 100% :D.

16. července 2008
plakát filmu
Láska nebeská
Love Actually
80 %

Když jsem film viděla poprvé (cca před 2 roky) vůbec se mi nelíbil - což teď nachápu. Viděla jsem ho totiž znovu a myslím si, že je to jeden z nejlepších romantických filmů, co jsem kdy viděla. Skvělí herci, skvělé hlášky, skvělé písničky - prostě super!

14. července 2008
plakát filmu
Wanted
Wanted
80 %

Na film jsem šla hlavně kvůli ukázkám v kině, které mě zaujaly. Čekala jsem akční podívanou - a přesně té jsem se dočkala. Líbil se mi zajímavý a zvratůplný děj a hlavně vizuální (i když někdy už dost přehnané) efekty - ty byly fakt bomba! Jinak se mi jako vždy líbila hudba Dannyho Elfmana a také herecký výkon Jamese McAvoye.

3. července 2008
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
70 %

Na seriál Simpsonovi se nedívám, jelikož ho nestíhám, viděla jsem asi 3 díly, ale protože všichni kámoši seriál i film vychvalovali, tak jsem se podívala. Musím uznat, že film se mi (až na nějaké podle mě trapné scény) líbil. Byla to supr komedie; co věta to vtípek. Určo se mrkněte.

2. července 2008
plakát filmu
70 %

ehm...:)

No, je pravda, že jsem čekala nějakou větší blbost, ale film mě mile překvapil. Byl sice ulítlej, ale tak... Trochu se podobá komediím Prcičky apod., ale přijde mi vtipnější a i trochu originálnější. Vím, převléknout chlapy za ženský, na tom není nic originálního, ale prostě mě to nějak zaujalo a bylo to srandovní pokoukání ;).

24. června 2008
plakát filmu
Letopisy Narnie: Princ Kaspian
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
70 %

Nemůžu si pomoci, ale myslím si, že první film byl lepší. To byla taková pěkná rodinná fantasy podívaná. 2. Narnie byla sice taky hezká, ale přišlo mi, že tam bylo dost nesmyslných dialogů a scén; dialogů tam nicméně mohlo být víc (ne těch nesmylných, smysluplných), moc bitev (občas až nepřehledných), také soundtrack by podle mě mohl být lepší, hodně se opakoval motiv z jedničky, ale píseň nakonci a u titulků byla pěkná, to zase jo :) A abych jen nekritizovala, líbily se mi výkony herců, zvlášť trpaslíka Trumpkina a prince Kaspiana - nesmím zapomenout, že je také dost pohledný :D, a moc se mi líbily kostými. Zkrátka jednička mě uchvátila víc, ale na dvojku se dá také dívat; jsem zvědavá na další díly.

24. června 2008
plakát filmu
Indiana Jones a království křišťálové lebky
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
80 %

docela dobrý

Když jsem šla na film, byla jsem hodně zvědavá, jaké 4.pokračování bude. Tak nějak jsem nevěděla co mám čekat, přece jenom po 19 letech... Začátek byl trošku udivující, ale pak se film rozjel; od hledání sarkofágu v labirintu beden, přes honičku na motorce s "mladou krví"... až po (podle mě trošku přehnané) rozuzlení v podobě létající "mrchy", kterou si podle mě filmaři mohli odpustit. Nicméně celkový dojem je pěkný; Indi 4 je po dlohé době film, u kterého jsem se smála, což se mi moc často u filmů nestává. Neohrabanost stárnoucího Indiho kompenzovaly jeho hlášky a postředy mladého Rufuse (krásný jméno :D; kdybyste nevěděli koho myslím, tak myslím toho mladíčka v podání Shia LaBeoufa,ale tady na netu je jeho jméno Mutt a v titulkách a v jednom nejmenovaném časopisu bylo Rufus...tak já nevim). Poslední scéna filmu byla trošku sladká, ale, jak jsem si všimla, filmaři si nemohli odpustit nezapomenutelný klobouček... a ten sladkost přece jen ubral. Jinak se mi líbila jako vždy hudba. Když nepočítám to, že se mi děj 4 nehodí k ostatním, ale jako samostatný film to beru, tak to bylo veselý zpestření jinak nudného dne ;).
Jsem jen zvědavá, jestli Indiho dobrudružství bude pokračovat s mladým H.J.Juniorem III.

22. května 2008
plakát filmu
102 dalmatinů
102 Dalmatians
70 %

Docela pěkná dětská komedie, viděla jsem ten film asi před 3 rokama a tenkrát se mi moc líbil. Teď, když jsem starší už mi tak dobrý nepřipadá, ale ráda se na něj občas, když běží v televizi podívám. Patří k jednomu z mála filmů, u kterých se mi druhý díl líbí stejně, neli víc než, díl první...

4. května 2008
plakát filmu
Casanova
Casanova
80 %

Už dlouho jsem se u historicky podloženého filmu tak nebavila :D. Většina historických filmů je hrozně snobská a nudná, ale Casanova ne, tam skoro každá věta byla vtipná. Děj se mi také líbil, H.Leadger byl velice šarmantní :) (škoda, že to s ním dopadlo, jak to dopadlo - myslím herce, ne Casanovu :( )... J. Irons byl dokonale slizký, S. Miller okouzlující a Charlie Cox jako Giovani Bruni byl roztomilý :). Hudba k filmu absoulutně seděla, takže co dodat? Pěkný film :D a ráda se na něj podívám znova.

7. března 2008