avatar uživatele

Adams

Jméno
Adam S.
Věk
34 let (Blíženci)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Zátah
Dragnet
60 %

Dragnet

Je to taková typická krimikomedie o dvou povahově různých parťácích. Sice starší snímek, ale pár věcí si ta každý najde. Dokonce byl parodován i v několika dílech Simpsonových. A kde jinde uvidíte jak Tom Hanks odrovná devítimetrovou anakondu pomocí extáze...;)

10. května 2009
plakát filmu
Osudový dotek
The Butterfly Effect
90 %

The Butterfly Effect

Jelikož jsem slýchaval, že jednička je o třídu víš, než dvojka, musím se přiznat, že jsem naschvál nejdříve viděl dvojku, abych mohl tyto filmy porovnat a nebyl nikterak ovlivněn prvním dílem. A je to tak, první díl je snad o dvě třídy víš. Dvojka je (i když samostatný film by nebyl špatný) jen záprdek jedničky. Prostě nemá cenu říkat, ak byl film dobrý, protože to tu už bylo řečeno několikrát. Jen pro ty, co tento film ještě neviděli. Rozhodně ho shlédněte, stojí to za to. A ještě taková připomínka nakonec. Nevím, co je to za člověka, co překládá názvy filmů. Ale přeložit "Butterfly Effect" jako Osudový dotek? Ten chlap (nebo ženská) musí být asi na heráku? Jinak si to ani nemůžu vysvětlit, protože motýlí efekt je název teorie o kterou v celém filmu jde, a kde se vzal nějaký osudový dotek...?

3. května 2009
plakát filmu
Den nezávislosti
Independence day
80 %

Independence day

Asi největší velkofilm 90. let. Výborné efekty a mimozemšťané se svoji technikou. Ale děj je takový moc jednoduchý (i když vím, že to asi moc zněmit nešlo) a neustále se jenom díváme na neúspěné pokusy zničit mimozemšťany a útěky z měst. Akorát mě trochu vadí ta velká propagace Ameriky... Ale to je asi tím, že patřím do malého státečku někde ve střední Evropě, kdybych bydlel i nich, určitě by mě to nevadilo:) No, a dívat se, jak Will Smith s Jeffem Goldblumem zničí asi nejsilněšího protivníka Země v dějinách kinematografie, taky není k zahození...:)

2. května 2009
plakát filmu
Indiana Jones a království křišťálové lebky
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
70 %

Indiana Jones and the Kingdom of th

Na tenhle film jsme se v roce 2008 těšil ze všech nejvíc. Měl to být s Temným rytířem, největší trhák roku a narozdíl od Rytíře nepotřeboval tak velkolepou reklamní kampaň, protože sám název prostě prodává. Ale Indiana Jones svůj boj s Batmanem prohrál. Sice ne o moc, ale přece. Hlavním problémem snímku byli počítačové efekty. Ano, je to tak. Indi si v předchozích dílech zakládal na skutečných lokací a skutečném prostředí. To, že se půlka filmu odehrává před zeleným plátnem rozhodně nikoho neuchvátí. Možná tak pány Lucase a Spielberga. Dalším skvrnou je role Jonesova syna. Shia LaBeouf mě absolutně do filmu nepasoval, a ta jeho role přebírání žezla po otci filmu neprospívá (jinak proti němu nic nemám). Chápu, museli snížit průměrný věk poněkuď přestárlého herectva, ale Indi přece "pracuje" vždy sám... I přes tyto chyby se jedná o nadprůměrný film, který sice nedosahuje kvalit předchozích, ale nudit se rozhodně nebudete.

25. ledna 2009
plakát filmu
K. O. / Joe Někdo
Joe Somebody
50 %

Joe Somebody

Když už jsem chtěl, aby tu tenhle film byl, tak k němu napíšu první názor. Ze strašně jednoduché zápletky a děje vymačkali maximum. Celý film stojí hlavně na Timu Allenovi, který podává svůj klasický výkon. Potěší role Jamese Belushiho, coby istruktora bojových umění. Jinak film rozhodně neurazí. je to taková obyč na víkendové odpoledne.

24. ledna 2009
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
80 %

Temný rok 2008

Rozhodně nejsem nějaký fanda komiksů, a proto jsem se tomu filmu celkem dlouho vyhýbal a ohnoval nad ním nos. Proto jsem ani nemohl uvěřit tomu, že se dostával tak vysoko v žebříčcích a co jaký fanatismus se kolem něho vytvořil. Rozhodně jsem se před shlédnutím nenechal strhnout davy, a tak můžu komentovat s chladnou hlavou. Na filmu je vidět, že rozpočtem nešetřili, efekty na jedničku, herecké výkony spíše průměr (až na Jokera). Prosím, jen trochu soudnosti k Heathu Ledgerovi. Ten podává sice dobrý výkon, ale ne tak fantastický, jak většina soudí. To je zase ta davová psychóza... Musí se dodat, že jeho role je dobře napsaná. Přesto ho Oscar za vedlejší roli nejspíše nemine;) Celý film mi ubíhal překvapivě rychle, akorát jsem čekal na konci nějakou pořádnou akci, ale asi producentům nezbyli žádné peníze. Vše zřejmně vyplácali na dokonalou prostřední část filmu. Pokud jste ještě neviděli, tak určitě nečekejte, uvidíte parádní akční nářez s výborným záporákem, ale ne s příliš složitým dějem. Ještě musím zmínit hudbu, ta u takových filmů dělá 50% úspěchu, a zde je perfektní... S Americkým gangsterem nejlepší film minulého roku. Roku, který byl na kvalitu titulů nejhorším za posledních 10 let. Prakticky každým film byl zklamáním. Snad můžeme jen doufat, že to letos bude lepší...

18. ledna 2009
plakát filmu
Kurýr 3
Transporter 3
40 %

Transporter 3

Nejhorší díl z této série. Naprosto nelogický a stupidní film. Převládají spíše nudné pasáže a ta "romatická vložka"... Aspoň dobrý nápad s náramky. Kdo má kurýra rád, tak se mu bude líbit i tento snímek. Ale pro nezaujatého diváka bude nejspíš převládat zklamání... Víc jak 40% si to rozhodně nezaslouží. Nebýt zavěrečného skoku z lokomotivy do lokomotivy dám 30%;)

18. ledna 2009
plakát filmu
Stalo se
The Happening
30 %

30%

Obvykle se na špatné filmy nevyjadřuji, ale teď musím udělat vyjímku. Manoj Night Shyamalan natočil skvělé filmy: Šestý smysl, Vyvolený a vše vrcholilo Znamením. Ale poté přišlo zklamání v podání Vesnice a Ženy ve vodě. Přesto jsem mu pořád věřil, i když jsem nepředpokládal žádný trhák. Ale výsledek Happeningu mě naprosto zklamal! Naprosto odfláknutý film, možmá těch prvních 30 minut šlo, ale ani to nebylo kdovíjaké. Zdálo se mi, že i málo využívá hudby... Herecké výkony taky za nic nestály a nápad větrem spolupracujícím s rostlinami... no nevím...

3. ledna 2009
plakát filmu
Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace
Starship Troopers 2: Hero of the Federation
10 %

Příšerné!!!

Co to proboha bylo? Celkem průměrná jednička (kterou jsem bral jako parodii) byla proti tomuhle velkofilm s deseti Oskary. Bez děje, bez myšlenky... hrůza a děs! Sice měli malý rozpočet, ale stejně, z toho mohli aspoň něco vymáčknout. Dám 10% za ty efekty s mrtvolami.

8. června 2008
plakát filmu
Já, legenda
I Am Legend
80 %

Raději jsem před shlédnutím tohoto snímku krotil velká očekávání a hlavně jsem do něj šel s minimem informací, takže jsem nebyl nikterak ovlivněn okolím. Musím říct, že hned první scéna s Robertem v závoďáku mě nadchnula. Výborně zpracovaný liduprázdný New York. (i když nevím, kde se tam vzaly jeleni a ty velké trsy trávy, by se objevili déle než po třech letech) Sám jsem se snažil vžít do Roberta a jeho snaze zvrátit už prohraný boj se zákeřným virem. A bavilo mě sledovat jeho ztracený "život". Scéna, kdy Sam vběhne do baráku plného nakažených lidí je celkem povedená. Už jen proto, že Robert jde zachránit svého posledního "přítele". Ale zde se nakonec objevilo první mínus. A to je právě vzhled a víceméně i chování nakažených. Jednou se jako stvoření, které konají jen podle pudů (jíst - spát) a poté dokáží samostatně uvažovat (viz. ta past, kterou na Roberta přichystali). Druhé mínus je nelogičnost některých věcí (v noci na molu, když se chtěl Robert zabít, nakažení nastraženou figurýnu cítili, ale samotného Roberta ne - nebo když se jeden z nic rozběhl proti Robertovi v autě, tak auto odlétlo jako kdyby ten nakažený vážil minimálně 250kg a běžel 150km/h). Poslední mínus je celkem krátká délka filmu (přesně 88 minut), to nemůže nikoho uspokojit. Abych to shrnul. Určitě to není žádný šedivý průměr, ale dalo by se s toho určitě vyždímat více. Poslední scéna, kdy Robert stojí za sklem a začne hrát hudba je vyvcholením povedeného díla. Osamocený muž bojuje proti přesile, nemůže vyhrát... Tak či tak, jeden z nejlepších filmů roku 2007. Dávám slušných 80%. 75% za film a 5% za pěkný komiks na DVD.

29. května 2008
plakát filmu
Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter and the Order of the Phoenix
60 %

NIC MOC

Filmy o HP jsou tu od toho, aby se prodávali a ne kvůli něčemu jinému. A potom to takhle vypadá. Fanoušci knihy si zanadávají a fanoušci filmů jsou celý hotový z toho, že vidí Daniela Radcliffa kouzlit a obsah děje je pro ně až druhotný. Tak jako tak, do kina jdou všichni. A o tom to je.
Zastávám názor, že kdyby se toho chytl někdo schopný, někdo koho HP zaujal jako kniha a kdyby Warner Bros. šla po kvalitě, tak by výsledek byl výborný...
Krátká stopáž filmu mne jen utvrzuje v tom, že nikomu z Warner Bros. už nejde o HP, ale o prachy. Boj na ministerstvu a vysvětlování Brumbála má skoro stejnou délku jako Harryho polibek s Cho!!! Naprostý vrchol je, že vlastně nejdůležitější moment celého příběhu PH (Snapova vzpomínka) je zkrácen do tří sekundového záblesku!!! (jsem opravdu zvědav, jak to provedou v HP7...)
Abych to shrnul. Film je hrozně rozkouskovaný a křečovitý. Ani Vás na konci nedonutí nad ním přemýšlet, což já nemám rád. Takže kdyby to nebyl HP (kterého mám rád) dal bych 40-50%, takhle dávám 60%...
Zatím nejhorší díl filmové série, ale jelikož šestku získal zase David Yates, tak se máme na co těšit. :(

14. října 2007
plakát filmu
Gremlins 2: Nová generace
Gremlins 2: The new batch
60 %

Ale jo... Hlavně nesmí člověk od tohodle filmu moc očekávat. Je to spíš pro menší publikum. Ale co mě nejvíc zaráží... Náklady na výrobu: 70 mil. $... Nechápu...

6. září 2007
plakát filmu
0 %

hrůza

Sice jsem viděl jen útržky filmu, ale dokážu si dost dobře představit jak celý film vypadal. Škoda že jde dát nejméně 0%, protože tohle byla největší kravina kterou jsem kdy viděl (a to jsem jich viděl dost). Špatný děj, kamera, střih, efekty, herecké výkony a já nevím co ještě! Prostě hrůza!

20. dubna 2007
plakát filmu
Python 2 (V)
Python 2
10 %

Jedno z mála filmových pokračování, které překonalo první díl. Ale jenom proto, že jednička byla filmová trapárna 21.století. Jinak znovu slabota.

20. dubna 2007
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

GUMP

Opravdový diamant, s takovými trháky jako Pán prstenů nebo Piráti s kar., se tohle dílo nedá vůbec srovnávat. Vše už tady bylo řečeno, a já bych se jenom opakoval. Je zajímavé, že ve stejném roce jsme mohli poprvé vidět Lvího Krále, vznikl Ed Wood Tima Burtona, Leon Luca Bessona, Pulp Fiction a Vykoupení z věznice Shawshank. Všechny tito filmy se řadí na nejvyšší příčky a je jenom na vás, kdo je nejvýš. U mě Forrest Gump.

17. února 2007
plakát filmu
Vánoční prázdniny
Christmas Vacation
100 %

skvělé

Tak tohle je jedna s nejlepších vánočních komediích které jsem viděl. Krásně navozuje vánoční atmosféru, která nemá chybičku. Mohu jedině doporučit.

10. února 2007
plakát filmu
Vetřelec: Vzkříšení
Alien: Resurrection
60 %

škoda

Film a nápad klonovat Ripleyovou zas až tak špatný nebyl, akorát mě dost vadilo jako by se hlavní hrdinové (narozdíl od přechozích dílů) skoro vůbec vetřelců nebáli a byli všichni nad věcí. tím celý film ztratil poslední nádech hororu a stala se z toho jen akční střílečka. Potom bylo dost katasrofální ten novej druh vetřelce, i když chápu že už potřebovali vymyslet nějaký jiný konec, ale tohle bylo doopravdy moc. Myslím že se v budoucnu, až vetřelec vs. predátor 2 (možná ještě 3) totálně propadnou, můžeme těšit na vetřelce 5, kde se vetřelec už konečně dostane na Zemi...

2. února 2007