avatar uživatele

vadas

Jméno
Romain de la Vega
Věk
Bydliště
fortress Nod
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
King Kong
King Kong
70 %

Na jednu stranu musim rict, ze film je vynikajici. S dnesnimi moznostmi je to bozi, ale take je to az moc premrhane souboji a vsemi temi efekty coz je skoda. Samozrejme tenhle film je bezpochyby nejlepsi co se tyka zpracovani..ale celkove pribehem nic moc. Peter Jackson nezklamal, takze si zase posedime min. 2,5 hodinky. Me to nikdy nevadilo, ale tady bohuzel jo. Davam 70 %.

11. února 2007
plakát filmu
Mimic
Mimic
40 %

11. února 2007
plakát filmu
Zachraňte vojína Ryana
Saving Private Ryan
90 %

Postavený na jednom z nejduležitějších momentů 2. světové války, s vynikajícím hereckým obsazením a jejich velice přesvědčivými výkony je to asi nejlepší válečný snímek za posledních pár let. Samozřejmě chyby by se našli, či už jsou ty T-34 na konci nebo samozřejmě celkový příběh (také si nemyslím, že obět 8 lidí za život 1 v té době někoho vůbec napadla). Přesto se mi tento film moc líbí a vždy se na něj rád podívám.

5. února 2007
plakát filmu
Ukradni, co můžeš!
Buffalo Soldiers
90 %

Tak trochu jiný pohled na armádu a vojenství vůbec. Je pravdou a to řekli i ve filmu: "že válka je peklo, ale mír je strašná nuda." No a myslím, že tady tu nudu vyplnili naši hlavní hrdinové trochu neobvykle. Jn, když si člověk zahrává s drogama, musí také počítat s problémy:)P.S.: čistota půl zdraví:)

5. února 2007
plakát filmu
Jeskyně
Cave, The
60 %

pěkná jeskyňka

Asi bych řekl, že je to lepší průměr. Ale v podstatě nic nového, žádný trhák. Ty příšery byly dost divné. Jediné co se mi líbilo byla ta pomalá přeměna toho napadeného típka a taky ten konec. Takové mám vždycky rád:-)

2. února 2007
plakát filmu
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
100 %

Ze začátku jsem jej považoval za nejhorší díl. Ale s odstupem času musím říct, že se pro mě stala jednička nejlepším filmem z trilogie. I když bez větších potiček, ale přesto má nějaké kouzlo, či už je to Kraj, Roklinka nebo Morie. Take musím říct, že tady je asi nejlepší hudba z celé série.

30. ledna 2007
plakát filmu
Tři mušketýři
Three Musketeers, The
90 %

Já bych řekl, že toto zfilmování se stalo jakým si příjemným zpestřením příběhu o mušketýřích. Samozřejmě si jej Američané trochu poupravili, ale aj tak sem se u toho bavil. Myslím si, že velký dík na tom mají i herci Charlie Sheen, Kiefer Sutherland či Oliver Platt, ten se mi z nich líbil nejvíce. Musím říct, že tohle “humorné“, samozřejmě v některých částech vážné, zpracování je velmi povedené:-)

29. ledna 2007
plakát filmu
100 %

Nedá se hodnotit jinak než 100 %. Co se týká filmu, tak jeho tvůrci se snažili co nejblíže popsat tuto misi, protože zde poprvé Američani zjistili svou do té doby obávanou slabinu. V podstatě od konce druhé světové války se připravovali na atomovou válku. Byli perfektně připraveni, vlastnili tisíckrát více atomových bomb než za války a mnoho let po ní. Ale zde "bohužel" k tomu došlo. V Somálsku, jedné z nejchudších zemí světa, kde to vlastně ani “není“ možné. Přišli jako pomoc, a poté tu pomoc sami potřebovali. Boj v ulicích města. Na to oni nebyli připraveni, a tak to i dopadlo. Tady nemohli počítat s podporou letectva, nebo tanků. Museli se spolehnout sami na sebe. “Šli do mírové operace, čekalo je krvavé peklo“ vystihuje vše. Musím tedy říct, že jsem z něj unesený. Film je podložený skvělou hudbou. A silné herecké obsazení v podání Joshe Hartnetta, Toma Sizemorea, Erica Bany, Jasona Isaacsa a dalších bylo namístě a tím se pro mě stal film ještě lepším.

29. ledna 2007
plakát filmu
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
90 %

Jako vždycky má první díl něco do sebe. Seznamuje nás s novýmí věcmi, místy, atd. Je teda pravda, že jednička je ještě trochu dědinská, ale nějak to začít muselo. S ohledem na další díly, se mohlo něco taky natočit lépe, což poznamenal i sám režisér Columbus, ale aj tak to byla dobrá podívaná.

28. ledna 2007
plakát filmu
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter and the Chamber of Secrets
90 %

Tohle byl první film, před kterým sem četl knihu, takže se mi to zdálo v některých částech hrozně zkrácené, ale když se podívám na nadcházející díly, musím říct, že lepší verze se natočit nemohla. Líbí se mi postava profesora Lockharta a samozřejmě Luciuse Malfoye. Taky tady jsou už více zlepšeny efekty oproti jedničce, kde to ještě nebylo ono.

28. ledna 2007
plakát filmu
Harry Potter a vězeň z Azkabanu
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
90 %

Musím řict, že změna režiséra dost příběhu pomohla. Samozřejmě zde dochází k prvním změnám, co se týče ztvárnění přírody a celkově tvorbě míst, či nových tak aj těch starých. Znovu se objevují nové postavy což rozhodně dáva další plus. Taky se zda, že Cuarón trochu upustil od knihy, ale to si myslím vůbec nebylo poznat.

28. ledna 2007
plakát filmu
Hartova válka
Hart's War
10 %

Musím říct, že film mě strašně zklamal. Navíc čím dál víc se mi zvyšuje odpor k Bruci Willisovi. Zase vyšel jako největší hrdina, což já u něho začínám nesnášet. Hlavně se mi nelíbí, jak toho dosáhne. Dále si nemyslím, že Němci byli tak doslova "milý" ke svým zajatcům. A navíc ten soud, který jim povolili, soudil černocha a pokud vím Němci se považovali za nadřazenou rasu, takže by ho okamžitě zastřelili. Pro nich byli všichni stejní Židi, černoši, Rusové. A ten konec radši nebudu komentovat. Vše se vyvíjelo konečně nějak normálně a pak musel zakročit Willis a zbytek už znáte sami.

21. ledna 2007
plakát filmu
Trestná lavice
Longest Yard, The
90 %

Páni! Tento film mě doslova šokoval, když sem jej viděl poprvé. Po dlouhé době se objevila nějaká změna, a v tom případě se mi strašně líbila. Myslím si, že film má dobré obsazení. Taky velmi dobré jsou fotbalové scény. Některé zákroky byli dost kruté, ale jak jinak můžete jako vězni napadnout dozorce:-)…ještě bych řekl, že soundtrack stojí za také zmínku. Nelly udělal dobrou práci jak na place tak ve studiu.

19. ledna 2007
plakát filmu
Hitlerova elita
Napola - Elite für den Führer
100 %

Ten film je skvělý! I když si uvědomím o čem vlastně je, do smíchu mi moc není. Ale tak to bohužel bylo. V té době byla úplně jiná perspektiva mládeže. U když si vezmeme fakt, že děti a mládež patří říši. Pomyslet na to nachání strach. A co se týká zpracování tohoto faktu, v tomhle film je víc než výstižný. Taky se mi líbí pozice dvou hlavních rolí, jeden, který prokoukl hrůzy skrývající se za vším, co dělají a druhého, který je šťasten, že to může dělat. A jeho pokárání za to, smrtí jeho kamaráda. To bylo velice dobře, bohužel drsně zpracované. Navíc film je německý, což dává další plus.

18. ledna 2007
plakát filmu
90 %

Dost dobrý snímek. Bohužel sem se na něj nemohl podívat při jeho prvním vysílání v televizi, protože mi to naši zakázali. A teď už vím proč. Musím říct, že Mel Gibson má velký talent na doslova masakry. Jeho realistická zpracování jsou velmi dobrá. Toto je asi první film toho typu, který sem shlédl a moc se mi líbil. Hlavně bitvy, ty byli natočené velice dobře.

18. ledna 2007
plakát filmu
X-Men: Poslední vzdor
X-Men: The Last Stand
90 %

Řekl bych, že film nebyl nejlepší, ale byl nejlíp natočen. Mě se hodně líbilo, že se objevili i jiní mutanti, což filmu rozhodně prospělo. Kdyby se to točilo stále kolem deseti, byla by to asi nuda. Z těch nových mutantů byli někteří lepší než ti staří. Mě se nejvíc líbila ta, co dokázala tlesknutím udělat tlakovou vlnu. Prostě mazec!

13. ledna 2007
plakát filmu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter and the Goblet of Fire
90 %

Bohužel čím víc se blížíme k sedménu dílu, tím více se film liší od knížky, což je škoda. Bohužel ani neexistuje způsob kterým bychom jej napravili. Nafilmovat vše co je v knize je nemožné. A rozdělením příběhu na dva filmy, bychom bohužel pokazili úplně všechno. Samožrejmě tentokrát osou filmu sou tři úkoly a trochu Vánoční ples. Proto se také více objevuje Harry, což některým vadí, já se tím ale moc nezabírám... A tak co se týká čtvrtého filmu, byl vynikající.Samozřejmě plný očekávání. Myslím si, že příchod Voldemorta nemohli zpracovat líp. Prostě dokonalé. Ralph Fiennes je úžasný. Přesně mi zapadl do mé vize jeho podoby.

12. ledna 2007
plakát filmu
8. míle
8 Mile
100 %

Musím říct, že po dlouhé době se našel film, který se pro mě stal doslova drogou... Nestalo se abych si ho aspoň jednou za den nepustil. Já ani nevím co mě dostalo nejvíc, ale nemohl sem bez něj strávit den. Co se týká Eminema, tak ten podle mě neměl těžký úkol. Zopakoval si v podstatě svoje "dozrávání", a co se týká battlů, tak ty stály za to. Prostě super!

11. ledna 2007
plakát filmu
Poslední Mohykán
The Last of the Mohicans
90 %

Konečně nějaké dobré zpracování o indiánech. I když tento film nebyl doslova zaměřen na indiány, byl vynikající. Nejvíce se mil líbila postavy Magui, a jeho ztvárnění Wesem Studim. Ten ji zahrál výborně. Jěšte stačí dodat perfektní zvárnění bojových scén a nezapomenutelnou hudbu. Ta převyšovala vše.

11. ledna 2007
plakát filmu
Tora! Tora! Tora!
Tora! Tora! Tora!
90 %

Skvělé. Pro mě je to nejlepší zpracování Pear Harboru. I když je film starý 35 let byli efekty už na tu dobu velmi dobré. Je taky pozitivní, že film se také zaměřuje jak na americkou, tak i na japonskou stranu. Tím divákovi objasňuje více důvod útoku.

3. ledna 2007
plakát filmu
Ve stínu upíra
Shadow of the Vampire
100 %

Výborné. Pro mne byla vždy tato podoba upíra jedna z nejlepších, ale také nejděsivějších. Tentokrát se jedná o trochu jiné zpracování a samozřejmě mladší, ale Willem Defoe mě rozhodně nezklamal.

3. ledna 2007
plakát filmu
Zahulíme, uvidíme
Harold And Kumar Go To White Castle
100 %

Film provázejí nezapomenutelné hlášky a scénky. Pernou noc plnou nástrah a překážek s vytouženým cílem se pořádně najíst mě rozhodně pobavil. Hlavní herci mě také oslovili. A tak nezbývá nic jiného, než si počkat na doufám lepší dvojku.

3. ledna 2007
plakát filmu
Gladiátor
Gladiator
90 %

Ač je trochu z cesty s historií, gladiátorské souboje leč drsné, ale skvělé mě rozhodně nezklamaly. Při filmu jsem se rozhodně nenudil a také stojí za zmínku výkon Rusella Crowea, který zde zazářil. Rozhodně si nenechte film ujít.!

3. ledna 2007

Tentokrát jsem byl trochu zklamaný. Já jsem si užil první i druhý díl, ale tento třetí mi nenabídl nic nového pouze změnu prostředí z francouzského na americký. Je to škoda, opět se, bohužel už po třetí oběvují stejné scénky, jedinou záchranou jsou Clavier a Reno, ti se pro tyto role narodili.

3. ledna 2007
plakát filmu
Návštěvníci 2
Couloirs du temps: Les visiteurs 2, Les
100 %

Pro mě je toto druhé pokračování rozhodně lepší. Scénky s povozy, bedničkou z trubadúry, a mnohé další jsou nezapomenutelnými zážitky. Dvojice Christian Clavier a Jean Reno je pro mě jednou z nejlepších filmových dvojicí vůbec. P.S.: Všem doporučuji jíst hodně čokolády a všechno bude OKÉÉJ!

3. ledna 2007