avatar uživatele

Peter von Nox

Jméno
Petr
Věk
Bydliště
Brno
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Na konci světa
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
80 %

Na konci světa

Po hodně dlouhé době jsem se dočkal filmu, u kterého jsem skoro nedýchal. Piráti 3 sice nedosahují kvalit jedničky, ale je to naprosto perfektní film. Skvělé vizuální efekty - zvlášť pak poslední opravdu velká bitva - skvělá hudba, skvělí herci. Co mě vadilo, tak zbytečná komplikovanost. Pořád nějaké návrhy a podvrhy mě ke konci filmu fakt zamotali hlavu. Taky bych řekl, že je film zbytečně dlouhý. Ale musí se nechat, že se Piráti vyhrabali z hnoje (pitomej 2. díl) a důstojně ukončili celou trilogii, dokonce i bez happyendu. Jenom doufám, že tvůrci neudělají to, co chcou a to natočit 4. díl. Nicméně trojku doporučuju všem. Opravdu stojí za to.

26. května 2007
plakát filmu
Spider-Man 3
Spider-Man 3
10 %

Spider-Man 3

Něco takovýho jsem ještě nezažil. Od plno lidí jsem slyšel, že je ve filmu plno hluchých míst. Musím říct, že celý film je jedno velký hluchý místo za 280 milionů dolarů. Větší kravinu a zklamání jsem ještě nezažil. Dvě hodiny z filmu je jenom nudný kecání a brečení a zbytek je (akční scény) něco jako špatná komedie, protože kdyby se přede mnou někdy objevil 30 metrovej chlap z písku, tak bych si ho nefotil a ani bych nebrečel, jak drtí Spideyho, ale utíkal bych pryč. Venom, na kterýho jsem se těšil, si ve filmu užil dobrých 15 minut. Taky mě naštval, protože se seriálem nebo a komiksem měl ve filmu společnou opravdu jen vizáž. Spider-man 3 je jen urážkou slavného komiksu. Spider-man 3 neměl vyjít nebo aspoň ne v tomhle provedení. Některé scény jsou jak vystřižené z parodií, třeba jak Spider-man za velkého potlesku a výskání letí kolem americké vlajky. Jediná opravdu dobrá pasáž byla, jak měl na sobě Peter Parker symbionta a zešílel. Také jediná scéna, která se dá pochválit je, jak si toho symbionta sundává z těla, protože mě připoměla jak komiks, tak i skvělí kreslený seriál. Na závěr můžu říct, že pokud jste nečetli komiks nebo neviděli seriál, tak na Spider-mana můžete jít, jen abyste věděli, jak ten příběh pokračuje, ten kdo seriál i komiks zná, tak ať na to radši nechodí, protože mu bude maximálně tak do breku.

5. května 2007
plakát filmu
Prázdniny pana Beana
Mr. Bean's Holiday
100 %

Bean

Perfektní komedie. Opravdu Bean forever. Sice už to nejsou starý zlatý časy, ale i tak se mi Bean hodně líbil. Líbí se mi hlavně, že za těch deset let přišel na nový nápady. Rowan Atkinson je prostě génius a to mu nikdo nevezme.

1. dubna 2007

Donnie

Donnie Brasco je dobrý film, ale zdá se mě přehnaný. Nevím jestli by ve skutečnosti agent FBI rozřezával lidi. Ale i tak se mi film líbil. Al Pacino i Johnny Depp to zahráli dobře.

26. března 2007

300

Naprosto perfektní oddychovka. Když nechcete nad ničím přemýšlet, podívejte se na tenhle film. Příběh sice snad ani nemá, ale dvou hodinová bitva je prostě úchvatná. Dobré zpomalené záběry, drsně brutální. Herci hrají svoje role hodně přesvědčivě. Jenom mě přišla zvláštní krev. Né, že by jí bylo málo. Ale byla dělaná počítačem a bylo to hodně poznat. Sparťani porcujou jednoho peršana za druhým, ale na mečích, na sparťanech, na peršanech a ani na zemi není krev. Vždycky vystříkne a pak zmizí. Ale abyste neřekli, že jsem sadista, tak řeknu, že mě to až tak nevadilo. Ale rozhodně stojí za zhlédnutí.

26. března 2007
plakát filmu
Mlčení jehňátek
The Silence Of The Lambs
90 %

Mlčení jehňátek je asi nejlepší film Antonyho Hopkinse. Film je sám o sobě taky perfektní. Hannibala Lectera jsem si úplně zamiloval, i když je to vlastně magor. Film je ke konci hodně napínavý. Doporučuji všem příznivcům žánru.

6. března 2007
plakát filmu
Hannibal
Hannibal
60 %

Hannibal

Druhý díl série se mi moc nelíbil. Anthony Hopkins už prostě není tak vyjímečnej, jak byl v prvním díle. Co mě fakt naštvalo, byla výměna hereček u hlavní hrdinky. Vrcholem filmu je naprosto nechutná scéna (fakt je to odporný) jak si Hannibal smaží mozek jakýhosi FBI chlápka. Film je jednoznačně horší než první díl.

6. března 2007
plakát filmu
Červený drak
Red Dragon
20 %

Červený drak

Poslední díl trilogie je ze všech nejhorší. Vlastně je to úplná hovadina. Propagovaný Lecter se ve filmu ukáže v pár scénách. Na Anthonym je výrazně vidět jeho stáří, i když by měl vypadat mladší než v Mlčení jehňátek. Taky jsem nepochopil konec (možná jsem blb, ale taky jsem to viděl jen jednou a podruhé bych u toho asi usnul nudou), kde si chlap v jedné scéně ustřelí hlavu a o pár minut se ten stejnej chlap (s nepoškozenou hlavou :-) pokouší zabít hlavního hrdinu. Nicméně se mě film nelíbil a nedoporučuju ho.

6. března 2007
plakát filmu
Vůně ženy
Scent of a Woman
100 %

Scent of Woman

Životní role Ala Pacina. Role bezcitného a slepého plukovníka Franka Sladea mu sedla perfektně. Dokonce jsem s ním i cítil. Když byl šťastný, tak jsem se smál, když to s ním šlo z kopce, tak jsem byl napjatej. Naštěstí film končil happyendem, jinak bych se asi rozbrečel :-). Fanoušci Ala Pacina nesmí tenhle film přehlídnout.

15. února 2007
plakát filmu
Četa
Platoon
50 %

Četa

Fakt je, že film se mi moc nelíbil, ale je to jeden z nejlepších válečných filmů z Vietnamu. Hodně se mě líbí role zdánlivě bezcitného Williama Dafoa, ale jinak si myslím, že do toho mohli herci dát víc.

2. února 2007
plakát filmu
Muž bez tváře
Man Without a Face, The
100 %

Muž bez tváře

Asi nejlepší film, co Mel Gibson režíroval. Film má dobrou atmosféru, je trochu smutný, trochu šťastný. Gibson si tady zahrál bývalého učitele, který má po autonehodě zjizvenou tvář. Hodně jsem mu jeho roli věřil a troufám si říct, že je to i jeho nejlepší film, ve kterém hrál.

2. února 2007
plakát filmu
Údolí stínů
We Were Soldiers
90 %

Údolí stínů

Podle mě je to nejlepší válečný film z Vietnamu. Mel Gibson hraje plukovníka Moora opravdu dobře, ve filmu je opravdová intenzivní a brutální akce. Takových filmů by mělo být víc.

2. února 2007
plakát filmu
70 %

Black Hawk Down

Z filmu mám smíšené pocity. Na jedné straně se mě líbila intenzivní akce, na straně druhé jsem nemohl vystát zameričtělost. V každé druhé scéně běží američan, pod nohama mu lítají náboje, za ním vybuchujou rakety atd. atd. No ale dobré pocity převažují nad špatnými. To asi proto, že kulky pod nohama američanům lítají v každým filmu :-).

2. února 2007
plakát filmu
70 %

Tváří v tvář

Z tohohle filmu mám smíšený pocity. Náměť je excelentní, i herci a jejich výkony jsou výborné, ale dost mě vadí, že film natáčel John Woo. Jeho filmy nenávidím, protože se v nich mísí někdy úplně komická vážnost a trapně přehnaná akce. Tváří v tvář není vyjímka a. Ale nebýt tohohle režiséra, tak je to 100% film.

21. ledna 2007
plakát filmu
Killer
Die xue shuang xiong
0 %

Killer

Naprosto tapná parodie na akční film. John Woo není reřisér, ale magor. Ve filmu je víc minut z akce, než z nějakých dialogů. Vůbec se zde nemusí přebíjet zbraně a úplně největší blbost je, že hlavní hrdina za celý film SÁM postřílel nejmíň 500 lidí. Trapárna na entou.

21. ledna 2007
plakát filmu
Mission: Impossible
Mission: Impossible
70 %

Mission Impossible

Nato, že tenhle film režíroval Brian DePalma, je to docela nic moc. Zápletka nijak originální, herci do toho taky mohli dát trochu víc, ale na druhou stranu scéna, jak se Tom spouští po laně k tomu počítači, bude navždycky legendární :-). Za zhlédnutí stojí.

21. ledna 2007
plakát filmu
Mission: Impossible 2
Mission: Impossible 2
0 %

Zabte Johna Woo

Mission Impossible 2 je naprostá kravina a od jedničky se tak propadla, až je mě skoro do breku. Když jsem jedničce dával 70%, tak mě ani ve snu nenapadlo, jak hrozná bude dvojka. Kdybych mohl, dal bych tomu filmu aspoň -200%, ale to nejde. John Woo prostě neumí režírovat a už mě ty jeho kraviny jdou krkem. Céčkovej americkej film, kterej neměl nikdy vzniknout.

21. ledna 2007
plakát filmu
Kód Navajo
Windtalkers
80 %

Kód Navajo

Asi nejlepší film od Johna Woo. A protože žádnej jeho film, krom tohohle, není dobrej, tak ho srdečně chválím. Jen tak dál Johne, možná o tobě jednou budu moct říct, že jseš režisér.

21. ledna 2007
plakát filmu
Pearl Harbor
Pearl Harbor
80 %

Pearl Harbor

Slušnej film, kterej by měl vidět každý fanda válečných filmů. Výborná akce, i když jí tam není moc, dokonce i romantika, kterou moc nemusím, ale tady mi moc nevadila a úžasná hudba.

21. ledna 2007
plakát filmu
Cesta do zatracení
Road To Perdition
100 %

Road to Perdition

Perfektní film s perfektním hercem. Na Kmotra sice nemá, ale to nemá asi žádnej film. Je zde nepříliš originální příběh, akce tak akorát a na konci jsem stíral slzu z oka. Vážně byste jej měli vidět.

21. ledna 2007
plakát filmu
Trosečník
Cast Away
90 %

Trosečník

Perfektní film o ztroskotání letadla a přežití jednoho člověka na pustém ostrově. Hanksovi jsem jeho roli dokonale uvěřil. Hlavně se mi líbilo, jak postupně během filmu shazoval kila a špeky. Film se mi líbil víc jak knižní Robinson.

21. ledna 2007
plakát filmu
Zelená míle
The Green Mile
90 %

Zelená míle

Hodně dobrý film natočený podle knížky S. Kinga. Tom Hanks zde exceluje, ale i jiní herci. Nemůžu o filmu říct, že je originální, ale je dobrý a určitě byste ho měli vidět.

21. ledna 2007
plakát filmu
Zachraňte vojína Ryana
Saving Private Ryan
100 %

Ryan

Výborný válečný film, který by si zasloužil víc oskarů než dostal. Tom Hanks hraje úplně perfektně a na konci filmu mě byla jeho smrt fakt líto. Ještě, že je to jen film, protože kdyby byl fakt mrtvej, tak svět přišel o jednoho dobrýho herce. Doporučuju všem fandům válečných filmů.

21. ledna 2007
plakát filmu
Soumrak mrtvých
Shaun Of The Dead
90 %

Soumrak

Naprosto perfektní parodie na jinak debilní úsvit mrtvých. Opravdu jsem se smál. Vtípky i scény jsou úžasné. Britský komedie mají něco do sebe. Doporučuju.

20. ledna 2007
plakát filmu
Armageddon
Armageddon
70 %

Armageddon

Tenhle film se mi docela líbil, ale na druhou stranu je zapomenutelnej. Nic zvláštního. Bruce tady hraje hrdinu hrdiny, kterej zase zachrání svět (jak originální). Dobré jsou speciální efekty, zvlášť jak na New York padjí asteroidy. Filmem si můžete zkrátit dlouhou chvíli.

20. ledna 2007