avatar uživatele

Evule

Jméno
Eva
Věk
Bydliště
Praha
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Harry Potter a Princ dvojí krve
Harry Potter and the Half-Blood Prince
80 %

Po zkušenostech s prvními pěti filmy se mi velmi vyplatilo přistupovat k šestce s rezervou. Opět spousta věcí chybí, opět je spousta věcí jinak. Upřímně by mě zajímalo, jak dění pochopili lidé, kteří nečetli knížku. Ale to je nakonec jejich problém. Vtipné hlášky mě velmi pobavily, oceňuji. I proto vyšší hodnocení. Otázka ale je, jestli dojem, že se celé kino smálo, je ten, který bych si zrovna z tohoto dílu Pottera chtěla odnést...

20. července 2009
plakát filmu
Riskni to s Polly
Along Came Polly
40 %

Hm...

...na tomhle filmu vidim jen dve pozitiva... Prvni - videla jsem ho v TV, takze me alespon nemuselo mrzet, ze bych za nej platila vstupne a druhe - Jennifer Aniston, jen kvuli ni jsem vydrzela koukat az do konce...

11. září 2008
plakát filmu
Nabít a zabít
Lucky Number Slevin
100 %

Perfektní...tehle film udržel mou pozornost od začátku až do konce. Skvělá zápletka, geniální střih, herecké obsazení na jedničku. Akorát Hartnettova nosu už mi ke konci začínalo být trochu líto. :-)

21. února 2008
plakát filmu
Zlatý kompas
The Golden Compass
40 %

Přiznávám, že knižní předlohu jsem nečetla... A přestože mám velmi ráda fantasy, film mě k jejímu přečtení nemotivuje. Působilo to na mě jako hrozná slátanina. Procenta zvyšuje jen herecké obsazení.

14. ledna 2008
plakát filmu
Ratatouille
Ratatouille
80 %

Sem tam hluchá místa, ale jinak moc hezká pohádka, krysák je vtipný... Jen si nejsem jistá, zda-li nevytvoří v dětech podobné zmatky, jako fialová kráva...

23. října 2007
plakát filmu
90 %

Pěkné

Opravdu nefandím filmům natáčeným podle knížek...tenhle se ale maximálně povedl. Úžasné scenérie, humor, skvělé obsazení... Michelle Pfeiffer je prostě fantastická a Tristran takové roztomilé ucho. Možná autorům nakonec odpustím i ten pozměněný konec a vynechání "žampiňónů". :-)

2. října 2007
plakát filmu
Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter and the Order of the Phoenix
60 %

Film uhání jak splašená herka, aby do něj nacpali alespoň 80% toho, co se děje v knize. Sice hezky natočené, ale tragicky sestříhané, jedna scéna stíhá druhou... A již standardně spousta věcí nesouhlasí... Mimochodem - jak mohli na ministerstvu použít zaklínadlo "Levicorpus", které se Harry naučí až v šestém díle od Prince dvojí krve...(?)

24. července 2007
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Na konci světa
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
80 %

Upřímně řečeno - kdyby autoři skončili jedničkou, byla bych nejspokojenější. Třetí díl je navíc dost chaotický. Spousta nových postav. Ale pravda - závěr překvapil. Teď jen doufám, že nepřijde čtyřka o obsahu - "kterak se Turnerovi každých deset let scházejí na pevnině". :-)

9. července 2007
plakát filmu
Eragon
Eragon
70 %

Možná bych film ohodnotila více procenty, kdybych knihu nečetla. Takhle ovšem bohužel... Navíc jsem měla tu smůlu, že jsem ho viděla s českým dabingem... Hlas vybraný pro Safiru je prostě hrozný.

9. července 2007
plakát filmu
Moulin Rouge
Moulin Rouge!
40 %

Předpokládám, že je potřeba mít na tenhle film nějakou buňku, která mi chybí... Po úvodu, který vtahuje do ponuré atmosféry Paříže začátku 20.století, přiskotačí hippies... Mno... Škoda, že protagonisté nezačali i rapovat... Na konec filmu jsem už v kině nečekala.

4. června 2007
plakát filmu
Jedna ruka netleská
Jedna ruka netleská
70 %

Možná bylo tomuto filmu na škodu, že příliš často jezdím se Student agency, takže jsem ho chtě-nechtě viděla několikrát... Ale jo, chvílemi je to tak nablblý, až je to vtipný. :-)

26. dubna 2007
plakát filmu
Vratné lahve
Vratné lahve
100 %

Na Vratné lahve se opravdu vyplatí do kina zajít. Hezké, vtipné a hlavně lidské. Skvělý scénář. Zdeněk Svěrák je v roli stárnoucího učitele fantastický, důchodcovsko-cimrmanovská skupina procházející se po parku je komická sama o sobě a velmi mile mě překvapil i Jiří Macháček, kterého jsem doteď měla spojeného především s filmem Jedna ruka netleská. Jediné, co mě opět rozčiluje, je to prošpikování filmu reklamou na Albert a Frekvenci 1...

26. dubna 2007
plakát filmu
Kokosy na sněhu
Cool runnings
100 %

Jedna z nejlepších komedií, které jsem měla tu možnost vidět. Nesmrtelné hlášky. Tenhle film mě spolehlivě rozesměje kdykoli.

29. srpna 2006
plakát filmu
Doba ledová 2: Obleva
Ice Age: The Meltdown
60 %

Zklamání

Když začaly postavy zpívat, myslela jsem, že z kina prostě odejdu...na jedničku to nemá, je tam spousta hluchých míst, některé momenty zralé na úšklebek. Svou laťku si drží jen veverka. Ale třeba je to jen tím, že už nejsem dítě. :-)

29. srpna 2006
plakát filmu
Román pro ženy
Román pro ženy
40 %

Nelíbí...prostě nelíbí...

Možná je to tím, že nemám ráda Viewegha, ale... Tenhle film mi prostě nesedl. Křečovitý humor, směšné autorovo přesvědčení, že ví, "jak to mezi holkama chodí", a všudypřítomná reklama na Avon? Ne, děkuji, již nikdy více.

29. srpna 2006
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
70 %

Slabší...

Jednička je super film. Dvojka není špatná, ale... Dějově slabší a příliš postavená na Deppovi, jeho kreacích a obličejové gymnastice. A v některých scénách je až moc patrná snaha o to, aby se lidé smáli. Nicméně na trojku se podívat půjdu. :-)

23. srpna 2006
plakát filmu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter and the Goblet of Fire
40 %

Jako obyčejný film to jde, ale... Pro jistotu bych tomu dala podtitul - "velmi volně na motivy knihy Harry Potter a Ohnivý pohár". Vždyť tam spousta věcí - i dost zásadních - vůbec nesouhlasí s knihou! A ta křečovitá dramatičnost - viz. kupříkladu souboj s drakem...ne, jako film natočený podle knihy se mi to prostě nelíbí.

22. srpna 2006