avatar uživatele

petci

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Šifra mistra Leonarda
The Da Vinci Code
60 %

The DaVinci code

Na Šifru jsem se těšil od začátku oznámení, že se natáčí. Knížku jsem měl přečtenou nejmíň třikrát a pořád mě neomrzela. Bohužel film mi stačilo vidět jednou. Obsazení herců bylo vybrano dobře. Tom Hanks, Jean Reno i Audrey Tautou hráli skvěle, ikdyž Tom Hanks přes své výkony v Trosečníkovi, Forestu Gampovi a Zelené míli se tentokrát tolik nevyznamenal . Film se až moc podobal knížce, což v některých scénách nebylo nejlepší a zrovna když by bylo dobré použít scénu z knihy, nepoužili ji. Jinak byl film natočený dobře a zvuk vybrali tvůrci filmu taky bezvadně.

28. května 2006
plakát filmu
Pelíšky
Pelíšky
100 %

Česká klasika

Ano, tohle je prostě klasika mezi filmy. Jestli se chcete podívat na jeden z nejlepších českých filmů, určitě to je právě film Pelíšky a svýma naprosto dokonalýma hláškama dává Pelíškám další procenta navíc, takže ne 100% , ale rovnou 110 % !

28. května 2006
plakát filmu
V jako Vendeta
V for Vendetta
90 %

...remember remember five november.

Tak tohle jsou klíčová slova celého filmu. V jako Vendeta je film, který by měl vidět každý filmový fanoušek i nenáročný divák. Teorie socialismu, který se objevuje ve filmu se klidně mohl i u nás za socialismu stát, protože tenkrát by všemu lidé uvěřili, ale naštestí teď všechno prověřují výzkumný centra. Ale i tak... jak můžeme vedět, že zprávy z televize jsou pravdivá a to, co nám řiká vláda neni jedna velká lež (samozřejmě bez ohledu na volby, kde se lež objevuje celkem často :-D). Ve filmu je naznačeno, že žádná diktatura netrvá věčně a v pravý čas by měla nastat revolluce, ale lidi se bojí, takže se nejdřív musí najít člověk, který tuhle revoluci vyprovokuje. Pokud zbožňujete londýnský parlament, tak si vemte sebou kapesníkk :-D ... Bratři Wachovski opět přišli do světa filmu s novou filmařskou technikou a jako u Matrixu bullet time, tak v tomhle filmu zpomalování někkterých předmětů, co se rozmazávají je fakt dobrý, dost tomu dopomáhal i V, který uměl s nožema dobře pracovat

28. května 2006
plakát filmu
Vykoupení z věznice Shawshank
The Shawshank Redemption
90 %

Film,co stojí za to vidět

Jeden z nejlepších příběhů S. Kinga, který byl zfilmován . Film poukazuje na to, že svět je nespravedlý a tak to i zůstane a justičních omylů bude jenom přibývat. Film je fakt skvělej a každý by ho měl vidět dvakrát, protože podruhý vnímá film uplně jinak.
btw pokud jste viděli tento film, určitě se podívejte na filmy Bláznivá střela 3 a Utopenec na útěku, který jsou dokonalou parodií na tenhle film ;-)

28. května 2006
plakát filmu
Saw 2
Saw II
50 %

Horor

Nízkorozpočtový horor, poukazující na to, co všechno můžou američani vymyslet. Film byl jinak dobrý a každý fanoušek hororů by měl tenhle film vidět ;-) A určitě se podívejte na Scary Movie 4, kde je taky parodie právě na saw i saw II

28. května 2006

Garfield ???

Miluju komiks Garfield ! Je to uplně super příběh jednoho kocoura co nesnáší psa Odiho a pondělky. Tyto příběhy mají svůj vtip, kteří nemusí některé lidi pochopit. Narozdíl od komiksů je film uplně něco jiného. Film je hlavně pro děti a máloco je přejato z populárního komiksu. Tvůrci nejspíš spoléhali na popularitu garfielda z knížek a uplně zapomněli, co vlastně dělají za film. Jinak kvalita filmu je good a obrazu taky ;-)

28. května 2006
plakát filmu
Mariňák
Jarhead
70 %

to je skoro na copyright :-D

Mariňák - Jahred je naprosto skvělej film, ale bohužel ztrácí na kvalitě, když se podíváte na Olověnou vestu-Full Metal Jacket. Film se až příliš podobá právě Olověnné vestě. A jelikož je Olověnná vesta starší, Mariňák v tom nebude tak nevině a hlavně režisér Jahred Sam Mendes má nejoblíbenějšího režiséra Stephena Kubricka, takže je jasný, že nějaký rysi v Jahred od Olověný vesty budou. JInak dost pěknej film

28. května 2006