avatar uživatele

jefry

Jméno
Jarek
Věk
56 let (Štír)
Bydliště
Morava
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Moulin Rouge
Moulin Rouge!
90 %

byl jsem spokojen

Hezký a oddechový muzikál, prostě jsem se bavil a musím říct, že mě hodně překvapil Evan McGregor, protože jsem netušil, že umí velmi dobře zpívat.

9. června 2006
plakát filmu
Sám doma
Home Alone
90 %

sranda

Myslím, že tato komedie se skutečně povedla a musím říct, že už jsem ji viděl nekolikrát a vždy se dobře pobavím.

5. června 2006
plakát filmu
Na zlatém jezeře
On Golden Pond
100 %

rád se k tomuto filmu vracím

Velmi dojemný příběh o stáří, hledání, lásce a pochopení. Krásné záběry přírody umocněné působivou hudbou. Katharine Hepburn, Henry Fonda a Jane Fonda, tak to je úžasné herecké spojení, které z tohoto filmu udělalo skutečný skvost.

4. června 2006
plakát filmu
Indočína
Indochine
100 %

skvělé

Strhující a ojedinělý příběh, skvěle propracovaný, krásná a působivá hudba a brilatní výkon Catherine Denevue, to vše napovídá tomu, že se jedná o výjímečný film. Všem náročným divákům mohu jen doporučit.

3. června 2006
plakát filmu
Valmont
Valmont
100 %

povedlo se

Myslím, že tohle zpracování filmu Valmont se opravdu povedlo. Anette Benning i Colin Firth zahráli své role na výbornou. Myslím, že Miloš Forman opět dokázal, že točit umí.

3. června 2006
plakát filmu
Šifra mistra Leonarda
The Da Vinci Code
80 %

tak trochu zklamání

Abych pravdu řekl, čekal jsem od tohoto filmu víc, ale určitě není na odepsání, tak, jak to učinili kritici a novináři v Cannes. Nebylo ani potřeba číst první knihu, protože vše ve filmu mi přišlo dostatečně jasné. Jen se mi nelíbil Tom Hanks (můj oblíbený herec), protože mu tato role prostě nesedla.

31. května 2006
plakát filmu
Trosečník
Cast Away
90 %

Tom je jednička

Tom Hanks už nám mnohokrát dokázal, že hrát umí a i tento film to jen potvrzuje. Příběh byl zajímavý a těžko si dokážu představit, že bych něco podobného vůbec zažil. Film byl dobrý, ale některé scény bych podbarvil hudbou, bylo by to více emotivní.

28. května 2006
plakát filmu
Legenda o vášni
Legends of the Fall
80 %

hezký film

Velmi zajímavý příběh o bratrském poutu, lásce a zradě. Nádherné přírodní scenerie a Anthony Hopkins a Brad Pitt opět nezklamali.

28. května 2006
plakát filmu
Před úsvitem
Before Sunrise
90 %

to se povedlo

Vůbec jsem nezaregistroval, že tenhle film existuje a tak jsem si ho půjčil a moc mě překvapil. Skutečně hezký příběh, který je navíc situován do překrásného prostředí Vídně. Julie Delpy a Eathan Hawke předvedli skvělý herecký výkon.

24. května 2006
plakát filmu
Casanova
Casanova
90 %

povedlo se

Myslím, že tento Casanova se opravdu povedl. Přišlo mně to přirozené a atmosféra Benátek je okouzlující. Heath Ledger opět dokázal, že umí hrát.

22. května 2006
plakát filmu
Tři do páru
Home at the End of the World, A
80 %

celkem se to povedlo

Knihu Michaela Cunninghama jsem přečetl jedním dechem a stejné napětí a nejistotu, co bude dál, jsem cítil i při sledování filmu. Naštěstí ve filmu byla působivá hudba, která mě tak trochu uklidňovala. Byl to velmi zvláštní pohled na lidi, kteří vedou jiný způsob života, pro mě trochu zvláštní, protože jsem to nikdy nezažil, ale i tak se mi film líbil a byl i dobře herecky obsazen.

21. května 2006
plakát filmu
Love Story
Love Story
100 %

Mladý pár a jejich z počátku šťastný příběh, který nakonec končí smutně. Ali MacGraw a Ryan O´Neal předvedli velmi dobrý herecký výkon. Ve filmu byla překrásná hudba. Moc se mi tento film líbil.

20. května 2006
plakát filmu
Zkrocená hora
Brokeback Mountain
100 %

Ještě jeden postřeh

Protože považuju Zkrocenou horu za jeden z nejlepších filmů posledních let, hodně o filmu diskutuju a jsem celkem překvapen, že mnoho diváků ani nechápe, co chtěl Ang Lee tímto filmem říct. Pokud to tak cítite, doporučuju jít na film ještě jednou a uvidíte, že tento film je sktutečně vyjímečným filmovým uměním a vše, co v něm je se dá pochopit.

19. května 2006
plakát filmu
Crash
Crash
80 %

tak trochu zklamání

Rasismus je neustále velmi aktuální téma a především příležitost pro filmaře, jak tento aktuální problém přenést na filmové plátno. Nemohu říct, že by se mi film nelíbil, byla tam spousta zajímavých a emotivních scén, ale od filmu, který dostal Oscara, jsem očekával víc.

19. května 2006
plakát filmu
Capote
Capote
70 %

Téma filmu Capote mě až tak moc nezaujalo, ale chtěl jsem vidět všechny snímky nominované na Oscara a tak jediné, co mě na filmu zaujalo, byl Philip Seymour Hoffman a jeho herecký výkon.

19. května 2006
plakát filmu
Zamilován
Falling In Love
100 %

hezké

Tak tenhle film jsem viděl už mnohokrát a stále se k němu rád vracím. Člověk si kolikrát ani neumí představit, jak náhoda dokáže zkomplikovat život. Herectví Meryl Streep bylo opět dokonalé.

19. května 2006
plakát filmu
Byl jednou jeden král
Byl jednou jeden král
100 %

Jedna z nejlepších českých pohádek se skvělým hereckým obsazením. Dříve jsme tuto pohádku mohli sledovat jen o vánočních svátcích, což už dnes neplatí a můžu říct, že nejmíň třikrát do roka si ji pustím.

19. května 2006
plakát filmu
Mrtvý muž přichází
Dead Man Walking
90 %

Je dobré, když film uchvátí diváka natolik, že o něm přemýšlí i po tom, co jej viděl. A já jsem dlouho a dlouho přemýšlel, abych si sám udělal tečku za tímto vydařeným filmem, který měl i skvělé herecké obsazení.

19. května 2006
plakát filmu
Mrazík
Morozko
100 %

Mrazík je prostě klasika

Je až neuvěřitelné, že mě tato pohádka pořád baví a to už ji znám opravdu nazpaměť a stejně se na ni opět rád podívám.

19. května 2006
plakát filmu
Láska přes internet
You've Got Mail
80 %

Tom, Meg a romantika

Tom Hanks a Meg Ryaen jsou v romantických filmech vždy dobře sehraní a dají filmu tu správnou pohodu. Rád se k tomuto filmu vracím, protože vždy potěší.

18. května 2006
plakát filmu
Podzim v New Yorku
Autumn in New York
90 %

pěkná podívaná

Když se starší muž zamiluje do mladé dívky, tak to na mnoho lidí působí dojmem něčeho nepřirozeného, ale i to se v životě stává a tento film je toho důkazem. Okouzlující Winona Ryder a Richard Gere svou roli zahráli moc dobře.

18. května 2006
plakát filmu
100 %

hezký film

Milovníkům přírodních scenérií a obdivovatelům Meryl Streep tento film mohu jen doporučit. Krásná krajina, úžasný příběh a velmi působivá hudba, jen škoda, že Meryl Streep za tento obdivuhodný výkon nedostala Oscara.

18. května 2006
plakát filmu
Mandolína kapitána Corelliho
Captain Corelli's Mandolin
80 %

Nebylo to špatné, ale přišlo mi to hodně zdlouhavé a Nicolas Cage a Penélope Cruz mi k sobě moc nesedí. Jsou hodně odlišní a v tom filmu to bylo vidět.

18. května 2006
plakát filmu
Mexičan
The Mexican
60 %

Mně ten film přišel takový rozházený, díky tomu, že mám rád filmy s Pittem,tak jsem v kině vydržel, ale vůbec mi nesedělo to herecké spojení Pitt a Roberts. Jsou zcela odlišní a spolu jim to vůbec nesedělo, přišlo mi to dost umělé.

18. května 2006
plakát filmu
Hodiny
Hours, The
100 %

Film pro náročné

Tak tenhle film jsem si užil. Po celou dobu sledování jsem cítil zvláštní chvění a napětí a pořád jsem přemýšlel. Oscara by si zasloužily všechny tři herečky, protože byly úžasné. Všem náročným divákům doporučuju.

18. května 2006