avatar uživatele

beďulka

Jméno
Bea
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
80 %

Knight and Day...

Ponevadz mam rada jak Cameron Diaz tak i Toma Cruise, nemohla jsem si tenhle film nechat ujit. Ze zacatku jsem byla trochu rozpacita protoze mi dej neprisel nejak zajimavy, ale to se nahle otocilo a zacala poradna jizda. Cameron Diaz skvele vyuzila svoje komedialni schopnosti a talent a dodavala filmu vtip, zatimco Tom Cruise slouzil jako sladky bonbonek, ktery se s nikym nemazli (krome Cameron Diaz). Film byl nabity akci, kterou jsem od nej cekala, bylo tam vsechno co cloveka muze napadnout od honicek v autech, az po stado splasenych byku. Film byl napinavy a i kdyz konec byl trosicku predvidatelny, urcite to byla paradni podivana. Neni to nejlepsi film pod sluncem, ale stoji za to se na nej podivat. Urcite nebude nudit.

10. září 2010
plakát filmu
Pevné pouto
The Lovely Bones
100 %

The Lovely Bones

Knihu jsem nikdy necetla a tak budu mluvit jen z pohledu divaka, ktery nebyl ovlivnen knizni podobou tohoto pribehu. Strasne me prekvapuje, kolik lidi tenhle film odsuzuje. Ja patrim k tem, kteri dokazou ocenit snahu a uvedomuji si, ze takovy film neni jednoduche natocit.
Kdyz jsem videla trailer na tento film, zaujal me, ale ne natolik abych se na tento film nejak moc tesila. Kdyz vysel na dvd, podivala jsem se na nej ze zvedavosti a absolutne me okouzlil.
Zacala bych dejem. Zapletka mozna neni nejak moc originalni, ale zpracovani urcite ano. Strasne se mi libilo cele zpracovani "mezisveta" ve kterem se Susie Salmon nachazela. Vsechny triky a vizualni efekty pro me byly perfektne udelane a vubec me nijak netizilo na srdci, ze jich bylo tolik. Co jste asi od Jacksona, rezisera Pana Prstenu a King Konga mohli cekat?? Kazdy reziser ma sve typicke rysy, ktere pri nataceni pouziva a u Jacksona to jsou prave takoveto vizualni efekty!! Naopak jsem jen ocenila, ze zvolil trochu jemnejsi pristup a tyto efekty pouzil k tomu, aby u divaka pomohly vyvolat silne emoce a ne aby se predvedl jak je dobry. Tyto sceny byly vazne pohadkove a myslim si, ze to se k filmu naramne hodilo. Vytvarelo to skvely kontrast mezi naivitou a detskosti hlavni hrdinky a krutou realitou opravdoveho sveta. Co se se tyce hereckeho obsazeni, to mi taky prislo genialni. Saoirse Ronan mi nejdriv nebyla sympaticka, ale hned na zacatku si me totalne ziskala a prisla mi perfektni pro tuto roli. Mark Wahlberg a Rachel Weisz v roli rodicu mi prisli skveli, u Weisz jsem mela trochu problemy s tim, ze jsem ji moc neverila ze je matka, ale nakonec jsem ji zacala verit o neco vic. Susan Sarandon byla skvela v roli moderni babicky, ktera drzi rodinu pohromade kdyz je potreba a navic byla skvelym komickym oddechem z jinak dramatickeho deje. A nakonec...Stanley Tucci..proste eso. Vsechno od jeho vizaze az po jeho projev bylo bezchybne! Nominaci na Oskara si jednoznacne zaslouzil, protoze byl neuveritelne presvedcivy. Ani na chvili jsem nepochybovala o tom, ze by to nebyl kruty a bezcitny vrah.
Jedna z nejlepsich veci na tomto filmu pro me byla hudba! Byla prakticky v kazde dulezite scene a perfektne sedela ke vsemu co se odehravala. V nekterych scenach mi prislo, ze kdyby tam urcita hudba nebyla, tak by ta scena prisla o sve kouzlo a byla by ztracena. Vse od malych tichych melodii az po zaverecnou pisnicku Song to the Siren (scena kdy Susie poprve pozna vsechny obeti pana Harveyho nez vstoupi do nebe) bylo skvele. Tato pisnicka me tak dostala ze jsem zacala i brecet a to poprve behem filmu. Konec, kde Susie prijde zpatky na svet rozloucit se s Rayem, mi prisel sladky a mily. Nejednalo se jen o romantiku, ale proste o to, ze to byla jedna vec, kterou chtela stihnout a nestihla za sveho zivota. Podle me to jen prohloubilo krutost toho co pan Harvey udelal, libilo se mi jak se scena se Susie a Rayme protinala se zabery na pana Harveyho a trezor.
Konec pana Harveyho byl trosku zvlastni, rekla bych i nepovedeny, ale proste to je to posledni na co jsem v tu chvili myslela, byla jsem hlavne rada, ze dostal co proto! Libilo se mi, ze cely film byl vniman z perspektivy Susie, a jeji hlas k teto roli a tomuto ukolu hodne sedl. Musim jenom rict ze cesky dabing byl otresny (jako temer vzdy u novych filmu) a tak si myslim, ze jestli to nekdo videl poprve v cestine, film ztratil kvalitu uz jenom diky tomu!
Jinak ale nemuzu tomuto filmu nic velkeho vytknout. Proste me vazne zaujal, vic nez sem si myslela, byl dramaticky a zaroven i po nekterych strankach vtipny, byl emotivne silny a vsem bych ho silene rada doporucila, protoze stoji za to se na nej podivat! Tento film opravdu pohladi na dusi, staci se jen odevzdat pribehu a ne lpet na technickych strankach, jako vetsina lidi tady udelala. Opravdu silny film a ve mne nepochybne zanechal pevne pouto!!

9. září 2010
plakát filmu
Pochyby
Doubt
10 %

doubt

Tenhle film jsem musela povine shlednout ve skole. Sama od sebe bych se na nej urcite nepodivala, protoze mi proste neprisel zajimavy. Meryl Streep je pani herecka a dokazala by zahrat snad vsechno takze s jejim obsazenim jsem byla velmi spokojena. Na Amy Adams jsem byla vetsinou zvykla v komediich, takze jsem si nebyla jista jak to dopadne, ale nakonec se ji role naivni sestry celkem povedla. Zapletka me zaujala i kdyz nebyla tak napinava jak jsem cekala. Cela pointa tohoto filmu byla o tom, aby divak mel pochyby o tom co se delo, ale ja si celkem rychle utvorila svuj nazor takze jsem zadne pochyby nemela. Konec byl pro me celkem slaby, vubec to ve mne nevyvolalo zadne pocity ani emoce a navic byl dej strasne zdlouhavy takze jsem byla jen rada, kdyz film skoncil. Meryl Streep je vazne dobra a tak davam 10% za ni, ale jinak bych se na to urcite uz nikdy nepodivala.

8. září 2010

Match Point

Jedinym duvodem, proc jsem se podivala na tento film byl Jonathan Rhys Meyers a Scarlet Johansson. Nebyla jsem si jista dejem a tak sem se na film zacala divat aniz bych mela jedinou potuchu o cem bude. Zacatek me naprosto uchvatil uz jen proto, ze se dej odehraval v Londyne, ktery miluju a taky ze se zacatek odehral na tenisovych kurtech me strasne pozitivne naladilo. Meyers jenom zaril jeho klasickym sarmem, ktery se mu v tomtu filmu naramne hodil aby zustal v oci divaku pochopeny a oblibeny i jako negativni hrdina. Scarlet Johansson je samozrejme znama pro jeji vzhled vice nez jeji herecke schopnosti a talent ale s touhle roli se skvele poprala a byla velmi presvedciva. Co se tyce rezisera Allena...je to proste trida. Tohle byl prvni film ktery sem od nej videla, ale vzdycky jsem znala jeho povest takze jsem nebyla prekvapena tim jak dobry tenhle film byl. Ze zacatku se mi zdal celkem pomaly, dej se tahnul a ja nevedela kam to vsechno speje. A jakmile se film dostal do climaxu, tak sem jen zustala sedet s otevrenou pusou. Takovy zvrat byl to posledni co jsem cekala, a vlastne jsem nic takoveho ani necekala. Byla jsem ohromena az do uplneho konce a neverila jsem jak chytre to Allen vymyslel. Takze davam 80% za skvele herecke obsazeni a zpracovani filmu, ale 20% musim ubrat za trochu roztahany a malo agresivni prubeh a hlavne zacatek filmu. Ale jinak vazne vsem doporucuju!

7. září 2010
plakát filmu
Bez soucitu
From Paris with Love
100 %

From Paris With Love

Docela me mrzi jak spatne hodnoceni tenhle film ma, ale ja musim rict ze se mi tenhle film totalne libil!! Po tom co jsem videla rezisersky debut Pierra Morela Taken (96 hodin) jsem vedela ze tenhle bude taky skvely, jeste ke vsemu kdyz se zase odehrava v Parizi coz uz automaticky navazuje perfektni atmosferu. Dalsim absolutnim lakadlem k tomuto filmu byl John Travolta, ktery je jeden z mych nejoblibenejsich hercu a Jonathan Rhys Meyers, ktery me lakal jen kvuli jeho vzhledu nez nejakemu hereckemu talentu. A kdyz jsem se na film konecne podivala, nebyla jsem ani trosku zklamana. Film zacal vlazne a svezim tempem, charakter Meyerse Reese si me ziskal hned na zacatku a pak proste prislo prave eso - Travolta. Vsechno od jeho vizaze az po jeho hlasky bylo perfektni. Naprosto jsem mu verila, ze byl CIA agent. Diky jemu byl film tak akcni, ale jeho vtipne hlasky nemely chybu a byly vzdycky perfektne nacasovane. I kdyz film byl silene akcni, byly momenty kdy si clovek mohl na chvili odechnout a soustredit se i na neco jineho nez kolik lidi Travolta odrovnal v predesle scene. Strasne se mi libilo jak Morel dokazal ukazat pravou tvar Parize, coz se mu ostatne povedlo uz v Taken. Cekala jsem ze Travolta bude dobry v akcni roli, protoze se mi strasne libil uz i ve filmu Taking of Pelham 123 (Unos vlaku 123), ale tady byl asi tak 10x vic akcnejsi a hlavne byl kladny hrdina, coz jeho charakter delalo jeste lepsim. Film mel strasne dobre stupnovani, pomalu se draly na svetlo dalsi a dalsi detaily a kdyz prisel climax filmu tak sem byla fakt prekvapena, protoze sem to necekala. Konec byl taky dobre udelany, klasicky happy end ale v tomhle pripade by se ani nic jineho nehodilo. Musim uznat ze to postradalo takovou tu hlubsi a vice emotivni myslenku, jakou mel Taken, ale tohle bylo uplne o necem jinem a takovou akcnost to potrebovalo. Triky byly naprosto bezchybne a i hudba se mi strasne libila. Byla jsem trochu zklamana ze film byl tak kratky, ale nic v nem nechybelo, takze to se dalo prekousnout. Nevim, proc ma tenhle film tak spatne hodnoceni, jedine co me napada bude otresny cesky dabing, ktery je proste v posledni dobe na dve veci u hodne filmu. V cestine tenhle film ztrati tu puvodni jiskru. Ale jinak...tenhle film je pro me vazne pecka a myslim ze od rezisera Pierra Morela uvidime jeste velke veci!!

7. září 2010
plakát filmu
Smrt panen
Virgin Suicides, The
20 %

Virgin Suicides

Uprimne receno, jedinym duvodem, proc jsem se odhodlala podivat na tento film byl Josh Hartnett - duvod si myslim netreba psat :)
Taky sem byla zvedava na Kirsten Dunst. Mela jsem malou predstavu o tom, o cem ten film bude, ale nevedela jsem presne.
Kdyz jsem se na film podivala, byla jsem nehorazne zklamana. Proste to nebylo ani z poloviny tak dobre jak jsem doufala ze bude.
Dej ma sice hlubokou a citovou zapletku a namet je dobry, ale Copolla to proste nezvladla. Prvni film co jsem od ni kdy videla byl Marie Antoinette a ten taky nebyl zrovna skvely a chytlavy, takze jsem ani nijak neocekavala skvele reziserske schopnosti, ale tohle bylo fakt spatne. Proste herecke vykony byly slabe, film byl malo agresivni, Copolla se asi bala do toho vice slapnout. Konec byl sice smutny a depresivni, ale tyto emoce nebyly vyvolany tak silne jak mohly nebo spise mely byt. Zapletka tohoto filmu mela skvely potencial na opravdovou pecku, ale Copolla toho nevyuzila. Proste mi to prislo takove neslane nemastne, dej se silene tahnul, protoze se nedelo nic akcniho ani napinaveho a konec proste prisel z niceho nic. Kdyz se na obrazovce objevily titulky, furt sem se sama sebe ptala: A tohle je vsechno?
Nejdriv sem si myslela ze jsem to jen spatne pochopila, ale kdyz jsem se na to podivala po druhe, doslo mi ze to je proste spatny film. Prekvapuje me jak dobre hodnoceni tenhle film ma, protoze podle me to byl proste jenom tezce slaby odvar toho, co to mohlo byt. Davam 10% za Hartnetta, ktery svoji malou rolicku zvladnul s prehledem a byl jedinym pozitivnim duvodem proc videt tento film a dalsich 10% za Kirsten Dunst, ktera ukazala, ze rozhodne ma herecky talent.

7. září 2010
plakát filmu
P.S. Miluji tě
P.S. I Love You
60 %

Miluju Tě

Na to, že nemám ráda Hilary Swank ani Gerarda Butlera tak se mi tenhle film docela líbil. To obsazení mi sice trochu ubíralo se zážitku ale nápad byl moc pěkný. Získalo si mě to asi díky scénám z Irska které se mi strašně líbili!!!
Klasická romantická komedie/drama které určitě neurazí.

8. května 2010
plakát filmu
Chceš mě, chci tě
The Ugly Truth
50 %

Ugly truth..

Poněvadž nemám moc ráda Kathrine Heigl ani Gerarda Butlera tak mě tenhle film tolik nenadchnul. Viděla jsem ukázku a řekla jsem si, že to vypadá jako dobrá komedie tak sem na to jukla. Mělo to dobrou zápletku a pár hodně dobrých vtipů a scén, ale to je tak všechno. Já sem celkem velký fanda klasických romantických konců, ale k tomuhle filmu mi to nějak nesedělo. Ten konec bych fakt zvláštní. Trochu mi to připomělo film Hitch, ale tohle se Hitchovi nelepilo ani na paty. Ale jinak oceňuju zápletku a těch pár vtipů.

5. dubna 2010

Fame

Filmů na tohle téma je spoustu, ale Fame je podle mě jeden z těch nejlepších. Líbí se mi, že tady ukazujou a soustředí se na život více mladých lidí, kteří mají odlišné zájmy a sny, takže celý film není jen o tom samém. Taky se mi strašně líbí jak je tenhle film opravdový a ukazuje jak těžké to je se v dnešní době někde prosadit...líbí se mi, že to nemá takový klasický happy end...aspoň ne pro všechny teda. Hudba v tomhle filmu je podle mě hodně na úrovni i když moderní verze slavného songu na konci se mi moc nelíbila. Ale jinak hodně fajný film...

5. dubna 2010
plakát filmu
Bídníci
Misérables, Les
80 %

Lés Miserables

Nezapomenutelná klasika. Tohle je vážně skvělý film. Nejenže je natočen podle skvělé novely od Victora Huga, ale taky v něm hraje jeden z mých nejoblíbenějších herců - Liam Neeson. I Geoffrey Rush se tady ukázal a ztvárnil skvělého lumpa. Uma Thurman si sice moc nezahrála, ale je to dobrá herečka takže se podepsala na tomto filmu i v té chvilce co v něm byla. Za to Claire Danes mi to celé nějak kazí. Nepřijde mi nijak zajímavá ani talentovaná a přijde mi, že má furt stejný výraz.
Jinak kromě kostýmů a kulis v tomhle filmu absolutně vede hudba. Ta je prostě nádherná. Všem určitě doporučuju.

5. dubna 2010
plakát filmu
Všichni jsou v pohodě
Everybody's Fine
90 %

Everybody's Fine...maybe

Tenhle film je krásný! Podívala jsem se na něj kvůli hereckému obsazení, protože jsem na něj neviděla moc ukázek. Ze začátku budí dojem, že to bude vtipná pohodová komedie, ale brzo se to změní v srdcervoucí drama. De Niro je pán herec a i tady to opět dokazuje. V roli osamělého otce je perfektní. Kate Beckinsale je v pohodě a Drew Barrymore mám moc ráda a obě hrajou jejich role moc dobře. Sam Rockwell se tady taky celkem dobře ukázal. Už po druhé jsem ho měla možnost vidět ve filmu s Drew Barrymore (Charlieho Andílci).
Děj tohohle filmu mi přijde jako dost originální...samozřejmě, že některé nápady už byly natočené, ale celkově je tenhle film jedinečný. Hudba je v něm krásná, hezky pomáhá vytvořit emoce. Podle mě je tohle moc krásný film, který je jednoduchý na sledování i když se u něho člověk dost hluboce zamyslí nad sebou a svým životem. Konec je moc hezký i když stále dost dramatický. Ale jinak super film....vážně jedno z nejlepších komediálních dramat v dlouhé době!

5. dubna 2010
plakát filmu
2012
2012
100 %

Twenty twelve

Hmm..podle meho nazoru tenhle film je nehorazne povedeny. Specialni efekty jsou naprosto zdarile. Emmerich zase jednou ukazal, ze katastrofy jsou jeho silnou strankou. Pozice hudby v tomhle filmu je velmi dobra a dodava tu spravnou atmosferu celemu deji.
Je mi jasne ze cely dej je jedno velke cliche a ze se da jednoduse predvidat, ale vyreseni celeho problemu na konci mi prijde jako hodne unikatni napad. Mam plne zuby lidi kteri tu pisou, ze nektere sceny nebyly duveryhodne a ze by se nikdy nemohli stat...rada bych jen rekla ze na takovehle filmy se musi clovek divat s otevrenou mysli a ne hledat logiku v kazde scene.
Co se tyce hereckeho obsazeni, to mi prislo naprosto genialni... totalne jsem si zamilovala Johna Cusacka. Jeho nenuceny smysl pro humor byl v tomhle filmu uzasny...a i ostatni herci byli dobri. Amanda Peet mi sice moc nesedela jako mamina dvou deti, ale nakonec me presvedcila.
Secteno podtrzeno, podle me je tenhle film vice nez povedeny a stokrat lepsi nez Day After Tomorrow nebo Independence Day.

2. dubna 2010
plakát filmu
90 %

1408

Pote, co jsem videla film 2012 a nehorazne se mi v nem zalibil John Cusack, rozhodla jsem se, ze se kouknu i na jine jeho filmy. Pak sem doma nasla film Pokoj 1408 a zjistila jsem ze to je horor a jeste ke vsemu od Kinga, musela jsem se na to podivat.
Atmosfera je ze zacatku dost dobre navodena. I kdyz nazev filmu napovida o cem film bude, tak nejak je dej porad hodne prekvapivy. Je jedno kdo zpracovava a toci Kingovy knihy, stejne ty filmy potom vypadaji vsechny podobne. A ponevadz King pise vazne "divne" knihy, neni divu ze filmove verze nejsou normalni.
Vsechny sceny v tomhle filmu, od reflekce v okne, pres zed bez oken, provazu, obrazu, az po Samuela Jacksona v lednici mi prisli hodne mrazive. Nebala jsem se, ale je to divni pocit sledovat to vsechno a premyslet nad tim co je pravda a co ne.
Konec me prekvapil, necekala jsem ho takovy, ale libil se mi. Je hodne zajimavy.
Tenhle film podle meho nazoru stoji za zhlednuti vic nez jednou, a i kdyz se u nej mozna nebudete klepat strachy, jsou v nem silene dobre momenty.

2. dubna 2010
plakát filmu
Až tak moc tě nežere
He's Just Not That Into You
100 %

Soo not into you...

Tenhle film jsem chtela videt protoze v nem hraje hodne z mych oblibenych hercu. Mam hrozne rada filmy tohohle stylu, kde se odehrava vic zivotnich osudu najednou ale nejak jsou navzajem vsichni propojeni, neco jako Love Actually [laska nebeska]. Taky, je to romanticka komedie a ty me skoro vzdycky bavi, protoze jsou jednoduche na sledovani, pobavi, a nemusim u nich nijak silene namahat mozek, coz je relax.
Tenhle film mi prijde hodne fajn, libi se mi zapletka, ukazuje realne vztahy ruznych lidi a poucuje o zivotnich problemech. Libi se mi, ze ne vsechny situace v tomhle filmu skonci happyendem.
Moc se mi libila i hudba, ale to je v takovychle zanrech jednoduche udelat dobre. Ale moc pekny film s vtipnou zapletkou..

2. dubna 2010
plakát filmu
Paranormal Activity
Paranormal Activity
80 %

Asi poprve v zivote jsem sla na strasidelny film do kina. Nevim jestli jsem udelala dobre.
Tenhle film dostane plus urcite uz jen za to, ze je realisticky natoceny a opravdu to vypada jako domaci video. Zapletka je sice ohrana ale i tak se mi to libilo. Sceny, ktere se odehravaji ve dne jsou nekdy az moc zdlouhave a clovek se brzo zacne nudit. Kdyz ale prijdou nocni sceny, to se zacnou dit veci a i ja se schovavala za svym popcornem. Desi me filmy o duchach i kdyz jsou spatne...a tenhle film je desivy asi jen diky par scenam ktere jsou bud divne, takze desive, nebo nepredvidatelne. Ja se bala jen protoze to vypadalo realisticky, a to u me zabodovalo.
Jinak to urcite neni nejlepsi horor na svete, ale myslim, ze se celkem povedl, na to, ze byl tak nizkorozpoctovy. Stoji za zhlednuti.

2. dubna 2010
plakát filmu
27 šatů
27 Dresses
50 %

Ale jo...

Romantické komedie jsou v dnešní době už dost cliché, ale i přesto je mám ráda. Je ale těžké najít komedii, která je dobrá. Catherine Heigl jsem nikdy neměla moc ráda, kromě dob, kdy hrála v seriálu Roswell. Takže jen to, že byla v hlavní roli mi trochu ubralo ze zážitku. Myšlenka byla celkem povedená a roztomilý hrdina v hlavní roli byl taky fajn. Jinak to bylo ale celkem nudné. Děj se táhnul moc pomalu a vlastně se tam mluvilo jen o tom samém a nijak ten děj nevrcholil. Na poprvé se to dalo snést a asi i na podruhý se na to někdy podívám, ale určitě to nemá potenciál na opakované shlédnutí.

18. ledna 2010
plakát filmu
Dokonalá vražda
Perfect Murder, A
70 %

A Perfect Murder

Dokonalá vražda = dokonalý film. Skoro. Zajímavá detektivka s vážně dobrou zápletkou a překvapivým koncem a Michael Douglas v hlavní roli to jenom hezky drží po spolu. Gwyneth Paltrow moc v lásce nemám, ale v tomhle filmu mi nijak zvlášť nepřekážela. Prostě dobrý napínavý thriller, asi ne jeden z nejlepších, ale fakt dobrý. Určitě bych se na něj jukla znova, hlavně kvůli Douglasovi.

17. září 2009
plakát filmu
30 %

Shallow Hal

Je pravda, že Jack Black nepatří k mým oblíbencům. Ze všech komiků dnešní doby ho mám asi nejméně v oblibě a Gwyneth Paltrow se taky na mém žebříčku nedrží moc vysoko, takže obsazení této dvojice bylo u mě už jasné mínus. Film je prostě trapně šílený. Neříkám, že není vtipný, ale prostě podle mě je na hodně nízké úrovni než další jiné komedie. Je tam hodně vtipných scén, to se musí uznat, ale už bych se na to asi nechtěla podívat. Nápad byl skvěle originální, ale film nebyl tak dobře provedený jak by asi být mohl.

17. září 2009
plakát filmu
Training Day
Training Day
100 %

Training Day

Jak slovy popsat jeden z nejlepších thrillerů? Tak asi začnu obsazením, které bylo špičkové. Ethan Hawke není vůbec špatný herec a skvěle se předvedl v roli správného policisty bojujícího za práva všech. Denzel Washington....Denzel Washington....to jméno by mělo mluvit za vše. Jeden z nejlepších herců vůbec. To, že tentokrát zahrál svérázného záporňáka ho jenom vyzvedlo výš. Ukázal, že umí zahrát i pořádně proklaté padouchy zhnilé až do morku kostí. Vážně mu šlo věřit, že je zlý! Celý děj filmu byl velmi zajímavý a furt se něco dělo, nebyl čas se nudit. Snímek ukazoval reálný pohled na LA což bylo hodně dobře udělané. Eva Mendes ve vedlejší roli neměla na tenhle film asi žádný vliv, ale protože je sexy tak proč ji tam nestrčit, že?
Jinak celý film, kamera i hudba byly dokonalé. Vážně doporučuju všem!

17. září 2009
plakát filmu
Zbouchnutá
Knocked Up
10 %

Knocked Up..

Hmm...jedna z "těch" komedií. V poslední době se s komediemi tohoto typu roztrhnul pytel. Komedie, které jsou ubohé, převažují drogama, sexem a sprosté slova padají jako facky v Slunce Seno a Pár Facek.
Humor mi přijde trapný, protože je strašně nucený. Nejsem velký fanoušek Katherine Heigl a ani mi nepřijde jako nějak extrémně talentovaný herečka a jestli je, tak se jí to určitě nepovede ukázat v takovýchle filmech. Je to celkem reálný příběh, to se musí uznat, ale prostě ten humor stojí za velké prd. Některé scény jsou vážně vtipné, ale hledat je, je jako hledat jehlu v kupce sena. Škoda.

17. září 2009
plakát filmu
Rozchod!
Break Up, The
80 %

The Break-Up

Vince Vaughn patří k mým nejoblíbenějším komikům a musím říct, že i tahle komedie se mu dost povedla. Nejvíc na něm žeru jak rychle dokáže mlet ty jeho hlášky! :) Jennifer Aniston jsem nikdy nějak moc v lásce neměla, ale je dobrá. Tady do téhle role se mi náramně hodila a s Vincem jim to i celkem slušelo. Hodně mě zaujal konec, který určitě nezapadal do kategorie romantických komedií. Ale za to je upřímný a reálný a to se mi taky líbilo na celém filmu. Že byl reálný a může se to stát každému. Není to úplně špičková komedie, ale film jako celek se mi celkem líbil!

3. září 2009
plakát filmu
Ďábel nosí Pradu
Devil Wears Prada, The
70 %

The Devil Wears Prada!

Od tohohle filmu jsem hodně čekala, hlavně protože tam hraje Anne Hathaway a Meryl Streep. I když nesplnil moje celkové očekávání, Anne a Meryl mě nezklamaly. Obě zahrály svoje charaktery na jedničku. Děj se mi zdál občas trošku nudnější, ale to nahradily scény ze světa módy a to, jako holka, musím ocenit :) Bavilo mě to, už to asi nebudu úplně vyhledávát, ale jestli na to někdy ještě natrefím, určitě se podívám.

3. září 2009
plakát filmu
Jako pavouk
Along Came a Spider
70 %

Along Came a Spider!

Tenhle film byl na mém listu docela dlouhou dobu a jednou jsem si řekla, že už se na něho prostě podívám. A udělala jsem dobře! Je to dobrá detektivka, Morgan Freeman absolutně skvěle zase ukázal jeho talent na krimi thrillery. Dobrý děj se zajímavou zápletkou a nečekané rozzuzlení na konec jak se patří. Prostě dobrý film. Asi ne můj nejoblíbenější thriller, ale je hodně vysoko na seznamu.

3. září 2009
plakát filmu
Americký gangster
American Gangster
60 %

American Gangster!

I přesto, že Denzel Washington je jedním z mých nejoblíbenějších herců, tak se mi tenhle film moc nelíbil. Krimi thrillery mám moc ráda, ale tohle bylo na můj vkus moc nudné a zbytečně zdlouhavé. Hodně skutečně a reálně to ukazuje život pravých gangsterů, ale na to, aby mě to bavilo, by tam asi muselo být trochu více akce. Denzel byl skvělej, ale ani jeho herecký výkon to nemohl zachránit. Nevím proč, ale prostě tenhle film mě nezaujal natolik, kolik jsem myslela, že zaujme!

3. září 2009
plakát filmu
Za nepřátelskou linií
Behind Enemy Lines
80 %

Behind Enemy Lines!

Tenhle film mě nelákal z jednoho důvodu - je válečný. Některé válečné mám hrozně ráda, ale většinou je nemůžu vystát. Nakonec jsem se koukla i na tenhle a jsem ráda. Bylo to vážně super! Mělo to hodně dobrý děj, hlavu a patu a hlavně plno zajímavých scén, takže nebyl čas na nudu. Moc mě překvapil a potěšil Owen Wilson, který patří k mým absolutně nejoblíbenějším komikům!! Tady ukázal, že umí být i vážný a zahrát náročnou roli. Moc se mu to povedlo. Jinak celý film byl dobře natočený, efekty se povedly skvěle!

3. září 2009