avatar uživatele

beďulka

Jméno
Bea
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Zombieland
Zombieland
80 %

Zombiiiees!

Kdysi jsem se zombie filmu tolik bala, ze jsem odporovala na jakykoliv se podivat. Pak me ten strach presel a momentalne jsou zombie horrory jedny z mych nejoblibenejsich. Tohle samozrejme neni horor, ale presto se mi to silene libilo. Jesse Eisenberg dokonale sedi do role trochu statecneho noumy, ktery na konec vsechny zachrani. Emma Stone a dokonce i Amber Heard v male rolicce na zacatku byly jednoznacnim zprijemnenim celeho zacatku, protoze obe jsou skvele herecky. O Woody Harrelsonovi nemuze byt ani rec - proste vyborny herec, ktery dokaze zahrat snad uplne vsechno, i kdyz takovyhle typ trochu strelenych hrdinu mu sedne asi nejvic. Trochu me otravovala Abigail Breslin, kterou nemuzu vystat, protoze v kazde roli nejakym zazrakem zacne byt docela otravna. Ale co se celeho napadu tyce, uzasnost. Je to chytra cerna komedie, ma vtip a originalitu. Konec sice trochu ocekavany, ale presto me nezklamal. Fajnovy film na relaxacni shlednuti a dobre zasmani.

3. října 2012
plakát filmu
Oliheň a velryba
The Squid and the Whale
20 %

Squid and Whale

I presto, ze tenhle film ma celkem ukazkove obsazeni skvelych hercu, zapletka a cela pointa mi prisla celkem ohrana a neoriginalni a ani nijak ukazkove zpracovana. Asi uprostred tohoto filmu jsem se zacla celkem nudit, ale dodivala jsem se na nej jen abych na konci dosla k nazoru, ze je to jeden z tech filmu, ktere se snazi byt nechutne prirozene a uprimne jen aby z divaku vytahli nejakou tu cenu na filmovem festivalu - coz se tomuhle filmu povedlo. Presto, me se tenhle film nezamlouval a nedostalo se mi toho co sem cekala. Uz tenhle film asi nikdy nevyhledam.

3. října 2012
plakát filmu
Horší než smrt
Death at a Funeral
10 %

Nope

Vtipy mi prisli neprirozene a celkem dost ne-vtipne. I pres celkem schvalne proslavene obsazeni si myslim, ze se tenhle film nepovedl ani trochu. Ke konci sem se zacla nudit a tak trochu sem se tesila na konec. Jednoduse dost podprumerna komedie, ktera me vlastne ani moc nepobavila, takze ani nevim jestli tenhle film muzu komedii nazvat. Kdyz budu chtit relaxacni zabavu, tak urcite nebudu vyhledavat tenhle film.

3. října 2012
plakát filmu
Nákaza
Contagion
40 %

Not contagious

Ani skvele herecke talenty jako Kate Winslet, Jude Law, nebo Marion Cotillard nezachranili tento dost obycejne prumerny pokus a paradni a originalni thriller. Proste se to nepovedlo. Na jedno shlednuti to trochu pobavilo a napinalo, ale to je asi tak vse. Jakmile uz je dej jednou znat, nema cenu se na tenhle film podivat znovu. Prislo mi, ze se cely dej dost tahnul a pak jakoby tvurci zjistili, ze jim utika cas a tak najednou vsechno ukoncili a snazili se hodinove drama vysvetlit v par poslednich minutach. Moc sem od tohohle filmu necekala, dikybohu, a tak sem nebyla zklamana. I presto ale nemuzu rict, ze to byla buhvi jaka podivana.

3. října 2012
plakát filmu
Ďábel v těle
The Devil Inside
0 %

NE

Absolutni ztrata casu....proste ne. Pres vsechnu tu publicitu a chvalu, kterou se tomuto filmu dostalo jeste nez se objevil v kinech, to byl totalni propadak. Aspon jsem se naucila jak by hororovy snimek o exorcismu absolutne nemel vypadat. Tenhle film nebyl originalni, vsechny strasidelne sceny byli jen lacine lekacky a to hlavni - tenhle film nemel konec. Proste konec chybel...razne ukonceni veskere zadne. Vazne ztrata casu.

3. října 2012
plakát filmu
Act of Valor
Act of Valor
30 %

Act of Valor

Valecne filmy nemam vubec v oblibe a uz vubec ne takovehle filmy, ktere jsou natocene co nejvice realisticke takze nakonec zapomenou na jakoukoliv upotavajici zapletku. Ano, samozrejme, musime zachranit USA od blizici se katastrofy, ale to bylo asi tak vsechno. Ohrany napad, ohrana zapletka. Zadne originalni podani. Par povedenych akcnich scen a povedene specialni efekty tenhle film nemuzou zachranit. Sentimentalni konec taky nicemu nepomohl.

3. října 2012
plakát filmu
60 %

Planet Terror

Tenhle filmík u mě jednoznačně vítězí. Sice nejsem bůhví jakej maník do filmů tohoto stylu, ale tenhle byl fakt vymakanej! Skvělé triky a efekty...děj sice takový laciný, ale mělo to šťávu a chtěla jsem se dívat dál. Obsazení rolí se i celkem taky povedlo. Krve bylo plno - samozřejmě, ale vůbec mi to nevadilo. Prostě se to povedlo! Mozna se to na to znovu nepodivam, ale za tu zabavu to stalo.

2. října 2012

Tenhle filmík o autíčkách mě absolutně nenadchnul. I když jsem vždycky dávala přednost Quentinovi před Rodriguezem, tak tentokrát to je naopak. Nevím proč, přišlo mi to nudné a nijak zajímavý děj. Bylo to dobře udělané po té technické stránce, ale jinak mě to i celkem nudilo. Grindhouse je určitě velmi povedený projekt a mě se líbí ten nápad. Planet Terror u mě jasně vyhrál, ale Death Proof se mi tak nelíbil, že celkově můžu dát jen 40%

2. října 2012

Jennifer's Body

Moje kamaradka me na tenhle film doslova donutila se podivat a popravde jsem cekala, ze to bude o hodne horsi. Amanda Seyfried je podle me celkem dustojna herecka, s Megan Fox je to sice horsi, ale myslim, ze tahle role ji docela slusne sedla a myslim, ze se ji to povedlo. Ovsem nejvetsi radost mi delali Adam Brody a Johnny Simmons, ti byli fakt dobri. Jasne se neda rict, ze by tohle byl nejaky uzasny horor, podle me to ani nemelo byt brano az tak vazne jak to vsichni berou...dokonce to byla misty az by se dalo rict dost cerna komedie.
Kazdopadne nejvetsi radost mi udelal soundtrack, ten byl vazne hodne povedeny.
Secteno podtrzeno, neni to nejaky vyhlasene uzasny film, ale za podivani to stalo. Nenudila jsem se, ale znovu uz se na to asi nepodivam.

8. března 2012
plakát filmu
Rango
Rango
70 %

Rango

Prijde mi, ze v posledni dobe vsechny Pixarovky a dalsi animovane snimky dost pokulhavaji a proto jsem se hrozne tesila na Ranga, vypadal totiz velmi slibne. Uz i ten herecky seznam: Johnny Depp, Isla Fisher atd. Hlasy se jim rozhodne povedly.
Ze zacatku jsem se kapicku nudila, ale pak se to rychle rozjelo a nebyla to zas tak hrozna podivana. Hodne jsem ocenila narazky na americkou historii a kulturu, jako treba Zelva starosta, ktera jasne predstavovala F. Roosevelta nebo had, ktery vypadal uplne jako Indiana Jones. Je pravda, ze jsem cekala o neco vice, ale nakonec jsem se vazne dobre pobavila a nasmala a to je myslim to nejdulezitejsi. Animace byla samozrejme vyborna a Hanse Zimmera jsem rozpoznala hned! Ten se proste zaprit neda, soundtrack byl vyborny!

8. března 2012
plakát filmu
I Love You Phillip Morris
I Love You Phillip Morris
90 %

ILYPM

Jeden z nejlepsich filmu co jsem videla za posledni dobu. Na tenhle film jsem se nehorazne tesila jednak kvuli McGregorovi, protoze si myslim, ze to je uzasne talentovany a vsestrany herec a pak kvuli Carreymu, ktery me vzdycky dokaze dokonale pobavit. I kdyz jsem si z pocatku nedokazala predstavit jako par, jakmile se ve filmu poznali, hned sem verila, ze je to laska na prvni pohled. Jejich herecke vykony byli naprosto bombasticke a nic jim nechybelo!
Namet sam o sobe byl uz od zacatku vyborny a to, ze se ve skutecnosti tento pribeh stal (a fakt se stal...Steve Russel je opravdovy americky podvodnik, ktery sedi v Texaske veznici a delali s nim rozhovor, aby tenhle film byl co nejpresneji vystihnuty..) je uzasna tresnicka na dortu.
Nacasovani celeho filmu je skvele, netahne se, vsude je dost akce a kopa uzasneho humoru, ale najde se cas i na trochu romantiky a dramatu. Konec byl skvele prekvapujici a sok, ktery jsem vazne ani trochu necekala. Bravo.
Tenhle film mozna neni typicky oscarovy material, ale pobavil me, rozesmal i rozbrecel. Je to pribeh, na ktery se jeste hodnekrat rada podivam a vsem ho doporucuju.
Prirovnavat ho k Brokeback Mountain je blbost a pitomost, protoze se zanrem a dejem absolutne lisi, ale musim uznat, ze jsem fakt rada, ze jsou hlavni hrdinove gayove, protoze to dodalo tomuhle filmu smrnc a spetku extragavance.

14. února 2012
plakát filmu
Prokletý ostrov
Shutter Island
70 %

Shutter Island

Tenhle film ve me zanechal totalne zmatene emoce. Tesila jsem se na nej, protoze DiCaprio patri k mym tezkym oblibencum a ono ostatni veci jako cast nabity velkymi jmeny a film samotneho Scorseseho....no kdo by se netesil. A ono je co chvalit. Uzasna cinematografie a hudba. Atmosfera vyborne vystihnuta a napinava jak se patri. Dej byl uzasny a dokonce jsem ho i celkem lehce pochopila, coz bylo prinosem. Herecke vykony byly briliantni.
Ale presto mi u tohohle filmu neco chybelo. Nedokazu presne rict co to muze byt, jenom me proste ke konci nenadchnul tak, jak jsem mozna ocekavala. Kdyz tak premyslim nazpatek, tak je tenhle film vazne dobry. Dokonce i pomer thrilleru a dramatu je skvely...nebylo to zas tak moc strasidelne jak jsem cekala, coz je plus. Vazne ale neprijdu na kloub tomu, co mi vadi. Proste mi tenhle film jednou stacil a v brzke dobe ho asi vyhledavat nebudu. Myslim, ze pote co jsem jednou videla konec a cela pointa je prozrazena, uz tenhle film nebude mit takove kouzlo. Ale jinak je to urcite dobra podivana.

14. února 2012
plakát filmu
Tsotsi
Tsotsi
70 %

Tsotsi

Na tento film jsem byla nucena se podivat ve skole v dejinach filmu a ze zacatku jsem nebyla moc nadsena, ale to se rychle zmenilo. Podle me to byl skvele natoceny film a silny pribeh o mladem muzi, ktery diky obycejnemu zlocinu dostane druhou sanci se zmenit a byt lepsim.
Podle me tenhle film skvele vystihnul realitu Jizni Afriky a nehorazne me dojmul.
Ze vseho nejvic me ale dostal soundtrack a hudba, ktera byla od zacatku do konce absolutne bezchybna! Urcite doporucuju poslechnout.
Myslim, ze tenhle film si Oscara za nejlepsi zahranicni film urcite zaslouzil. Krasny pribeh!

10. února 2012
plakát filmu
Charakter
Karakter
60 %

Karakter

Opet film, ktery sem musela shlednout kvuli dejinam filmu ve skole a jsem za to rada.
Ke konci si me tenhle film tak trochu ziskal. Cekala jsem od nej o neco vic, dej se misty trochu tahnul, ale hlavni hrdina byl nadostatek charismaticky, ze me bavilo se na nej divat. Nejvic me na tomto filmu zaujal soundtrack a hudba, ktera byla vyborna. Film mel dobrou atmosferu a byl spravne napinavy i kdyz mohl byt mozna trosku vic.
Secteno podtrzeno, hodne dobry film, ktery ale mohl byt v mnoha ohledech lepsi.

10. února 2012
plakát filmu
Vor
Vor
60 %

Vor - The Thief

Tenhle film byl hodne sileny v dobrem slova smyslu. Maly klucina v hlavni roli si me nehorazne ziskal uz ze zacatku a byl vyborny herec. Film mel vybornou atmosferu a napeti a dokonce i hodne humoru coz jsem necekala, ale mile uvitala.
Konec, i kdyz dost tragicky, se mi libil a myslim, ze lepe tenhle film skoncit nemohl. Rozhodne se neda mluvit o happy-endu, coz si myslim je u tohohle filmu dobre.
Uz si tenhle film asi nepustim, protoze by mi chybel ten element prekvapeni, ale za jedno shlednuti urcite stoji.

10. února 2012
plakát filmu
Život je krásný
La vita è bella
90 %

La Vita e Bella

Tento film jsem videla jako soucast vyuky v dejinach filmu a jsem za to nesmirne vdecna. Ze zacatku jsem nemela vubec potuchy o cem tenhle film ma byt, proto jsem se u prvni pulky tak naramne bavila. Opravdovy zabavny humor, ktery maji italove v krvi a Benigni je rozeny komik. Kdyz se ale film zacal odvijet od romanticke komedie k valecnemu dramatu, zacalo me mrazit. Absolutne jsem to necekala a proto me to asi i o tolik vic oslovilo. Zpusob, kterym Benigni presel z jedne pulky pribehu na druhou byl uzasne jemny a bezchybny. Od doby, kdy se otec se synem dostali do koncentracniho tabora jsem nedokazala udrzet dojeti a slzy. Tenhle film ve me vytvoril nehorazne moc emoci, ktere nebyly lehke udrzet. Horko-sladky konec byl podle me vyborny a jsem rada, ze nebyl pouzit klasicky happy-end, coz by ale asi nebylo mozne. Po konci filmu jsem nad nim jeste dost dlouhou dobu rozjimala. Rozhodne doporucuji vsem, protoze je to vazne masterske dilo.

10. února 2012
plakát filmu
Obřad
Rite, The
20 %

The Rite

Trailery na tento film me zaujali predevsim proto, ze slo hned na prvni pohled poznat, ze to nebude jen nejaky dalsi sileny film o exorcismu. Uz jen idea, ze v tomto filmu hraje Anthony Hopkins me trochu uklidnovala. Bohuzel jsem ale cekala o neco vic nez se mi dostalo.
I kdyz to nebyl jen hloupy film bez deje a se spoustou specialnich efektu, neco mi na nem chybelo. Dej a zapletka byli zajimave i kdyz uz trochu ohrane, ale strasne se tahali a film mi prisel zdlouhavy. Dokonce ani Hopkins me uplne nepresvedcil, jakoby mu cosi chybelo.
Myslim, ze tenhle film mel vetsi potencial, ktery nebyl uplne dovrsen. Byl to zajimavy thriller (jako horror to opravdu nemuzu povazovat), ale uz se na nej asi nepodivam.

10. ledna 2012
plakát filmu
Proroctví
Knowing
50 %

Knowing

Od tohohle filmu jsem cekala uplne neco jineho, ale prekvapena jsem byla vazne prijemne. Nicholas Cage je pro me celkem nestaly herec, nekdy se mu to povede a nekdy ne. V tomhle filmu se to povedlo. Od zacatku jsem byla napjata, atmosfera filmu byla vyborne vystizena. Byla jsem jeste radsi, kdyz jsem uvidela Rose Byrne.
Dej byl skvele nabity, plny akce a netahnul se jak to nekdy u takovychle katastrofickych filmech byva. Grafika a specialni triky byly taky skvele povedene.
Vse se mi libilo az na ten konec. Byl velkym prekvapenim a ocenuji jeho originalitu, ale uz to na me bylo asi az trochu moc sci-fi. To, ze film nemel typicky happy end bych jeste prezila, ale tenhle konec mi vazne zabil docela prijemny filmovy zazitek.

10. ledna 2012

Henry's Crime

Zapletka i obsazeni bylo pro me celkem svudnym lakadlem. Bohuzel jsem hned brzo na zacatku filmu zjistila, ze to tento film nezachrani. Dej sam o sobe mel uzasny potencial, ktery ale Venville nedokazal vyuzit. Film se tahnul, veskere snahy o trochu zabavy byly marne a nevychazeli. I Reeves a Farmiga mi prisli takovi neslani nemastni. Nemelo to proste zadnou stavu, chybelo v tom napeti a zivot. Konec filmu byl jen podtrzenim toho, ze tenhle film byl ztrata casu.

10. ledna 2012
plakát filmu
Píseň pro nevěstu
Wedding Singer, The
70 %

Wedding Singer

Prijemna mila romanticka komedie z let devadesatych. Drew Barrymore mam moc rada, se Sandlerem uz je to horsi, ale tohle se mu moc povedlo. Jednoduchy a hlavne romanticky film, ktery nijak silene neprekvapi, ale za to dobre pobavi. Hudebni podklad v celem filmu byl vyborny a cely film udelal jeste lepsim.
Urcite se na tenhle film budu divat jeste dlouho, protoze se vazne povedl.

10. ledna 2012

Up up and away...

V posledni dobe jsem z animaku od Pixaru docela zklamana. Up to ale rozhodne napravil. Roztomily a hodne citove naladeny pribeh se spustou vtipu a s dobrymi hlaskami, u kterych se clovek pobavi. Myslim, ze na animak ma tenhle filmik az moc hlubokou pointu a nektere sceny mi prisli az trochu depresivni a dost smutne...prece to je jen filmik pro deti a mladistve. Ale co se samotne animace tyce, pixar je proste jednicka...uzasny koncert barev a tvaru se neda zaprit. Hlasovy dabing se taky podle me povedl, Christopher Plummer byl podle me vyborny vyber.
Urcite kazdemu doporucuju skouknout, je to mily a dojemny pribeh a urcite se bude libit.

12. srpna 2011
plakát filmu
Food, Inc.
Food, Inc.
60 %

Food Inc.

Tenhle filmik neboli dokument jsem nahodou nasla na policce nasi skolni video pujcovny a tak jsem se rozhodla, ze ho skouknu. K memu prekvapeni me tento dokument fakt celkem zaujal a bavil, coz dokumenty vetsinou nedokazou.
Efektivne a razne probiral problemy s dnesni vyrobou jidla, pestovanim ovoce a zeleniny, zachazeni s dobytkem atd. Nektere zabery jsou dost drasticke coz ovsem podle me vzbuzuje tu spravnou atmosferu a v divakovi vyvolava pozamysleni nad tim co jime kazdy den. Rozhodne je to jeden z nejzajimavejsich dokumentarnich filmu vubec. Neplanuju se sice na nej v brzke dobe divat z novu, ale za alespon jedno zhlednuti to stalo. Dam 60%, protoze prece to je jen dokument a nemuzu ho prirovnavat k filmum.

12. srpna 2011
plakát filmu
Fotři jsou lotři
Little Fockers
30 %

"Tiny" Little Fockers

Tenhle film me zklamal na cele care. Prekvapujeme zatim vysoke hodnoceni, protoze pro me tohle uz treti pokracovani absolutne nelepi na predesle dva dily. Pripadalo mi, ze film uz ztratil pointu a vtip. Ano, meli deti a tudiz se ve filmu odvijel novy dej, ale vtipy a hlasky mi neprisly vubec tolik smesne jako v minulych dilech, nekdy byly az trapne. Herecke vykony byly pozitivni strankou tohoto filmu, ovsem dobri herci nedokazou vse zachranit. Hodne mi ale vadila Jessica Alba, kterou zas tak nemusim a v tomhle filmu mi proste prisla fakt zbytecna, nemyslim ze filmu pridala k lepsimu a nicim dej neobohatila (a jeji smysl pro humor taky neni zrovna vyvedeny).
Vyborny sbor hercu s ovsem uz o dost horsim scenarem vytvorily film, ktery bylo mile shlednout jednou a obcas sem tam se i zasmat, ale pokud se budu chtit pobavit, urcite priste sahnu po prvnim nebo druhem dile.

12. srpna 2011
plakát filmu
Spolubydlící
Roommate, The
60 %

The Roommate

Lakadlem na tento film pro me bylo bezprostredne Leighton Meester, kterou mam hodne v oblibe. Nedovedla jsem si ji ovsem predstavit v roli silene spolubydlici a tak i kdyz horrory moc nemusim, na tenhle jsem se podivala. Nastesti to nebyl az takovy doslova horror; spise thriller s par lekacimi momenty. Leighton Meester me uzasne prekvapila, roli zahrala vazne presvedcive a Minka Kelly, kterou moc nemusim, mi prekvapive v tomhle filmu taky nevadila, role se ji povedla a dokonce si me ziskala i na te emotivni strance, takze jsem nakonec fandila ji. To, jak si jsou dve hlavni predstavitelky sobe podobne me uz desilo jeste nez se tenhle film zacal tocit :D
Aly Michalka ve vedlejsi roli strestene sexy parmenky nevadila, na tohle se ostatne hodi nejvic a Cam Gigandet splnil sve poslani coby pritazliveho hezouna celkem slusne. Mile me prekvapil i Billy Zane v male rolicce pervezniho profesora, da se na neho proste dobre koukat.
Co se deje, scenare a hudby tyce...rekla bych takovy klasicky prumer. Film urcite nepredci ocekavani, ovsem pro nekoho kdo nevidel ani ukazku ma film prichystnych par prekvapeni a zvratu. Dam 60%, protoze obsazeni je celkem slusne a sympaticke, a protoze to neni jen dalsi klasicka teen vyvrazdovacka, ale film s trochu hlubsi zapletkou a je to dokonce neco, co asi jeste v budoucnu skouknu.

12. srpna 2011
plakát filmu
Bazén
Swiming Pool
70 %

Swimming Pool

Vsechny nazory, ktere patri k hloupemu hororu Bazen, kde radi chlapek s nozikem, by se odsud fakt meli smazat!! Rozcilujeme ignorace lidi.
Kdyz se ale dostanu k tomu spravnemu filmu, Bazen ktery je psychologicky thriller a komorni drama, to je jine kafe.
Film zacal dost pomalu a u pomaleho deje i celkem zustal po cele jeho trvani. Musela jsem se nekdy nutit abych se divala dal. Pozornost drzeli hlavne mnohe sexualni sceny a docela zajimave konverzace mezi hlavnimi hrdinkami. Stale jsem cekala, co se bude dit, ale stale se nic drastickeho nedelo. Kdyz se odehrala vrazda na konci, myslela jsem, ze to byl hodne slaby climax, ktery nebyl absolutne vyvrcholen tak jak by mel, ale pravy zvrat prisel az na samy konec a to jsem pak jednoduse zustala sedet s pusou otevrenou. Najednou jsem zacala intenzivne uvazovat co mi uniklo, jakto, ze jsem na to neprisla hned a po konci filmu jsem jeste hodne dlouho dumala nad tim jak ten konec pobrat, ponevadz neni jasne vysvetleni, coz je celkem pozitivni, protoze nechava divaka si celou situaci interpretovat podle sveho uvazeni.
Vykony byly dobre, scenar samotny byl hodne zajimavy ale sceny se tahly a dej pripadal strasne roztahly. Ovsem to tak nejak vynahradi sokujici konec.

12. srpna 2011