avatar uživatele

janulamat

Jméno
Jana
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Zkrocená hora
Brokeback Mountain
70 %

Nic úchvatného

Je to bezesporu kvalitně natočený film. Ale abych pravdu řekla, tak děj mě nijak neuchvátil. Kdyby zde nevystupovali dva homosexuálové, ale jednalo by se o lásku mezi mužem a ženou, nebyl by tenhle film nijak zvláštní a bylo by to jen hezká podívaná na nedělní odpoledne a na oscarovou nominaci by asi ani nedosáhl. Jeho hlavní síla je v kontroverzi.

14. října 2006
plakát filmu
Rychlejší než smrt
The Quick and the Dead
90 %

Jeden z lepších novodobých westernů. Nemá sice to pravé kouzlo těch z 50., 60. let minulého století, i když se stylem natáčení snaží Sam Raimi těmto filmům přiblížit, ale i přesto se řadí mezi mé oblíbené westerny. V tomto filmu měli nejspíš být hlavní role určeny Sharon Stone a Russellovi Croweovi, ale nejvíce zde vynikají Gene Hackaman (odporný padouch, jako vždy) a Leonardo DiCaprio (který je podle mne jeden z nejlepších současných herců a Titanic a Muž se železnou maskou byly jen dočasné herecké sestupy, kterými si musí projít každý herec).

2. června 2006
plakát filmu
Láska nebeská
Love Actually
100 %

Krásná britská romantická komedie, které nesahají ty americké ani po uzávěr kanalizace. Je to film, který mě pobavil i trošku dojal zároveň. Romantické filmy moc nemusím, ale tenhle mě vždycky dostane. Líbí se mi na něm hlavně to, že každý z těch příběhů nekončí stejně a navíc nekončí každý happy endem. Život taky není jeden velký happy end. Nejvíce se mi z celého filmu líbí scéna, kdy Mark sdělí své pocity Juliet pomocí nápisů na cedulích. Je to snad nejromantičtější milostné vyznání ve filmu.

30. května 2006
plakát filmu
100 %

Jeden z dalších povedených animovaných filmů, u kterých se nepobaví jenom děti, ale i dospělí. Menší asi nepochopí narážky na mafiánské filmy, ale zato se jim budou určitě líbit skvěle vypracované postavičky. Dabing byl sice dobrý, ale doporučuju tenhle film v originále (dialogy mezi Donem Linem a Sykesem jsou nejlepší). A taky ta podoba animovaných rybek s herci, kteří je dabovali, je skvělá. Will Smith jako by si z oka vypadl. A Martin Scorsese jako Sykes? Naprosto užasné. Je to film, ke kterému se určitě někdy ráda vrátím.

28. května 2006
plakát filmu
Jízda
Jízda
80 %

Skvělá roadmovie. Snad jediná u nás. Nebo aspoň jediná, která mi utkvěla v paměti. Pohoda - o tom to celé je. Pohoda na vás přímo dýchá. A k tomu mu dopomáhá skvělá muzika Buty.

20. května 2006
plakát filmu
Fotr je lotr
Meet the Parents
70 %

Není to zrovna nejlepší komedie co jsem viděla, ale musím uznat, že je docela povedená. Některé scény mezi Benem a Robertem jsou úžasné. A právě na těchle dvou hercích stojí celý film. Celkový dojem až tak skvělý není.

20. května 2006
plakát filmu
Slunce, seno, erotika
Slunce, seno, erotika
30 %

Poslední film z celé trilogie Slunce, seno, ... A taky nejhorší z celé trilogie. To co bylo na předchozích dvou dílech vtipné a originální už se vytratilo a přechází to až do trapnosti. Myslím, že tohle byla Troškova předehra ke Kameňáku.

20. května 2006
plakát filmu
Snowboarďáci
Snowboarďáci
50 %

Budu citovat názor Rexika "Když o tom nepřemýšlíte a je Vám 12 - 15, tak super." - Tohle přesně sedí. Je to film pro ty, kteří si chtějí u filmu jen odpočinout. Všichni kolem mi vykládali, jaký to není skvělý film. Ale poté co jsem ho viděla, tak jsem z toho teda nijak na větvi nebyla. Je to film, při jehož sledování si klidně můžu odejít na chvíli pryč a nijak toho nelituju. Tohle u mě neznačí zrovna dobrej film. Fanoušci Snowborďáků mě možná ukamenujou, ale tenhle film by si u mě zasloužil tak 25 %. Soundtrack však byl povedenej, takže to bude celkem za 50 %.

19. května 2006
plakát filmu
Amadeus
Amadeus
100 %

Mistr o mistrovi. Tak se dá ve zkratce popsat tenhle mistrovský kousek Miloše Formana. Obdivuji herecký výkon F. M. Abrahama, který dostal Oscara, ale přeci jenom mi k srdci více přilnul Amadeus Toma Hulceho. Jakoby se narodil pro tuto roli.

19. května 2006
plakát filmu
Kmotr
The Godfather
100 %

Jeden z nejlepších filmů všech dob. Co dodat? Právem se objevuje na předních příčkách v anketách o nejlepší filmy a nejednou byl i na příčce nejvyšší. Je pravda, že některé scény nejsou ve filmu tak emotivně vylíčeny jako v knize (například 18. kapitola:-)), ale i tak pan Coppola odvedl svou práci na jedničku. Neváhal obsadit Marlona Branda, který je v tomto filmu úžasný. A neváhal také obsadit do role Michaela Al Pacina. No dovede si snad někdo představit v této roli Paula Newmana? Já osobně ne. Jak Marlon tak Al mají úžasné, chvíli až mrazivě zabarvené hlasy, které si každopádně nezaslouží dabing. Kdyby v tomto prvním díle hrál Robert de Niro, troufám si říct, že by zde hráli 3 nejlepší herci na světě. Ale to už by potom tomuto filmu nestačilo 100 % :-)

19. května 2006
plakát filmu
Kokosy na sněhu
Cool runnings
70 %

Je to docela vtipná a originální komedie, která dokáže vždy pobavit. Ale takových je spousta. Nemá to, čím by mě opravdu dostala. Ale v celku je tenhle film docela povedenej.

19. května 2006
plakát filmu
Zuřící býk
Raging Bull
100 %

Tak tohle rozhodně není film o boxování. Je to o postupném rozkladu psychiky člověka. Ovšem fandové filmů Martyho Scorseseho jsou už na tohle zvyklí a právě pro tohle ho mají rádi. Pro Roberta De Nira byla role Jakea LaMotty nejspíš vrcholová. Tenhle svůj výkon už nikdy nepřekonal. Navíc zde Scorsese objevil dalšího skvělého herce Joea Pesci, který už se svou hereckou (doposud neúspěšnou) kariérou pomalu chtěl skončit. Jednou z věcí, které dělají tenhle film jedinečným jsou právě dialogy mezi Robertem a Joem. Je to mistrovský film, který ve vás bude ještě dlouho doznívat. Smekám před mistrem.

19. května 2006
plakát filmu
Zamilován
Falling In Love
100 %

De Niro a romantický film? Když jsem o tomhle filmu poprvé slyšela, byla jsem docela v šoku. Překonal ovšem všechny mé představy. Romantické filmy moc nemusím, ale tenhle mě vždycky dostane. Není to nijak převratný děj, ale Meryl i Robert dokazují, proč jsou považováni za jedny z nejlepších herců (ne jen podle mého názoru). Od té doby co jsem tohle viděla, chodím s plnými taškami do knihkupectví (jen pro případ):-)

19. května 2006
plakát filmu
Absolvent
Graduate, The
100 %

Je to nádherný generační film, který dal příležitost vyniknout budoucí hvězdě Dustinu Hoffmanovi. Právem byl tento snímek 7x nominován na Oscara 1967. A pokud řeknu, že si zasloužil hlavní cenu za nejlepší film místo V žáru noci, nejeden filmový fanoušek se mnou bude zajedno. Za zmínku také stojí skvělý soundtrack od skvělých Simona & Garfunkela. Kdoby neznal Mrs. Robinson?

18. května 2006
plakát filmu
Amélie z Montmartru
Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain
100 %

Je to film, který dokáže vnést plno optimismu do mého stereotypního, nudného světa. Amélie dokáže vždycky vykouzlit úsměv na mojí tváři a nechává mě zapomenout na všechny starosti. Skvělý film se skvělou Audrey Tautou a Mathieu Kassovitzem. A kdoby si nezapamatoval slaďoučkého Luciena - Jamela Debbouze.

18. května 2006
plakát filmu
Snílci
The Dreamers
100 %

Nádherný film, který by se mohl řídit heslem Revoluce, sex a film. Bernardo Bertolucci objevil tři nadané herce, kteří film dovedli k dokonalosti. Nedovedu si v těchto rolích představit někoho jiného. Zvláště ne žádnou hollywoodskou okoukanou hvězdu. Za zmínku stojí také skvělý soundtrack, který obsahuje dobové písně.

6. května 2006