avatar uživatele

Mitia

Jméno
Sabina
Věk
34 let — narozeniny slaví za 11 měsíců (Beran)
Bydliště
v zemi Oz
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Angelika a sultán
Angélique et le sultan
70 %

Patý a poslední díl. Reskátor nám zachraňuje svoji ženu. Byl velice obětavý. Angelika nám tady na oko zase vzdoruje, ale zároveň se podvoluje. Opět se nedá svést, ani sultánem. Musím se přiznat, že ty žluté šaty byly moc pěkné. Je ale zvláštní, že každý muž jí líbá nejprve na krku. Alespoň se nám zde uzavírá kruh a vše se v dobré obratí a manželé se zase najdou. Opět tu máme lidnku kolem očí. Vcelku dobrá byla počáteční bitva a trest pro kapitána. Líbil se mi i útěk Angeliky a jejich spojenců, i když ti nedopadli zrovna dobře.

22. srpna 2009
plakát filmu
Angelika, markýza andělů
Angélique, marquise des anges
80 %

Představuje se nám Angelika, dívka daná proti své vůli k jeptiškám a proti své vůli vdaná. Je tady ještě mladá, vzpurná, prostořeká a marnotratná. Na druhou stranu, máme tady románek jako z červené knihovny. Idylku s hodným a bohatým manželem, bohužel zkaženou pýchou a závistí krále. Je smutné pozorovat, jak Angelika přichází o vše, domov, manžela, odkládá své děti a stává se z ní nic v podsvětí Paříže.

22. srpna 2009
plakát filmu
Báječná Angelika
Merveilleuse Angélique
80 %

Druhý díl je dobrý v tom, že tady stoupáne ve společenském žebříčku. Před chudinu, do městské části, obchodnici s čokoládou až po šlechtu a stáváme se markýzou. Angelika je zde velice vychytralá, dokáže využít situace, svých ženských zbraní, šarmu. Bylo smutné, když příchází o svého přítele z dětství. Líbili se mi její tyrkysové šaty. Na kostýmech se zde dali záležet.

22. srpna 2009
plakát filmu
Andělé a démoni
Angels & Demons
80 %

Tohle se mi líbilo mnohem víc, než zfilmovaná "Šifra". Snad to bylo proto, že šifru jsem četla a Andělé ne. Od začátku se mi líbilo to napětí a rychlost, vyhledávání andělů, kteří ukazují cestu ke kardinálům. Hodně tomu dodávala dinamická hudba i vtipný moment s vytržením listu ze vzácné knihy. I odpočet každé hodiny do různé smrti byl velice dobrý tah. Dodával tomu ještě větší míru napětí. Je sice pravda, že skok napákem nevypadal zrovna dobře, ale to se dá zkousnout. Navíc bylo dobré i konečné odhlaení strůjce celého incidentů a jeho sebevražda byla velice emotivní.

20. srpna 2009
plakát filmu
Cesta na Měsíc 3D
Fly Me to the Moon
60 %

Musím se přiznat, že jsem to kina proseděla jenom kvůli tomu, že je to v 3D. Jiný důvod nebyl. Děj je tak neskutečně infantilní, dětinský. Jednoduché dialogy, které jsou vhodné právě pro děti. Pomalá nuda, která mě měla uspat. Ovšem, bylo to v 3D a to na koukání stačilo. Občas byly ty mouchy docela nebezpečné. Ač víte, že se vše odehrává jen na plátně, párkrát jsem se zabořila do křesla, aby do mě ta moucha nevletěla. Rovněž byla roztomilá věta larev: Nat je na Měsíci! Nat je na Měsíci!

19. srpna 2009
plakát filmu
Temný obraz
Scanner Darkly, A
50 %

Ve filmu hraje můj oblíbený herec Keanu Reeves. Proto jsem se na něj podívala. Pokud jde o zpracování, úžasné. Napůl počítač, napůl kresby a předtím živí herci. Musím se přiznat, že něco podobné jsem ještě neviděla. Ovšem takové chvály o ději se už hovořit nedají. Máme tu jistou drogu, policajty v měnících se oblecích a zcela nezajímavý děj a ještě k tomu neuzavřený konec. Bylo to nemastné, neslané. Kdyby se tohle grafické zpracování dalo do zcela jiného prostředí a děje, určitě by vzniklo něco mnohem zajímavějšího.

19. srpna 2009

Dvojku Toy story jsem viděla se slovenským dabingem a jen proto to bylo mnohem vtipnější. Grafika se drží na stejné úrovni ne ještě lepší úrovni než její předchůdce. Kromě toho tady máme zcela odlišný děj a nové postavičky, které vám přirostou k srdci. Asi nejvíc se mi líbil ten jejich zlatokopecký koník. Na konci zde máme jinou akci, odehrávající se na letišky, která se mi moc líbila. Bylo zde spoustu vtipných okamžiků, jako například party Barbie v obchodě.

19. srpna 2009
plakát filmu
Kostka
Cube
70 %

Kostka je jeden z těch filmů, kde vás sice zajímavé, kde se ti lidé vzali, kam směření, proč jsou v kostce? Ale nedozvíte se to. Líbilo se, že každá kostka v Kostce měla jinou barvu a že vše do sebe zapadalo. Každý měl svůj specifický dar a jsem přesvědčená, že nebýt scénáře, jistě by se ven dostali. Rovněž pasti byli obzvláště kruté a rafinované. Pokud jde o konec, je velice nejistý a nevíme, jestli se vlastně poslední z nich dostane činedostane ven. Je to matoucí. Není to úplně špatný film.

18. srpna 2009
plakát filmu
Kostka 2 - Hyperkrychle
Cube 2: Hypercube
40 %

Hyperkrychle se od Kostky moc neliší. Snad pouze svým názvem, z čehož by mělo vyplývat, že se jedná o mnohem větší komplex. Jinak je to ale úplně stejný film. Postavy, které nám nepřirostou k srdci a umírají jeden po druhém. Změnila se sice vizáž místností a způsoby smrti jsou snad ještě otřesnější než v prvním dílu, ale máme zde úplně stejný děj, který ve většině případů nemá šanci zaujmout.

18. srpna 2009
plakát filmu
Matilda
Matilda
60 %

Matilda je roztomilý film na nedělní odpoledne. Problém je, že jsem ho viděla se dvěma dabingy a trošičku to ztrácelo na kráse. Možná by se film dal zařadit na sobotní ráno, když běží filmy pro děti. Rozhodně je to film pro děti. Pro dospělé bych to moc nedoporučovala. Holčička s telekinezí. Musí tady být i zloduch v podobně zlé ředitelky a hodný anděl v podobně učitelky. Když je ředitelky bobmardováva svačinami dětí, připadalo mi to už moc přehnané. Ale nakonec vše končí dobře a tak to má být.

18. srpna 2009

Život brouka, Mravanec Z a teď a tu máme Mravenčí polešovnu. Mranci jsou asi zvláště oblíbení pokud jde o jejich počítačové zpracování na filmové plátno. Film nás má pobavit, poučit. Soustředí se především na děti, ale určitě by se to líbilo i dospělým. Mě osobně se líbilo pár momentů. Například debata v žábím břichu, babička s větrákem či flegmatická světluška. Už jenom kvůli té světlušce bych se na to podívala znovu. V mravenčí polepšovně se náš malý Lucas skutečně polepší, bude mít rád mravence a ještě se postaví většímu a silnější. Pro děti, které mají nizké sebevědomí

18. srpna 2009
plakát filmu
Mumie: Hrob Dračího císaře
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
20 %

Jak už zde bylo mnohorkát napsáno i já se musím klonit k tomu, že přesunou děj do Číny byl opravdu první špatný bod. První dva díly mají všichni diváci, včetně mě zafixované v Egyptě a pak najednou BUM! Jsme v Číně. Jistě, i v Číně byly mumie, ale při slově mumie snad každý vidí první Egypt. Navíc změna Evy byl špatný bod číslo dvě. Tahle herečka Vám vůbec nepřiroste k srdci. Malý Alex už taky není malý Alex, ale protivný skoro dospělý, který se s Ricem neustále hádá. Spíše to připomíná nějaký čínský film o kung-fu. Tříhlavý drak, yettiové či dvě počítačové armády bojující proti sobě a vy vůbec nevíte,kdo bojuje za koho. Tenhle film byl pro mě velké zklamaní a zůstanu u toho, že "Mumie" je dualogie a jejích nej dílem je díl druhý.

18. srpna 2009
plakát filmu
60 %

Na do pureční svojí kamarádky jsem se nejdříve pokusila přečíst knížku, než se podívám na film. Uspěla jsou pouze u filmu. Knihu jsem přečetla asi je do čtvrtiny. Bohužel nejsem příznivcem Terryho Pranchetta a neznám jeho svět, takže mě film ani moc nezaujal. Dle mého názoru byl hodně dlouhý a místy i docela nudný. Pro ty, kdo to četli je zde určitě spoustu roztomilých detailů i chyb a změn. á je však nerozeznám. Na druhou stranu, líbil se mi vzhled Zuzany a pokud Smrtě o napodobení Otec prasátek.

18. srpna 2009
plakát filmu
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
30 %

Nechápu, proč nominace na Oskary dostávají filmy, které si to vůbec nezaslouží. Tento film je dlouhý. Ale strašně. Viděla jsem ho na dvě části. Usnula jsem. Jistě, námět je zajímavý, ale to je všechno. Všichni si dali záležet na tom, aby Brad Pitt jednou vypadal hrozně. Já se celý film těšila, až z něho bude ten krasavec, jakého ho znám. Celkově to má působit na city. Má to být dojemné, smutné, romantické. U mě to působilo je na oční víčka, když chtěla klesat a já je nutila vydržet.

18. srpna 2009
plakát filmu
Pták ohnivák
Pták ohnivák
40 %

Ač mám ráda spoustu českých pohádek, tahle mezi ně rozhodně nepatří. Ani jako dítě jsem j íneměla ráda. Je hrozně ponurá, temná, smutná. Místy to působí jako horor. Vrazit si dýku do srdce, spadnout v jeskyni do propasti, být skoro sežrán obří olihní. Vím, že věk nevinnosti se pořád zkracuje, ale mohli to udělat trochu jemnější.

18. srpna 2009
plakát filmu
Vrána
Crow, The
80 %

Zajímavý film. Jak jsem zde četla, představitel hlavní role se nedočkal konce. Už to filmu dodává temnou atmosféru, když nad tím jen trošku zauvažujeme. Film má hodně gotickou atmosféru. Líčení, rock, déšť, pořád noc. Je to dobrý film, určitě díky hlavní postavě. Máme tady malé zjemnění díky malé holčičce. Rozhodně bylo dobré vidět ho pořád neumírat a neumírat a přitom sledovat jenom pomstu na všech, díky kterým přišel o život a snoubenku. Film je hodně ponurý, ale dobrý a nebyla škoda se na něj podívat.

18. srpna 2009
plakát filmu
Válka nevěst
Bride Wars
80 %

Člověk občas potřebuje nějaký film na odreagování. A tak se podívá třeba na válku nevěst. Ve filmu se válčí hodně a tvrdě. Všemi zákeřnými zbraněmi, které ženy mají. Tady je krásně vidět, jak na to chlapi kašlou, mají to v paži a všechnu práci odřou ženské. Je to jenom o tlaku. Líbily se mi šaty od Liz. Byly nádherné. Nebudu říkat, že je to bůhvíjaký film, za chvilku se ve spleti filmů ztratí, ale teď se mi líbil a dobře jsem se u něj odpočala.

18. srpna 2009
plakát filmu
Zakázané království
Forbidden Kingdom, The
70 %

Yuen Wo Ping dělal choreagrafii k tomuto filmu a jelikož vím, jakou báseň dokázal udělat s Matrixem, podívala jsem se i na tento film. Bojové scény jsou opravdu úchvatné,je vidět, že si na nich dali všichni záležet. A i když nemám Jackieho Chana ráda, v tomhle filmu jsem ho zkousla. Sám o sobě mě film moc nebavil, ožila jsem právě u zmíněných scén. Jedná se o čínskou mytologii a v té se moc nevyznám. Musím říct, že film je ale zajímavý, herci se alespoň trošku u boje zapotili.

18. srpna 2009
plakát filmu
Alenka v zemi za zrcadlem / Alenka za zrcadlem
Alice Through the Looking Glass
100 %

Tuhle Alenku mám snad ze všech nejraději. Snad proto, že jsem tuhle dvou dílnou knížku četla a tento druhý díl se skvěle drží své předlohy. Velice se mi líbilo roztomilé provedení masek a kostýmů, rovněž přechody mezi jednotlivými poly šachovnice. Měnící se Alenčin vzhled a samozřejmě dialogy, nedávající a zároveň perfektně dávající smysl. Na filmu jsou taky pěkné dvě básně, Tu, kterou vypráví Valihrach a tu, kterou si čte malá Alenka na konci. Všem můžu jen doporučit.

15. srpna 2009

Je to film pro děti, takže se na logikou některých věcí nelze posazastavovat. Ať již patřím do skupiny dospělých, na tenhle film jsem se podívala. Pes, superpes, chránící svou majitelku, přesvědčený, že jí pronásledují superpadouši. Film má být roztomilý a to taky je. Zajímaví a zároveň zábavní byli Boltovi přátelé Micka a křeček. Celkově se mi to líbilo. Dnes už asi vítězí počítačová grafika nad kreslenými filmy, ale musí se jít s dobou. Myslím, že nejlepší scéna, je úplně na začátku filmu.

15. srpna 2009
plakát filmu
Hellboy 2: Zlatá armáda
Hellboy II: The Golden Army
80 %

Druý díl je tedy rozhodně lepší, než ten první. Snad je to proto, že jsem spíše příznivce fantasy a tady se to tímto žánrem henžilo jedna radost. Pokud jste četli Warhammer - Gileadovu krev, musíte se mnou souhlasit, že princ Nuada, jako by mu z oka vypadl. Velmi se mi líbilo vyobrazení magických bytostí, dneska je takových filmů málo. Líbila se mi inova postava dokrota Krausse, který měl výborný dabing. Nebudu tvrdit, že je skvělý film, ale je dobrý.

15. srpna 2009
plakát filmu
Iásón a argonauti
Jason and the Argonauts
30 %

Filmy tohoto typu mají jeden obrovský problém. Jsou hrozně laciné. Nikdo si nedá tu práci, aby to vypadalo alespoň trošku opravdově. Umělotina za umělotinou. Filmů s mýtickou řeckou tématikou je mnoho a ve většině případů se nedrží svého jádra. Iásón a argonauti se alespoň drží hlavní dějové linii. Problém je i ve střihu. Scény, které by měly být napínavé, například průjezd scěnou na moři je příliš dlouhá a jasně vidíme, že grafikům se nedostalo moc peněz na triky. Ale budu tak tvrdá, přece jen, je to film do televize. Tam se nic moc očekávat nemůže.

15. srpna 2009
plakát filmu
Kronika rodu Spiderwicků
The Spiderwick Chronicles
70 %

Než jsem vůbec věděla, že film o Spiderwických existuje, četla jsem kniha, která je ve filmu prohokrál zmiňována. Klíč k určování kouzelných tvorů kolem nás. Vřele dopuručuji, i když některé kresby neodpovídají tomu, co vidíte ve filmu. A teď k hodnocení. Film má krásnou tématiku a ikdyž bych si ho představovala trošku jinak, je to fantasy a to je hlavní. Líbilo se mi vyobrazen Grafy, také ochranný kruh nebo když se skřítek měnil v šotka. Spoustu drobností, které filmu dodávají magický nádech. Samotná hlavní linie nebyla ale zrovna nejlepší. Určitě by se to dalo udělat lépe. Konec byl hodně ssentimentální a tak to má u těchto filmů být.

15. srpna 2009
plakát filmu
Letopisy Narnie: Princ Kaspian
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
70 %

Princ Kaspian je čtvrtým dílem v sérii sedmi knih. To, že první a třetí díl nebyly natočené se dá celkem pochopit. Lewis napsal překrásnou sérii knih pro děti, ovšem scénáristé z toho dělají akční drama, které působí o to křečovitěji, když se jej snaží natáhnout o naprosto nesmyslné scény. Například útok na Mizárův hrad, je část, která se v knize vůbec nevyskutuje. Jistě, chce to víc akce, kdo na to bude koukat, když tam nebude akce? Další věc, vztah Zuzany a Kaspiana. Nechci nic říkat, že pořád, i když jsou všichni o rok starší mají to být děti. Film je moc dlouhý. Nevím proč. I akce je moc. Ostříhat to, bylo by to lepší. Co musím ale pochválit je myšák Rípčík, přesná kopie z knihy. A další věc, co se mi hodně líbila, je konečná píseň The call od Reginy Spektor.

15. srpna 2009
plakát filmu
Harry Potter a Princ dvojí krve
Harry Potter and the Half-Blood Prince
80 %

Jako jedna z těch, kteří ne jednou četli celou sérii, jsem se neubránila srovnávání. Musím se přiznat, že na filmu mi nevadilo tolik věcí. Byla tady ovšem jedna scéna, která mi opravdu vadila a to bylo vypálení Doupěte. Dále, občas mi připadalo, že trošičku přeskakujeme v ději a jak už to v těhle filmech podle knih bývá, není nám vysvětleno úplně vše, abychom se dokázali ve všem vyznat. Taky milostné okamžiky a tyto scény byly příliš dlouhé a možná až moc nepříjmené, ovšem člověku na nich zůstane úsměv na tváři. Abych ale jen nekritizovala. Velice se mi líbil úsek s Felix Felicis, velice se to podobalo knižní předloze a také Tom Felton zahrál svou roli více než dobře. Šestý díl je už hodně temný. Vadil mi možná ten konec, ale uvidíme, jakých způsobem se naváže dvou dílný poslední film.

25. července 2009