avatar uživatele

Mitia

Jméno
Sabina
Věk
33 let — narozeniny slaví za 10 dní (Beran)
Bydliště
v zemi Oz
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Casanova
Casanova
70 %

Casanova je vcelku dobrý film. Jsou zde vtipné pasáže, které se vyznačují směšnými scénami, humorem a dobře podanými hláškami. Také se mi líbily kostýmy. Především ženské šaty byly moc pěkné. Kamera nám ukázala romatické benátky, let balónem, plavbu po gondolách. Jenom mám trošku výsady k délce. Potěšilo by mě, kdyby dlouhá scény, která se především koná z maškarního plesu, bylo o něco kratší. Jinak je film ale povedený a ukazuje život největšího svůdníka všech dob.

29. srpna 2009
plakát filmu
Chicago
Chicago
50 %

Muzikály mě moc neberou, asi je to tím, že v ději jsou pořád písně. Jistě, je to muzikál. Čekala jsem, že se ve filmu bude dít více věci. Všechno se prakticky odehrává ve věznici. Pořád jsem čekala a čekala a najednou byl konec. Musím se přiznat, že čekání bylo ale dost dlouhé, písně děj velmi prodloužili. Nemůžu tvrdit, že se mi film líbil, ale ani se mi nelíbil. Jediné, co na něm můžu opravdu pochválit je píseň Cell black tango i se scénou, která k ní patří. To se mi opravdu líbilo.

29. srpna 2009
plakát filmu
Ecce Homo Homolka
Ecce Homo Homolka
90 %

Výtečná česká komedie, která nemá ani hlavu ani patu. Nejlepší a nejvtipnější je, že tento film je o ničem. Nedělní den s dopolednem stráveným v lese a odpoledne na koních nebo na fotbale + obrovský bolehlav z opilosti. Smát se tomu člověk musí, i když to uvidí po toliká, že už to ani nepočítá. Všechny vtipné momentky jsou vážně k potrhání.

29. srpna 2009

Herce, který hraje hlavní roli nemám bohužel ráda. Připadá mi hodně nesympatická a vůbec se mi nezdá, že by hrál. Na druhou stranu filmu má hodně zajímavý námět. Ze začátku se to zdá jako výborná věcička, která vám splní každé přání, ovšem postupem času se z toho stává obrovský problém. Vidíme úpadek, ztrátu rodiny nulové šance na zlepšení a na konci je film i smutný. Ještě štěstí, že zjistíme, že se jedná pouze o sen. Na konci pro nás má určitě vyjít jisté ponaučení o lásce k rodině a dávání jí přednost před prací a kariérou.

29. srpna 2009
plakát filmu
80 %

Královna Alžběta je pěkný historický film, která nám má ukázat těžký začátek, kterým si tato žena musela projít. Líbila se mi realnost s jakou byl film natočený. Cate Blanchet se na tuto roli hodila a dokázala se vžít do role největší královny všech dob. Bylo zajímavé sledovat její city, postupy, taktiku a neústupnost. Na druhou stranu byla občas nerozhodná, přecitlivělá a zřejmě se na ni podepsal její nevydařený vztah. Líbilo se mi zakončení filmu s ostříháním vlasů a schováním citů a emocí za bíle poprášenou tvář.

29. srpna 2009
plakát filmu
60 %

Film, který zaujme hudbou, tancem a nadšením. Film se mi líbil hlavně kvůli konečnému tanečnímu vystoupení a asi v polovině filmu tancem Antonia a s blondýnkou. Pokud jde o zbytek filmu, nic moc. Máme tady skupinku pubertálních výrostků, která se hraje na strašné drsňáky, ale ve skutečnosti jsou jako my. Opět se tu projevuje vliv gangů, vydírání a přehnaných jednání, které jsou asi v Americe běžné. Nejedná se o špatný film, ale některé pasáže mě zkrátka nezaujaly.

28. srpna 2009
plakát filmu
Terminator Salvation
Terminator Salvation
70 %

Nový Terminátor je plný akce, výbuchů, výstřelů. Konečně se ocitáme v budoucnosti, ovšem je pro mě zklamáním, že to není ta budoucnost s prvních dvou dílů. Každý si asi vzpomene na scénu, když stroj podobný tanku přejíždí lidské lebky. Takhle má vypadat budoucnost. Místo toho se nám všechno ukazuje za jasného světla jen s pár místy temna. Máme zde perfektně vycvičené vojáky s misemi. Nějak mi to nesedělo. Takhle může vypadat i válka v dnešní době. Taky se mi nezdá, že by bylo nějaké území lidí a strojů. Stroje přece nemají strach, tak proč se nevydat do území někho cizího. Ani nové druhy Terminátorů mě nezaujaly. Prostě to mám zapamatované, jako kovovou kostru člověka. Na druhou stranu, byl dobrý tah udělat nového Terminátora s lidskými emocemi. Bylo i vcelku vtipné vidět na dvacet tveřin Arnoldovu tvář s jiným tělem. Navic je jasné, že tohle bude zcela nová trilogie. Dostala jsem kdysi otázku, jestli se někdy dočkáme konce? Uvidíme...

28. srpna 2009
plakát filmu
Madagaskar 2: Útěk do Afriky
Madagascar: Escape 2 Africa
90 %

Dvojka stejně dobrá jako jednička. Možná se tady vyskytuje jen o trošku víc akce a přesun z jedné země do druhé. Nikomu to neuškodí. Ještě štěstí, že tu máme celou naši pratičku + tučňáci + lemuři. Bylo skvělá podívaná plná akce a vtipnů. Opět uspěl důvtip. Nejprve krásná ničím neuršená idylka, která se musí trochu zvrtnou, aby byl děj napínavější. Líbily se akce tučňáků, vydírání opic. Ovšem nejlepší byl asi let letadlem. Luxusní část filmu. Na konci je zřejmě nejlepší dnes již kultovní píseň o trsání.

27. srpna 2009

Tak tenhle film se mi absulutně nelíbil. Snažilo se to jít ve stopách animovaných filmů, ovšem musím uznat, že i U nás na farmě bylo lepší a i o tom nemám valné mínění. Děj byl místy hluchý, místo ale až moc hlučný. Například ta zvířecí pařba ve stodole. No hrůza. Animace taky za nic nestála. Celkově tohle u mě neobstálo.

27. srpna 2009
plakát filmu
Milionář z chatrče
Slumdog Millionaire
70 %

Film se stal velice úspěšný. Mluvilo se o něm, spoustu oscarů, nominací podst. Ale za co? Dívat se na to každý den? No, nevím. Podívat se na to jednou? Proč ne. Film je zajímavý. To mu nebudu upírat. Ukazuje, jak to dneska v Indii vypadá, možná někdy až kritickým realismem. Ovšem místy je film naprosto hluchý. Jediné štěstí je, že je prošpikový chytlavou disco hudbou, která v místech, kdy hraje, dodá filmu dinamický ráz. Je to spíše jako pohádka. Pohádková výhra, pohádková kráska a chuďas, který si to všechno zasloužil. Ve skutečném světě nemožné, na plátně dojemné.

27. srpna 2009
plakát filmu
Pearl Harbor
Pearl Harbor
80 %

Michael Bay je režísér, kterému některé věci jdou a něco zase vůbec ne. Je expert na akci, to se mu musí nechat. Útok Japonců na Pearl Harbor je úžasný. Všechno tříská, padá, kulky padají, lodě se potápějí,lidé se topí, sám výbuch a výstřel. Další věc, potrpí si na přislazenou romatiku. Proto zde máme hodně scén, které v nás mají probudit city a máme být neschopni rozhodnout se ve složitém trojúhelníku milostné trojice. Legrační je poslouchat konečná slova o Americe, slávě, nepodlehnutí a cti. Zní to přesně jako Michael Bay. Historické nesrovnalosti se musejí přehlednout. Historici si zavírají oči a neslyší, pokud jde o chyby, kterých je filmu nepočítaje. Je to ale skvělá podívaná. V jeho filmech se vyskytuje velké množství hlášek, které se dobře poslouchají

27. srpna 2009
plakát filmu
70 %

Předlohu od Stephena Kinga jsem bohužel nečetla, takže ke mě nemůže dojít k obvyklému porovnávání mezi knihou a filmem. Ovšem film je natočený velice vkusně, nevinný pokoj, který se nám dokáže proměnit v tak strašidelné a vražedné místo. Některé scény byly opravdu dobré. Zacihlovaná okna, duchové či naprosto zničený pokoj. Chvilkami jsem si myslela, že nakonec nám hlavní hrdina zemře, ale dopadlo to trošku jinak, než jsem si myslela. Konec s nahranou páskou byl velice dojemný.

27. srpna 2009
plakát filmu
Samotáři
Samotáři
80 %

Jeden z mnoha českých filmů, který se projevuje osobitým českých humorem a hláškami. Nejvíce to asi stojí na skvělém výkonu všech herců, kteří se vžívají do rolí svých samotářů. Propletené příběhy, které spojují a zase oddalují. Humor a občas i absurdita, která přímo čiší z některých scén je skvělý způsob, jak se u dobrého filmu odreagovat.

27. srpna 2009
plakát filmu
Sesterstvo putovních kalhot 2
Sisterhood of the Traveling Pants 2, The
80 %

Odreagování pro romantické povahy, pro dívčí povohy, pro sentimentální povahy a pro ty, kterým se líbil první díl. Naše čtyřka je tady u chlup starší, prožívají první lásky, zklamaní, změny. Nevím, který z těchto dílů je lepší, každý má něco do sebe. Nejvíce se mi asi líbily scény týkající se divadla. Vadilo mi, že se zde děvčata hádala víc, než je zdrávo, ale zase bylo pěkné, že i když se magické kalhoty na konci ztratí, najdou k sobě cestu a zůstanou tou spravnou čveřicí.

27. srpna 2009
plakát filmu
Shrekoleda
Shrek the Halls
50 %

Shrekolada byl krátký fílm, který snad dávali o Vánocích před zprávami. Tak jsem ho zkoukla. Do těch dvaceti minut se ale dokázalo nacpat akce, zvratů, legrace a toho, co chtěl Shrek vlastně dokázat. Vytvořit Vánoce pro svou rodinu. Po Shrekovském způsobu se mu to jistě povedlo.

27. srpna 2009
plakát filmu
Strážci
Watchmen
50 %

Když jsem se poprvé podívala na tento film, hned jsem pochopila, že se jedná o komix. Bohužel, neznám jejich historii, účel, či jejich slávu, proto jsem šla do neznáma. Po trikové stránce je filmvelice zdařilý. Všechny triky vypadají přesvědčivě a působivě. Zbytek se mi bohužel nelíbil. Snad to bude těmi oblečky, či zásahy do historie 70. a 80. let, či toho, že se v tomto filmu díky superhrdinům přepisují dějiny. Ještě mě zaujalo vyprávění o minulosti a původů dvou z nich. Místy mi film případal i hluchý. Určitě se líbil těm, kdo znají komixovou přelohu, já tam ale nepatřím.

27. srpna 2009
plakát filmu
Street Kings
Street Kings
40 %

Ulice jsou dneska tvrdé místo a v amerických filmemch je to ještě horší. Keanu Reeves měl asi nejlepší období v devadsátých letech, protože tyhle filmy se mi už nelíbí. Jako by se to pokoušelo napobit jiné filmy z tohoto prostředí, ovšem s vážnou a drsnou tváří a s výsměchem. Buď se ve filmu střílí nebo je tam nuda. Nezaujalo mě a mrzí mě to. Možná, že kdyby se film trošku odlehčil a nebyl tak vážný a ponurý, třeba by to dopadlo lépe.

27. srpna 2009

Třídílný film, který vám zabil tři nedělní večery, které jste zrovna nevěděli, jak strávit. Vědecký poklad, o který se film opírá se mi moc nelíbil. Vytvoření trojúhelníku za druhé světové války? No, nic moc. Spusta herců zde byla nepřesvědčivých, triky byly laciné, vysvětlení chabé a konec, ten mě zklamal nejvíce. Jediné, co se mi lbílo, bylo prolínání alternativní reality s naší realitou.

23. srpna 2009
plakát filmu
Zkrocená hora
Brokeback Mountain
80 %

Asi nejvíc překavpující, jak si dvě hlavní postavy dokázaly poradit s tak těžkým úkolem a předvést na plátně pravou homosexuální lásku. Film je hodně emotivní, smutný. Je o lásce, která ve své době nebyla pochopena a příjímána a která je někdy odmítána i dnes. Odlišné životy, které se sbližují jednou za rok na pár chvil. Hodně se zde projevují emoce a většinou v podobě křiku a hněvu. Na konci člověk cítí jako by prázdno. Soucítí se ztrátou blízké osoby a pochopí, že možné zachovat si vzpomínky na to krásné a žít dál.

23. srpna 2009
plakát filmu
Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
The Flintstones in Viva Rock Vegas
10 %

První díl Flinstounů je dobrý, ale tohle? Nechápu, kdo dal svolení k tomu, aby se natočilo něco takového! A ještě ke všemu ten mimozemšťan? Trapné. Film neobsahuje vůbec nic vtipného. Herci, kteří jsou samozřejmě mladší, když už se nacházíme před jedničkou, se vůbec nedokázali vžít do svých rolí. Všechno vypadá hrozně uměle. Někdy je opravdu lepší jeden jediný samostatný film bez zbytečných pokračování, které všechno zkazí.

23. srpna 2009
plakát filmu
Iron Man
Iron Man
80 %

Jeden z dalších supehrdinů, tentokrát bez super schopností, ale se spoustou peněz, žen a hlavně mozkem plným nápadů. Film se mi líbil, to ano. Bylo zde poustu vtipných momentů. Nejvíce se mi asi líbili ti jeho roboti. Trošku mi připomínaly robíky z Červeného trpaslíka. Velice působivý byli způsob, jakým si vytvářel své kovové brnění a jak se z něho později nemohl dostat. Jistě, představa muže v železe je absudrní, ale od toho jsou komixy. Nebyl by to komix, kdyby tady nebyl i záporňák, boj byl dobře komixový. Dobře originální byl konec, alespoň jeden superhrdina, který netají před světm svou identitu, i když tady šlo spíš o to, udělat se ještě zajímavějším.

23. srpna 2009
plakát filmu
Hannibal - Zrození
Hannibal Rising
70 %

Opět jsem si nejprve přečetla knihu, než jsem se podívala na film. A opět je vidět, že se scénáristé hodně drží knižní předlohy, i když knize se to vyrovnat nemůže. Je krásně vidět, jak Hannibal přichází ke svému kanibalizmu, ledovému klidu, pohybům. Mladý Hannibal se mství opravdu důkladně bez zbytečného soucitu. Šlo vidět, že jeho japonské přítelkyni to nebylo po chuti. Velice dobrý byl konec, kdy sice nevidíme poslední smrt, ovšem víme, že k ní dojde a víme i jak.

23. srpna 2009
plakát filmu
Equilibrium
Equilibrium
60 %

To musíš vidět! To musíš vidět! Bylo mi řečeno. Tak jsem se podívala. Je to hodně rozporuplné. Každému se asi na začátku zatají dech, když je spáleno Mona Lisa. Film je udělaný v kovových barvách a celkově, jak měl být, bez emocí. Asi proto si jako hlavního představitele vybravila Christiana Bale, protože ten má pořád stejný výraz obličeje. V mnoha místech na mě bezemocionální dialogy působily až uspávacím dojmem. Proto bylo pozbuzující vidět někoho brečet nebo se usmívat. Příjde mi dobrá scéna se štěňětem, tady navás tlačí emoce, i když nechcete. Bojové scény taky nebyly špatné, ale opět se v nich neprojevovala žádná improvizace, jenom naučené pohyby.

22. srpna 2009
plakát filmu
Hannibal
Hannibal
80 %

Než jsem se podívala na film, musela jsem si přečíst knihu. Z důvodů porovnávání. Musím se přiznat, že film mě velice překvapil. Jistě, je to film, musejí zde být odlišnosti, to by jinak nešlo. Vždycky mě překvapuje s jakou precizností Anthony Hopkins Hannibala hraje. Jako by mu ta role byla šitá na míru. Uhlazen gentleman s vražedným chtíčem. Film je velice povodený, ovšem nelíbí se mi na něm konec. Důvodem je naprostá nelogika. Kniha dopadne úplně jinak, ti co četli vědí. Nechápu, proč film zakončili takto. Tohle je jediné velké mínus.

22. srpna 2009
plakát filmu
Angelika a král
Angelique et le roy
70 %

Třetí díl je rozdělen jako by na dvě poloviny. První je Angelika a perský vyslanec. Další muž, který se jí pokouší svést. Musím se přiznat, že byla velmi žádaná. Zároveň i ohleduplná k otrokům a panovačná a prostořeká. Druhá část je Angelika a král. Některé scény jsou velmi pěkné. Například hraní karet, koupání se a hlavně intriky. I krále nám Angelika odmítne, i když už to vypadalo, že podlehne. Konec je udělán přesně tak, aby mohl navazovat na další díl o hledání ztraceného muže. Třetí díl není špatný, ale opět jeden nesmysl, který mi vadí. Není možné, aby měla stále dokonalou linku kolem očí.

22. srpna 2009