avatar uživatele

Mitia

Jméno
Sabina
Věk
34 let — narozeniny slaví za 11 měsíců (Beran)
Bydliště
v zemi Oz
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
2012
2012
30 %

2012. To je datum, které hodně pověrčivých lidí v současné době straší. Samozřejmě i centrum světa, pokud jde o filmy si muselo tohle datum vzít na paškál a udělat z něj film, jak se patří. Bohužel, moc se jim to nepovedlo. Někdy si říkám, jestli někomu dojde, že ty zatracné kliše a klasické blbosti, které se objevují v každém typu tohoto filmu, jestli to někomu dojde. Ovšem, ani u 2012 to nikomu nedošlo. Opět tady máme velice chytrého vědce, který příjde na blíží se katastrofu, opět tady máme tlustou maerickou vláadu, přesněji jednoho poslace, který se stará jen o sebe a své břicho a maldému vědci nevěří. A roztomilou americkou rodinku, která nám provází celým filmem. Mě osobě to přišlo hodně pitomé. Ale hodně pitomé. Jistě, je nám známo, že hlavní hrdinové musí přežít nebo umírají na konci. Takže ujede v autě, uletíme v letadle, máme neuvěřitelné štěstí na lidi, kteří nás vezmou s sebou, vždy se všude dostaneme včas. Rovněž ty scény, které mají člověka dojmout. Americký prezident zůstává do poslední chvíle, radjěi zachráním psa než sebe, každému pomůžu v nouze a všude se nasoukám v tu pravou dobu. Rovněž ty záchranné archy. Budiž, Čína by asi byla něčeho takové schopna, ale i tak vypadali parádně futuristicky a to, že se zachraňovali především Američené před Číňany mi taky trochu nesedí. Nebo ta věc, že zachráníme britskou královnu i s jejími psy, hodně trapné, a přitom málem nezachrání tu tunu lidí, co tam čekala za přepážkou. A ten dojemný konec, to určitě. Taky abych to zhrnula, děj naprosto na nule, katastrofické filmy jsou pořád dokolečka. Jediné, co můžu pochválit a kvůli čemu jsem se na to taky podívala, byly speciální efekty. Ty byly výborné úrovni.

22. listopadu 2009
plakát filmu
Muzikál ze střední
High School Musical
10 %

Původně jsem se na tohle neměla v plánu podívat, ovšem je půlnoc, máte v sobě pár panáků a zkoukneme i tohle. To, že je to film pro náctileté a to hlavně pro milovníky sladkého popu, sladkých blondýnek, sladkých kluků a sladkých nevinných prvaček. Film jako stvořený pro základní školu. Jedná se o jakýsi projekt tance a hudby a hlavně nevinnosti. Bohužel mě nic z filmu nemohla alespoň trošku nadchnout.

22. listopadu 2009

Nedá se mluvit o hororu, u těchto typů filmů v žádném případě. Už jenom proto, že se určitě jednalo o nízkorozpočtový film. Dokazuje je to to, že "vlkodlaka" divíme pořádně jenom na konci filmu a ještě ke všemu je pořádně gumový. Dvě sestry, obě s svým způsobém zvláštní se tímto stávají ještě zvláštnějšími. Přeměna byla sice velmi legrační, ale je to jeden z těch filmu, na který se podíváte jenom jednou, pak už vás přestanou bavit. Je to hlavně pro mladistvé, kteří se v tom můžou vidět a může je to zaujmout.

17. listopadu 2009
plakát filmu
Gamer
Gamer
60 %

Viděla jsem po sobě dva podobné filmy Náhradníci a Gamer. Zatímco v náhradnících ovládáme roboty, v Gamerovi ovládáme lidi. Teď co je lepší. Pokud jde o Gamera, je to hodně zvrhlé. Filmy tohoto typu nám chtějí ukázat, jak jsme ovlivňování počítači a moderní technologií. Klidně by to tak mohlo jednou vypadat. I co se týká ovládání za peníze, něco jako Sims na živo. Nebyl to výslovně špatný film, bohužel příliš se nepracovalo z postavami, ani jejich charakterem. Filmem prosvištíte, aniž by jste si ho pořádně užili. I konec, dalo se z něco vymáčknout mnohem více, bohužel untuli nám ho přímo v nejlepším.

17. listopadu 2009
plakát filmu
40 %

Film je vytvořen podle knižní předlohy, kterou jsem se kdysi snažila přečíst. Bohužel mě nezaujala, proto jsem si nebyla jistá, jestli mě vůbec zaujme film. Moje představa se nesplnila. Jedná se sice o fantasy, ale není to podabé příliš dobře. Až příliš často se zde setkává realita a fantasie. Námět je sice dobrý, vyčítání knižní předlohy do našeho světa a nikdy nevíte, co s sebou vezmete tam nebo zpátky, ale bylo tam příliš hluchých míst, padouši vůbec nepůsobili zlověstně a divím se, že použili tak málo knih. Film má sice přes hodinu a půl, ale tady by rozhodně neuškodilo na pár minut ubrat.

8. listopadu 2009
plakát filmu
Náhradníci
The Surrogates
40 %

Od Náhradníků jsem moc nečekala. Spíš jsem se na ně podívala z dlouhé chvíle. Určitě by se to dalo natočit mnohem lépe. Dá se pochopit, že to byly stroje a tudíš museli vypadat zároveň lidsky, uměle a dokonale krásně. Ovšem počítačově vylepšený Bruce byl trošku k smíchu. Pořád jsem si myslela, že koukám na nějaký divný druh detektivky, což se dá s halvními hrdiny počítat. Nevím ani, proč se mi ten film nelíbil. Ač byl krátký, vleklo se to, byly tam hluché pasáže a ty akční nestály za nic. To, že se na konci ty mechanické potvory vypnou jsem nějak očekávala lidé v županech, najednou všichni zase normální a ošklivý se dostávají na ulici. Jak poetické a americké.

7. listopadu 2009
plakát filmu
Oko
Eye, The
50 %

Jesicca Alba je herečka, která se hodí do komedií a filmů ze života a tance, ale role v tzv. hororu jí vůbec nesedla. Jelikož je to remake japonského hororu, dovedu si to živě představit. Tyhle filmy nejsou horory, jejich hlavní nevýhodou je, že divák se už nemá na čen vylekat. Stejné lekací scény, tajemná hudba, moment překvapení a bohužel počítačové efekty, které to všechno zkazí. Asi nejvíce se mi "líbila" scéna, ve které znovu přišla o zrak. Každý normální člověk by běžel co nejdál a nedíval se na blížící se explozi, ještě ke všemu přes sklo, ale budiž, scénáristé to tak jednou napsali, tak to tak je.

7. listopadu 2009
plakát filmu
Rambo
First Blood
70 %

Trvalo dlouho, než jsem se na tenhle film podívala. Rambovi a Rockymu se úspěšně vyhýbám, ale teď jsem se odhodlala a podívala jsem se na první díl Ramba. Rozhodně nápad je zajímavý. Ono v americe je možné asi všechno, tudíž i honění obyčejného tuláka celou policejní posádkou. I ti samotní policajti určitě odpovídají heslu "bránit a chránit". S někým takovým bych nechtěla přijít do styku. Stalone měl orzhodně jednoduchý dialog, rozhodně s monologem na konci předvedl svou slovní zásobu. Film je spíš o psychice válačného veterána z Vietnamu, kterého nikdo nechápe, je osamnělý, zlomený, všechno, co měl ztratil a ani doma mu nedají pokoj. Konec je hodně smutný a emotivní.

7. listopadu 2009
plakát filmu
Útěk na Horu čarodějnic
Race to Witch Mountain
70 %

Film se mi líbil, ani nevím proč, snad proto, že si v něm zahrají nové dětské tváře, které se ujmou i v dalších filmemch. Někde se začít musí. Pak tady mám jednoho padoucha z Lary Croft a to nemluvím o bývalém králi škorpiónovi. Byly tady dobré efekty a zvláště zajímavá mluva mladých hrdinů. Jejich zvláštní schopnosti byly velmi užitečné. Ovšem ten bojovník, co po nich šel, trošku mi to připomínalo Kul bojovníka z Hvězdné brány a i ten létající talíř byl trošičku moc. Byl hodně umělý a jakoby zastaralý. Ovšem líbil se mi ten konec, děláte seriózní vědu a nakonec se z vás stane někdo pomocí sci-fi.

11. října 2009
plakát filmu
Krvavá sklizeň
Reaping, The
60 %

Krvavá sklizeň je jedn z těch filmů, kdy si myslíte, že víte, co sledujete, ale konci filmu je všechno úplně jinak. Nebyl tady zase tak špatný námět. Mladá hrdinka se asi nemusela učit příliš mnoho textů. 10 božích ran na bezvěřící město, které je celé závislé na satanismu. A přitom vypadalo tak nevině. Rány byly dobré provedené, většina jich byla nenápadných, ovšem u dvou, kobylky a smrt prvorozených, tam se akce trošku pohnula. Trošku se mi zdá, že koncem filmu se inspiroval i film Nenarození, rovněž tady máme těhotnou ženu, která nakonec porodí něco, o co usilovala, aby to nebylo.

25. září 2009
plakát filmu
Monstrum
Cloverfield
70 %

K Mustru jsem se dostala po dlouhé době a nakonec jsem se na něj s chutí podívala. Je vilice zajímavé, že zrovna sci-fi katastrofický film se natáčený obyčejnou kamerou. Bylo to něco jiného a sledovala jsem film z úplně jiného úhlu. Všechno působilo velice reálně a přesvědčivě, k tomu ta normální kamera určitě byla super. Trošku mi to přípomínalo Godzillu. Velice potvora, řádící v New Yorku, ale tam podobnost končí. Žádná sranda, ani vtipy, tady to bylo drsné. Nevíc sice, kho napadlo udělat zrovna takovouhle příšeru, asi spojili pár zvířat dohromady, ale mělo to něco do sebe. Hlavně je dobře, že se všechno stane naprosto náhle a nečekaně. Nevíme okud to přišlo, ani jestli to podařilo zabít. Jenom sleduje neštěstné osudy našich hrdinů. Místy jsem byla opravdu vystrašená. Konec byl rychlý a hodně krutý, tak jak vojáci slibovali.

24. září 2009
plakát filmu
Push
Push
50 %

Musím říct, jako bych viděla spojení více filmu, jak již bylo řečeno Jumper, Next, ale trošku i X-meni. Kromě toho, místy ty bylo hodně dlouhé. Jako bych se dívala na něco, co jsem už dávno vidělo, jenom to dostalo trošku jinou podobu, místo a herce. Ale nemůžu tvrdit, že se mi to nelíbilo. To naopak. Proč se nepodívat na film, u kterého nemusíte vůbec přemýšlet, jenom se díváte a odpočíváte? Od toho se takové filmy točí, navíc se mladé tváře musejí někde uchytit, tak proč ne v tomhle filmu? Navíc bylo fajn vidět jejich triky.

23. září 2009
plakát filmu
Kletba Měsíčního údolí
The Secret of Moonacre
50 %

Od tohoto filmu jsem si slibovala hodně. Snad proto, že v poslední době dobrých fantasy není moc. Je pravda, že splňuje všechny kritéria: jednorožci, kouzelné perly, kouzla nebo klavír, který hraje sám. Bohužel jsem k tomu nějak nepřilnula. Pasáže, které vás měli rozesmát mi připadaly trapné, konec, který měl být vrcholem nebyl dodělaný. Bylo tady pár krásných okamžiků, které se mi líbily. Třepa strop, z kterého každou noc spadle jedna hvězda, nebo rychlo kuchtík, ale celkově mě to hodně zklamalo.

20. září 2009
plakát filmu
80 %

Tento čtyřdílný dlouhý film nám nabízí o hodně jiný hohled na vykladačku příběhů. Celkově jsem to měla vždycky hodně ráda. Snad proto, že džin byl sice z kouzelné lampy, ale bydlel ve 20. století a jeho triky nikdo neviděl, kromě majitele lampy. Příběh je hodně zdlouhavý a zamotaný, což je dobré, zabavíte se na hodně dlouho, kromě toho jsou nám nabídnuté i postavy z jiných slavných filmů, jako je třeba Aladin nebo Sindibád a ti nás určitě překvapí. Film je místy vtipný, jindy zase vážný, ale hlavně si dělá legraci ze samotného pohádkového příběhu. Je hezké, že nakonec všechno zkončí dobře, tak jako v opravdové pohádce.

20. září 2009
plakát filmu
60 %

Nemá cenu se zamýšlet nad logickou s jakou byl tento film natočen. To, že se nám tady prolíná pravěk, starověk a ještě ke všemu domu velkých ptáků je asi zbytečné komentovat. Prostě bylo účelem natočit podívanou s parádními efekty bez sebemenšího poukází na logiku, že to takhle nikdy nebylo. Ale to přece nevadí. U filmu jsem se bavila. To se musí nechat. Sice silně pochybuji o tom, že šavlozubý tygr by ho nechal žít, ale budiž, musí to přece zapadat do legendy. Natočit takový film chce asi hodně odvahy, když víte, že každý se pouspěje nad tím, kolik věcí tam absolutně nedává logiku.

19. září 2009
plakát filmu
Silent Hill
Silent Hill
70 %

Horor je to dobrý. Máte u něj pocit napětí, nevíte, co bude dál, je tady hodně tma, málo lekaček, ale přesto dobrá stísněná atmosféra, která je doprovázena dobrou hudbou a hlavně mlhou. Na filmu mi celou dobu vadí jen jedna věc a to, že všechny větší kousky jsou dělány počítač. Jistě, chápu, že něco takové se nedá udělat nijak jinak, ale přesto mi to vadio. Bylo dobré, že film se odehrává ve dvou rovinách a i když hrůzy z tohoto města zkončí, přesto se už manžel, manželka s dítěteme spolu nikdy nesetkají. Jako vždy je v těchto filmemch jednoduchá zápletka, která musí zkončit spoustou mrtvých a v tomto případě k tomu postačila jednoduchá zámitka, pomstva.

18. září 2009
plakát filmu
Klíč
The Skeleton Key
70 %

Původně jsem si myslela, že půjde o horor, ve kterém budou preferovat duchové a lekačky, ale mýlila jsem se. Na těhle filmech mi ovšem vadí, že hlavní role hrajou vždy pěkné ženy, ovšem, kdo by se díval na ty nepěkné. ze začátku film opravdu působí, že zde budou temné postavy, které vás budou strašit, už jen to bouchání dveří na půdě. Postupem času se film mění v akční drama s rychlým sledem událostí a na konci si myslíte, že už je všechno vyřešené a halvní hrdinka se zachrání, ale omyl je pravdou. Byla jsem spíše překvapená než vystrašená, takový konec a výměnu rolí asi nikdo předem neplánoval, ale je na tom dobré a zajímavé hlavně to, že pro jednou to nezkončí dobře pro ty hodné, že i zlo může zvítězit.

18. září 2009
plakát filmu
Nenarození
The Unborn
20 %

Horory tohohle typu stačí vidět jednou. V současné době asi nejraději umírají mladí lidé. Rovněž v těchto filmemch jde vžycky o to samé. Posedlost duchy, světla přestávají fungovat (je pravda, že za světla by se člověk nebál už vůbec a je tam troška napětí), rovněž jde o momenty překvapení, lekačky, kdy se leknete, a to především filmu jde. To, že do toho pletou Nacisty a různé druhy náboženství, které byly občas zvláštně kusové, protože scénáristé o tom jistě moc neví, mi trošku vadilo. Velice ironický byl ten konec s těhotenstvím, to se vážně povedlo.

17. září 2009
plakát filmu
District 9
District 9
90 %

Takhle zvláštní film jsem ještě neviděla a vůbec, co se mimozemštanů týče. Bylo to tak neuvěřitelně realné a skličující. Na začátku to vypadá, že koukáte na nějaký dokument, všechny ty popisku u lidí, co zrovna vyprávějí, jako by začátek nějakého naučného snímku. Postupně se to ale začíná přiostrovat. Mimozamštané mi hrozně připomínalý postavičky z jedné počítačové hry, ale určitě bylo schválně, že jim daly tak smutné oči a zároveň se tam pohybovalo i jedno jejich dítě. S tím přemisťováním to bylo hodně kruté a smutné, dvě rasy, které se nedokážou pochopit a ani jedna nechce, aby tam ta druhá byla. Bylo jasné, že chtějí jednom odletět domů. Jak bylo na konci jasné, nevíme, co se stane pak. S proměnou to vypadalo opravdu dobře a všechny ty pokusy a to, s tím chtěli provést bylo všechno tak přesvědčivé kruté, že jsou tomu občas ani nechtěla věřit. Trošku mi to připadalo jako proměna ve filmu Moucha, až na to, že tady se proměňoval v jednoho z nich. Všechno to střílení a násilí bylo tak kruté. Celý film působí velmi krutě a smutně. Dojemný byl konec. když jenom manžela tu růži z haraqburdí a on byl už úplně proměněný a nevíme, jestli se někdy dostane do původní podoby.

15. září 2009
plakát filmu
Cindy
Cenerentola '80 / Cinderella 80
70 %

Trošku mě zklamalo, že když jsem se na film podívala po dlouhé době, byl s jiným dabigem. No, ještě, že půdovní verzi jsem viděla dávno. Cindy je už staršího data, 80. léta jsou výstřední a šílená a Cindy je taková. Působí hodně temperamentně a nevybouřeně a možná se tam vzteká až přes příliš. Film je doplněl rockovou hudbou, ale občas to mohl být jenom podtext ne celé písničky, to pak působilo zdlouhavě. Náznaky Popelky by tu byly, domácí práce, zlá macecha a dvě rozmazlené dcerušky a královská rodina. Není to přímo špatná verze, ale koukat na pořád? To taky ne.

15. září 2009
plakát filmu
Báječný svět shopaholiků
Confessions of a Shopaholic
50 %

Tak tohle je opravdu závislost na nakupování. Jestliže utrácí, až to není normální, jen aby jste měli další hadřík do svého šatníku, který nikdy nebudete potřebovat, tak jo, tenhle film je přesně pro vás. Na těhle komediích ovšem nikdy nic komického není. Reakce jsou přehnané, někdy až absudrní. Pochybuji, že normální světě by někdo takový dostal práci v časopise, kde o tom musíte něco vědět. To,že tady bude romantická zápletka je jasné jako facka, bude tady zvrat a na konci, šťastní až do smrti. Co se mi ale líbilo byly ty firuríny, ty opravdu neměly chybu.

11. září 2009
plakát filmu
Královna Margot
Reine Margot, La
80 %

Tenhle snímek se mi hodně líbil, snad proto, že dějinami se zbýval opravdu jen okrajově a píše dávál prostor citům, ač už kladným či záporným. Největší a nejlepší scéna je určitě Bartolomějská noc, která ukazuje opravdu krutý osdu francouzskýc hugenotů. Všechno vypadá velice reálně a přesvědčivě. Samotná Margot byla asi nejlepší z celého filmu, ale i jiné postavy byly velice dobře zahrané, zvláště pak princové a Jindřich Navarský, ten byl velice vychytralý a především měl stěstí. Je jasné, že se zde musí předvádět i láska a intriky. Možná ten konec je dosti useknutý, protože končí tak nějak naprázdno.

11. září 2009
plakát filmu
Já, legenda
I Am Legend
60 %

Já, legenda je vskutku zvláštní film, už jenom proto, že pokud nebudu mluvit o těch pár scénách, kdy se tam objeví i někdo jiný, hraje prakticky celý film jen Will Smith. Trošku mi to připomínalo trosečníka, jenom se nacházíme v zničeném New Yorku. Film má zajímavý nápad, i kdy je pravdu, že takových zombí, kteří nemají rádi světlo, jsou tupí a chtějí jenom jíst už bylo hodně. Nejvíc mi asi vadilo, že i když je dneska počítačová grafika na dobré úrovni, vypdali Světlo plaší velice chabě, možná až směšně. Will Smith tady podává vcelku dobrý výkon, jeho nálady mu věříte. Není to špatný film, na páteční večer bych si ho asi nevybrala.

10. září 2009
plakát filmu
Kostka 0
Cube Zero
30 %

To, že se dostaneme na začátek, který nám má ukázat pár scén mimo kostku nemění nic na tom, že to je pořád do kolečka. Bůhví proč se zase ocitáme v Kostce, lidé, kteří nevědí, proč tam jsou, pasti, které je mají zabít, nepochopím, proč u takových filmu nestačí jeden díl. Setkáváme se s mladíkem, který se naneštěstí dostává do kostky taky a blondýnka, která jim zase naštěstní uteče možná. Nejhorší je, že chcete vědět, kdo a proč kostku postavil, ale ani tady se to nedozvíte. Asi je to schválně, aby mě naštvali.

10. září 2009
plakát filmu
Proud času
Timeline
70 %

Proud času jsem nejprve viděla jako film, když jsem se dozvěděla, že je to i kniha, hodál si jí přečíst. Film je podle mě hodně zajímavý, to, že to nevypadá jako pravý středověk není tak podstatné, spíš je vtipné sledovat jak se současník snaží do tohoto časové období zapdanout. Nejsem moc přesvědčená o to, že ta princezna by se chovala tak jak se chovala, navíc, ve filmu není ani správný poměr mezi akcí a hluchými místy, ale líbilo se mi, že jeden z nich vlastně našel svou budoucnost v minulosti i to, jak potom odhalili jeho hrobku.

10. září 2009