avatar uživatele

crossbun

Jméno
K.
Věk
36 let (Fakt nevím.)
Bydliště
Praha
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
V Bruggách
In Bruges
80 %

In Bruges

Film, který opravdu nezapře oblibu M. McDonagha ve velmi absurdních situacích, při kterých nevíte, jestli se máte smát anebo to sledovat s hrůzou (kdo viděl jeho Pana Polštáře - kde je právě tohle vybroušeno na maximum - dá mi za pravdu). Jinak skvělý výkon herců, hudba, kamera,... + výběr místa, Bruggy jsou skvost :)) U mě za 80% a prosím více takových filmů :)

24. června 2008
plakát filmu
Kult hákového kříže
American History X
100 %

100% !

Musim říct, že mi tenhle film celkem vyrazil dech. Od první minuty jsem se od něj nedokázala odtrhnout, strhující výkon E. Nortona musí uchvátit snad každýho. (Ačkoli se fakt stydim, že je ten film už 10 let starej a já ho viděla teprve teď.. Možná by nebylo úplně marný zařadit ho do projektů jako je například Film a škola ap.)

8. května 2008
plakát filmu
80 %

Temný, skvěle zahraný film z - pro nás ne příliš obvyklého - prostředí, což mu jedině svědčí. Taky se tu odehrává jedna z nejvíc nechutných scén, jakou sem kdy měla tu čest ve filmu vidět, figuruje v ní hladový pan detektiv a ovčí hlava.. Ale jinak opravdu doporučuju, když budete mít chuť na něco "jinýho".

16. března 2008
plakát filmu
Faunův labyrint
Laberinto del Fauno, El
100 %

úžasný

Tak to byl fakt nářez!! Hudba, kamera, scénář a hlavně úchvatný herci... naprostá nádhera. Hodně smutnej film, na kterým je hrozný to, že realistický scény jsou mnohem brutálnější než ty "pohádkový" :-(
Já osobně bych ještě dala nějakou cenu tomu, kdo vymyslel "příšerku bez očí", je geniální!!

18. listopadu 2007
plakát filmu
Taking Off
Taking Off
100 %

:o))

No RADOST! Boží, boží, boží! Miluju ten film! Bohužel sem ho viděla jen dvakrát, protože kina radši hrajou úplně jinej druh filmů, ale některý scény si pamatuju dodnes dost konkrétně :o). Moc se mi líbí začátek, pak samozřejmě jointová scéna s hipíkem, která by si zasloužila stát se kultovní, "hledání" v hospodě a taky pokr rodičů... Celej ten film má skvělou atmosféru a úžasný vtipný okamžiky. Škoda, že takovejch filmů neni víc. Navíc zbožňuju Formana (áá, Vlasy!!), takže jasnejch 100% :o) !

18. listopadu 2007

cože?!

Na konci recenze sem čekala všechno, jenom tohle ne. 300 byl totiž jeden z nejhorších filmů jaký sem kdy viděla, ne-li ten úplně nejhorší. Prázdný monology bez jakýhokoli hlubšího smyslu, výkony herců....no strašný, dokonce mi to nezachránila ani hudba. Sice každej záběr vypadal jako vystřiženej z comixu, ale celkově to bylo tak příšerně umělý, že se doteď obdivuju, že sem to dokoukala :o) PS: nebijte mě...

3. června 2007
plakát filmu
Sláva
Fame
100 %

Paráda!

Na začátku u mě byla The Wall.... pro zasvěcený je to dostatečný důvod pro skouknutí dalšího filmu od Alana Parkera a The Fame mě naprosto nadchlo. Celá atmosféra filmu, jeho "barevnost", herci a samozřejmě tanec a zpěv jsou zde v naprostý souhře. Možná by někomu mohlo chybět víc známejch písniček, ne tak mně. Škoda, že se dneska takový filmy netočí...

2. února 2007
plakát filmu
Anděl Páně
Anděl Páně
80 %

Pohádka je to opravdu dobrá, a nejen pro děti. Vtipy jsou fakt povedený a Trojan je jistota. Hodně se mi taky líbil Jiří Dvořák v roli čerta. Není to sice tak dojemně pohádkový jako např. Tři oříšky nebo další český starý pohádky, ale když vemu ty, který se natočily za posledních dejme tomu deset let, tahle je jednoznačně nejlepší. S radostí dávam 80%.

24. května 2006
plakát filmu
Schindlerův seznam
Schindler's List
90 %

Film jsem viděla už dávno, ale patří mezi ty, na který jen tak nezapomenete. Je to opravdu silný zážitek (scéna se střílením z terasy mluví za všechno) a rozhodně se nedá mluvit o odpočinkovém filmu. Napětí je z něj cítit po celou dobu, pro milovníky filmů o 2. SV nezbytnost!

14. května 2006
plakát filmu
Špatná výchova
Mala Educación, La
100 %

Filmů jako je Špatná výchova není nikdy dost. Od začátku do konce jsem ho sledovala jedním dechem, děj a výkon herců mě naprostom strhly. Myslím, že Almodóvar je vždycky zárukou kvality, takže jeho filmy, obzvlášť Špatnou výchovu, vřele doporučuju! Co se týče názorů, že je tenhle film nechutný... no, realistický mi přijde jako vhodnější slovo.

5. května 2006
plakát filmu
Účastníci zájezdu
Účastníci zájezdu
100 %

Souhlas

S radostí souhlasím s ostatními názory, tenhle film je fakt povedenej, nejenom, že přesně (a vtipně) vystihuje Čechy a jejich (občas strašný) zvyklosti, ale hlavně se drží knižní předlohy, což je u mě výrazný plus.Jasně, že se tam musely udělat radikální škrty, ale oba scénáristé to podle mě zvládly na jedničku.Vieweghovy dialogy jsou stejně vtipný a ironický jako v knize,díky.Rozhodně doporučuju!

1. května 2006
plakát filmu
100 %

Nádhera

Přesně takový filmy u mě vedou. Je obdivuhodný, jak nám Antonioni dokázal představit jednu generaci v jedný zemi a ještě lepší je, že nás to zajímá a baví o tolik let později. U scény se zvětšováním fotografie mě mrazilo v zádech, neměla chybu. Stejně tak jedna ze závěrečnejch, kdy hlavní hrdina hází mimům tenisový "míček", patří do těch, který se nezapomínají.

1. května 2006
plakát filmu
Doba ledová 2: Obleva
Ice Age: The Meltdown
70 %

?

Na druhý díl jsem se těšila jako na máloco a .... nevim nevim..né, že bych se nesmála, u scénky s veverkou na ledu jsem brečela smíchy, vačnatci tam taky zapadli skvěle,ale...prostě mi tam NĚCO chybělo.Asi ten moment překvapení, který byl u jedničky k nepřekonání. Už jsem prostě mohla tak trochu čekat, co se bude dít.Taky Ellie se mi do jinak "klučičí" party moc nehodila.Ale to všechno je tím, že to je druhý díl.Kdyby tohle byla jednička, dala bych 100% bez váhání.takhle to je na 70 %.

1. května 2006
plakát filmu
Karlík a továrna na čokoládu
Charlie And The Chocolate Factory
100 %

100%

Ukázkový příklad, že film může být lepší než knížka, a to se mi knížka líbila fakt hodně.Když pominu výkon J. Deppa, který byl jako vžycky boží, a budu hodnotit celek, je to film, na který stojí za to se podívat už jenom kvůli tomu, že budete mít minimálně po zbytek dne dobrou náladu. A chuť na čokoládu...

1. května 2006
plakát filmu
Vlasy
Hair
100 %

Nejlepší je hudba...a Berger

Hair jsem poprvý viděla se školou při našem projektu Film a škola a ... dva dny potom jsem nepřemejšlela o ničem jiným. Prostě osudovej film.. vlastně mě to ani tak překvapit nemělo, protože Formana miluju už od mala, skvělou hudbu taktéž a hippies jsou mi sympatický velice... ale stalo se, že jsem ani moc nevěděla do čeho jdu a na konci filmu jsem byla ve stavu, kterej se snad nedá slovy ani popsat. u filmů fakt běžně nebrečim, ale tohle se nedalo. Ta hudba to všechno stonásobně umocňuje..napsat,že to je úúúúžasný se mi zdá málo, takže bude nejlepší když si každý udělá obrázek sám.PS: škoda, že nemůžu dát těch % 200..

1. května 2006