avatar uživatele

Pony

Jméno
Mája
Věk
32 let — narozeniny slaví za 11 měsíců (Ryby)
Bydliště
Kam mě vítr zavane
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Moulin Rouge
Moulin Rouge!
90 %

Krásné. Některé moje kamarádky tento film nesnášejí, já jej narozdíl od nich zbožňuji. Kamera a střih jsou skvělé. Film hýří barvami a sem tam potemní smutnými okamžiky jež vám zastavují dech. Písně hlavních hrdinů jsou ndherné, zvláště ty, kde si vyznávají lásku. Originální zpracování známého příběhu s něšťasnou láskou. Pro romantické duše zcela nepostradatelný film.

15. března 2008
plakát filmu
Jumper
Jumper
90 %

Jak se psalo v Premier: Tenhle film nějak postrádá děj, ale že by to vadilo? Ne, nevadilo. Naopak, je to dobré i bez něj. Film prostě ukazuje jaké by to bylo, kdybychom se uměli teleportovat. Jen tak si posvačit támhle na sfinze a jít se projít po Paříži místo nudného flákání v parku. Takhle to vidím já. Asi to neměl být nějaký drastický psychologický snímek, u kterého se nemůžete uvolnit, ale musíte uvažovat, proč se stalo tohle a proč támhleto a co tam ta postava vlastně dělá. Tohle je oddechový snímek. Sice bez děje, ale dobrý. Okořeněný Paladiny, kteří se můžou přetrhnout, aby Skákače dostaly, a dětskou láskou, kterou je třeba zachránit. Trochu fádní a známě, ale proč ne? Taková teleportace je užitečná věc a tihle lidé, kteří ji užívají, rozhodně nejsou superhrdinové, což je velmi příjemné. Triky přemisťování jsou úžasné, i když někdy tak rychlé, až se člověk strácí. Mně osobně se to líbilo a nepovažuji to za nějaký propadák, jen film, který je zajímavý a strhujíc, i když mu chybí děj. Hodina a půl jeho trvání jsou ostatně také vyhovující, a proto se zde nevyskytují žádné slabé nudné chvilky.

13. března 2008
plakát filmu
Nekonečný příběh
Neverending Story, The
90 %

Moc pěkný příběh, u kterého můžu poprvé říct, že se mi víc líbí film než kniha. Ta mi přišla dost nudná, zvlášť ke konci. Krásná hudba, originálně vymyšlené, to je tedy zásluha spíše spisovatele, ale i scénárista odvedl dobrou práci. Dobře obsazené, není co vytknout. Mohlo by se tomu věnovat trochu víc pozornosti od televize.

4. března 2008
plakát filmu
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
100 %

Což takhle dát si párek v rohlíku,

Do kina jsem se vysloveně těšila. Nadšeně jsme se s kamarádkami usadily a čekaly na začátek (radost z filmu nám nezkazil ani pokladník, který nám naúčtoval o stovku víc). Hned v první scéně po úvodních titulcích jsem se lekla, jestli jsme náhodou nešly na špatnej film, pak ale vyskočil Johnny Depp se svým nejnovějším účesem a chraplavým hlasem zazpíval a utvrdil mě v mém přesvědčení, že film bude úžasný. Což se také opravdu vyplnilo. Po dvou hodinách jsem odcházela naprosto očarovaná. Některé scény, při kterých krev doslova tekla proudem, jsem radši neviděla, ale i tak můžu říct, že film se vydařil na sto procent. Starý Londýn se mi moc líbil, obchůdek s bochánky byl roztomilý a kamera, která rychle probíhala uličkama byla úžasná. O hudbě raději mluvit nebudu, protože ta je tak skvělá, že se to nedá napsat. Johnny Depp zpívat opravdu umí a Alan Rickman taky. Tenhle film bych si rozhodně nenechala ujít. Jen mě naštval ten konec, sice jsem to očekávala, ale myslela jsem, že to bude nějaké důstojnější. Z kina jsem odcházela se slovy: Nedáme si párek v rohlíku nebo hamburgera?

19. února 2008
plakát filmu
Pelíšky
Pelíšky
100 %

Můj nejoblíbenější český film. Jakkoli už české filmy nemám ráda, tento u mě vždy vyvolá radost a já se na něj při každé příležitosti podívám. U oběda, když máme knedlíky, ráda cituji onu scému s noky a přehrávm i další pamětné výroky.

3. února 2008
plakát filmu
Čert ví proč
Čert ví proč
60 %

Celkem obstojná pohádka, když vezmu v úvahu, co se v nynější době točí. Nápad to byl dobrý, ale dalo se to natočit i líp. Herci jsou i přesto dobře vybraní a do svých rolí se hodí. Nejvíc se mi líbil Lusifer a jeho pekelní kumpáni.

3. února 2008
plakát filmu
90 %

škoda

Bohužel jsem tento film neviděla celý. Což je mi moc líto, protože se mi moc líbil, i když v něm hraje Travolta, kterého moc nemusím. Tady ale celkem ujde. Hlavně se mi líbí klidné jednání jeho postavy. Film je vtipný a rozhodně nenudí. Je mi moc líto, že jsme ho neviděla celý.

20. ledna 2008
plakát filmu
Bažanti
Bidasses en folie, Les
100 %

Vtipné

Skvělý, vtipný, svěží film, při kterém se rozhodně nenudíte. Horozně se mi líbí jejich tehdejší móda zvonáčů. Ty jsou přímo úžasné. Už se moc těším, až se podívám na další díly.

19. ledna 2008

Hovadina

Tento film měl tu smůlu, že nám jej učitelé pustili místo jiného s tím, že tenhle pro nás bude vhodnější. S kamarádkou jsme nezavřeli pusu a každou vteřinu filmu jsme totálně zkritizovali. Udělejte něco pro sebe a nepoustějte si ho. Je to hrezné, trapné a nudné. Takových filmů jste už viděli. Je to přesně ten typ, co dávájí ráno v sobotu ráno na ČT1. Ten horší typ.

18. ledna 2008
plakát filmu
Tristan a Isolda
Tristan & Isolde
90 %

Krása

Krásný film. Moc se mi líbil. Krásná hudba, herci dobří a krajina také. Konec samozřejmě smutný, ale to se čekalo. Vřele doporučuji všem, kteří mají rádi romantické filmy a nevadí jim si poplakat. James Franco naprosto skvělý.

18. ledna 2008
plakát filmu
Spojenec
Inside Man
50 %

Nuda

Možná je to tím, že jsem si o filmu nic nepřečetla a tudíž jsem ani nevěděla, co si půjčuju, ale mně se nelíbí. Je nudnej, nezáživnej a zmatečnej. Nejhorší je, jak tam pořád pletou budoucnost a přítomnost a jejich plány dohromady až v tom máte guláš. Doufala jsem, že se tam bude střílet, ale ono nic. Obal DVD vypadal sibně a tvářil se tak i stručný děj film, ale hluboce mě zklamaly. Hudba ušla. Trochu nezvyklá a ne moc obvyklá pro takové filmy, ale dobrá.

12. ledna 2008
plakát filmu
Bláznivý příběh Robina Hooda
Robin Hood: Men in Tights
100 %

Skvělé

Tohle jsem chtěla vidět už hodně dlouho a včera jsem se konečně dočkala. Můj dojem: Naprostá špica! Vtipné, svižné a... no parodijní. Prostě skvělé. S kamarádkou jsme se válely smíchy. Šerib Rottingham byl skvělý, jen mi ho bylo na konci krapet líto. No, musíte to vidět.

12. ledna 2008
plakát filmu
Ptáci
Birds, The
40 %

Zpracování dobré, triky na dobu zžejmě také ucházející. Ale ti herci!!! To je hrůza. Jeden horší než druhý. Ta ženská byla totálně nemožná a neschopná. Mohli to také udělat trochu strašidelnější. Takhle to bylo moc nudné. Po druhé už bych to vidět nechtěla. Nic moc.

8. ledna 2008
plakát filmu
Kašlu na lásku
Down with Love
100 %

Výborná komedie. Hrozně jsem se nasmála a vřele doporučuji všem, kdo komedie rádi. Renée a Ewan jsou skvělí, děj je skvělí, není v něm místo, kde byste zaváhali a rozhlídli se kolem, že vás to nebaví, a vyvrcholení vás, nebo alespoň mě, překvapí. Už dlouho jsem neviděla tak hezkou, vtipnou a neumělou komedii.

26. prosince 2007
plakát filmu
Shrekoleda
Shrek the Halls
100 %

Jako vždy Shrek výborný! Jen je škoda, že to bylo tak krátké. Klidně to mohli udělat delší. Tohle bylo moc honem, honem a skoro jsem si to neužila. To je jediná chybka, jinak se mi to moc líbilo. Obzvlášť Kocour Santa Claus se svojí bamnulkou.

26. prosince 2007
plakát filmu
Beowulf
Beowulf
90 %

Animace vyloženě dobrá. Myslím, že je akorát dobře, že toto udělali animované a ne hrané, neboť většina nestvůr by potom nevypadala realisticky a nezapadala by do filmu. Krajina takto působila skvěle a v některých momentech máte pocit, že to ani animované není. Ještě jsem neviděla draka, který by zapadal do filmu. Ještě žádný trik se nepodařil, aby drak vypadal uvěřitelně. Avšak tady vypadá a to díky tomu, že celý film právě je animovaný. V některých scénách však přeci jen je vidět nedokonalost zanimování. Hlavně v pohybu postav, když běhají podivně trhaně a nesouměrně. Hudba je dokonalá, té není co vytknout. Ovšem děj už není tak dobrý, co by výše řečené. V půlce jsem se začala vrtět na sedačce a říkala si, kdy to skončí. Druhá polovina není moc zajímavá a neděje se tam skoro nic, krom boje s drakem. Je to sdlouhavé. Hlavní hrdina mě štval a těšil zároveň. Byl nafoukaný, nechal se snadno zlákat vidinou moci a bohatství a nebyl to žádný fantastický dokonalý nezničitelný hrdina jako superman a další jdoucí v řadě za ním. To se mi na něm právě líbilo. Konečně někdo, kdo je sice hrdina, ale se zápornými vlastnostmi, takže se vám z něho nedělá blbě.

9. prosince 2007
plakát filmu
Poslední jednorožec
The Last Unicorn
100 %

áááách

Pohádka mého dětství. Nadšená jsem chodila s mamkou do videopůjčovny, propletla se kolem regálů s kazetami pro dospělé, slepě přešlě kolem pohádek pro děti a s určitostí zamířila ke koutu, kde tuhle pohádku měli. Pevně jsem ji uchopila a už nedala z ruky. Zamilovala jsem si ji, a tak mě neskonale razesmutnilo, když půjčovnu zrekonstruovali a Poslední jednorožec zmizel a postupně se mi vypařil i ze vzpomínek, kde ho o osm let později oživila knížka a kazeta půjčená od kamarádky. Nadšeně jsem si ji pustila a málem jsem se rozbrečela už u první scény. Samozřejmě štěstím, že vidím něco, co mi tvořilo kus dětství a co bylo tak nádherné. Když tuto pohádku zkusím srovnat s jinou , tak to prostě nejde. Nejde, protože tato je jedinečná, jak svou animací a námětem, tak i citovou stránkou. Hrdinku si prostě zamilujete. Každý okamžik filmu je krásný a jedinečný. Žádný jiný kreslený film, jak starý tak i nový s 3D animací, se tomuto nevyrovná. Nemají na něj. Jsou sice nabity vtipem a akce z nich jen srší, ale jednorožec má něco navíc. Má něco se vám vryje do paměti a už z ní nezmizí. Je strašná škoda, že takovýto příběh je takřka zapomenut a zná ho jen hrstka vyvolených. Nesmírná škoda, že ho někde neprodávají v regálech vedle Shreka, Nema, Lvího krále nebo Doby Ledové, neboť jednorožec se jim jak vyrovná, tak je i předčí v mnoha věcech. Měli by ho vyvěšovat na plakátech a ve výlohách, nic jiného si nezaslouží. Do Posledního jednorožce se vcítíte, ale do nových kreslených filmů to nejde, nedají vám šanci. Jsou tu pro zasmání, ale jednorožec nám přináší vzpomínky a nutí nás se do něhj ponořit. Nejde slovy vyjádřit můj názor. Nejde. Nejde vyjádřit jak moc ho mám ráda. Pro mnoho lidí není jen pouhým filmem, ale vzpomínkou a částí jejich srdce a dětství a to leckterý film není.

9. prosince 2007
plakát filmu
Rychle a zběsile
The Fast and The Furious
70 %

Vcelku obstojný film plný nadupaných aut, rychlých honiček a hraní na dvě strany. Autíčka se mi líbila, děj také ušel. No, nic lepšího, by se asi z námětu vyždímat nedalo. Hlavní hrdina působil místy trochu nepatřičným až trapným dojmem.

2. prosince 2007
plakát filmu
Oněgin
Oněgin
60 %

Klidný snímek pohybující se svým pomalým tempem. Klid je jeho hlavní stránkou. Neříkám, že to je špatné. Je to pěkné dívat se na něco, co plyne klidným tempem a nikam se nežene. Hudba je podmanivá a dynamická. Nejsou tam žádné výbušné okamžiky a překvapující momenty to je na něm to hezké. Krásné kostými a interiéry.

24. listopadu 2007
plakát filmu
Vášeň a cit
Becoming Jane
100 %

Ách

Nádherný film, plný romantiky a citu. Ještě teď se cítím..... no nevím jak to říct, tak rozechvěle. Je to krásná podívaná. Hudba se mi sice moc nelíbila, ale to je tak jediné. Herci dobří, děj také. Nevím co bych vytkla. Vůbec mi to nepřišlo rozvleklé, jak psali v recenzích. Je hrozné vědět, jak to dopadne a dívat se na naděje mladé spisovatelky. Bylo mi jí velmi líto. Hezky vykreslili narážky na romány, její pohnutky a inspirace.

23. října 2007
plakát filmu
Tajemné okno
Secret Window
80 %

Dobrý film. Johnny Depp jako obvykle skvělý. Konec překvapivý. Místy film působil dost strašidelně a temně.

15. října 2007
plakát filmu
Síly temna
Covenant, The
70 %

Celkem dobré. Hezké triky ohledně magických útoků. Děj mohly ještě trochu zkompikovat a prohloubit. Také by to chtělo více prostoru pro veldejší postavy. Několik dalších chyb to mělo, ale ty jsou už staré, jako např. proč musí hlavní hrdina jako vždy odřít vše sám atd. Nejspíš to vadí jen mně, ale třeba se najde ještě někdo další. Představitel hlavního hrdiny nic moc. NIčím nezaujme, nezapamatujete si ho, prostě jen další bezvýznamný herec v řadě.

15. října 2007
plakát filmu
Tygr a sníh
La tigre e la neve
50 %

čekala jsem větší hrůzu

Jak už vypovídá nadis, čekala jsem větší hrůzu. Nakonec to ale byl průměrný, možná trochu podprůměrný, film. Překvapil mě. Hlavní hrdina byl povídálek a to se mi moc líbilo. Když se nad tím tak zamyslím, tak to vlastně nemělo ani pointu. Pokud nepočítáte úkaz vytrvalé lásky a objetavé záchrany milované osoby.

15. října 2007
plakát filmu
Kokain
Blow
60 %

Filmy podle skutečných událostí nemám ráda, ale řekla jsem si, že když v tom hraje Johnny Depp, tak to prostě musím vidět. Depp mě tedy nezklamal, ale film ano. Očekávala jsem trochu víc. Johnnyho partnerka Penelope se k němů vůbec nehodila. Na konci mi ho bylo hodně líto, ale stejně to bylo jen kvůli představiteli hlavní role. Opravdového člověka by mi líto nebylo ani v nejmenším. Nevím co na to jinak říci.

4. října 2007
plakát filmu
100 %

jóóó

No konečně nějaká dobře natočená fantasy. Není kýčovitá, je vtipná, svižná a má barvitý děj. Děj je obzvlášť dobrý. Nejlepší role je kapitán létajících pirátů v podání Reberta De Nira. "Zlý" princ je taky úžasný, ale nejlepší jsou duchové již zemřelých princů. Nevím, co bych vytkla. Hudba skvělá, kamera a střih také.

3. října 2007