avatar uživatele

Pony

Jméno
Mája
Věk
32 let — narozeniny slaví za 10 měsíců (Ryby)
Bydliště
Kam mě vítr zavane
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Hobit: Neočekávaná cesta
The Hobbit: An Unexpected Journey
50 %

Jednou to vyšlo, tak to vyjde i pod

Asi podle tohoto hesla se řídí Jackson a kopíruje Pána Prstenů do poslední mrtě. Ach ano, je to jistě hezké, ale už jsme to jednou viděli, tak proč znovu? Nechce se mi tady do detailů rozebírat, jak moc je film špatný, takže napíšu jen pár vět. Nikdy jsem neviděla tolik méně zábavných akčních scén, nikdy jsem se více nenudila u zpomalených záběrů na trpaslíky řvoucích "né, nezabíjejte ho!" (no vážně, kdo by se bál, když všichni vědí, že do třetího dílu se celá výprava dostane živá a zdravá), nikdy jsem si tolikrát neříkala "kde jsem to jen viděla", nikdy jsem si tolikrát nepoložila otázku "no, není tohle zbytečné?". Zbytečných scén je tam jako maku. Výlety do Narnie nepotěší, to že člověk zahlédne Voldemorta v mzle už vůbec ne. Všechny ty digitální triky se hned začnou zajídat a člověk rád vzpomene na dokonale maskované skřety z Pána Prstenů a ne na skřety z Kroniky rodu Spiderwicků. Celý film je proložen hloupými dialogy, kdy snad scénáristé už nevěděli, co tam napsat, aby to ještě prodloužili. Díkybohu, za Martina Freemana a jeho dokonalého Blba. Zato Thorina bych zakopala na první zastávce a raději dál pokračovala sama. Nevím čím se scénáristům znelíbil, ale právě on pronáší nejvíc stupidních vět za celý film. Film pak nejlépe shrne postava, která tam nemá vůbec co dělat, když prohlásí: To je absurdní.

14. prosince 2012
plakát filmu
Avengers
The Avengers
60 %

Deceptikoni přiletěli dřív, ještě ž

Opravdu moc jsem se těšila, až uvidím všechny ty superhdiny a superagenty na plátně pěkně společně. A podařilo se - byli tam, rvali se, mlátili se, zrazovovali se, no prostě to co jsem čekala. Ale co jsem nečekala, že uvidím, byly scény z transformers a hvězdných válek. Prosím o trochu originality. Když tam létali ti směšní nepřátelé a vzduchem plula ty jejich mechanická monstra, kdo by si nevzpomněl na autoboty. Hnedla se vysvětlovalo, proč nejdřívě na naši planetu dorazili deceptikoni. A ten konec po titulcích - Darth Vader ještě nemá odzvoněno. Myslím, že v příštích Avangerech začneme úvodními titulk "kdysi dávno v předaleké galaxii". A do těchto bravurně zkopírovaných scén autoři přimíchali nádherně nacionální kecy ohledeně hrdosti, odvaze a cti. Jak krásně americké. A jak jsem se u toho pobavila. Myslím, že Avengers jsou velmi zdařilou komedií, protože vtipně tam jde reagovat skoro na každou jejich větu, a člověk se tam i zabaví tím, že bude hledat odkazy na jiné filmy. Každopádně doporučuji. Běžte na to, takovou srandu jsem dlouho nezažila.

20. května 2012
plakát filmu
80 %

Film se mi osobně moc líbil, ale přeci jen se najde pár věcí, které mě zvlášť neuchvátily. Například kamera. Ty rychlé trhavé pohyby. Chápu, že je to způsob zachytání akce a chtějí tím divákovy ještě víc přiblížit děj, ale mě se to moc nelíbí.
Hudba je narozdíl od kamery naprosto skěvlá. Nedá se jí nic vytknout.
Jako ve všech filmech fandím Johnnymu a musím se smutně pousmát, že Christian Bale sice dostal roli "dobra" a Johnny je tady ten "špatný", ale stejně mě to nutilo fandit vykradači bank než strážci zákona. Christian Bale má hrozné štěstí na filmy, kde mu vůbec nedržím palce. Obvykle se upnu na postavu, která mu hraje protivníka.

18. září 2009
plakát filmu
3:10 Vlak do Yumy
3:10 to Yuma
60 %

Myslím, že jde o zdařilý pokus o western. Hitům Tenkrát na západě a Pro hrst dolarů či Hodný, Zlý o Ošklivý sice nesahá moc vysoko, ale i tak se na to dá koukat a to častěji než jednou. Je napínavý, rychlý a o akci tu není nouze. Všechno jde dobře až do konce. A u toho se pozastavím. Tohle, že je westernový konec? TOHLE? Co to má být? Tohle přeci nebyl film o americké střední, který má skončit tím, že se budou poplácávat po zádech a říkat si, jak jsou dobrý a kdo z nich je vlastně ten odvážný. Když jsem to viděla, nevěřila jsem vlastním očím. Ty trapné americké konce si můžou strčit.... Člověk se nechá tak krásně navodit filmem, často samým vzrušením zadržuje dech, a oni to pak zkazí tak dementním koncem, že i ovce by vymyslela lepší. Jinak je film moc hezký, ale ten konec ho úplně kazí. Ještě teď se musím oklepat znechucením.

18. září 2009
plakát filmu
Hanebný pancharti
Inglourious Basterds
90 %

Ha, co říct? Film na mě mimořádně zapůsobil. A to hlavně svou otevřeností. Rozmlácení hlavy baseballovou pálkou, proč to neukázat natvrdo? Žádné střihy. Všechno pěkně na ostro ať si divák ty oči zavře, když mu to bude nepříjemné. To bylo dokonalé.Samozřejmě jako vždy, musím pochválit, že jednotlivé povídky do sebe zapadají a utvářejí tak nezapomenutelný dojem. Brad Pitt je výborný. Už žádný přesládlý vzhled. Ukázal že má i na tvrďáka, co se neskrývá za modelovou fasádou. Chistopher Waltz byl ještě lepší. Svou roli vystihl tak svěle, až mě z něj mrazilo. Už od prvního pohledu jsem mu nevěřila ani slovo. Byl tak slizký. V tom dobrém slova smyslu. Na filmu je skvělý ten černý humor.
Nejvíc se mi líbila scéna v hospodě. A Tarantinův konec? Jásala jsem z něj. Proč jen to takhle nemohlo dopadnout i kdysi? Všechna čest.

18. září 2009

Hudba, to je to, co si z filmu pamatuji nejlépe. Je naprosto úžasná. Dokázala bych jí poslouchat celý den a neomrzela by se mi. Z filmu dělá ještě tajemnější a zajímavější podívanou. Sám film je moc roztomilý a vizuálně velmi povedený, což ovšem neznamená, že děj by nebyl dobrý. Je tam vidět trochu z Burtona. Se zatajeným dechem jsem čekala, co se stane v příští scéně. Už se těším až film vyjde na DVD, protože nebudu váhat a poběžím si ho koupit. Vřele doporučuji všem, kdo si čtou komenty. A i těm, kdo je nečtou. Ale ti se o tom nedoví. Film je opravdu kvalitní podívaná.

14. června 2009
plakát filmu
Knoflíková válka
War of the Buttons
90 %

Dobrý film. Opravdu dobrý. Osobně mě takové náměty s dětským válčením nikdy nepřestanou bavit. Viděla jsem to dnes po druhé a ráda to uvidím zase. Připomíná mi to hodně vzdáleně Rychlé šípy, které mám ve veliké oblibě.

14. června 2009
plakát filmu
X-Men Origins: Wolverine
X-Men Origins: Wolverine
90 %

Tři hvězdičky? Jak tomu Premiera mohla dát jen tři hvězdičky? To nepochopím. Mně osobně se film velice líbil. Trochu mě mrzelo, že tam Gambit byl jen v tak málo scénách. A taky jsem nepochopila, proč útočí na Wolverina, když ten bojuje s jeho nepřítelem. Asi měl menší výpadek. Myslím, že se Jackmanovi jeho výkon opravdu povedl a může být na co hrdý. Je to jeden z nejpovedenějších hdrinovských snímků vůbec. Právem se drží tady na prvních příčkách, i když bych ho zařadila až za Temného rytíře, který se mi zdál o něco lepší. Doufám, že bude ještě nějaký díl s Wolverinem. Je to asi nejlepší superhrdina, kterého znám.

14. června 2009
plakát filmu
Spirit
The Spirit
90 %

Sláva, konečně nějaký superhrdina, který nežvatlá přihlouplé hlášky o obětaci a o velké síle a odpovědnosti. Tenhle je kupodivu ujetý jen na své město, kterému říká "mami" a na ženský. Což v porovnání s těmi jinými "super", není zas tak špatné. Přišlo mi, že si film z ostatních utahuje. Jako by se jm vysmíval, a při tom tak nechtěl působit. U filmu jsem se velmi bavila. Hlavní záporák vůbec nepůsobil zle a krutě, spíše komicky. Celý film byl velmi komický. Myslím, že je to povedený snímek.

4. dubna 2009
plakát filmu
Strážci
Watchmen
80 %

Ale jo, dobrý. Asi by to bylo lepší kdybych znala předlohu, ale i tak se mi to líbilo. Spomalené záběry mi tu kupodivu nevadily, hudba dobrá, děj taky ušel. Na to, že to prý je nesfilmovatelný komiks, se jim to celkem povedlo. Je to dost drsné, některé scény mohli klidně vypustit, nebo je alespoň jen minimalizovat či naznačit a šlus. Nejvíc jsem si oblíbila Rorchacha a celý film jsem se promodlila, aby ho nezabili. Měl naprosto dokonalý hlas. Utvořit si názor na tenhle film je dost těžké. Zmítají vámi nejrůzější emoce, kupříkladu já jsem si přála, aby film nikdy neskončil, protože jsem se bála konce a i dějově mi to přišlo zajímavé.

4. dubna 2009
plakát filmu
Monstra vs. Vetřelci
Monsters vs. Aliens
50 %

Ne, díky. Jednou stačilo. . .

Tak tohle se Dream works moc nepovedlo. Dqalší důkaz jak ukázky mohou člověka oblbnout. Očekávala jsem docela něco jiného. Místo toho tam na mě vybafe tragický osud nevěsty a dalších monster. Zrovna scéna s nevěstou a jejími smutečními výlevy mi přšla naprosto absurdní. Proč to dávají do filmu pro děti? Vůbec celý děj byl nemastný neslaný. Zlý mimozemšťan sce byl sem tam vtipný a i monstra dokázala zavtipkovat, ale jinak je komičnost tohoto filmu mizivá. Opravdu jsem se na něj těšila a z kina jsem odcházela zklamaná.

4. dubna 2009

Já si vzpomenu. . .

Bolt je vskutku rozkošný animák. Nápad je zajímavý, hlavní postavy vtipné se spoustou hlášek, které se ještě zapíšou do dějin. Animace se mi nejprve nelíbila, ale později jsem si zvykla. Rozhodně jsem od toho neočekávala tolik. Zábavnými scénami se to tam jen hemžilo. Holoubci byli dokonalí a polystyren.... Co si budeme povídat. Asi začínám hodně sentimentálnět, ale v očích se mi objevily i slzy. Zřejmě jsem zrovna měla nějaký kritický den, když mě málem rozplakalo i shledání Bolta s paničkou. Jednoznačně doporučuji.

4. dubna 2009
plakát filmu
Amadeus
Amadeus
90 %

Tento film je opravdu výborný. Jeho kvalita je nepopiratelná. Ale nesmíte na něj koukat v jednom kuse. To vás za chvíli omrzí. Přesně tohle se stalo mě. Viděla jsem ho už hodněkrát a další promítnutí se uskuteční až za hodně dlouho. Formanovi se to povedlo-dokonalé zakomponování hudby, úžasné herecké výkony. Ale opravdu to stačí vidět jednou za tři roky ne-li déle.

4. dubna 2009
plakát filmu
Star Wars: Klonové války
Star Wars: The Clone Wars
50 %

Star wars? Tohle? Přišlo mi to jako výsměch. Animace se mi nelíbila. Hádky mezi Anakinem a jeho padavankou mi přišly přehnané. Možná za to mohl z větší části dabing, ale stejně ty dialogy za moc nestály. Strýc Jabba Hutty byl prostě příšerný. Působí jako nechutná parodie. Nic prosti Lucasovi, ale tohle se mu prostě nepovedlo. Jediné co za něco stojí, jsou droidi a jejich vtipné hlášky. Aspoň jsem se místy zasmála. Děj je také dost slabý.

22. února 2009
plakát filmu
100 %

Půlhodiny jsme přecházely ve videopůjčovně až kamarádka prohlásila: "Pučíme si něco, co ani jedna z nás nechce vidět." A popadla tohle. Místo tělocviku jsme si tedy hověly před televizí a koukaly na tohle. Ale ono to není špatné. Vůbec ne. Mně se to dokonce líbilo. Podobné Dannyho parťákům. Každou chvilku jsem čekala, že v nějakém tom casinu vyskočí, že ho jdou vykrást. Hlavního hrdinu jsme střídavě litovaly a střídavě mu nadávaly, jak se chová ke svým přátelům. Děj ušel, podle mého to byl dobrý nápad. I zpracování ušlo. Stejně tomu nikdy nebylo přeurčeno stát se mistrovským dílem, takže to tak i vypadalo. Rozhodně jsem se u toho nenudila.

10. února 2009
plakát filmu
Příběh o Zoufálkovi
The Tale of Despereaux
90 %

To byl krásný film. Tak milý, hezounký a rozkošný. Animace se moc povedla. Sice je tam místy až moc moralizujících řečí, ale i tak je to nadmíru vydařený filmík. Bylo úžasné sedět v kině narvaném malými dětmi a poslouchat jejich výkřiky úzkosti, jak to dopadne s ubohou krysou. Ostatně právě krysa mi padla do oka nejvíc. Nepochopím, jak z ní mohly mít strach. Byla moc sympatická. Uši hlavního hrdiny opravdu velmi připomínají Dumba.
Na celém filmu mě nejvíc pobavil můj sedmiletý bratr, který při některých scénách lezl pod sedačku a zacpával si uši. Tohle při Indianu Jonesovi či Spidermanovi rozhodně nedělá. Je to ironické. Animáků se bojí víc než brutalit v Batmanovi.

8. února 2009
plakát filmu
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
90 %

Jako Forrest? Jenom trochu

Jistě, je tu spoustu podobností s Forrestem Gumpem. Ale to ani nijak nevadí. Kapitán Mike mi připomínal poručíka Dana.:@) Nebudu tyto dva filmy srovnávat. Bylo by to špatné a nefér, neboť by Forrest vyšel vítězně.
PPBB je zajímavý film. Některá místa jsou zdlouhavá, některá nechcete, aby skončila. Abych pravdu řekla, mohli udělat delší tu část, kdy je Benjaminovi kolem těch čtyřiceti. Přece jen je na něj hezčí pohled. Jsem zlá.
Četla jsem si recenzi. Jak v Premiere, tak v Cinemě. Hezky najednou po sobě. Zkuste to taky. Je to zábavné. Obě se tak rozcházejí. Já ale příště dám přednost Premiere, která má ty recenze o hodně lepší.
Recenzent v Cinemě tvrdí, že film je málo emotivní, nezatáhne vás do děje a hlavní hrdina lhostejně šlape životem a nedává znát jakékoli rozrušení. Příjmá vše s "nezaujetou samozřejmostí". Musím mu oponovat. To, že on je tupý jako pařez, nedokáže se vcítit do postav a představit si, co asi mohou cítit, neznamená, že nebudete film prožívat. Já ho prožívala velmi silně. Dokázala jsem se živě vcítit do pocitů hrdinů a bylo mi ho opravdu líto.
Osud. Toto slovo bylo ve filmu zmíněno mnohokrát. Je to jen moje zaujatost, pokaždé mi zvedlo mandle.
Určitě se zasmějete, příhodných scén je tam hned několik. A když ne už zasmát, tak snad alespoň pozvednete koutky úst.

8. února 2009
plakát filmu
Lovecká sezóna 2
Open Season 2
80 %

Samozřejmě se to nemůže řadit mezi animovanou elitu, ale to po tomto snímku ani nikdo nechtěl. Mně to přijde jako zábné a oddychové dílo. Pro páteční večer po těžkém týdnu jako stvořené. Žádné úchvatné scény ani nijak složitý, prodchnutý děj, ale to přeci nevadí. Nevím proč, ale mně se tahle série prostě líbí. Nemůžu si pomoct. Teď jistě přijdu všem jako cvok. Budou si říkat: Tahle holka to nemá v hlavě v pořádku (stejně jako si to říkám já, když čtu názory jiných lidí). Je mi to docela jedno. Nic výjimečného, ale stejně je to pořád dost legrační a zřestěné. Líbí se mi to víc než Madagaskar a Kung Fu panda. Určitě zvolím raději tohle než jeden z těchto dvou, když se budu rozhodovat, co si pustím podruhé.
Pudlíkův názor na divoká zvířata mi přišel trochu ujetý a jeho zaujetá pomstychtivost, či jak to nazvat, až moc zveličená a místy až zacházející za hranice snesitelnosti. Přece nemůže být někdo tak umanutý a odhodlaný všechny skosit, říkala jsem si.
Eliotovy problémy s láskou mi přišly trochu hodně ohrané. Není to snad v každém druhém filmu? Jeho básnění mi taky trochu lezlo na nervy. U medvěda jsem si říkala, jestli by tam prostě nemohl vběhnout, zmlátit párek hafanů a zase utýct. Bývalo by to mnohem jednodušší. Ale stejně se mi to líbilo.

6. února 2009

škoda

Doufala jsem v hezký oddychový film. Našla jsem totální blbost. A ten hlavní herec! Je naprosto příšerný. Nedá se na něj koukat bez toho, aby se vám nechtělo na záchod. Chudák Nicole, do čeho se to nechala navézt. Vždyť je to dobrá herečka. Něco takového nemá zapotřebí. Ostatní jí tam nesahají ani po malíček na noze. Nápad to je dobrý, ale tak stupidně provedený, až to vyráží dech.

27. ledna 2009
plakát filmu
Requiem za sen
Requiem for a Dream
100 %

Otřesně dobré...

Opravdu nechápu proč k nám do škol chodí lidi, co si s námi mají povídat o drogové problematice, nebo my chodíme do kina na "poučné filmečky" od různých nadací. Vážně by stačilo vzít nás na tohle a všichni se od drog budou držet na hony daleko.
Film ve mně zanechal velmi silný zážitek a docela mnou otřásl. mám velmi smíšené pocity. Je velmi realisticky natočen. Rychlé střídání obrazů, jak probíhá několik děů najednou, či obraz rozdělený na dvě části, kde na každé zabírá kamera jinou postavu, zvládl režisér dát mistrovsky dohromady. A to nezmiňuji kameramana a střihače. Vůbec to není chaotické. Vidíte prostě všechno najednou. Ze začátku to vypadá na klidný film, pak se to ovšem rozjíždí a vy za chvilku jen v duchu křičíte: "Neděj to!" nebo "Ty jsi blbá!"
Do děje se dá snadno vžít a brzo jsme soucítila se všemi postavami. Herecké výkony jsou výborné. Nemohla bych jim nic vyčíst.
Dalo by se říct, že je to krutý film, i když jen ukazuje realitu. Hodně čistou realitu bez jakéhokoli přibarvování.
Nejvíce ze všeho mě uchvátila hudba. Žádný jiný film nemá tak povedený hudební doprovod jako tenhle. Dokonalost sama.
Aronofsky není mým oblíbeným režisérem, ale tohle se mu povedlo.

20. ledna 2009
plakát filmu
Něco z Alenky
Něco z Alenky
90 %

Tak tohle je opravdu dobré zfilmování Alenky. To jen tak z hlavy nevyženu. :@D Lebky, maňásci, karty, vycpaný králík... Sem tam to působilo až strašidelně. Hlavně ten Bílý Králík, když cvakal svými zuby a vyvaloval oči.
Některé scény byly trochu moc zdlouhavé. Třeba ta s Kloboučníkem a Zajícem Březňákem.
Loutky a interiér se moc povedly. Je zajímavé, jak nahradily mluvení loutek a karet.

20. ledna 2009
plakát filmu
Stmívání
Twilight
60 %

Dvojsmyslné

Celý film jsme se jenom prochechtaly. Ono to prostě jinak nešlo. Tolik trapných scén, dvojsmyslů a vtipných výrazů, které ti herci dokázali vyplodit, jsem už dlouho neviděla. Knihu jsem nečetla. Takže budu hodnotit objektivně=nebudu srovnávat. Celkem to ušlo. Nic moc, ale zase ani nic hroznýho. Výběr hlavního hrdiny se mi nelíbí. Nelíbil se mi ani v Harry Potterovi a tady se to nezměnilo. Nikdy nezapomenu na jeho výraz, když uviděl poprvé Bellu. Takhle krásný výraz zvednutého žaludku jsem už dlouho neviděla. Velmi mě pobavil.
Všem hercům by neuškodilo se místy usmát. Celý film se tváří jako na pohřbu. Za hodinu už vás jejich zdeprimovaný obličej unaví.
Takže těch 60% je jen za to, že jsem celkem nasmála.

22. prosince 2008
plakát filmu
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
50 %

Na rovinu, čekala jsem něco mnohem horšího. Nakonec to tak hrozné nebylo.
Animace je jedním slovem hrozná. Tak ošklivá zvířátka jsme dlouho neviděla. Za druhé mi vadí, že dračí bojovník není drak, ale může se jím stát kdokoli. A za třetí, že otec pandy je kachna. To nevydýchám.

22. prosince 2008
plakát filmu
Madagaskar 2: Útěk do Afriky
Madagascar: Escape 2 Africa
60 %

Lepší než jednička

Tak určitě to bylo lepší než jednička. Ta byla dost ubohá. Ale jestli je tohle jediné, co dokážou animátoři poslední dobou vyplodit, tak animované filmy dost upadají.
Babča s kabelkou byla fakt hustá. U té jsem se pobavila. Ovšem nad tučňákem s panenkou a žirafou s hrošicí jsem zvedala obočí.

22. prosince 2008
plakát filmu
Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
50 %

Tak hudba se mi moc a moc líbila. rychle soundtrack, ale jinak teda nic moc. Děj byl trošku rozvláčný a těžko se v tom hledal. Taková spatlanina všech našich strašidel dohromady plus památek. Ale na druhou stranu to působilo celkem vtipně. Bezhlavý muž jako ponocný.

20. listopadu 2008