avatar uživatele

Amelia

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Telefonní budka
Phone Booth
90 %

Jedno je u Joela Schumachera, režiséra původem z New Yorku, jasné: Čím menší rozpočet, tím lepší film. Je to právě on, kdo nasadil Batmanovi gumový oblek se zvýrazněnými bradavkami, ale jde rovněž o týž člověka, jenž nám přinesl 8MM s Nicolasem Cagem či Tigerland s Colinem Farrellem. Toho rovněž obsadil i do svého nejnovější projektu s názvem Telefonní budka.
Nazvu-li tento film skutečně napínavým thrillem, mnohým by se asi vybavily nervy drásající automobilové honičky či spousta střílení z nikdy se nezasekávajících kalašnikovů a jiných střelných zbraní. Skutečné napětí nás však tentokrát (jak již název vypovídá) čeká v telefonní budce v New Yorku. Ten je tu vykreslen bez jakéhokoli pozlátka ála Sex and the City, naopak velmi syrově, čemuž výrazně napomáhají zrychlené záběry ve stylu Aronofského Requiem for a Dream. Plot je zdánlivě velmi jednoduchý – Stu Shepard, mladý, avšak velmi talentovaný agent, si jako každý den musí vyřídit hovor své svěřenkyni Pam, která je rovněž jeho milenkou. Když však telefon v budce zazvoní, netuší, že na druhém konci drátu je právě na něj mířící odstřelovač.
Colin Farrell nás opět přesvědčuje o svém hereckém umění (které by mu mohli leckteří kolegové z branže závidět). Kiefer Sutherland (hrající Stua terorizujícího odstřelovače) nás zase donutí hlavního hrdinu i přes fakt, že je to neskutečný sobec, litovat. A nakonec možná i přimhouříte oko nad dřívějšími Schumachorovými „díly“. Phone Booth zkrátka nezklame žádného milovníka svého žánru.

5. října 2010
plakát filmu
Salt
Salt
50 %

Na další film Angeliny Jolie jsem čekala jako na smilování, ovšem Salt pro mne byl jen velkým zklamáním. Ve filmu jsem se již zanedlouho začala ztrácet a můj dojem z něj ani Angie nezachrání. 45%

4. srpna 2010
plakát filmu
Chloe
Chloe
90 %

Pro mne jednoznačně překvapení letošního léta. Film sice lehce předvídatelný, ale i tak jsem z něj jednoduše nemohla spustit oči.

29. července 2010
plakát filmu
Pan Nikdo
Mr. Nobody
100 %

Připravovala jsem se na to, že Jared Leto má svá nejlepší filmová léta již dávno za sebou, ale Mr. Nobody mě přesvědčil o pravém opaku. Film, u kterého se Vám chce smát i brečet (a především přemýšlet). Dokonalost sama - nelze jinak.

29. července 2010
plakát filmu
Tupíři
Vampires Suck
90 %

K O N E Č N Ě taky opravdu vtipná parodie. A že již bylo na čase. Nutno říct, že dlouho jsem se takto u žádné komedie nezasmála. Becca geniálně napodobuje mimiku Belly ze Stmívání a i zdejší Edward mi přijde mnohem přitažlivější než jeho upíří kolega. Jednoduše: palec nahoru.

29. července 2010
plakát filmu
To byl zítra flám
Hot Tub Time Machine
30 %

Ráda bych se Johna Cusacka zeptala: PROPÁNÍČKA PROČ??? Hot Tub Time Machine je zcela jednoznačně nuda. A to opravdu hodně velká nuda.

29. července 2010
plakát filmu
Solomon Kane
Solomon Kane
70 %

Ačkoli žánr fantasy opravdu nikdy nepatřil mezi mé nejoblíbenější filmové sekce, Solomona Kana klidně doporučím dál. Jen s jedním varováním: přílišné trikové zázraky od něj, prosím, neočekávejte.

29. července 2010
plakát filmu
Solomon Kane
Solomon Kane
60 %

Film, který neurazí, ovšem ani nenadchne, mísící prvky velmi dobré, avšak na druhé straně místy i neskutečně kýčovité fantasy. Místy velmi příjemná, husí kůži nahánějící temná atmosféra, střídá velmi slabé triky a trapné dialogy/monology. Přesto přede všechno musím jednoznačně vyzdvihnout výbornou hudbu Klause Badelta!

13. června 2010
plakát filmu
Záložní plán
The Back-Up Plan
80 %

Záložní plán lze nejjednodušeji, avšak nejtrefněji, popsat jednuchým spojením: Klasická oddechová romantická komedie s Jennifer Lopez v hlavní roli. I tak bych ji však zařadila mezi lepší tohoto žánru a vřele doporučila romanticky založeným ženám. Zn.: Pánům vstup zakázán.

13. června 2010
plakát filmu
Dorian Gray
Dorian Gray
30 %

Obraz Doriana Graye byl vždy mou nejoblíbenější knihou, a tak není divu, že jsem na film čekala s velkým napětím. Ovšem dočkala jsem se jen jednoho - největšího filmového zklamání vůbec - a ani pohledný Ben Barnes nedokázal můj pocit z filmu nijak napravit. Film místy naprosto se vymikající původní předloze a (ok, dejme tomu, že se nemusí držet předlohy, ale) neskutečně povrchní, až směšný.

13. června 2010
plakát filmu
Temné vzpomínky
Flashbacks of a Fool
100 %

Ačkoli jsem Daniela nikdy neměla nijak zvlášť v oblibě, ve Vzpomínkách pošetilce mne velmi mile překvapil. Film, který vřele doporučuji snad každému a u kterého velmi vyzdvihuji soundtrack.

15. ledna 2010
plakát filmu
Paranormal Activity
Paranormal Activity
40 %

Když jsem viděla trailer a lidi vyděšené z toho, co vidí na plátně, těšila jsem se na neobyčejný filmový zážitek. Avšak opak byl pravdou. Je pravda, že Paranormal Activity je místy děsivý, ale i vtipný svou snahou o vytvoření něčeho, co tu ještě nebylo. Zcela podprůměrný horor, který dle mého není ničím, co bychom tu již neměli.

1. listopadu 2009
plakát filmu
Ten Inch Hero
Ten Inch Hero
90 %

Ten Inch Hero rozhodně nepatří mezi zásadní milníky v historii komediální kinematografie, ale i tak se na něj lze podívat jako film, u kterého sice nemusíte přemýšlet, ale velmi mile Vás překvapí. Doporučuji jako doplněk k romantickému večer ve dvou :o) +10% snímku patří za geniální Priestlyho trička :D :D

30. srpna 2009
plakát filmu
Austrálie
Australia
100 %

Po dlouhé době nekýčovitý romantický film! Původně jsem si sice chtěla pustit jen chvilku před spaním, ale nakonec jsem Austrálii přeci jen shlédla celou vkuse! Výjimečný film s výjimečnými hereckými výkony. A klokan vskutku vede :D

3. srpna 2009
plakát filmu
Happy Feet
Happy Feet
70 %

Dětem vstup zakázán

Upřimně řečeno mne Happy Feet vskutku šokovalo. Tento film jsem vytáhla, když jsem chtěla něco odpočinkového, a jelikož mne trailer opravdu zaujal, řekla jsem si - proč ne. Odjakživa miluji muzikály a po hudební stránce, i stránce výtvarné, nelze snímku nic vytknout. Ale nikdy bych nedovolila se na tento snímek podívat dítěti pod dvanáct let. Takové psycho, které na mne v půli filmu vykouklo jsem vskutku nečekala. Blouznivý až nakonec zblázněný tučňáček, který byl až dosud roztomilým a vtipným hlavním hrdinou? Ne, děkuji. Ano, je rozhodně dobré nějak upozornit na stav naší planety - ale toto rozhodně není dobrá cesta.

3. srpna 2009
plakát filmu
Stmívání
Twilight
40 %

Hloupost. Blbost. Tupost. Takovýmito slovy by se vskutku dalo popsat Stmívání. Těžko říct, jak se někomu mohlo podařit z tak nádherné knížky stvořit takovouto hovadinu, ale stalo se. A ne, že bych se nesnažila pochopit, co na tom lidi vidí. Poprvé jsem v kině usla, přesto jsem dala Stmívání druhou šanci - abych z kina odešla. Potřetí jsem si půjčila DVD - abych jej vypla. Jediným plus je snad jen vynikající soundtrack a výborně provedená baseballová scéna. Tím to však začíná i končí.

2. srpna 2009
plakát filmu
Max Payne
Max Payne
100 %

Odjakživa jsem měla slabost pro filmy podle komixu a počítačových her, ale ještě nikdy mne žádná z adaptací nenadchla takk, jako právě Max Payne, který naprosto předčil veškerá má očekávání. Stejně tak, jako mne John Moore velmi mile překvapil již se Satan přichází, překvapil mne i tentokrát. Max Payne jednoduše nenechá vydechnout.

2. srpna 2009
plakát filmu
Persepolis
Persepolis
100 %

Ačkoli filmy o válce vskutku nepatří mezi můj šálek čaje, Marjane Satrapi se s tímto tématem vyrovnala s důvtipem, humorem a svěžestí. Persepolis je důkazem toho, že 2D filmy mají stále ještě něco do sebe! Tomuto výjimečnému snímku není co vytknout.

25. dubna 2009
plakát filmu
Gran Torino
Gran Torino
100 %

Možná se mi to jen zdá, ale Clint Eastwood snad jako režisér neumí šlápnout vedle! Po naprosto výborném snímku Million Dollar Baby přichází s dalším filmem, jenž silně prověří Vaše slzné kanálky.

14. dubna 2009
plakát filmu
Lost Highway
Lost Highway
10 %

"Mám v hlavě spousty scének, které však nedávají smysl a nemají žádnou spojitost. Co s nimi? K čertu s tím, že jsou nelogické, vezmu Billa Pullmana a natočím z nich film!," řekl si zřejmě David Lynch a tak se i stalo. Lost Highway nedává smysl a nikdy nikomu ani dávat smysl nebude. Ale to evidentně kritikům nevadí. Ba co víc - je to vzrušuje! Mně tedy ne... Dávám 10% jen kvůli vynikajícímu soundtracku.

28. března 2009
plakát filmu
Stmívání
Twilight
50 %

Chtěla jsem pochopit mánii kolem tohoto snímku, opravdu jsem se snažila, ale nepodařilo se. Stmívání pro mně jednoduše nemá ani špetku kouzla, jaké na mne dýchá z knižní předlohy... Průměrný snímek. Nic víc, nic míň.

28. března 2009
plakát filmu
Jumper
Jumper
80 %

Na tento film jsem se těšila už hodně dlouho a zklamána jsem, jako fanoušek filmů natočených dle komixu, rozhodně nebyla! Hayden sice opravdu není geniální herec, ale stačí se podívat ne výborné triky, výkony hlavního záporáka v podání Samuela L. Jacksona a vše je zapomenuto... Tedy skoro vše... Romantiky je v Jumperovi na můj vkus opravdu přespříliš :D

3. března 2008

Vynikající!

Vždy jsem byla fanouškem muzikálů i legendárních Beatles, když jsem se ovšem dočetla o tomto snímku, moc jsem mu nevěřila. Zvědavost mi však přeci jen nedala a já se rozhodla pro risk. A vyplatilo se mi to. Across the Universe je dle mého rozhodně jeden z nejlepších muzikálů, které byly za posledních pár let natočeny jak z hlediska hudebního tak vizuálního! Mno a Bono ve své miniroličce zkrátka nemá chybu XD

3. března 2008
plakát filmu
90 %

Naprosto dokonalá pohádka pro Vánoční čas :o) Prostě kouzelná :o) Na tento film jsem šla s doporučením od známého s trochou pesimismu, ovšem nebyla jsem zklamána. Disneyovky jsem měla vždy ráda a tato rozhodně nic nezkazila a zařadila se mezi prvních pět. Nádhera

3. března 2008

Na Chapter 27 jsem se těšila jak malé dítě! Jednak kvůli Jaredu Letovi, který je dle mého výborný herec, a pak kvůli tématu, které mělo býti zpracováno již dříve. Mé nadšení trochu opadlo, když jsem se dozvěděla, že v tomto dramatu má hrát Lindsay Lohan. A opadlo právem... Celou dobu jsem čekala, kdy se začne konečně něco dít... Čekala jsem tak nějak marně, jelikož ono NĚCO přijde pět minut před koncem... Film je rozhodně výbornou sondou do Chapmanovy choré duše, pro psychology je zcela určitě velmi zajímavý, ovšem mne naprosto nenadchnul... A je to velká škoda

3. března 2008