avatar uživatele

kirra

Jméno
Maja
Věk
41 let (Rak)
Bydliště
Zlín
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy
Rivieres Pourpres 2: Les Anges de l’Apocalypse
60 %

Myslím, že dvojka nedosahuje takových kvalit jako jednička. Sice má zajímavý příběh, s nádechem tajemna, o napětí není nouze, ale už to prostě není ono...

20. června 2009

Tak po dlouhé době zase jeden výborný film. Námět je naprosto skvělý. Sledovat, jak se v dané chvíli zachová člověk, aby si zachránil život, mi připadá sice trošku zvrácené, ale co už. Není zde potřeba mnoha postav ani bůhví jak zapletený děj a přesto dokáže tento film zaujmout a udržet napětí.

20. června 2009
plakát filmu
Saw 3
Saw III
90 %

Myslím, že jednička nastavila laťku hodně vysoko. Ale i tady se najde spousta vynikajících a důmyslných pasiček, navíc se opět člověk dozví něco víc o aktérech této podivné hry. Nemyslím si, že tím, že se točí další díly, by celkový příběh nějak upadal, naopak, beru to jako skvělý seriálek, který rozhodně stojí za to.

20. června 2009
plakát filmu
Oko
Eye, The
80 %

Původní verzi jsem neviděla, a tudíž nemohu srovnávat. Ale tento film se mi docela líbil. Zajímavý námět, herecké výkony sice nijak oslnivé, ale přesto uvěřitelné. Film dokáže udržet napětí, což oceňuju asi ze všeho nejvíc (nesnáším, když se uprostřed filmu začnu nudit:-))

20. června 2009
plakát filmu
Beznaděj
Desperation
90 %

Myslím, že je to docela zdařilé zfilmování vynikající knížky. Tvůrci obsadili do role vyšinutého policisty Rona Perlmana právem, naprosto mi tam seděl. Nedokážu si tam představit nikoho jiného. Film se předlohy drží docela věrně, což oceňuju. Nechybí tady napětí a strach. Toto dílko určitě Kingovi ostudu neudělá.

20. června 2009
plakát filmu
Underworld: Vzpoura Lycanů
Underworld: Rise of the Lycans
90 %

Myslím, že tento díl byl vůbec nejlepší z celé série. Od začátku až do konce mě udržoval v příjemném napětí, neměla jsem ani chvilku na to se nudit. Vynikající scény, výborná hudba a příběh.

14. června 2009
plakát filmu
Cabin Fever
Cabin Fever
60 %

tak dalo by se to zařadit mezi ty klasické teen vyvražďovačky, až na to, že tvůrci děj trošku vyšperkovali. Žádný úchylný zabiják se tady nekoná, hrdiny příběhu zde kosí zákeřný virus. Na druhou stranu nic zajímavého jsem na tomto filmu neshledala. Pár povinných nechutností, jinak nic moc.

14. června 2009
plakát filmu
Maturitní ples
Prom Night
60 %

Uf. Nemůžu říct, že by film byl nějak špatný, ale prostě ničím nevybočuje ze škatulky jemu podobných - pošahaný týpek kosí jednoho po druhém. Malé plus dávám za nápad s maturitním plesem, další za docela dobrý konec, i když se to dalo tak trochu čekat. Rádoby lekavé scény u ostřílených milovníků hororů jaksi už nefungují, tedy alespoň já jsem se nelekala vůbec. Krve taky docela málo. Takže podtrženo sečteno mi vychází ztěží 60%.

14. června 2009
plakát filmu
Nezvratný osud 3
Final Destination 3
50 %

Myslím, že jednička byla naprosto nejlepší, dvojku si už moc nepamatuju. Trojka už jen těží. Ale ono moc není co. Zápletka je pořád stejná, jen se mění tváře a způsoby konce...

8. června 2009
plakát filmu
Krvavé stopy
Shallow Ground
10 %

Uf uf... Naprosté zklamání. Film mě vůbec ničím nezaujal, strašně jsem se u něj nudila. Myšlenka snad byla dobrá, ovšem realizace je naprosto otřesná. Viděla jsem jednou a dost.

8. června 2009
plakát filmu
Zombie přichází
Dead Men Walking
10 %

Tak slibovaný zombie horor se jaksi nekonal. Nevím, ale já si pod tím názven představím něco jiného. Tenhle film je naprostá ztráta času, od začátku do konce jen nuda.

8. června 2009

Zpočátku jsem si myslela, že to bude jen nějaká animovaná ptákovinka, ale musím říct, že se mi filmík strašně líbil. Výborná animace, skvělá hudba a písničky. Prostě super.

8. června 2009
plakát filmu
Pavučina snů
Dreamcatcher
70 %

Film ve mě vzbuzuje rozporuplné pocity. Na jednu stranu miluju naprosto všechno od Stephena Kinga, ale na druhou stranu se mi tohle zpracování zas až tak moc nelíbilo. Neříkám, že je to úplně špatně, ale knize se to prostě nevyrovná. Žravé "lasičky" jsou tady ztvárněny naprosto skvěle, ale to je tak jediné, čím jsem byla nadšená. Herecké výkony nejsou nijak oslňující (kromě M. Freemana), konec je taky trošku jiný. Nevím, ale z knihy na mě dýchá naprosto odlišná atmosféra než z filmu.

8. června 2009
plakát filmu
Pod povrchem
What Lies Beneath
90 %

Tak z tohohle filmu jsem byla po prvním shlédnutí naprosto nadšená. Dokázal mě udržet strašně dlouho v nejistotě a napětí a sama sobě jsem kladla otázku, kdo že je vlastně blázen - manželka vidící divné věci nebo její muž, že jí nevěří... Naprosto mě dostalo konečné rozuzlení, byla jsem opravdu překvapená.

8. června 2009
plakát filmu
Já, legenda
I Am Legend
70 %

Will Smith se mi v tomto filmu velice líbil. Znala jsem ho do té doby jen z komedií a tahle role mě příjemně překvapila. Děj filmu byl hodně zajímavý, jen mi přišlo trošku líto, že ze začátku se film hrozně vleče, nikde žádná akce. A ke konci už to bylo zase strašně rychlé, událo se hrozně moc věcí najednou a na můj vkus to moc brzy skončilo. Myslím, že z takového tématu by se dalo vytěžit daleko víc.

28. května 2009
plakát filmu
Na vlastní nebezpečí
Na vlastní nebezpečí
90 %

Film mě docela mile překvapil. Napínavý a akční děj, měl docela spád, nenudila jsem se. Byl opravdu dobře natočený, Renč nezklamal. Líbila se mi hlavně hudba Waltera Krafta.

27. května 2009
plakát filmu
Medvídek
Medvídek
60 %

Slabý

Myslím, že Hřebejk dokáže natočit i daleko lepší filmy. Neříkám, že by byl Medvídek špatný, bavila mě hlavně neustálá slovní bitva o nepořádku mezi Vilhelmovou a Macháčkem a výkon Issové myslím taky nebyl špatný. Ale to je asi tak všechno, co mě zaujalo. Místy mi film připadal až nudný, dialogy tak trochu o ničem. Ale na ukrácení nudy docela dobrý.

25. května 2009
plakát filmu
Andělé a démoni
Angels & Demons
90 %

Tak musím říct, že srovnávat s knihou to ani nebudu, nemělo by to smysl. Film se mi líbil, oproti Šifře byl daleko více akčnější. Začátek sice byl trošku zdlouhavý, pak ale děj dostává ty správné grády a ačkoli jsem knihu četla, stejně jsem napjatě sledovala každou vteřinku. Navíc dojem z filmu ohromně zesílila vynikající hudba Hanse Zimmera, ta mě opravdu dostala.

20. května 2009
plakát filmu
Krvavý Valentýn
My Bloody Valentine
80 %

Musím se přiznat, že tohle byl můj vůbec první 3D film. Takže bez mučení říkám, že se mi líbil. Efekty byly naprosto skvělé, jako milovník hororů jsem si to opravdu užila. Jistě, pokud by byl film uveden klasicky, tak by se dal srovnat s tuctem podobných krvavých vyvražďovaček. Ale s těma brýlkama jsem si ho vychutnala prostě víc :-)

20. května 2009
plakát filmu
Lovci dinosaurů
Sound of Thunder, A
60 %

Nutí mě to srovnávat s Jurským parkem, a tenhle film byl teda slabší. Ovšem pokud ho budu brát sám za sebe, tak musím říct, že se mi líbil. Sice mi sem tam vadily příliš okaté počítačové efekty, ale co už. Dějově je to zajímavé, hodně napínavé, takže dávám 60%.

16. května 2009
plakát filmu
Román pro ženy
Román pro ženy
100 %

Výborné filmové zpracování knihy. Opravdu málokdy se podaří, aby se film rovnal knižní předloze. Na této komedii mě nadchl především vynikající herecký výkon Simony Stašové a její skvělé hlášky, u kterých jsem se opravdu od srdce zasmála.

7. května 2009
plakát filmu
Requiem pro panenku
Requiem pro panenku
100 %

Je teda fakt, že už je to dlouho, co jsem tenhle film viděla, ale musím říct, že ve mě zanechal obrovský dojem. A to především výborným hereckým výkonem Anny Geislerové a Báry Hrzánové. Film mě úplně vtáhl do děje a já jsem se přistihla, že cítím stejnou bezmoc a vztek jako hlavní hrdinka. Prostě skvělý film.

7. května 2009
plakát filmu
Líbáš jako bůh
Líbáš jako bůh
80 %

Tak po delší době film, u kterého jsem se docela od srdce zasmála. Skvělá oddychovka, navíc se super hereckým výkonem jak Oldy Kaisera, tak hlavně Evy Holubové, která je tady jako vždy neodolatelná :-)

7. května 2009
plakát filmu
90 %

Tak je tady opět jedna z těch vydařenějších zfilmovaných věcí od Stephena Kinga. Knižní předlohu jsem samozřejmě četla a musím říct, že i film mě naprosto dostal. Skvěle vystihuje tajemnou atmosféru, běhal mi mráz po zádech. Myslím, že King může být na členy štábu opravdu hrdý.

7. května 2009
plakát filmu
Příběhy obyčejného šílenství
Příběhy obyčejného šílenství
70 %

Příjemný film a ukrácení dlouhé chvíle. Je tady pár docela dobrých hlášek, které si pamatuju doteď, sem tam jsem se i trochu zasmála, ale jinak nic extra. Celé to podle mě stojí jen na výkonu Ivana Trojana, bez něho by to byla naprostá nuda. Je vidět, že mu role jakkoli divných lidí prostě sedí.

7. května 2009