avatar uživatele

JULLY

Jméno
Jully
Věk
35 let — narozeniny slaví dnes (Beran)
Bydliště
Trnava (Slovenska republika)
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Tajemná řeka
Mystic River
90 %

zrada,pomsta, klamstvo,následky

Pre milovníkov dobrých filmov ako 21 gramov a herca S. Penna,T.Robinsa či K.Bacona je tento film ako stvorený. Film o tajomstve z detstva, pomste, priatelstve a rieke ktorá skrýva viac ako by ste čakali. Tomuto filmu sa jednoducho nadá takmer nič vytknúť. Určite zaujme a prekvapí.

10. dubna 2006
plakát filmu
Thelma a Louise
Thelma & Louise
80 %

strhujúce

Aj napriek tomu že tento film si už nejaký ten piatok pamätá ja som ho videla len nedávno a jednoducho ma dostal! Vynikajúce herecké výkony J. Davis a S. Sarandon + ak chcete vidieť mladého B. Pitta. Len ma prekvapil záver filmu skôr som čakala že skončí happyendom ale práve naopak.

10. dubna 2006
plakát filmu
Collateral
Collateral
90 %

TAXI!

Výborný film ktorý je napínavý až dokonca. Tom Cruise skvelo zahral nájomného vraha a aj napriek tomu že je to záporná postava vyžaruje strašnú charizmu. Veľmi dobre vymyslený dej a pointa filmu + herecké výkony čo dodať to sa musí vydieť!

9. dubna 2006
plakát filmu
Zkrocená hora
Brokeback Mountain
90 %

Jake Gyllenhaal + Heath Ledger

Práve som prišla z kina a aj napriek tomu že romantické filmy nemusím tento je fantastický. Naozaj obdivujem hercov ako stvárnili svoje postavy je mi len lúto že sa takýchto filmov netočí viac nemyslím len o homosexuáloch ale filmy čo nie sú prvoplánové a sú provokatívne svojou odlišnosťou. Dávam mínus 10% za nie moc vierohodné zostarnutie hlavných hrdinov. Hudba je perfektná skvelo dotvára dej a emócie. Tento film vo vás jednoducho pretrvá aj keď odídete z kina neviem čím to je ale musíte sa nad ním zamyslieť. Filmy tohto typu sú tak emocionálne silné že sa z toho ešte týždeň nespamätáte. A môže ísť naňho aj ten čo nerád číta titulky pretože je tu veľa nepovedaného a naznačeného. V kine nás bolo asi 30 a z toho len jeden muž, škoda pretože nemyslím že je to film len pre ženy. Tento film je nádherným sfilmovaním lásky ktorú zažije len málokto pretože pretrvá a je silnejšia než smrť.

8. dubna 2006
plakát filmu
60 %

Známosti

Docela dobrý film pred niekolkými rokmi som to žrala ale už ma to omrzelo. Veď je to len ďalšia prerábka niečoho úspešného prenesného do inej doby. Je to o rozmaznaných frackoch ktorí sa nudia lebo nevedia čo s peniazmi. Ale dobrý odrazový mostík pre hercov ktorí sú teraz hviezdy svetového mena viz. R.W ktorá teraz získala oscara a je najlepšie platenou herečkou v dejinách.

7. dubna 2006
plakát filmu
Rychlý Stripes
Racing Stripes
70 %

zebra

Typický rodinný film so zvieratkami, ale na zabitie nedelného popoludnia stačí. Veľké + je skvelý dabing tých múch to sú najzábavnejšie pasáže.

3. dubna 2006
plakát filmu
Americká krása
American Beauty
100 %

pozrite si ju zblízka...

Sam Mendes nesklame! milujem jeho filmy pretože sú maximálne odlišné od klasických amerických veľkorozpočtových trhákov. Myslím že on je strašný rebel pretože každým svojim filmom provokuje verejnosť či už lajckú alebo odbornú. Tento film skvele ukazuje pretvárku obyvateľov predmestia a reálne ukazuje skutočnosť. Americká krása vás pohltí a nepustí ja som tento film videla 5 krát ale neviem vysvetliť prečo jednoducho ma fascinuje. Je len škoda že akademici nevedia prekusnúť to ako tento režisér vykreľuje skutočnosť a je málo ocenený a myslím že neprávom.

2. dubna 2006

jednoducho geniálne

Ak sa dá s rozpočtom 1 000 000 dolárov natočiť takýto dobrý film tak klobúl dolu. V tomto filme je výnimočne zachytené zúfalstvo, bolesť a nalomená psychika. Veď čo ste ochotný urobiť preto aby ste prežili??? tento film posúva hranice psychothrilleru nie o krok ale o kilometer ďalej.

1. dubna 2006
plakát filmu
Hledá se Nemo
Finding Nemo
80 %

animák

Animované filmy namám moc rada ale tanto sa mi veľmi páči. Sú tu dobré nápady a hlavne výrobcovia nepokazili celkový dojem druhou časťou. Rybyčky sú strašne roztomilé a schyzofrenická rybka Dory je super. Je to jednoducho film pre deti aj dospelých!

1. dubna 2006
plakát filmu
Den poté
The Day After Tomorrow
90 %

prekvapenie ale v dobrom

Ja nemám moc rada žáner katastrofický film ale tento ušiel. Veľmi dobré spracované efekty, skazil to len klasický happyend tak typický pre filmy takéhoto typu ale inak do pohody asi najmä vďaka hercovi menom Jake Gyllenhaal.

1. dubna 2006
plakát filmu
25. hodina
25th Hour
80 %

Bomba

Presne filmy takéhoto tipu sa mi páčia! Jednoducho to nie je klasika a veľmi ma zaujala kamera tohto filmu fakt bomba. Podľa mňa veľmi vydarený film ale myslím si že je to určitým spôsobom nedokončené napríklad postava Jakoba Elinskeho / Philip Seymour Hoffman/ sa mohla viac rozvýjať je to moc zamerané na hlavného hrdinu a vedlajšie postavy sú zanedbané.
Ale asi práve toto bol zámer režiséra. A Edward Norton k tomu nie je čo dodať to sa musí vidieť.

31. března 2006
plakát filmu
Loupež po italsku
The Italian Job
80 %

Akcia

Ak máte radi akciu a dobre naplánovanú lúpež je toto niečo pre vás. Dobrý film, ktorý má rýchli spád a okamžite vás vtiahne do deja.

30. března 2006
plakát filmu
90 %

Výborné

Myslím že tento film by mali vidieť všetci čo si myslia že 2.sv bol dobrý nápad aby zmenili názor. Bruno Ganz v tomto filme exceluje a aj bez slov vyvoláva dojem netvora. Jednoducho skvelé čo dodať!

30. března 2006
plakát filmu
Neříkej ani slovo
Don't Say a Word
90 %

super!

Tento film som pozerala s tým že som o ňom dovtedy nič nečítala ani nepočula. Musím len konštatovať že je to naozaj napínavý thriller so skvelým hereckým obsadením. Dobrá zápletka, dej a ani koniec nie je prehnane ,,americký."

29. března 2006
plakát filmu
Hartova válka
Hart's War
90 %

skvelé

Musím len konštatovať že aj napriek tomu že je to americký film o druhej svetovej vojne je naozaj geniálny. Dobrý nápad a samozrejme Bruce Willis nesklame....

29. března 2006
plakát filmu
Lovci pokladů
National Treasure
80 %

dosť dobré

Dobrý akčný film, myslela som že to bude horšie takže ma dosť prekvapil. Mýslím že táto úloha pre Nicolasa Cagea ako ušitá na mieru.

29. března 2006
plakát filmu
Snowboardista
Snowboarder
60 %

60%

Nie som žiadna snowboardistka ale páčia sa mi filmy kde sú použité zábery tohto športu + mám rada európske filmy = preto som sa tešila na tento film ale výsledok je dosť povrchný dej a celkový dojem nič moc.

28. března 2006
plakát filmu
Žába k zulíbání
Hot Chick, The
80 %

prekvapenie

Fakt dobrá teen komédia. Tento žáner moc nemusím a vlastne som tento film pozerala len z dlhej chvíle ale moc ma prekvapil a pozrela som si to ešte raz.

28. března 2006
plakát filmu
Fotr je lotr
Meet the Parents
80 %

super

Skvelá komédia!!! Podľa mňa perfektne napísaný scenár neviem si ani predstaviť kto môže vymyslieť také výborné dialógi. Keď som prvýkrát videla tento film dosť ma zarazilo že v ňom hraje Robert de Niro pretože ho poznám len z vážnych úloch ale dokázal aký je dobrý herec.

27. března 2006
plakát filmu
Hra na schovávanou
Hide And Seek
80 %

očakávala som viac

Hrozne som sa na tento film tešila pretože som bola zvedavá kto je Charlie ale trocha ma tento film sklamal. Vlastne tomuto filmu ani nie je čo vytknúť ale myslím si že téma schizofrénia už bola sfilmovaná aj lepšie ako napríklad film Tajomné okno s Johnym Deppom.

27. března 2006
plakát filmu
Lovci myšlenek
Mindhunters
90 %

veľmi zaujímavé

Veľmi veľmi zaujímavý psychothriller. V informáciách o tomto filme je prirovnávaný k nezvratnému osudu. Ale Lovci myšlienok mi pripadajú reálnejší a dramatickejší narozdiel od nezvratného osudu tu vraždí človek a nie niečo nadprirodzené,mimo realitu.Vrelo odporúčam až do konca si nebudete istý kto je vrah!

27. března 2006
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

the best

Ak si tento film nezalúži 100% tak potom už neviem. Myslím že tento film je tak jedinečný že sa ani nedá zaradiť do žiadneho žánru. Ale Tom Hanks ako Forrest Gump sa pre túto rolu narodil. Ak ste ho nevideli odporúčam všetkými 10.... Forrest Gump je aj napriek svokmu nízkemu IQ dobrosrdečný človek, ktorý ani nevie ako ale zúčastnil sa všetých dôležitých medzníkov americkej histórie a my si ju môžeme pozrieť z trochu iného uhla pohľadu. Odporúčam článok v časopise Premiere /májové číslo/ v sekcii Retro naozaj sa tu dočítate vela zaujímavého o filme a jeho tvorcoch.

26. března 2006
plakát filmu
Mariňák
Jarhead
100 %

Welcome To The Suck

V poslednej dobe to bol konečne film čo ma zaujal. Nie je to klasický vojnový film kde sa hodinu pozeráte ako sa technici ,,vyřádili" na špeciálnych efektoch, nie sú tu krvylačné bojové scény ani trápne reči amerických hrdinov typu: "nikto tu už nezomrie!" a film sa neskonči happyendom. Je to o vojakoch ktorých naučili zabíjať ale potom im tu šancu zabíjat nedali. Ich vojna trvala len 4dni, 4hodiny a 1minutu. PS: V tomto filme je použite slovo ,,fuck" 278-krát /z toho 38-krát s predponou "mother"/

26. března 2006
plakát filmu
Pravá blondýnka
Legally Blonde
70 %

Letná oddychovka

Taká typická letná komédia čo si len tak pozriete a nemúsíte nad dejom moc rozmýšlať. Jednoduchý dej končiaci sa happyendom ale aj tak nepoznám človeka čo by to nevidel.

26. března 2006
plakát filmu
Ochránce
Pacifier, The
50 %

sklamanie

Ako sa tak pozerám na informácie o tomto filme tak som asi jedna z mála ktorej sa tento film nepáčil. Nečakala som od toho veľa ale videla som ešte menej!!! Jediným pozitívom je Vin Diesel ale inak totálny prepadák a sklamanie. Tento film mám na DVD a videla som ho raz a už sa k nemu asi nikdy nevrátim. Škoda

26. března 2006