avatar uživatele

KrumCZ

Jméno
Misal
Věk
31 let
Bydliště
Uherský Brod 3
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Pán prstenů: Dvě věže
The Lord of the Rings: The Two Towers
100 %

90% je málo, 100% akorát

Skvělé kulisy, kostýmy, bitvy, 3D animace, herecké výkony, prostředí a příběh. Určitě by se toho našlo víc, ale myslím, že tato slova film vystihují nejvíc. Pořádně film propracovat, o to Jacksonovi šlo a to taky zvládl. Do hereckého obsazení mixovat známé s méně známými, ale stejně tak dobrými herci nebylo na škodu. Co mě nejvíc dostalo, byly kulisy. Hradby Rohanu působily monstrózně, ale přece jen přirozeně, jako by tam pevnost opravdu už století stála. Co se týče masek a kostýmů - nemám slov, těžko bych hledal 2 stejné skřety. Je dobře, že si celou ságu vzal na starost Jackson, zvládl to na jedničku. Dvě věže jsou film, co si těch 100% zaslouží, a to já dávám stovku jen zřídkakdy. 90% by byla křivda, pro dokonalý film...

29. června 2008
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
100 %

Jde to i bez knihy...

Konečně nám Hollywoodští scénáristé ukázali, že dokážou vyprodukovat kvalitní a zajímavý scénář bez knižní předlohy. První díl možná připomíná spíš pohádkový příběh, kde zlí piráti unesou krásnou dámu, kterou se vydá chudý mladík osvobodit. Ovšem tento příběh doplňuje Kapitán blbec (:D) v podání fantastického Johnnyho Deppa, nehrající ani za bílou, ani za černou barvu. Sparrow má vlastní šedou barvu, dělá to, co je pro něj výhodné a je mu jedno jestli se na chvíli připojí k barvě černé nebo bílé. Samozřejmě tady máme ještě stranu v čele s Komodorem, ten má zase třeba modrou barvu. V následujících dílech se paleta barev rozrůstá do míry, se kterou by si vystačil i Picaso a je nutné, abyste příběh pozorně sledovali, jinak se v záplavě barev ztratíte, jako se to stalo mě :). Na závěr už jen podotknu, že z tohoto filmu už se za těch pár let stala klasika, kterou by měl mít každý filmový nadšenec ve svém osobním inventáři.

29. června 2008
plakát filmu
Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod
Lemony Snicket´s A Series of Unfortunate Events
90 %

Příjemné přehánění

Styl režiséra Silberlinga, mě trochu (dost) připomíná Tima Burtona - jedno velké přehánění. Tomuto filmu to ale vysloveně sedlo, když tomu ještě nasadí korunu Jim, coby hrabě Olaf, výsledný dojem je fantastický. Několik knih od Snicketa mám přečtených, takže jsem věděl, co mám čekat. Nevím co filmu řekne ten, kdo knížky nečetl, ale na mě film zapůsobil. Ohromné plus do hodnocení filmu, dávám skvělým kulisám, kostýmům, soundtracku a samozřejmě výkonu Jima Carreyho. Dal bych 95%...

28. června 2008
plakát filmu
Gympl
Gympl
80 %

Sranda dobrá, herecké výkony slabší

Po shlédnutí tohoto filmu jsem měl celkem dobrý pocit, že jsem viděl další dobrou komedii. Naneštěstí bylo ve snímku spousta špatných faktorů, které srážely kvalitu. Řadím mezi ně zejména výkony některých mladších herců ve vedlejších rolí, někdy jsem měl pocit, že text spíše čtou než hrají. Nicméně mě taky neseděl soundtrack, hip hop já opravdu neuznávám jako muziku. Jinak musím říct, že na Gympl se určitě dá dívat a ten, kdo má rád grafity, hip hop a český humor, by si neměl nechat tento film ujít. Dávám 80% s odřenýma ušima :)

23. června 2008
plakát filmu
Po čem ženy touží
What Women Want
80 %

Romantic comedy

Romantických komedií je nespočet, tentokrát ale Američtí scénáristé dokázali, že přece jen něco umí. Hodnotím především (i když laciný) nápad, vniknutí do ženské mysli - hold v jednoduchosti je síla. Jsem rád, že zkusili dát hlavní roli Melu Gibsonovi, chlapíkovi, který víc září v akčních snímcích, působí tam netradičně, přesto dobře. Dávám 80%, kdybych byl nadšenec pro romantické filmy, dal bych i víc.

21. června 2008
plakát filmu
Shrek
Shrek
90 %

Zelený obr? = ZLOBR

Příběh dutého oslíka, mrzutého zlobra a nafoukané princezny. Udělat z pohádky parodii na pohádky, nápad se vždy cení. Tentokrát si scénář skutečně nebral servítky a dělal si co chtěl. Shrek je prostě sranda, ale tentokrát sranda na úrovni. Může se na něj dívat malé dítě, stejně tak čtyřicátník s pivem v ruce - je to pohádka pro všechny a to se mi na ní líbí. 90% by Shrekovi mohlo stačit ;)

21. června 2008
plakát filmu
Osudový dotek
The Butterfly Effect
100 %

Konečně propracovaný čas

Jak už jsem viděl v několika jiných filmech, ztvárnit dobře budoucnost je tvrdý oříšek pro většinu režisérů a scénáristů. V tomto filmu se to povedlo, dali tam "logické" cestování časem, které prohnali dobrým dějem. Film na mě velice zapůsobil, první minuty jsem nevěděl na co se koukám, jestli se dívám na horor, na scifi, na thriller... Neurčím to ani teď, ale výsledný dojem je 100%ní.

17. června 2008
plakát filmu
Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina
Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina
60 %

O jednom prosťáčkovi

Na tento film sem se podíval úplnou náhodou, myslel jsem že půjde o komedii u které se budu každou minutu smát. Nevím proč, ale humor který autoři použili na mě nějak nezapůsobil a popravdě příběh mě taky dvakrát nenadchnul. Tím ale nechci tento film zahodit, jenom si myslím, že je určený pro starší generace.

17. června 2008
plakát filmu
Sám doma a bohatý
Ri¢hie Ri¢h
70 %

Proč SÁM DOMA???

Nechápu, proč každý přirovná tento film k sérii "Sám doma". Jde přece o úplně jiný film, žádné volné pokračování jak nějací chytráci píšou. Originální název je "Richie Rich" a jestli tam někdo vidí "Home alone" tak je na hlavu. Veliká chyba - přeložit to jako Sám doma, jenom kvůli tomu, že tam hraje stejný herec. Film se mi celkem líbil, pro zabití volného času, proč ne. Ale to, že se nějaká česká produkce snaží takovýmto zkomolením názvu utžet nějaké penízky navíc, mě přijde celkem nefér vůči divákovi.

14. června 2008
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

Snad nejlepší americký film

Sice to nebude znít originálně, ale tento film je opravdu jeden z nejlepších co jsem kdy viděl. Režisér snad všem dokázal, že k vytvoření skvělého filmu není potřeba, aby každý herec vypadal jako Brad Pitt a byl nejžhavější Hollywoodská hvězda. Tento film vsadil na precizní scénář a výborné herecké výkony - vyplatilo se...

7. června 2008
plakát filmu
Skála
The Rock
90 %

Skála - akce, která má smysl

Skála - další tuctový akční film, dalo by se říct. Skála mě, ale něčím zaujala. Zatím to Něco přičítám perfektnímu obsazení, Trio - Connery, Cage a Harris. Dokázali udělat z akce - dobrou akci. Oceňuji snahu scénáristů, chtěli nám jasně naznačit, že ten, kdo se na první pohled zdá být největší padouch má v sobě něco dobrého - důvod proč to dělá. V tomhle filmu se nedá říct kdo je hodný, kdo je záporný a to mám rád. Na to že akčních snímků je nespočet, tenhle má Něco navíc. Dost mě zaujal a hodnocení 90% mi přijde akorát.

Kdysi dávno
plakát filmu
Kameňák 2
Kameňák 2
50 %

Bláznivé komedie nerad

Aby člověk mohl další pokračování Kameňáku ve zdraví překousnout, nesmí ho brát vážně a být uvědomělí, že je to bláznivá komedie. Pak by se hodnocení mohlo vyšplhat i na 70%. Naneštěstí pro mě, já mám rád kvalitní komedie, proto dávám 50%

Kdysi dávno
plakát filmu
Ztracený svět: Jurský park
The Lost World: Jurassic Park
50 %

Dinosaurus - bububu, zabíjím všechn

Přesně co jsem od trojky čekal, se naplnilo... Úplně jiné (samozřejmě nesmrtelné) postavy, příběh "aby se neřeklo" a "strašně zlí" krvežízniví dinosauři. Poslední díl na mě vůbec nezapůsobil a vidět ho znova, mě přijde jako ztráta času. Určitě se ale najde někdo, koho tenhle žánr pořád zajímá a filmy s dinosaury jsou jeho gusto. Mě tenhle film vůbec nenadchnul, což jsem ani nečekal, ale zase oceňuji snahu režiséra o pokus - volně navázat.

Kdysi dávno
plakát filmu
Návrat do budoucnosti III
Back to the Future Part III
90 %

Cení se propracovanost

Většinou když slyším slovo - pokračování, tak mi naskočí husí kůže a v obavách se třesu, co bude. Když jsem ale zkouknul NdB 2 následně 3, tak jsem se nestačil divit co autoři všechno vymysleli a promysleli. Trojka krásně uzavírá celou nápaditou sérii. Westernové prostředí vytváří dokonalou atmosféru, v čele s doktorem Brownem, který si se svými Vernerovskými vynálezy dokáže poradit se vším. Dávám 90% jako filmu samotnému, ale celé sérii 100%

Kdysi dávno