lezata8

Jméno
lezata8 = ležatá osmička = nekonečno
Věk
Bydliště
v Praze
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Ptáci v trní
Thorn Birds, The
100 %

"Bůh seslal déšť..."

"...Ale kdo seslal ten oheň?" Vtáhlo mě úchvatné prostředí drsné Austrálie v době, kdy byla pro přistěhované protinožce pořád ještě novým světem a do toho naprosto přesvědčivě zasazen ten nejkrásnější a nejtragičtější příběh, co mi kdy který film nabídl. Zakázané ovoce je sice v romancích evergreenem, ale zkrátka zabírá a tady extrémně. Meggie nejenomže neustále přichází o Ralfa, ale ztratí tolik dalších klíčových mužských postav v jejím životě a já ty ztráty prožívala s ní. K tomu všemu hrají jako hlavní hudební témata přesně padnoucí melodie. A Richard Chamberlain? Bohužel, dneska už homosexuální (sakra proč ty nejkrásnější chlapi?) stařík, ale tenkrát z něj ženský šílely a já jeho kouzlu v tomhle filmu propadla taky.

26. března 2010
plakát filmu
Imaginárium dr. Parnasse
The Imaginarium of Doctor Parnassus
80 %

Byla to netypická vizuální jízda, co naprosto strhla moji pozornost, takže jsem se prostě kochala. U toho jsem se ale musela věnovat ději, protože nebyl zrovna jednoduchý a vybízel k zamyšlení. Přemýšlela jsem také nad tím, jak si tvůrci poradili s Ledgerevou smrtí, při čemž jsem se neubránila lítosti nad nad tím, že svět ztrátil skvělého a krásného herce...

27. února 2010
plakát filmu
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
90 %

Starý mladý

Brad se mi v každé fázi své role líbil. A nejen maskéři a maskérky na něm odvedli dobrou práci. Od začátku jsem byla zvědavá, co s ním udělají v jeho mladších vydáních. V "puberťáckem" období jeho vzhled sice hodně zaváněl počítačovou grafikou, ale i přesto to na mě dojem udělalo. Celkově se mě film dotknul, zvlášť spoustou dojemných momentů - ať tím, jak ho jeho černá "maminka" brala jako odlišného, ale plnohodnotného, nebo jeho finálním stárnutím-mládnutím a jeho oběťmi.

20. března 2009
plakát filmu
Sněženky a machři po 25 letech
Sněženky a machři po 25 letech
50 %

Cabadaj

Na to, že jsem čekala, že tenhle film bude dělat jedničce ostudu, ji podle mě nakonec nijak neurazil. Není to nucený kýč našroubovaný na originál, jak jsem si myslela. Zapůsobil na mě lehce melancholicky i realisticky. Je pravda, že náboj tenhle film podle mě nemá. Prostě si tak plyne bez větších zvratů. Můj celkový dojem ale dokresluje i hudba, která mi s filmem ladila a líbila se mi.

27. ledna 2009
plakát filmu
Andělská tvář
Andělská tvář
70 %

Mně se ten film líbí. Viděla jsem ho několikrát. Poprvé to bylo určitě nejnapínavější a nejpřekvapivější. Ale i když vím, o co jde, stejně se podívám. Už kvůli prostředí, kostýmům, hercům a tajemné atmosféře. Ale je pravda, že tenhle film postupem času trošku vyčpívá.

24. ledna 2009
plakát filmu
Deník Bridget Jonesové
Bridget Jones's Diary
80 %

Bombarďácký

Mám Bridget ráda. Obsazení Renée se povedlo. Hugha můžu a Colina Firtha jsem si tady zamilovala. Ten film se tak hezky žene bezhlavě dopředu stejně jako Bridget. A ta našláplá hudba mu dodává ještě větší tempo.

24. ledna 2009
plakát filmu
Sex ve městě
Sex and the City: The Movie
60 %

Seriál mám ráda, když mám příležitost, podívám se na něj. Ale u filmu jsem se i vysloveně nudila. Pár scének mě hodně pobavilo. Někdy jsem se vžila do jejich NY života, ale nestačilo mi to. Prostě mi to přišlo natahovaný, občas nudný, sem tam vtipný.

24. ledna 2009
plakát filmu
Most do země Terabithia
Bridge to Terabithia
80 %

Provaz

Typická fantasy to není. Tohle je skutečný propojení reality s fantazií. K prožití fantastických věcí tady není potřeba kouzelný starý skříně či něčeho podobnýho. Vždyť stačí třeba právě les, zavřít oči a... To, jak dopadne Leslie je strašně smutný, ale umocňuje to zážitek z celýho filmu.

24. ledna 2009
plakát filmu
Dva na koni, jeden na oslu
Dva na koni, jeden na oslu
70 %

Dost zajímavý zpracování příběhu z historie. Muzikálová čísla, hlavně ta taneční, mě nejdřív hodně zarážela - podivně tancující banda na divnou nedobovou muziku. Ale nakonec i tahle zvláštnost byla spíš k dobru. Za dobrým dojmem z filmu hodně stojí hlavní trojice herců - Brzobohatý, Hanzlík, Skopal.

24. ledna 2009
plakát filmu
Erasmus a spol.
Auberge espagnole, L'
70 %

Prostě mám pro francouzský filmy slabost, stejně jako pro studentskej život. Erasmus a spol. na mě dejchnul přirozeností. Střet různejch kultur, ale i vnitřní střety, třeba Xaviera. Občas to sice na mě bylo až moc chaotický, ale k tomuhle filmu to sedí.

24. ledna 2009
plakát filmu
Královský slib
Královský slib
80 %

Královský slib nepatří mezi klasické pohádky. Je takový syrovější. A tomu odpovídá obsazení, kostýmy, prostředí, kamera, zápletka. A tohle všechno se mi líbilo.

24. ledna 2009
plakát filmu
Čistá duše
A Beautiful Mind
90 %

Šifra

Nádherný film. Tvůrcům se povedlo natočit film o psychické poruše strašně přirozeně. Hezky zdůraznili to, jak blízko si může být genialita a šílenství. A to, že je to natočeno podle skutečné události, filmu ještě přidává.

24. ledna 2009
plakát filmu
Moucha
The Fly
70 %

Fly

Na to, že se u hororu a navíc u takovýho mušího námětu dá určitě sklouznout někam hodně nízko, tady se to povedlo. Ta přeměna je přesvědčivá. Prostě nejodpornější moucha, jakou jsem kdy viděla. Ale dneska už je to přece jen horor staršího data, založenej na trikách, takže tohle je znát.

24. ledna 2009
plakát filmu
Noc s nabroušenou břitvou
Haute Tension / High Tension
30 %

Low tension

Chjo, jeden z hororů, na který jsem si počkala do pozdních hodin, a pak si to vyčítala. Napětí jsem párkrát pocejtila, ale pak se to táhlo v podobnym duchu dál a mě už nic nedostalo. Nebavilo mě to, doukoula jsem se jenom proto, abych věděla, jak to dopadne.

24. ledna 2009
plakát filmu
Ptáci
Birds, The
70 %

Pěkné hejno

I Hitchcockovi filmy stárnou, ale přesto jsou Ptáci stále vcelku kvalitní podívanou. Jako obvykle nechybí taková hustá atmosféra. Ale převedení Daphne Du Maurier na plátno se mu přeci jen podle mě lépe povedlo v Rebecce. Mimo jiné třeba i díky lepším hereckým výkonům a lepším vykreslením postav.

24. ledna 2009
plakát filmu
70 %

Rebecca

Skvělé Hitchcockovo dílo. Černobílé provedení tady nijak nepřekáží. Opět na mě zapůsobila velmi stísňující atmosféra. Líbí se mi herecké výkony Laurence Oliviera i Joan Fontaine. A námět čerpaný od Daphne du Maurier je zajímavý. Mrtvá milovaná první manželka asi není nic příjemného pro manželku novou i bez takového vyhrocení jako zde.

24. ledna 2009
plakát filmu
Příšerky s.r.o.
Monsters, Inc.
90 %

Boo

Příšerky z s.r.očka mi přišly ze všeho nejvíc roztomilý. Na vtipných scénkách, hlavně kde vystupuje Boo, se vždycky našlo i něco roztomilýho. Ale na druhou stranu takovej Randall byl opravdu slizkej. Hrozně se mi líbí ten celkovej nápad se získáváním energie z dětskýho křiku a způsob, jak se k němu příšerky dostávaj. Prostě roztomilej příběh.

23. ledna 2009
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
80 %

Vraťte Homeru Simpsonovi

Tohle bylo trošku jiný, než se koukat na Simpsny doma v obýváku. Fakt mě fascinovalo vidět je ve velkym stylu na obřím plátně. Do děje se vešla spousta džouků a přitom obdivuhodně drží pohromadě. Třeba scénky s Maggie nebo zmutovanou veverkou mě prostě dostaly. Simpsonovi maj pro mě i v kině co dělat a vůbec by mi nevadilo, kdyby se tam ještě podívali. Ale... seriál je seriál.

23. ledna 2009
plakát filmu
Drž hubu
Tais Toi
90 %

Kentán z Montarži

Málem jsem tady Depardieua nepoznala. Každopádně svojí roli zahrál dokonale. Miluju francouzský komedie a tahle mě rozhodně nezklamala. Když mám na tenhle film náladu, vydržim se u něj smát od začátku až do konce. Je tu plno takovejch nenucenejch vtípků, který se tvářej jakože nic a položej mě smíchem na zem.
A k tomu ta neustálá Quentinova nevinná přiblblost a Rubyho kamenná tvář.

23. ledna 2009
plakát filmu
Addamsova rodina
The Addams Family
90 %

Bermudský trojúhelník

Nevídaná rodinka - jak si libujou v nenávistnejch a brutálních praktikách a přitom se tak milujou. Tohle je prostě hrozně originální filmeček s perfektním hereckým obsazením a výkony.

23. ledna 2009
plakát filmu
Jak ukrást Dagmaru
Jak ukrást Dagmaru
50 %

Dagmara

No dobře, Polda to neni, ale koukat jsem na tenhle film mohla. Polda má pro mě nostalgicky sympatickej nádech a tohle je takový sice slabší, ale jeho oživení. Sypal hrál dobře, i jako ženská vypadal přesvědčivě. A ta jeho chůze - moc "pěkná". :-D Zasmála jsem se.

23. ledna 2009
plakát filmu
Requiem pro panenku
Requiem pro panenku
100 %

Uf

Díky tomuhle filmu jsem si Renče začala opravdu vážit jako pana režiséra. S tím jeho hereckým výkonem je to horší, ale zase je zajímavý ho vidět jako mladýho kluka. Přišlo mi neuvěřitelný, že ten frajírek Viki ten film taky natočil. Příběh je to dechberoucí, hluboko se mě dotknul. A Geislerová a Hrzánová v popředí těch výborných hereckých výkonů.

23. ledna 2009
plakát filmu
Goyovy přízraky
Goya's Ghosts
80 %

Franciscovo Španělsko

Negativní recenze na tenhle film neberu. Kvůli nim jsem na film nešla do kina. Jaká škoda! Já sama za sebe marně hledám něco, co by v tomhle filmu bylo špatně. Mám ráda životopisné snímky velkých umělců. A tehle řadím mezi ty nejkrásnější. Líbí se mi akcent na dobu, ve které Goya žil. A zvlášť nám Čechům praktiky inkvizice musí něco připomínat. Ale je pravda, že film se sice točí kolem Goyi, ale Goya zde jako hlavní hrdina nepůsobí. Je skryt ve stínu Natalie Portman a Javiera Bardema. Natalie je výborná, ale Bardem jako Lorenzo mě okouzlil, tahle role mu sedla.

23. ledna 2009
plakát filmu
60 %

Step Up

Snad na každý film, kde hraje hlavní roli tanec, se ráda podívám. Step Up ("český překlad" záměrně ignoruji) mě ale nenadchnul. Žádná velká láska z toho na mě netáhla, žádnou písničku si nepamatuju. Míchání dvou tanečních stylů a vlastně celkově dvou společenských světů je sice zajímavý, ale tady z toho nic úchvatnýho nevylezlo. A to, co se stane s tim menšim černochem se mi tam vůbec nehodilo.

23. ledna 2009
plakát filmu
Hříšný tanec
Dirty Dancing
100 %

Baby

1987. Film letitej jak já a přitom se pořád líbí. Jednu dobu jsem dokonce hodně poslouchala soundtrack k tomuhle filmu. Krásný písničky. Nádherný taneční čísla, hlavně to závěrečný. Taky se mi líbí to pohodobý prostředí rekreačního střediska. Tohle je prostě klasika v žánru tančeních a romantických filmů.

23. ledna 2009