AdiegoA

Jméno
Mirek
Věk
37 let (Lev)
Bydliště
Zapadlá vesnička v krásné šumavské přírodě. Pokud znáte alespoň město karafiátu Klatovy, tak vězte, že bydlím nedaleko.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Duch
Ghost
70 %

Přestože nemám rád uječenou Whoopi Goldberg a vyloženě nesnáším klukovsky ošklivou, antisexy neherečku Demi Moore, tak mám pro Ducha slabost. Na tehdejší dobu měl film hodně silný příběh a slušné triky. Patrick Swayze je ten správný typ rošťáka-sympaťáka a když se na konci v zářivém světle loučil se svou láskou, měl jsem taaaaaaakle na krajíčku.

11. května 2008
plakát filmu
Jen přes její mrtvolu
Over Her Dead Body
40 %

Hmmm, viděl jsem to ve stejný den jako další duchařinu A co když je to pravda? a došel jsem k závěru, že je to všechno na jedno brdo. Filmaři pořád sázejí na tentýž styl humoru a příběh staví až nemožně šabloňovitým stylem. Tady to nezachránila ani postala (ne)gay kamaráda hlavní hrdinky, kterého si střihnul klasicky dobrý Jason Biggs. Nevýrazně z toho vychází Paul Rudd, který se filmem jen tak prožene a nezanechá po sobě výraznější stopu v paměti. Eva Longoria je neuvěřitelně nesympatická, má děsnej hlas a navíc je měsíc od měsíce ošklivější. Ohledně Lake Bell se snad raději ani nechci vyjadřovat (kde na takový herečky chodí?). Další šedý průměr a další závaží do výbavy potápějících se Biggse a Rudda.

11. května 2008
plakát filmu
Horton
Horton Hears a Who!
60 %

Ještě vzpomínám na časy, kdy jsem se těšil na ranní vysílání Kačarů z Kačerova, Gumídků, nebo Rychlé roty. Za pár let bude klasická animace minulostí a děti se jí budou vysmívat (voe, na co je jako diskman dobrej, když mam mp3, voe, ne?). Horton je co do animace výborná podívaná, hlavní hrdina je 100% sympaťák a všichni, dokonce i ne ty úplně kladní hrdinové, vypadají nějak moc roztomile. Za účelem pobavit celou rodinu, funguje Horton nejspíš skvěle, ale mě to celé připadá až moc jednoduché a dětinské. Musím ale uznat, že Jim Carrey a Steve Carell se při natáčení eviděntně hodně bavili.

26. dubna 2008
plakát filmu
80 %

Neuvěřitelné, režiséru debilních televizních filmů se podařilo natočit hravou, barevnou a příjemně hřejivou kombinaci pohádky, komedie a romantiky. Jsem rád, že se Lima nesnažil do extrému tlačit paradox postav z pohádky a současnou realitu. Amy Adams je podobně princeznovky kouzelná jako Danesová ve Stardustu, Marsden je jako poloegoistický princ daleko nad věcí a i Dempsey se dokázal odprostit od svého typického "chladného" herectví. Celkově by to bylo tak na 70 %, ale za hudební čísla a rozkošnou veverku si to osm pětek zaslouží. A já zas věřím na pohádky a po studené sprše z 27 šatů i na romantiku...

26. dubna 2008
plakát filmu
Lovci dinosaurů
Sound of Thunder, A
20 %

Hmmmm, úplně to vidím, ještě dva takové filmy a proti Hyamsovi se budou petice podepisovat ve stejném množství, jako v případě německého kouzelníka Bolla. Na lovce asi moc peněz nebylo a je to vidět, ale ... ne, žádný ale. Je to prostě nudný humus toho nejtěžšího kalibru, plný totálních nesrovnalostí a herci tomu jen nasazují korunu. Kingsley se zbláznil už dávno a Burns nikdy nebyl přílišný charismáč.

26. dubna 2008
plakát filmu
27 šatů
27 Dresses
50 %

Romantika tak sladká, až se z toho člověku kazí zuby. Tohle schéma už jsem viděl tolikrát, že každá další verze, kterou uvidím převáží 1 % romantika ve mě na váhu cynika. Tak nějak mi pořád nedochází, jak se mohl pohodovej hlavní hrdina zamilovat do uťápnuté a nesympaticky napsané hlavní hrdinky. Nikterak výjimečně natočené, zahrané s průměrným soundrackem a špatným scénářem.

20. dubna 2008
plakát filmu
P.S. Miluji tě
P.S. I Love You
70 %

Nepamatuju, kdy mě romantická komedie naposled překvapila tak dobrým scénářem. Tedy abych to upřesnil, spíš ten hlavní motiv (jsem rád, že to nespadlo k duchařině typu A co když je to pravda?). LaGravenesen ovšem většinu trumfů tahal z rukávu celkem neuváženě a tak až na skvělé herecké obsazení a nádherné scenérie končí výčet kladů. Není to málo, s přítelkyní si P.S. pustím bez váhání. Alespoň si budu jistý, že nebudu brečet. Kdyby to LaGravenese dokázal, dal bych mu ještě 10 % navíc.

13. dubna 2008
plakát filmu
Insomnie
Insomnia
80 %

Al Pacino je takovej charismáč, že by utáhnul i Troškovy eposy. Nolan je však zdaleka sofistikovanějším tvůrcem a umí psát hodně dobré scénáře. Insomnie je vizuálně přitažlivý film s neoriginálním hlavním motivem, ale poslat Pacina na Aljašku a nenechat jeho postavu spát, to už je jinčí kafe, co do originality myšleno. Nolan krom hravým sekvencí v Pacinově empatii natočil skvělou akční scénu na kládách. Krom geniálního hereckého galapředstavení hlavního hrdino se v dobrém světle předvedl i Williams a Swanková. Tak proč to nedoporučit, hmmm ...

12. dubna 2008
plakát filmu
Válka Roseových
The War of the Roses
80 %

Žena už o vás nestojí? Malý-velký muž Danny De Vitto servíruje dokonalý radu, jak se zachovat :-) První polovina se celkem táhne a film postrádá jakýkoli moment překvapení, nebo vizuální šťávu, ale když se do sebe Douglas a Turnerová pustí, ručka na adrenalinově-zábavném měřáku jde až za roh. Především scéna, kdy Douglas ničí své drahé polovičce boty je super. Oba herci v hlavních úlohách hrají na jedničku a chemie mezi nimi působí jako za časů Honb za diamanty a klenoty Nilu.

12. dubna 2008

Jan de Bont natočil jediný dobrý film. Přesto se na něj díky Nebezpečné rychlosti asi hned tak nezapomene. Plytká zápletka je hooodně zábavná a Keanu Reeves v hlavní roli je výborný. Hopper jako záporák klasika a mladá Sandra Bullock méně protivná, než je jejím zvykem. Jen škoda, že film potřeboval tak vleklý úvod a celkem nudný, natahovaný závěr, protože adrenalinové scény z autobusu, dokázaly napnout moje nervy jako strunu.

7. dubna 2008
plakát filmu
Od soumraku do úsvitu
From Dusk Till Dawn
80 %

Tristně jednoduché, hyper zábavné. Hlavní síla Quentinovsky/Rodriguezovic dílka je v krátké stopáži. Film uteče jako voda a nemá snad nejmenší šanci nudit. Tarantino by sice měl přestat hrát, ale Keitel je tu fakt super a George Clooney ultimátně drsnej a s plným repertoárem hlášek. Likvidace upírů v baru sice vypadala hodně levně a rekvity s těly a usekanými hlavami jako kradené z garáže Sama Raimiho, ale vždyť ono to je ultralevné-hyperbéčko, které si nehraje na umění. Snad se Tarantino zas filmem začne bavit, namísto skládání poct žánrům. Rodriguez je super furt.

6. dubna 2008
plakát filmu
Román pro ženy
Román pro ženy
60 %

Hmmmmm, Renče nemám moc rád, ale jedno se mu musí nechat, točí dobře. Jen nevím, jestli látka Michala Viewegha je pro něj to pravé ořechové. Román pro ženy je tak na hraně zábavné, volno-myšlenkářské a kýče jako prase. Je to dobře natočené a barevné jako omalovánky. Ško, že se tu příliš často muzika pouštěla snad ve smyčkách a herci se asi jen dobře bavili. Vašut a Něrgešová těžce přehrávali, Kánocz nepříliš simpatická a Stašová všechno sama neutáhne. Každopádně se to dá viět víc ež jednou bez ujmy na zdraví.

6. dubna 2008
plakát filmu
60 %

Snahu Reinera a především Freemana s Nicholsonem shazuje labilní scénář. Škoda že si film nedržel tvář z prologu a epilogu. Nebýt těchhle částí, tak by si mi z mysli ten špatný dojem z patosu uprostřed odfiltrovával jen horko těžko. Pokud si ovšem na Bucket list vzpomenu za 40 let, možná ještě pustím chlup a ocením rejžovu poctivou práci, i když to bude s křížkem po funusu :-) P.S. LOSTE, LOSTE, tímhle péeskem se celkem shazuješ. Kluci hodnotí subjektivně a v tom případě jejich 100 % není nadnesených. Ty s I am legend si daleko víc vedle. Jinak všechno v dobrým.

4. dubna 2008
plakát filmu
Bobule
Bobule
70 %

Nevim proč, ale bobule mi přijde jako šíleně lascivní slovo :-) Nejspíš to bude kvůli hooodně sexy Voříškové, která si Bařinově debutu zahrála. Bobule rozhodně nejsou špatné, ale mohli být daleko lepší. Nicméně je to inteligentnější, zábavnější a výraznější, než všechny teen komedie posledních let. Kdyby byl Bařina odvážnější a uspíšil konec filmu, nebyl bych v hodnocení tak střídmý. Klidně si mohl také odpustit vizuální koláž při sbírání hroznů v jinak staticky natočeném filmu. Byly to sice asi jen tři minuty, ale mě to prostě vadilo. Hádek vypadá celkem jako sympaťák a co na tom, že hraje veskrze průměrně, když Langmajer nehraje vůbec, Postránecký přestal být vtipný v roce padesát a nidko další krom spíš hezké než dobré herečky Voříškové nemá moc velký prostor. Ale jsem spokojen.

2. dubna 2008
plakát filmu
Taxi 4
Taxi 4
40 %

Ouha, Daniel jezdí pořád rychle, ale policie mu to toleruje, Emil je stále vštší packal a komisař Gibert opět létá vzduchem. Daleko sterilnější a méně nápadité než dva první předchůdci a o málo horší než zbytečná trojka. Takže ještě zbytečnější. Kdyby tu byla alespoň nějaká pořádná honička ...

2. dubna 2008
plakát filmu
Krvavý sport
Bloodsport
70 %

No, koukám že tenhle van Dammův film stárne ještě rychleji, než samotný van Damme. Nicméně, pořád je to film mého dětství, který tak na 5 let, než jsem začal vyhledávat serióznější herecké výkony, katapůltoval belgického svalovce na vrchol mých oblíbenců. Příběh dementní, natočené a nastříhané špatně a souboje, jej to bych už byl asi sprostej. Jenže když já to mám ráááád ...

2. dubna 2008
plakát filmu
Černá kniha
Zwartboek / Black Book
80 %

Verhoeven ruluje a natočil film zábavný, svěží a akční jako zamlada. Po scénáristické stránce bych měl trochu jízlivou poznámku o průměrnosti, ale protože jsem se vážně dobře bavil, nebudu zlý. Možná i akční scény mohli být trochu pohyblivější, ale kompenzace obrovským počtem komparzistů, skvělé hlavní hrdince a velmi překvapivému finále tahá procenta do nebeských výšin.

30. března 2008
plakát filmu
Kurs sebeovládání
Anger Management
60 %

No, je patrné, že režisér se k lepším kouskům teprve chystal a dokonce i Adam Sandler je trochu nevýrazný. Na druhou stranu Nicholson přehrával nevtipným a hodně výrazným způsobem. Celkově to z padesátky výš tahá velký počet cameo rolí a .Heather Graham v podprsence RED SOX. Jinak nudaaaaa.

29. března 2008
plakát filmu
Venkovský učitel
Venkovský učitel
80 %

V záři nového filmu Bohdana Slámy blednou všechny české filmy, které jsem tu tak opěvoval. Pokud jsem se o Ondříčkovi vyjádřil v souvislosti s artovou tvorbou, pak musím brát zpět. V porovnání se Slámou se to jako dětské omalovánky. Sláma je jako režisér hodně rozvážný a hooodně jistý. Navíc herce, kterého upřímně nemám rád, Pavla Lišku, zakomponoval do takové role, že jsem uvažoval o příštím předávání Českých lvů. Venkovský učitel nicméně nestojí a nepadá s Liškou. Postava Zuzany Bydžovské, jejího syna, ale i rozměrově menší charaktery dodávají filmu šmrnc, opravdovost, upřímnost ... Chci vidět znovu a zvyšovat procenta !!!

27. března 2008
plakát filmu
Veselé velikonoce
Joyeuses Pâques
90 %

Naprosto okouzlující film se skvělým Belmondem. Zvíře a Muž z Acapulca jsou sice ještě výš, ale i tak se jedná o skvělou zábavu. Zápletka jistě dávala hercům velký prostor k improvizaci a především Belmondo vypadal, že ji využívá hodně, hláškuje, pitvoří se a na konci je akční. Konec se sice s původním konceptem filmu příliš neslučuje, ale kdo by nejel kvůli půvabné Sophii Marceu rozbít hubu slizkému nápadníkovi? Natočené je to jako většina z francouzské komediální školy, průměrně. To nic nemění na tom, že se člověk prostě baví.

23. března 2008
plakát filmu
Neviditelný terč
Nan er ben se / Invisible Target
70 %

Hmmm, tak Benny Chan se mi po tomhle filmu jeví jako dobrý režisér akčních sekvencí a naprostý rutinér všeho ostatního. Což ve spojení nezní vůbec špatné. Invisible target je ve všech směrech hodně přímočarý. Děj jednoduchý jak facka, akce drsná a oldschoolově jednoduchá. Z obsazení je navíc jasně patrné, že až Jackie Chan, Donnie Yen a Jet Li odejdou do zaslouženého důchodu, je tu někdo, kdo nás bude dál bavit. Z týmu klaďasů je jasně největší sympaťák Nicholas Tse, který toho zvládne opravdu hodně. Wu Jing je zas hodně efektné jako záporák. V samém závěru se mu snad nedá nefandit. Hlava nehlava tam mlátí koho může a vypadá u toho hodně cool. To, že se hodní hoši neuslále zvedali z podlahy, i když je tam poslal hodně tvrdě, Benny Chan hooodně přehnal. Ale naopak třeba scéna, ve které záporák po střechách pronásleduje někoho, koho chce zabít a jemu je v patách ještě jeden, prozměnu klaďas, je hodně originální a hodně dobrá. Příště ale jednoznačně pojedu jen po akčních scénách a hloupou oamáčku si nechám ujít.

23. března 2008
plakát filmu
Jak se krotí krokodýli
Jak se krotí krokodýli
30 %

Ouha, to na čem měl tenhle film stavět, vtip, tu naprosto chybí. Poledňáková je režijně hodně za zenitem a i herci, kteří jinak umí být vtipní, se pod jejími rukami mění v panáky, kteří se z chovají jako idioti. Za celou dobu jsem se zasmál JEDINKRÁT, což je oproti Jak dostat tatínka do polepšovny stav téměř tragický. Etzler, Timková, Postránecký, Holubová průměr, zbytek hrůza. Na to, jak se ve filmu ztrapňuje Vojtek, se dívat opravdu nechci.

23. března 2008
plakát filmu
Temný anděl
Dark Angel
30 %

Vzpomínám, když mi bylo třináct, jak mě ve snech krom Roberta Patricka aka T1000 pronásledoval i Matthias Hues. Jooo, od té doby uplynulo asi devět let a tenhle film zestárl tak o dvacet. Lundgren je tu hodně z formy, jeho sidekick nebo buddy parťák (já nevim) byl celou dobu na ránu a i Matthias už dneska působí spíš k smíchu. I když ten dabing:"Já přicházím v míru." NAtočený a nastříhaný je to dost špatně a navíc tu není žádná velká bitka, nebo dobrá přestřelka. Počkat, o tom nemají akční filmy být? Tak to je potom v pořádku.

23. března 2008
plakát filmu
Wasabi
Wasabi
70 %

Jean Reno umí mlátit lidi tak stylově zábavně, že bych si od něj jednu taky nechal klidně vrazit. Škoda jen, že nemohl mlátit lidi v lepším filmu. Skloubení francouzské bláznivé školy a cizokrajně přitažlivého Japonska rozhodně nabízí víc a lépe. Vlastně je to hlavně Jean Reno, který nahání procenta, protože Wasabi není natočené výjimečně dobře. Krawczyk zabodoval snad jen akční scénou na odpališti. Ale i tak se v neděli odpoledne na dobrosrdečného bijce Rena a rozvernou Ryoko Hirosue koukalo dobře.

19. března 2008
plakát filmu
70 %

Jo, tohle je asi nejlepší Seagal. V té jeho ranné tvorbě se pár lepších filmových momentů najde a člověk by ani nevěřil, že tam hraje ten samej tlustej důchodce, jako v titulech Bestie, Poslední mise a tak podobně. Nemilosrdná spravedlnost je celkem zábavně brutálni, dobře natočené, hudba je vážně hodně fajn a Seagal je dost drsně přesvědčivej. Když nakonci vytlouká život z neuvěřitelně trapně zahraného záporáka, bavil jsem se, jako u Seagala nikdy.

16. března 2008