AdiegoA

Jméno
Mirek
Věk
37 let (Lev)
Bydliště
Zapadlá vesnička v krásné šumavské přírodě. Pokud znáte alespoň město karafiátu Klatovy, tak vězte, že bydlím nedaleko.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Tvrdé palice
Leatherheads
80 %

Clooney je neuvěřitelný... Jako režisér nápaditý, jako herec charismatický švihák. Tvrdé palice je výborná, odlehčená zábava, která sice nemá ambice předchozích Clooneyho snímků, o to je však příjemnější. Dobová atmosféra je na jedničku, většina fórů a narážek má hlavu, patu a inteligenci. Herecky vyčnívá především George. Renee Zellweger mě celkem štvala a John Krasinski moc charisma nepobral. Přesto jsem se skvěle bavil.

23. července 2008
plakát filmu
Touha, opatrnost
Se, jie / Lust, Caution
80 %

Ang Lee je zcela nepochybně osobitý režisér, ale jeho puntičkářsky unylý styl režie mi příliš nesedí. K Touha, opatrnost jsem přistupoval obezřetně a během první půlhodi jsem litoval, že jsem nezvolil jiný film. Po závěrečných titulkách tomu bylo úplně opačně. Lee natočil "Černou knihu pro inteluktuály". Pomalé tempo snímku vyloženě sedělo a tři, možná čtyři emociálně vypjaté momenty, při kterých mi běhal mráz po zádech, gradovaly do nebeských výšin. Tony Leung svůj charakter přetavil do imho oscarových rozměrů a jiskření mezí ním a hlavní hrdinkou je jasně patrné i ze scén, kdy spolu zrovna nedovádí v posteli (hodně odvážné scény). Konec je téměř božský!

23. července 2008
plakát filmu
90 %

Můj nejoblíbenější Hitchcock. V koutku duše bych si s Cary Grantem hned vyměnil místo a zažíval šílené dobrodružství. Až na úsměvnou "adrenalinovou" jízdu opilého Granta je tohle dobrodružství chytré, zábavné a odsýpá, což se nedá říct o všech Hitchovo dílech. Úprk před letadlem je geniální.

22. července 2008
plakát filmu
Pekelná ženská
Evil Woman / Saving Silverman
50 %

Průměrná komedie, která s celkem zářivým obsazením měla mít daleko větší ambice a scénář. Spousta vtipů naprosto vyšumí doprázdna a scéna, která by vyloženě rozehrála v bránici koncert chybí. Biggs je hodně uťápnutý, Black a Zahn fajn, amanda Detmer neuvěřitelně sexy a Amanda Peet stylově zlá. Průměrný průměr, nic víc, nic míň.

22. července 2008
plakát filmu
Hancock
Hancock
70 %

Hancock sice v letní blockbusterové konkurenci prohrává jak v kvalitativní formě (Temný rytíř), tak v zábavnosti (Iron Man), přesto se nemá proč stydět. Hlavní účel pobavit totiž bez problémů splňuje. Čekal jsem od dua Berg/Smith sice trochu něco náročnějšího, ale zklamání nepociťuji. Berg se evidentně přiklonil ke zlaté střední cestě své tvorby - Vítejte v džungli. Vizuální podoba Hancocka je parádní a kamera jakbysmet. Oblety postav a třasavá kamera v akčních pasážích sedí velmi dobře a Smith táhne průměrný scénář svým charismem do hornějších pater. První půlhodina a ožralý superhrdina, který hledá sám sebe je výtečná, napravování veřejného mínění značně pokulhává a závěrečná akce v nemocnici už je opět super. Škoda že si Berg trochu lépe neporadil s rozpočtem, především triková část nepatří do té nevyšší sféry. Herecky bez nejmenších problémů - Charlize Theron to po delší době opět neuvěřitelně sekne, Bateman je slizky fajn a Will je Bůh. P.S. Škoda pár debilních vtipů se strkáním hlav do ři*í a absence výrazného záporáka.

22. července 2008
plakát filmu
Zvíře
Animal, L'
90 %

Belmondo je opravdu v parádní formě. Jeho dvojrole patří vůbec mezi nejlepší v kariéře a v každé ze dvou podob se překonává. Jako teplý herec Bruno je skvělý a jeho interpretace mentálně postiženého v roli Mika je geniální. Výtečná komedie s neuvěřitelnou porcí legendárních hlášek, sexy Raquel Welch a Belmondem na vrcholu. Ani po desáté jsem se nenudil a nemám potřebu ubírat na hodnocení.

22. července 2008
plakát filmu
Muž z Acapulca
Magnifique, Le
100 %

Prapočátek parodické tvorby, geniální Belmondo a svůdná Jacqueline Bisset. Tohle si nechám líbit v kteroukoli denní dobu a roční období. Bob Saint-Clair by do kapsy strčil jak Bonda tak Bourna. Občas se sice splete, nebo potýká s nepřízní svého autora, ale v plné formě... :-)

22. července 2008
plakát filmu
40 %

Mladí hezcí lidé v pohádce sladké jako cukrkandl. Viděl jsem to snad už počtvrté. Pokaždé je to blbější a nudnější, ale ještě mě to nezabilo. Na nedělní večer jak šité. Jen škoda, že v mém okolí taky není takové experimentální divadlo, segra by se vyblbla a já bych nemusel hrát štěky v jejích divadelních hrách. Ještě víc lituju, že na našich školách nechodí jen samé 90-60-90 "cute" modelky, to by mě studium taky bralo.

14. července 2008
plakát filmu
Divoké vlny
Surf's Up
80 %

Bože, to byl zase den. V práci nuda k zbláznění, záda mě bolí jako blázen a IQ podezřeně kolísá. Co si tak pustit? Tramvaj do stanice touha? Ne, moc intelektuální. Kmotr? Neee, moc dlouhý. Divoké vlny, 85 minut, komedie, hmmmm? Po 10. minutách - dokumentární styl je fajn, intro o Big Z fajn a příjemně melancholické. Po 25. minutách - Cody je vážně super tučňák a kuře Joe typicky vyhulená lama, ale celkem zábavná. Po 40. minutě - hmmmm, prokouknul jsem pointu, ale nevadaí. Dokumentární styl mě u tohohle fakt baví. Konec - přátelství je důležitější než vítězství?! Ale jo, je to animák, tak jim to sežeru. Technicky ne tak dokonalé jako třeba Pixarovky, ale animace je i tak super, příběh klišoidně fajn a tučňáci rulujou jako nikdy. Po tomhle sáhnu raději než po Autech, Rattatouille nebo Shrekovi.

13. července 2008
plakát filmu
Monstrum
Cloverfield
60 %

Ačkoli se mi Monstrum celkem líbilo, procenta dám neutrální, a to z jednoho prostého důvodu: podruhé už by mě nemělo čím překvapit a hlavně nebavilo. Když se povznesu nad to, že samotná myšlenka filmu je lehce labilní a nedokážu si představit, že bych běhal kolem gigantickýho vobejdy s ocasem delším než nákladní vlaky s kamerou v ruce, pak je ta divácká nevědomost celkem příjemně sžíravá a Reeves dokáže diváka nejednou přitlačit do sedačky. Atmosféra demolovaného NY je perfektní a triky v rámci rozpočtu neuvěřitelné. Na jedno shlédnutí jasně nejzábavnější survival monster příběh - navíc s koncem, který má koule.

13. července 2008
plakát filmu
Stalo se
The Happening
40 %

Ouha, stalo se, co se stát nemělo. Pro starého a nového Shyamalana mám stejný metr, protože jsem ho nikdy za geniálního, nebo extra talentovaného nepovažoval. Ve svém subžžánru atmosférických polo hororů s atraktivní pointou se zkrátka Šestým smyslem a Vyvoleným vyčerpal. Stalo se mi až příliš připadal jako film začátečníka, který směřuje k televizní kariéře. To co se u Hitchcocka bere jako klasika, nemůže v 21. století obstát. Shyamalanovy detaily na vyjevené tváře herců a budování atmosféry především pouze hudebními tóny bylo in před 30 - 40ti lety. A především scénář je vyloženě tupá záležitost. V tomhle filmu klasická matika neplatí a jedna a jedna není dvě ale sto dvacet osm a půl. Záchranná brzda Wahlberg ani nezačla fungovat, Leguizamo je jaksi navíc a veškeré herectví Zooey Deschanel sestávalo z kulení oček. Kdyby vykulila ještě trochu, museli by ji zákonitě vypadnout z důlků. Ochotnická divadelní fraška s nadějnými fragmenty, které ovšem Shyamalan pohřbil hned v zárodcích.

10. července 2008
plakát filmu
Robin Hood: Král zbojníků
Robin Hood: Prince Of Thieves
80 %

Tohle je vůbec první film, který jsem viděl v kině. Vzpomínám, že jsem sotva uměl číst, takže mi titulky přeříkávala vedle mě sedící maminka. I po těch letech příběh dobře funguje, Costner byl sice herecky prkennější, ale sympatický a uvěřitelný. Freeman hláškuje jako o život a Rickman vystřihl nejlepšího Nottinghama v robin-hoodovské historii. Perfektně natočená limonáda.

10. července 2008
plakát filmu
Neporazitelný II: Poslední muž zůstává
Undisputed II: Last Man Standing
60 %

Fyzická připravenost všech zůčastněných fighterů je neuvěřitelná. Adkins i Jay White by se s Tonym Jaa, Cyrilem Raffaellim, Donnie Yenem a podobným bez nejmenších potží mohli rovnat. White je navíc sympaťák a má charisma i pro větší filmy. Florentine se při soubojích (a co na tom, že i nadprůměrně trenovaného boxera by jeden z direktů ústředního dua uspal na dobu neurčitou) překonává a kamera je na vysoké úrovni. Zbytek filmu je dost zbytečný, takže deset procent za omáčku a zbytek mezi borce, kterým by křivé slovo neřekl ani Bruce Lee.

10. července 2008
plakát filmu
Street Kings
Street Kings
70 %

Ayer si na svém soukromém policejním písečku opět ukuchtil zábavnou, drsnou a hlavně neoriginální jednohubku. Nevěřím, že nepsal scénář. Reeves je jako ukázněnější Washington a Evans jako Hawke s menším štěstím v Training day. Přesto je to vizuálně přitažlivé, přestřelky plné zpomalovaček silně efektivní a herci parádní. Reaves, jako podlomený muž zákona, který pistoli nosí i když si jde čistit zuby, jen tak pro strýčka příhodu, je vážně super, Whitaker jako mocenská ukázka 90 % českých politiků taky super a opěvovaný dr. House? zbytečný, úplně, totálně a do puntíku. Pod Ayerem se pomalu začíná nebezpečně houpat stolička ... umí taky jiný žánr?

4. července 2008
plakát filmu
Rozsudek smrti
Death Sentence
50 %

Jasně, je to "béčko" bez jakýchkoli ambicí. No jemnomže i jako čistokrevný béčko mi to přišlo neurvale blbý a nelogický. Hlavní hrdina se chová jako totální idiot, policistka se chová jako totální idiot a policajti před domem se nechají podříznout, i když mají výhled do všech světových, možných i nemožných stran. James Wan za solidně špinavou atmosférou chytře maskuje, že na vyšší ligu nemá a po dvou, třech takových béček, jako je Death sentence se ho divák přejí. Bacon mi do role mstitele vůbec neseděl (pořád ale lepší než dementní úvod rodinnou kamerou), John Goodman byl ... divnej a Kelly Preston nebyla sexy ani odvážná jako Maria Bello v Dějiny násilí. Body naskakujou hlavně za coolozního Gerretta Hedlunda, výbornou muziku (se kterou se ne vždycky pracovalo úplně rozumně) a finální výplach, při kterém jsem si vzpoměl na Bobby DeNira v Taxikáři.

4. července 2008
plakát filmu
Kiss Kiss Bang Bang
Kiss Kiss Bang Bang
70 %

Shane Black má pořád koule. I když jsou 80´ a 90´ léta dávno pryč, staří dinosauři jako Riggs, nebo Joe Hallenbeck tu pořádně chybí. Robert Downey Jr. a Val Kilmer sice nejosu úplně ti samý borci jako Gibson s Willisem, ale hláškují o sto šest a když na to přijde, tak bouchačku taky udrží. Škoda, že Black není tak dobrý režisér jako Scott nebo Donner, pak by KKBB mohl směřovat ke kultu. Downey jr. je neskutečný sekáč a jeho lapálie s ušmiknutým prstem, nebo "lechtivým" mučením se z hlavy jen tak nevysypou. Velmi zábavná, ale už méně chytrá jednohubka, která navíc dokazuje, že některé ženy jsou daleko víc sexy oblečené!

4. července 2008
plakát filmu
Youngblood
Youngblood
60 %

Když jsem viděl poprvé Rockyho, chtěl jsem být boxer, když jsem viděl poprvé Youngblooda, chtěl jsem být hokejista. Nejsem ani jedno, ale sympatie přetrvaly jen u svalnaté boxera. Film jen o něco málo starší než já, Youngblood, zestárl svakrát tak rychle. Záběrům z kluziště se člověk prostě musí smát a mimo hokejové zápasy je to jen divadýlko se špatnými herci. Průměr, + 10 % z nostalgie.

25. června 2008
plakát filmu
Uvnitř tančím
Inside I'm Dancing
80 %

Nádherný a upřímný film, který musí vzít za srdce každého, kdo není úplný cynik. Ačkoli námět zavání nebezpečným citovým vydíráním, v součtu je to téměř naopak a Damien O'Donnell natočil svůj film s melancholicky optimistickým vyzněním. McAvoy a Robertson skvělí, Romola Garai velmi dobrá. Netřeba říkat víc. Snad jen, že díky tomuhle filmu také uvnitř tančím.

22. června 2008
plakát filmu
Karate tiger 4: Král kickboxerů
King of the Kickboxers, The
60 %

Další z karate "béček", na kterých jsem v mládí ujížděl. Samozřejmě že to po těch letech ztratilo ten správný drive a šťávu, ale melancholie přece jen pracuje na plné obrátky. Hongkongská, či Thajská akční smetánka by se jistě při akčních scénách křenila, možná smíchy zalykala, ale tenkrát se to tak prostě točilo. Model Avedon je příšerný herec a jeho dramatický křik vzbudil salvu smíchu i ve mě, ale jinak je to také těžký sympaťák a kopat uměl a ne že ne. Co na tom, že mockrát za něj zaskakoval kaskadér, když to většinou vypadá k světu (ano, ta scéna, kdy se kryje zápas s prostřihem na trénink, kdy Avedon vykrývá těžkotonážní klády je "trapná"). Blanksova stylizace do nejdrsnějšího kickboxera je sice přehnaná, ale potkat ho někde večer na procházce by chtěl asi tak maximálně Tony Jaa s Jetem Li. Až na dost špatně vybranou herečku do pozice hot and naked je to fajn. Téměř to samé jako van Dammeův Kickboxer, ovšem drsnější a s lepším trenérem - Keith Cooke je pořádnej bomber.

22. června 2008
plakát filmu
Soudný den
Doomsday
80 %

Ultimátní nářez a neuvěřitelní "arcibéčko", které spojuje korporační komplot ála Resident Evil, Šíleného Maxe, Gladiátora, Útěk z New Yorku a další a další v nabušenou jízdu, kterou ubíjí maximálně špatný um střihače. Neil Marshall je totální magor, který nechává střílet hlavy roztomilým králíčkům, sekat hlavy hotties babám, nebo jen tak rozšmelcovat krávu napadrť. Jenže to dělá s neuvěřitelným nadhledem a stylovostí. Rhona Mitra je neuvěřitelně sexy a má parádní zadek, Craig Conway je parádní blázen, vypadající jak jeden z the Prodigy a Bob Hoskins je opět na malém prostoru bravurní. Já jsem nadšený a zas jednou jsem ukonejšil tu bestii v sobě...

22. června 2008
plakát filmu
Bláznovo zlato
Fool's Gold
30 %

Místo rozverné dobrodružné komedie z nádherného prostředí jsem dostal pouze home video z dovolené pár známých herců. Tahle zývačka by bez problémů snesla název Sahara: The sequel a nikdo by se nedivil. McConaughey opět pase po pokladu, má nevýrazného sidekicka a krasotinku na pozadí. Ovšem chybí vtip, zajímavější akce a hlavně mapování historie pokladu není vůbec záživné. Nuda, nuda a zase nuda. P.S. Nechápu, kdy a proč se o Kate Hudson začlo mluvit jako o sexy ženský.

16. června 2008
plakát filmu
Hvězdná pěchota
Starship troopers
70 %

Hyperzábavná filmová nadsázka plná skvělých hlášek. Paul Verhoeven je, v dobrém smyslu slova, úchylák a nedělá mu problém někomu nechat urvat nohu, nebo vytrhat vnitřnosti. Céčkový herec Van Dien ve své nejlepší roli víc než snesitelný a Dina Meyer je těžce sexy. Škoda jen, že ten hnusnej brouk na konci nenavrtal hezkou hlavinku nesnesitelný Denise Richards, kterou ještě o 30 % degraduje dementní dabing.

13. června 2008
plakát filmu
Reversal of Fortune
Yeokjeone sanda
80 %

Výborně namixovaný koktejl, ve kterém převládá komediální složka nad tou dramatickou. Gagy především z golfového treninku nemají chybu a hlavní hrdina, ne úplně nepodobný Jackie Chanovi, jim dodává správné grády. Ovšem ve vypjatých scénách je Seung-woo Kim stejně přesvědčivý. Svižně natočené, dobrý scénář, skvělý hlavní hrdina a přenádherná Ji-won Ha. Co víc si ještě přát?

13. června 2008

Příjemná romantická komedie, která nepříliš těží z námětu z tlusté nádhernou drobotinou. Navíc asi pro většinu evropanů hůře pochopitelný motiv s plastikou (aneb, mě nevadí ... tedy když nejde o mou přítelkyni). Rozpustilá Ah-jung Kim hraje velmi dobře a působí přirozeně i v srdceryvném závěru, který byl na můj vkus už trochu moc. Nicméně sympatický hlavní hrdina a skvělý soundtrack ten konec jakžtakž vyvažují. Celkově slabší osmdesátka, ale ke druhému podívání se nebudu muset nutit dlouho.

13. června 2008
plakát filmu
Teorie chaosu
Chaos Theory
80 %

Velmi dobrá romantická komedie s celkem originálním konceptem, kterou nejlépe vystihne spojení - příjemné překvapení. Scénář, minimálně zpočátku, trochu za hranicí reality, ale druhá polovina už jede v uvěřitelných kolejích a solidním tempu. Se situací, se kterou se musí vypořádat hlavní hrdina, bych se rozhodně nechtěl setkat. Přesto se ten nástřel zavrtá pod kůži a donutí člověka přemýšlet, co kdyby? Z obrazového hlediska sice obyčejný film, ale ony by se sem nějaké kamerové excesy, nebo vizuální orgie příliš nehodily. Možná něco v odlehčenějším stylu Horší už to nebude, by nebylo úplně na škodu. Ryan Reynolds mě úplně nepřesvědčil. V některých okamžicích jsem mu roli sice žral i s navijákem, ale v pár momentech se naopak neskutečně plácal v bahně a žadonil o pomoc, která ho došoupe zpátky do vody. Emily Mortimer mi taky úplně nesedla, ale vem to čert. Příjemný a osobitý film se hledá těžko. Tenhle splňuje většinu požadavků nadprůměr.

13. června 2008